Home Siapa Saya Disclaimer Mengapa Shaklee Cara Order Nak Jadi Ahli?

Testimoni


‎[Vitamin C , Vitamin E , B- Complex + Omega Guard]

Salam semua :) 

saya nak share feedback saya lepas hampir sebulan guna Shaklee trial pack vit b complex, vit c dan vit E + omega guard. Mungkin ada yang ckp saya baru 21, so tak perlu makan suplemen tu, ini. Tapi saya sangat concern mengenai kesihatan sebab prevention is better than cure, isn't? :)


Muka saya jenis combination dan acne prone skin terutamanya kat area dahi. Masa PMS memang stress sebab acne banyak kat area dahi. :( tumbuh bukan main subur, nak hilang memang lama pastu ada tinggal parut. Area pipi pulak kering dan bila saya apply medium coverage foundation, jadi tak rata dan lepas 2 3 jam muka jadi tak best dah.

Alhamdulillah dengan izin Allah, tak sangka nampak kesan dalam masa 2 minggu lepas amalkan Shaklee. PMS bulan ni tak keluar jerawat banyak macam sebelom2 ni, setakat 1-2 tu biasalah kan, yeay! kakak2 pun tegur bila saya lepas pakai foundation, muka nampak glowing dan flawless. :) Padahal pakai medium coverage type foundation je.hihi. Tapi akhir2 ni keluar rumah cuma pakai sunblock dan jarang dah pakai foundation kecuali ada special event je. Less is more :)

gambar kiri masa bulan Feb 2012 dan kanan masa Jun 2012.Mungkin tak banyak changes tapi I’m just sharing :) I’m very happy with my skin now and looking forward to try another Shaklee’s supplements.









Gabungan ESP & Vitamin C


Bila anda gabungkan suplimen ESP & VITAMIN C , blh tgk kesannye dalam masa sebulan ! , insyaAllah .harga nye yg sgt berpatutan2. boleh tahan 3 bulan :) semua org mampu milik ... 

anda pasti terujua dengan hasilnye .. 

Anda akan dpt kesan yg lebih cpt jika ambil ESP sekali berbanding mereka yg tidak mengambil ESP:)


Testimoni [GLA + ZINC + ALFAFA]


[GLA + ZINC COMPLEX + ALFAFA]

Sy nak share sejak ambil GLA complex dlm sebulan, period saya kembali normal up to 6-7days!amazing!rasa mcm zaman remaje dulu2..kalau dulu beli pad, pakai 2-3 keping je, pastu dh pakai panty liner..never cross my mind that abnormal period may be the cause to infertility..so sy pun cube la SET KESUBURAN ngan SET SKIN BOOSTER..rasenye dah setahun jugak sy period 2-3hari..kadang2 tu sehari je...rugi pad...tp still maintain 28/29cyle period..fuh..mmg betulla, GLA ni mmg pil betulkan hormon wanita..6-7 days, kawan2..lama tu..last sy period camtu masa zaman buat degree dulu kot..syukur sgt dpt tau ada produk yg bleh betulkan hormon sy..so tak perlu berbelanja lebih utk ke klinik..sy dan suami masih tgh berusaha utk dptkan zuriat, hampir setahun kawen, blom ade rezeki lagi..umur dah 29tahun..tua dah..mohon jasa baik rakan2 muslimin muslimat dpt doakan zuriat yg soleh dan solehah utk kami berdua..segala yg buruk dari saya, yg baik dari Allah..insya Allah..and one more thing,kulit sy dah kurang jerawat, jeragat, berseri2, kulit badan lg cerah dr biasa, rambut kurang gugur (zinc complex) dan sy susah nak selsema dan demam..and ada lagi..ya Allah byknye khasiat vitamin shaklee ni..alfalfa mmg kurangkan keputihan +masalah 'kering' ketika bersama takde lagi.. peace ya'all.. ;-)

Rahsia kecantikan Ayu Raudhah


Ramai yg tertanya2 apa sebenarnya rahsia kecantikkan pelakon popular Malaysia, Ayu Raudhah nih ??

Beliau ada berkongsi salah satu tips penjagaan kulit beliau ialah mengambil minuman VIVIX daripada Shaklee sebagai suplimen harian beliau.


