Home Siapa Saya Disclaimer Mengapa Shaklee Cara Order Nak Jadi Ahli?

DECEMBER SPECIAL OFFER

* Sticky Post *

PROMOSI HEBAT AKHIR TAHUN - sah sehingga 31 Disember 2012 .

Jangan lepaskan PELUANG KEEMASAN ini! ♥

Beli 6 Shaklee Collagen Powder : PERCUMA 1 KOTAK SCP + PERCUMA KEAHLIAN Shaklee + CASH BONUS + PELUANG MENJANA PENDAPATAN DARI RUMAH bersa

ma kami Zinnia Z A Online Shop

Beli 3 Shaklee Collagen Powder : PERCUMA KEAHLIAN Shaklee + CASH BONUS + PELUANG MENJANA PENDAPATAN DARI RUMAH bersama kami Zinnia Z A Online Shop


*1 box = 15 sachet


[Harga Runcit : RM298.00 sekotak, Harga promo : RM2**.00 sekotak ] - harga promosi yang boleh buat anda terduduk mendengarnya .


__________________________________
KESAN DAN FAEDAH MENGAMBIL KOLAGEN :
___________________________________

♥ ANTI PENUAAN : Mengurangkan liang pori-pori, kedutan dan garis-garis halus yang kelihatan 
♥ MENGHIDRATKAN : Melembapkan kulit bagi mengurangkan rasa kering dan mengelupas pada    muka 
♥ MENGEMBALIKAN KEANJALAN KULIT : Meningkatkan ketegangan kulit, keanjalan dan kelembutan 
♥ MELICINKAN : Meningkatkan kelembutan dan Kelicinan Kulit 
♥ MENYUBUR : Menggalakkan kuku yang kuat dan rambut tebal bersinar 
♥ MENCERAH : Mengurangkan pigmentasi, jeragat dan meratakan warna kulit 
♥ MENEGANG : Membantu menegang dan menganjalkan payudara 
♥ FAEDAH LAIN : Menyokong kesihatan sesendi dan menguatkan tulang. Bantu mengekalkan otot di dalam mata supaya lembut 

_______________________________
BAHAN-BAHAN UTAMA DAN FUNGSI : 
___________________________________

1. Kolagen peptida yang diekstrak dari Sisik Ikan Merah 
~ sumber premium kolagen 
~ kadar penyerapan lebih tinggi 
~ sumber kurang terdedah kepada pencemaran berbanding kolagen dari haiwan di daratan 

2. Ekstrak biji benih Bunga Kamelia (Camellia japonica)
~ mengandungi asid oleik yang sangat membantu sebagai emolien dan pelembap kulit 
~ mengandungi Isoflavon, bahan antioksida semulajadi yang melindungi kulit dari radikal bebas 

3. Ekstrak Ginseng Brazil (Pfaffia paniculata)

~ menyokong pembentukan kolagen dan asid hialuronik yang berkemampuan tinggi dalam mengikat jumlah air yang besar 
berperanan dalam menghidratkan tisu 
~ membuatkan kulit lembut, lembap dan licin 

4. Vitamin C
~ menggalakkan pengeluaran kolagen 
~ bahan antioksidan yang membantu melawan radikal bebas yang boleh merosakkan kulit 

5. Vitamin B6 dan B2

~ membantu proses metabolisma lemak, protein dan karbohidrat untuk hasilkan tenaga yang diperlukan dalam pembentukan kolagen

6. Glukosamina (ekstrak kerang-kerangan)
~ penting dalam sintesis bendalirsinovio bagi melicinkan pergerakan sesendi 
~ melembapkan mata 
~ melegakan ketidakselesaan mata 

7. Bakteria baik (Lactobacilus acidophilus)

~ membantu mengimbangi mikroflora usus 
~ memudahkan pembinaan semula sistem usus sihat bagi meningkatkan penyerapan kolagen 

