27 August 2012

Semua orang mengimpikan kulit yang cantik juga sihat
Semua orang mengimpikan kulit yang cantik juga sihat . Semua orang nakkan kulit yang tidak berminyak dan tidak kering . Pendek kata, semua menginginkan kulit yg cerah , gebu , bersih tanpa jerawat , tanpa parut dan lembut tanpa ada masalah kulit yang lain .

Sesetengah orang sanggup membelanjakan wang yang banyak hanya untuk mendapatkan rawatan kulit secara luaran. Rawatan luaran sahaja tanpa disertai dengan pemakanan yang berkhasiat untuk kulit, kecantikan kulit tidak akan bertahan lama. Oleh itu, rawatan dalaman dengan cara mengambil makanan yang terbaik untuk kulit yang sihat adalah penting.

NUTRISI PENJAGAAN KESIHATAN DAN KECANTIKAN KULIT

♥ Untuk mendapatkan kulit yang lebih cantik, PROTEIN merupakan vitamin asas yang diperlukan untuk kecantikan dan kesihatan tubuh badan kita secara menyeluruh.

♥ Di Shaklee, ESP adalah protein. Pengambilan ESP membantu kita mendapat khasiat protein sebenarnya. Protein penting untuk PEMBENTUKAN dan PEMBAHARUAN SEL.. jadi bila sel SIHAT dan cukup ENERGY, PENYERAPAN nutrien adalah lebih OPTIMUM. Maka kita akan lebih sihat dan merasakan nikmat kesihatan yang sebenar.

Vitamin C membantu pembentukan kolagen iaitu sejenis protein yang menyusun tubuh manusia. Kolagen adalah struktur yang terlibat dalam pembinaan tulang, gigi, sendi, otot dan kulit. Perkataan kolagen itu sendiri berasal dari Yunani yang bererti lekat atau bersifat sebagai pelekat.Sebab itulah si pengamal akan mendapati kulitnya lebih licin, tegang dan cantik, dan luka cepat sembuh kerana ia membentuk perhubungan tisu badan yang kuat.

Vitamin E menjadikan anda tampak lebih muda dengan membantutkan penuaan sel yang disebabkan oleh radikal bebas. # Vitamin E menggalakkan kulit dan rambut menjadi sihat, dan membantu mencegah anemia dan "retrolental fibroplasia", sejenis gejala mata yang boleh menjangkiti bayi pramatang.

Vitamin B-Complex menjaga kesihatan kulit daripada dalam. Ia membantu mengurangkan garis-garis halus pada kulit. Ia juga penting untuk melanin yang memberi warna pada kulit. Lebih kerap anda berada di bawah matahari, lebih banyak B-Complex diperlukan.

Jika pengambilan set ini ditambah dengan GLA Complex (Shaklee EPO) , memang bonus untuk anda . Ia akan menjadikan kulit anda LEBIH bersih .

Jom kita tengok testimoni2 pengguna Shaklee . testimoni lain boleh tgk kt sini :)
No comments:

Post a Comment

zinniaza.com © . Designed by MaisarahSidi.com