Antara tips-tips lain yang diamalkan oleh Ayu Raudhah sendiri:

Tips kecantikan wajah
- Membersihkan dan menjaga muka dengan kerap
- menyapu ais pada muka untuk merawat kulit bermasalah
- Menjalani rawatan muka dari produk2 yang dipercayai

Tips kesihatan rambut
- menggunakan daun bunga raya

Tips kesihatan tubuh badan
- menjaga pemakanan
- melakukan senaman (bangkit tubi 50 kali sebelum tidur)
- mengamalkan sirap Shaklee (Vivix)


VIVIX merupakan tonik anti-penuaan pelbagai manfaat yang sesuai untuk mereka yang menghidapi diabetes, arthritis, gout, dan macam-macam lagi. Mengandungi resveratrol yang dipercayai mampu memperbaiki DNA seterusnya mencegah penuaan berlaku dengan pantas.

Walaubagaimanapun, pengambilan VIVIX adalah tidak dibenarkan untuk kanak-kanak, wanita hamil dan yang sedang menyusukan bayi.

Boleh hubungi saya untuk keterangan lanjut tentang VIVIX dan membuat pesanan.
Ini pula sedikit info n fakta tentang Vivix:

"Terdapat empat mekanisma yang membuktikan kebaikan Vivix iaitu ia mengandungi resveratrol yang kebaikannya sama dengan 3,000 gelas arak merah.Vivix juga terbukti 10 kali lebih bertenaga daripada resveratrol, tidak mengandungi alkohol dan menggunakan bahan semula jadi, tanpa pewarna tiruan serta perasa tambahan. Vivix mendapat sijil halal Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim)," katanya. Menurut Carsten, Vivix berfungsi untuk melindungi dan memperbaiki sel DNA serta memberi kesan positif kepada genetik sekali gus mengurangkan sel penuaan. Katanya, Vivix kini menjadi perhatian pengguna di seluruh dunia disebabkan kebaikan kandungan selain melawan pelbagai jenis penyakit. Ia adalah sejenis cecair pekat berwarna merah yang terhasil daripada kandungan anggur muskat dan tumbuh-tumbuhan lain. Dengan hanya minum sesudu sehari, pengguna akan merasai perbezaannya. Minuman yang sesuai untuk lelaki dan wanita berusia 18 tahun ke atas itu juga boleh dijadikan masker pada wajah iaitu caranya dengan menyapu dan biarkan beberapa minit untuk dilihat hasilnya.”





Ini pula jadual yang membuat perbandingan antara Vivix , MonaVie , Tahitan Noni dan Xango Juice .. cuba anda lihat bagaimana dengan hanya 1 sudu teh ( 1 serving / day ) Vivix mampu membekalkan ORAC* value yang diperlukan tubuh (3000-5000 ORAC)

ORAC - Oxygen Radical Absorbance Capacity 

 credit to DapurAulad

Nak kurus ? Nak langsingkan badan ? Shape - Up program ?

PELANGSINGAN BADAN

♥ Lecitin/Omegaguard - ia bertindak mengemulsikan lemak (ayat simplenye..ianya memecahkan lemak)..Tahukah anda..Lecitin mampu membakar lemak lebih cepat jika disertakan dengan senaman yang bersesuaian...

♥ Herb Lax/Alfafa - the most effective, gentle colon detox and cleanser

♥ Cinch Shake (Cafe Latte) (Vanilla) (Chocolate)
Cinch Shake Mix adalah makanan gantian segera untuk mereka yang sibuk dan tak ada masa nak menjaga pemakanan. Ia mengandungi serat yang tinggi dan membantu untuk rasa kenyang. Bukan itu saja, ia mengandungi nutrisi yang lengkap untuk menjaga kesihatan.Rumusan proprietary-nya diperkaya dengan Leucine™ iaitu asid amino yang memberi isyarat kepada badan supaya memelihara otot semasa proses pengurangan berat badan. Dalam kata lain, leusina dalam Cinch™ Shake membantu menghilangkan lemak tetapi tetap memelihara otot. Pendekatan, berat dengan otot bukan berat dengan lemak.