______________________________________
KEISTIMEWAAN COLLAGEN POWDER SHAKLEE?
______________________________________

mengandungi 4,000mg proprietari RSS (Red Snapper Scale) Collagen yang berkualiti tinggi dan tulin
kolagen bermolekul sangat ringan, kira-kira 1,000 Dalton - mudah diserap badan dan membantu pembentukan kolagen pada permukaan kulit dengan berkesan 
diadun dengan tujuh bahan yang digabungkan untuk meningkatkan keberkesanannya 
mudah larut dalam minuman dan makanan kegemaran anda 
disediakan dalam satu hidangan yang dipek di dalam uncang (sachet) yang mudah dibawa dan digunakan bila-bila masa di mana-mana sahaja 










berminat ?? Untuk info & order , SMS / Whatsapp 019 344 3650 BBM 2A71A4D7. Setiap pembelian produk Shaklee di Zinnia Z A Online Shop, akan menerima konsultasi percuma & jadual makan serta tips2 ekslusif dr kami. :)

Shaklee menawarkan suplemen yang berkhasiat bagi memenuhi keperluan ibu hamil , menyusu & selepas bersalin


Alangkah bahagianya menjadi seorang ibu apatah lagi boleh menyusui sendiri bayi yang dilahirkan. Secara lahiriahnya setiap ibu mampu menyusui sendiri anaknya. Susu ibu merupakan makanan terbaik bayi anda. Ia mengandungi khasiat pemakanan yang seimbang untuk tumbesaran dan perkembangan bayi bagi memastikannya membesar dengan sihat dan kuat. Susu ibu juga mempunyai daya tahan yang diperlukan oleh bayi anda demi melindunginya daripada serangan dan jangkitan yang biasa dihidapi oleh bayi yang baru lahir. Malah, kebanyakan susu tepung bayi boleh menyebabkan jangkitan biasa dan cirit birit  di kalangan bayi.

Selain bayi, ibu juga mendapat manfaat kesihatan daripada penyusuan tersebut. Sesetengah jenis kanser seperti kanser payudara dan ovari jarang berlaku pada ibu-ibu yang menyusui bayinya. Penyusuan secara eksklusif disarankan untuk diberi sehingga 6 bulan, dan selepas itu diteruskan penyusuan dengan makanan tambahan sehingga dua tahun atau lebih. Diet yang seimbang amat penting bagi para ibu yang menyusui bayinya bagi mengekalkan komposisi dan pengeluaran susu di samping mengekalkan kesihatan si ibu.




Senarai di bawah adalah saranan nutrien yang perlu diambil oleh para ibu yang hamil dan menyusui bayi bagi memastikan kesihatan bayi dan ibunya.


MULTIVITAMIN (VITALEA with iron formula)
Multivitamin menyediakan vitamin dan mineral penting untuk para ibu yang mana ianya tidak boleh diperolehi daripada diet harian. Kadar vitamin yang mencukupi membantu penghasilan susu yang banyak dan berkhasiat di samping menggalakkan kesihatan ibu dan bayi secara menyeluruh.

PROTEIN (ESP SOY PROTEIN)
Bayi memerlukan protein yang banyak untuk tumbesaran yang berkekalan dan sempurna. Sumber protein yang baik seperti protein soya di dalam diet penyusuan anda amat penting untuk pengeluaran susu. Protein membantu dalam membina dan mengekalkan sel-sel yang menghubungkan setiap bahagian tubuh. Mereka disarankan untuk mengambil sekurang-kurangnya tiga hidangan protein berkhasiat sehari.




VITAMIN C (SR VITA C PLUS / CHEWABLE VITA C)

Dalam satu kajian terhadap para ibu yang menyusui bayi dan mengambil vitamin C menunjukkan khasiat vitamin C tersebut tertumpu pada bayi. Oleh itu menyusui bayi secara eksklusif dapat melindungi bayi anda daripada kekurangan vitamin C. Vitamin C penting bagi menguatkan sistem imun dan membina kulit, gigi dan gusi yang sihat.

VITAMIN B KOMPLEKS (B-COMPLEX with acid folic)
Vitamin B Kompleks merupakan vitamin yang diperlukan oleh anda dan bayi anda setiap hari bagi menyokong sistem saraf dan metabolisma yang sihat. Vitamin B mempunyai pelbagai fungsi termasuk pengeluaran hormon, pembentukan sel-sel darah merah, penghasilan tenaga untuk sel, dan mengekalkan saraf serta kulit yang sihat. Ibu yang menyusui bayi perlu mendapatkan vitamin B Kompleks untuk memberikan khasiatnya kepada bayi mereka melalui susu ibu.