Testimoni


[LECITHIN + ALFAFA + CINCH]

Alhamdulillah, selepas hampir 2 bulan ambil produk shaklee,shima berjaya turun kan berat sebanyak 5kg dari 73kg ke 68kg. Mula2 ambil dulu,selepas 3hari,dah turun 2kg.selepas tu penurunan pada kadar yg sedikit dan hampir berputus asa.tapi shima kuatkan diri utk terus mengambil shaklee.yela kan,untuk kurus dengan cepat adalah sesuatu yg mustahil.huhuhu.so,shima tekad utk teruskan.sehinggala last week,shima berani kan diri utk timbang dan hasilnye sgt menggembirakan.inila dia berkat ambil shaklee dan juga pengawalan pemakanan.ouh,shima memang jarang ambil nasi.dalam sebulan ada la sekali sejak beberapa tahun yg lepas.senaman??shima x ada masa utk bersenam.harapkan berjalan kaki time pergi office and balik keje je.huhuu.so,insyaallah akan terus kan dgn produk ni sehingga capai berat ideal.satu je nak pesan,utk kurus kena bersabar,yakin,dan berdisiplin.huhu..selamat mencuba.nanti if ada perubahan lagi,shima update ye:)


[LECITHIN + HERB-LAX]

start ambil lecithin : 5 Julai 2012
start ambil herblax : 16 Julai 2012
weight as 5 July : 78kg
13 Ogos 2012 --->weight as per today + puasa + NO exercise : 73kg... :)


[LECITHIN + ALFAFA + HERB-LAX]
Rasanya dah lama sy x share kat cini..hari ni nak share lah..Alhamdulillah, dah loss weight byk gak dlm bln posa ni berkat konsisten vitamin Shaklee..hari2 WAJIB amik Lecithin n Alfalfa lps sahur n berbuka n setiap 2 hari amik Herb-lax..suka sgt bila inci dah makin kurang n byk baju2 lama dah bleh pakai.
Mode: happy sesgt
For those yg berdiet, wish uolls gud luck..chaiyok2


[LECITHIN + OMEGA + ALFAFA + MEALSHAKE + ESP]

Sya ambik lecithin, omega ,alfafa mealshake n esp since middle of jun....brat sya 104kg.....now middle of aug...brat sya 90kg....so fantastic.....baju2 yg lama dh boleh pkai blik....yessssss2 bestttt sgt2



[LECITHIN + ALFAFA + HERB-LAX + ESP + VITAMIN C + MEALSHAKE]

~assalam~
sejak mkn lecithin,alfafa,herba lax hampir 4 bulan berat turan 5kg..suke sgt..
mkn esp+vita c br 1bln lebih,tp parut di muka makin pudar
~anak mkn meal shake~ mmg nampak sgt perubahan dia,selera makan bertambah n kulit dia makin cerah n cantik~
~ni nak tgu result my mum mkn joint health tablet lak..

Meal Shakes

Hidangan yang lazat, berkhasiat serta mudah disediakan yang pasti digemari oleh seisi keluarga:
•    Sarapan segera yang berkhasiat
•    Lazat, sarapan segera yang mampu dibeli
•    Hidangan segera untuk para atlet
•    Kudapan menarik pada bila-bila masa
•    Hidangan yang ideal, rendah kolestrol, lemak dan sodium 

Meal Shakes Shaklee merupakan sumber protein dengan vitamin dan mineral tambahan.  Ia menyediakan jumlah yang seimbang bagi setiap sembilan asid amino yang diperlukan oleh tubuh untuk tumbesaran dan perlindungan yang baik.  Dan lagi, Meal Shakes Shaklee mengandungi semua asid amino asli yang terdapat di dalam protein termasuk yang asid amino perlu dan juga tidak perlu. 





Siapa yang perlukan MealShake?  





Ianya sesuai utk semua kanak2 dan untuk mereka yang terutamanya :

1) yang kurang selera mkn
2) yang sembelit 
3) kanak2 obese. 
4) Ibu mengandung
5) Ibu menyusu
6) Meraka yang dalam proses pemulihan selepas operation .
7) Meraka yang inginkan kulit yang cantik 
8) Meraka yang ingin kekal sihat 
9) Meraka yang tidak gemarkan supplimen dalm bentuk tablet kerana Mealshake adalah untuk diminum . Minuman yang sungguh lazat. 
10) Mereka yang ingin menambah/memantau berat badan..






TESTIMONI







Apa kata ibu2 yg dah try MealShake?