KALSIUM (OSTEMATRIX with vitamin D & magnesium)
40 peratus daripada susu ibu adalah kalsium. Kalsium diperlukan untuk membina tulang yang sihat dan pertumbuhan gigi pada bayi. Wanita yang menyusui bayi disarankan mengambil sebanyak 1300mg kalsium setiap hari.

ASID LEMAK OMEGA 3 (OMEGA GUARD)
Pengambilan dan tambahan Asid Lemak Omega-3 dalam tempoh penyusuan susu ibu dapat menggalakkan perkembangan otak dan mata anak. Ia dibuktikan secara saintifik bahawa neuron lebih mudah berhubung apabila kandungan Omega 3 lebih banyak di dalam otak. Tambahan pula, tidak ramai kanak-kanak yang diberi susu ibu mempunyai masalah fungsi otak seperti ganguan hiperaktif dan masalah tumpuan (ADHD) atau autisme.

ALFALFA (ALFALFA COMPLEX)
Alfalfa mengandungi banyak nutrien penting dan pelbagai vitamin seperti vitamin K,A,B1,B6,C,E, kalsium, zink dan zat besi. Semua bahan-bahan tersebut penting untuk pertumbuhan dan perkembangan yang sihat. Alfalfa juga digunakan secara tradisional untuk meningkatkan pengeluaran bekalan susu ibu.

sumber : Shaklee Today Vol 5 | 2012


Hubungi saya ,

Zailatul Akmal
Shaklee Independent Distributor [ID No : 882322 ]
SMS / WHATSAPP 019 344 3650 @ BB PIN 2A71A4D7






Vitalea, multivitamin yang hebat...3 perbezaan utama Shaklee





Apa khabar semua..tiba2 pg ni saya nak tulis tentang multivitamin.. Dalam dunia serba moden ni.. nak taknak... tak boleh nak lari daripada makanan tambahan.. dari vitamin.  nak tahu tak... sebenarnya dalam banyak2 vitamin... saya paling tak suka dengan multivitamin... tu dulu lah.. sebelum saya tahu hakikat dan fakta sebenar tentang multivitmin ...If you all nak tahu, dlm byk2 vitamin,multivitamin lah vitamin yg paling penting.. asas... ala2 tiang rumah.. kalau takde tiang. runtuhlah rumah.. yer tak..multivitamin ni makanan sel.. memenuhi ruang2 kosong2 nutrien yg diperlukan badan.jadi jgn skip mkn multivitamin kay....Dan sekarang, ia jadi vitamin yg takboleh saya miss...Tapi pagi ni sy bukan nak cerita kenapa kita perlukan vitamin...tapi sy nak cerita dalam banyak2 brand mutivitamin, kenapa saya pilih jenama Shaklee.kenapa saya tak beli je multivititamin yg melambak kat farmasi, or amik yg kat klinik or hospital..why oh why...
Berikut tiga Perbezaan mutivitamin Shaklee yg menjadikan multivitamin Shaklee the best among the best. ini dia saya senaraikan.. 

1) Disokong oleh tujuh kajian klinikal (tujuhh tuuuu)
2) Teknologi salutan mikro membantu dalam pembebasan segera di dalam perut untuk meningkatkan penyerapan asid folik dan vitamin B penting yang membantu menghasilkan dan memelihara sel-sel baru. (kalau larutkan dlm air, tak sampai 5minit ia larut.. terbaekkkk)
3) Lebih daripada 340 ujian kualiti dilakukan setiap kali Vita-Lea dihasilkan (banyakk tuuu ujian berkualiti dibuat... no wonder, hasilnya mmg bestt)

dan yg membuatkan saya bangga memilih multivitamin ini adalah kerana..ia merupakan salah satu multivitamin tertua didunia... Tahukah anda... pada 1915, Dr Forrest C.Shaklee mencipta Vitalized Minerals..waahh.. bestt..oh ya Multivitamin Shaklee dikenali sebagai Vitalea Iron Formula..Ia diformulasikan khusus dgn 28 vitamin dan mineral penting yg diperlukan oleh kita..
Itulah sebabnya.. saya telah memilih Shaklee,yg terbaik antara yg terbaik... Bagaimana dgn multivitamin pilihan anda. Anda tahu kenapa anda memilih brand pilihan anda instead of Shaklee?... Well.... Pilihan di tangan anda...Kalau nak join saya dan ramai lagi customer2 saya yang lain utk memilih yg terbaik..

Shaklee Difference ( Collagen Powder )

Your SKIN needs Collagen! And make sure it's Shaklee Collagen Powder that gives you excellent absorption with its 1,000 Dalton! 

Grab Buy-6-FREE-1 Promo to be a New You for New Year!
SHAKLEE DIFFERENCE
==============
Why you need to supplement your Skin with Shaklee Collagen Powder?
SHAKLEE DIFFERENCE
==============
Why our scientist blend the 7 key natural ingredients into our Collagen Powder? Unveil the secrets and don't miss this month promotion Buy6 Free1 which is value for money! 

Be Healthy & Beauty with Shaklee..

Testimoni Vitamin C + Vitamin E


Beliau ni blh dikatakan slh sorg REGULAR CUSTOMER kami...Beliau ikut saje apa yg kami sarankan sepanjang menggunakan produk Shaklee ini.. .masalah jerawat beliau dapat diatasi , dan BONUS, kulit beliau makin cerah , kulit bertambah licin ..
.. nampak sangat ketara beza sebelum dan selepas . INI GAMBAR ORIGINAL, tanpa edit ..

NOW , beliau dah pun jadi ahli SHAKLEE . ♥ jadi ahli shaklee, kenapa ? boleh beli produk Shaklee utk diri sendiri dan org trsayang dengan harga ahli , boleh kumpul point , boleh dapat CASHBACK setiap bulan. untung laaaa .... ^^


[ VITAMIN C + E ]

Nak share testimoni diri sendiri. Saya telah mengamalkan Shaklee consume selama 3 bulan dan hasilnya sangat ketara. Gambar testimoni tidak edit dan kesemua gambar di atas original. Masalah jerawat dapat di atasi dengan baik. Sekarang tgh focus masalah parut2 yang tinggal kesan daripada pimples before this. Vita C dan Vita E juga mencerahkan kulit muka saya. Sejak mengamalkan shaklee pimples tidak naik keterlaluan dan akan naik pimples masa datang bulan sahaja. alhamdulillah dah dapat kulit yang licin dan tidak berkerutu lagi. Thanx shaklee :)

Testimoni Collagen Powder

Segala jeragat beliau hilang , wajah beliau kelihatan sangat bersih tanpa jeragat2 dahulu lagi .

[ COLLAGEN POWDER ]

Salam.. 

Pic dua2 ni mmg pic asli.. Xpakai make up ke apa.. Sebab tu korang bleh tgok lagi kesan pigmentasi yg semakin samar2 tuh.. Kalo sekiranya sy apply fondation mm
g kesan tuh hilang rata je ngan kulit.. Dulu kakak sy sndiri slalu suh sy guna naturactor bagai hehehe. Cuma sy rasa masih pelik kalo bersih tang2.. Dah bertahun2 ngan jeragat nih.. Semakin teruk bila mengandung.. Menjadi2.

Jadi sy amik keputusan.. Biarlah sy tunggu hilang sndiri je dgn supplement shaklee nih..xyah susah2 nak smbunyikn..sebab sy yakin ia akan hilang. Btw umo sy masih 24tahun(salam perkenalan.. Sy mama 3anak kecil :P. ramai plak dok pm sy panggil kakak...segan hikhik).

Kesan utama collagen nih.. Sgt terasa kulit kita lembuttt je. Semakin cerah bukan kat muka je.. Tp semua2. Kesan calar2,sunburn..semua xde dah..sebab dulu sy nih mmg ahli persatuan..aktif berjemur,berkhemah sana sini. (baru suami ckp td haha. Sebab dia xnak tegur sbelum ni takut sy upload pic sndiri. Pdhal pic sndiri kat fb pun jarang nak kuar)







kulit lebih moist.




[ COLLAGEN POWDER ]

Salam sahabat2 semua,
Arini nak share satu berita gembira. Sebelum ni saya tak penah share testimoni sendiri kat sini. Sebab hepi sangat so lbh baik share sini kan.