Pn Husni -masalah anaknye sembelit (customer Ira)

Salam kak ira,

Ingat tak cerita sy pasal Akif yang sembelit?
Lepas diintroduce meal shake,sy sgt2 nk try tuk Akif.since dalam tu ade fiber, jd boleh tlg melawaskan perut budak kecik ni.jd sy pon try,alhamdulillah,smggu lepas cuba,dh nmpak beza dia.tiap2 hr buang air besar.n bowel movement pon smooth je,perut dh x buncit(hehe,kl buncit pon sbb minum air byk). N 7oz tu mcm xckup je,sbb die suka dgn rasa vanilla meal shake tu
Sy pulak,dulu nk minum susu punye lah susah.bila tmbah meal shake,segelas tu senafas je boleh minu(hehe..exegerate).sedaap!thanks,nnti nk beli,buat bekal puasa


Pn Lia -masalah anaknye asma dan kurang selera mkn

Saya teruskan bagi Mealshake, masuk hari ke-3 Irfan dah tak demam and batuk2 asthma dia terus hilang. Irfan kembali aktif (actually aktif lagi dr biasa..hehe..) dan makan pun nak sahaja. If not, kalau dulu kena asthma attack, dah baik pun taknak makan, minum susu je. Risau Ummi tau

Pn Cda -masalah anaknye demam panas teruk ,hampir sebulan mkn antibiotik je


...doktor beri ia antibiotik untuk anas makan selama 1 bulan..ngam 2 minggu cda tengok anas semakin kurus n tidak selera makan n minum.(kurus sampai neneknye di kampung terkejut bila melihat gambar anas yang cda MMs padanya)....kulit anas menjadi kasar...dan anas jadi sensitif...mudah menangis..tak bertenaga..dan dalam tempoh yang sama cda berhenti memberinye antibiotik dan menukarkannye dengan Meal shake..
2 hari selepas tu cda nampak perubahannye....anas dah mula ke dapur menunjuk apa saja makanan didapur..selera makannya bertambah!!! syukur.........dan dari tu juga anas semakin aktif.....tidak mudah meragam...dan sekarang selepas 1 bulan....badanya dah mula berisi...kulitnya semakin halus dan sekata.


Pn Ina -masalah anaknye tak selera mkn

Alhamdulillah. dengan milk shake+ susu, Vita lea for Children selama 1 minggu di samping kapsul minyak ikan Omega Shaklee guard... (sedap dikunyah begitu sahaja)......nakkan anak anda bijak?..pastikan diet hariannye tinggi kandungan DHA..untuk perkembangan otaknya. Sekarang Aiman akan mkn nasi 3 kali seharidan selalutgh malam dia tak boleh tidur sb lapar katanya.



Pn Ayu (Customer Lia) -masalah anaknye tak selera mkn



AlhamduLILLAH, lepas 3 hari try Shaklee Mealshake,Alif dah mula menampakkan perubahan..dia dah mula mintak makan..dan makan pun takde ler tunjuk 4 jari dia tu dah..makan abes sampai dia betul2 kenyang..and takde dah makan benda2 merapu tu..dan dia mula nampak aktif, ceria dan sihat..






Semua orang mengimpikan kulit yang cantik juga sihat




Semua orang mengimpikan kulit yang cantik juga sihat . Semua orang nakkan kulit yang tidak berminyak dan tidak kering . Pendek kata, semua menginginkan kulit yg cerah , gebu , bersih tanpa jerawat , tanpa parut dan lembut tanpa ada masalah kulit yang lain .

Sesetengah orang sanggup membelanjakan wang yang banyak hanya untuk mendapatkan rawatan kulit secara luaran. Rawatan luaran sahaja tanpa disertai dengan pemakanan yang berkhasiat untuk kulit, kecantikan kulit tidak akan bertahan lama. Oleh itu, rawatan dalaman dengan cara mengambil makanan yang terbaik untuk kulit yang sihat adalah penting.

NUTRISI PENJAGAAN KESIHATAN DAN KECANTIKAN KULIT

♥ Untuk mendapatkan kulit yang lebih cantik, PROTEIN merupakan vitamin asas yang diperlukan untuk kecantikan dan kesihatan tubuh badan kita secara menyeluruh.

♥ Di Shaklee, ESP adalah protein. Pengambilan ESP membantu kita mendapat khasiat protein sebenarnya. Protein penting untuk PEMBENTUKAN dan PEMBAHARUAN SEL.. jadi bila sel SIHAT dan cukup ENERGY, PENYERAPAN nutrien adalah lebih OPTIMUM. Maka kita akan lebih sihat dan merasakan nikmat kesihatan yang sebenar.

Vitamin C membantu pembentukan kolagen iaitu sejenis protein yang menyusun tubuh manusia. Kolagen adalah struktur yang terlibat dalam pembinaan tulang, gigi, sendi, otot dan kulit. Perkataan kolagen itu sendiri berasal dari Yunani yang bererti lekat atau bersifat sebagai pelekat.Sebab itulah si pengamal akan mendapati kulitnya lebih licin, tegang dan cantik, dan luka cepat sembuh kerana ia membentuk perhubungan tisu badan yang kuat.

Vitamin E menjadikan anda tampak lebih muda dengan membantutkan penuaan sel yang disebabkan oleh radikal bebas. # Vitamin E menggalakkan kulit dan rambut menjadi sihat, dan membantu mencegah anemia dan "retrolental fibroplasia", sejenis gejala mata yang boleh menjangkiti bayi pramatang.

Vitamin B-Complex menjaga kesihatan kulit daripada dalam. Ia membantu mengurangkan garis-garis halus pada kulit. Ia juga penting untuk melanin yang memberi warna pada kulit. Lebih kerap anda berada di bawah matahari, lebih banyak B-Complex diperlukan.

Jika pengambilan set ini ditambah dengan GLA Complex (Shaklee EPO) , memang bonus untuk anda . Ia akan menjadikan kulit anda LEBIH bersih .

Jom kita tengok testimoni2 pengguna Shaklee . testimoni lain boleh tgk kt sini :)
















Gentle Deep Foaming Cleanser - NutriWhite Shaklee

Gentle Deep Foaming Cleanser

  • Membersihkan dan menyegarkan kulit
  • Rumpai laut menghilangkan kekotoran, membuang sel-sel mati dan menegangkan
  • Alga Hijau menyahtoksin dan melembapkan
  • Strawberi Begonia mencerahkan dan mengimbangkan pigmen
  • Lembut dan menyegarkan

Eye Treatment - Enfuselle Shaklee


Garis-Garis Halus dan Kedutan Tidak Lagi Ketara
Mengurangkan kemunculan garis-garis halus dan kedutan serta menghilangkan sembap bawah mata dengan bantuan pelbagai nutrien dan botani khusus.
Terbukti secara klinikal:
  • 233% pengurangan kedutan pada kulit dalam masa dua minggu
  • 120% peningkatan kekenyalan dan keanjalan kulit dalam masa dua minggu
  • 209% pengurangan garis-garis halus pada kulit dalam masa lapan minggu
  • 32% peningkatan kemampuan kulit untuk menahan lembapan lebih lama dalam masa lapan minggu
  • Ton kulit yang kembali sekata dalam masa 12 minggu
  • Kandungan botani anti-penuaan dan vitamin C memberikan faedah yang ketara pada kulit halus di sekeliling mata
  • Juga sesuai untuk bahagian leher dan mulut
  • Hipoalergenik, diakui oleh pakar-pakar oftalmologi dan selamat untuk pemakai kanta lekap.

Vita-E complex


Vita-E complex mengandungi vitamin E (d-alfa tokoferol) asli dari minyak sayuran. Ia juga mengandungi selenium yang melengkapi fungsi vitamin E. 

Setiap kapsul gel lembut memberikan:
•    400IU vitamin E semulajadi dan 10mcg selenium.
•    Membantu dalam memelihara kesihatan baik.

Tanpa perasa, pewarna dan pemanis tiruan.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Vitamin E ni bukan sahaja untuk cantik ,malah bagus untuk peredaran darah , meningkatkan kesuburan, anti oksidan yang sangat kuat seperti mencegah kaser dan memperbaiki masalah penglihatan .

Sustained Release Vita-C 500 mg

Sumber Vitamin C Semulajadi yang Disalurkan Jam demi Jam

Tubuh kita sering kehilangan vitamin C semasa melakukan aktiviti harian.  Vita C dengan pelepasan berperingkat dapat membantu dalam menyalurkan vitamin C berterusan. Vita-C 500mg yang semulajadi ini membantu menyediakan vitamin C yang diperlukan tubuh.  Ia juga membantu dalam menyokong tulang, gigi dan gusi yang sihat serta keseluruhan kesihatan tubuh badan.*

Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan. 

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

 
http://i.imgur.com/2BZNlZ4.png