Memandangkan kolagen adalah produk baru, so saya dgn
bangganya rasa nak cuba. Saya amik collagen satu sachet setiap malam sebelum tido. Lepas seminggu amik, AMAZING sangat sebab tanpa saya sedar telapak tangan saya yang dulunya kering, bila sentuh sendiri pun bleh rasa kering walau pakai losyen.

Semalam baru perasan bila usap2 tangan, eh pelik nape rasa lembab lak ni? Moist je rasanya walau pagi tu lupa nak pakai losyen. Haa baru teringat pasal kolagen. Memang mabelesla, sapa yg nak cuba mmg tak rugi. Hasben pun akui bila pegang tanganku auwww hahahhaa..Sapa nak cuba Boleh dapatkan info lanjut dgn distributor masing2 ye.




Muka kelihatan merah terbakar , sedangkan jarang kena matahari , now kulit nya bertambah cerah dan glowing.




[ COLLAGEN POWDER ]

Pic cust sy.. Merangkap geng collagen.hehe. Ni dgn mak dia.. Aunty dia..aunty sebelah husband dia.. Adik bradik2.. Semua sapu collagen.

Pic atas: bfore start collagen. Muka mudah terbkar walau tak kena direct ngan cuac
a panas.. Selalu dia duduk kat belakang je f naik kereta

Pic tengah:after 7paket collagen.. Muka dah xbrapa nak merah2. Dah cantik ya putih sekata.

Pic bawah: pic atest(xtau collagen keberapa. tp dia belum habis 1box collagen sebab kdg dia terlupa minum..minum collagen sebelum tido). Muka dia dah nampak putih jernih..pinkish.. Nampak glowing. Muda belia.




Kulit terasa licin , lembut dan bersih macam kulit baby . Suami beliau puji kulit semakin cerah berseri.




[ ESP + COLLAGEN POWDER + VITAMIN E ]

Baru je lepas bermasker ESP+collagen powder. Kulit terasa licin, lembut n bersih. Cam kulit bby dh... 3 mlm ni husband xde, so dpt la sapu vit e kat muka. Parut2 dh xnmpk dh...sgt hepi. Kalu hsbnd ader
, xdpt la nk sapu vit e tu coz sejak2 consume shaklee ni, husbnd slalu 'mau"..wink2;-). Hr tu lg dia dh puji yg kulit sy makin cerah berseri..pasni pas seminggu br nk jumpe lg, mst terkezut bsr dia nnt...ngee~~ xsbr nk.jumpe!!!




Kulit bertambah tegang , kelihatan lebih muda .







[ COLLAGEN POWDER ]

Pic 1st bleh nampak kerut/kedut kat muka.. Dan putih pucat.. Dan mmg nampak usia sbenar dia hehe.

Pic selepas collagen 1box.. Muka nmpak tegang,muda dan bersemangat. Nnti kalau aunty ni bagi pic dia lagi.l sy share.ni
baru 1box collagen..dah tegang muka.




Kulit tumit licin .

[ COLLAGEN POWDER ]

Alhmdllah... Lps sekotak SCP, tumit dh licin balik.. sapa nk share silakan..

Tampil lebih muda dan menawan bersama Collagen Powder Shaklee

majalah iSIHAT september 2012


Selalu org bercakap mengenai kolagen yg dikaitkan dgn penjagaan kecantikan kulit..Tapi tahukah anda apakah yg dimaksudkan dgn KOLAGEN??








  • Kolagen adalah protein utama pada tisu penghubung dalam mamalia dan merupakan salah satu protein yang panjang di samping struktur fibrous protein yang berbeza daripada protein globul (enzim). Terdapat lebih daripada 25 jenis kolagen wujud dalam badan secara semulajadi.
  • Kolagen memainkan peranannya dalam kesihatan penjagaan kulit, otot, tulang, rawan, urat, rambut, kuku dan gigi. Rantaian kolagen yang kuat yang juga dikenali sebagai fiber kolagen merupakan komponen utama pada matrik ekstraselular yang mengukuhkan tisu serta struktur sel. Kolagen merupakan komponen utama dan fascia, cartilage, ligamen, tendon tulang serta kulit. Dengan adanya lapisan keratin yang lembut, ia membantu dalam menguatkan struktur lapisan kulit di samping elastisiti kulit. Selain itu, kolagen juga membantu dalam menguatkan saluran darah serta memainkan peranannya dalam membentuk tisu tubuh.
  • Secara semulajadi, ia memerangkap kelembapan dan untuk keanjalan kulit.
  • Seringkali kolagen dikaitkan dengan kesihatan kulit manusia. Ia bersama-sama keratin menjadikan kulit kuat dan anjal. Kolagen menjadi kurang dengan bertambahnya usia. Kulit menjadi berkedut. Oleh itu, tidak hairanlah sekiranya ramai yang mencari-cari sumber dalam usaha menangani kesan ketara penuaan pada kulit. Selain itu, kolagen diperlukan dalam hal perubatan, turut dijual sebagai suplemen bagi melancarkan pergerakan sendi. Kadang-kadang digunakan dalam merawat dan mengubat kes-kes melecur yang serius. Bagi merawat kes melecur, ia digunakan bagi mencipta ganti kulit palsu.
  • Salah satu fungsi kolagen adalah merawat luka pada kulit. Ia merangsang platelet darah agar cepat membeku dan membentuk selapisan bagi melindungi luka.Ia merangsang platelet darah agar cepat membeku dan membentuk selapisan bagi melindungi luka.Penghasilan kolagen berkurangan dengan kadar 1.5% pada setiap tahun selepas usia 25 tahun.Kesan penurangannya mula dirasai lebih kurang 10 tahun kemudian. Selepas usia 45-50 tahun, badan kita akan kehilangan hampir separuh daripada kolagen yang ada. Jadi, semakin tua, semakin berkurangan kolagen dalam badan.

Vitamin C dan E Untuk Pembentukan Kolagen
Bahan2 semulajadi yang mengandungi vitamin E dan C amat baik untuk kulit.Ia berfungsi didalam pembentukan kolagen. Kolagen menghasilkan protein untuk proses pembaharuan kulitVitamin C dan E juga ialah sebagai bahan antioksidan yang melindungi daripada radikal bebas dan melawan oksida yang menyebabkan penuaan.Vitamin C diperolehi melalui buah-buahan seperti lemon, kiwi, jambu, mangga dan betik. Vitamin E pula diperolehi daripada kekacang dan aprikot amnya.. 

KESAN KOLAGEN KE ATAS BADAN
  • memelihara ketegangan dan keanjalan kulit
  • memelihara kelembapan kulit
  • menyokong baikpulih tisu dari kecederaan otot dan tulang
  • menguatkan otot dan tulang
  • membantu hati dalam proses detoksifikasi(buang toksin)
  • memelihara kelenturan sendi
  • mengurangkan keradangan(inflammation)
  • memberi tenaga
  • membantu pola tidur
  • memulihkan penyakit saraf dengan membina semula lapisan protin pada saraf

Tahukah anda dari mana sumber kolagen dalam suplemen yang ada di pasaran??
1) Daripada bovine (lembu) – diternak secara tertutup contohnya di Australia dan New Zealand
2) Daripada babi (porcine origin)
3) Daripada haiwan laut – contohnya ikan dan gamat
4) Daripada tumbuhan – contohnya kacang soya
5) Daripada Yak – produk dari China
6) Daripada manusia – plasenta, janin yang digugurkan dan ada cerita dari banduan yang ditembak mati!
Oleh itu, pastikan kolagen yang anda makan/gunakan itu dari sumber yang halal. Pilihan saya SHAKLEE COLLAGEN POWDER dijamin HALAL

Jom lihat salah satu testimoni pengguna collagen powder Shaklee ini :

jeragat hilang , kulit makin segar , nampak lebih muda dan menawan <3
Sempena bulan Disember ini , tawaran istimewa pembelian Shaklee Collagen Powder BUY 6 FREE 1 + FREE SHAKLEE MEMBERSHIP sangatlah berbaloi dan menjimatkan.  Jangan lepaskan peluang ini yang hanya hadir setahun sekali sahaja!!!!  Mari berkolagen ! ... <3




Sekiranya anda berminat utk mendapatkan mana-mana Produk Shaklee, bolehlah hubungi saya,



Zailatul Akmal
Shaklee Independent Distributor [ID No : 882322 ]
SMS / WHATSAPP 019 344 3650 @ BB PIN 2A71A4D7