Home Siapa Saya Disclaimer Mengapa Shaklee Cara Order Nak Jadi Ahli?

Variasi resipi cara bancuh ESP



Memandangkan ESP ni one of our best seller.. maka dibwh ni disenaraikan cadangan beberapa cth resipi cara bancuh yg anda boleh cuba..
  1. ESP + Air suam
  2. ESP+ Fresh Milk (sama ada susu kotak atau susu tepung)
  3. ESP + Fresh Milk + kurma (rendam kurma dalam susu..after few hours..blend/shake it and mix with 1 sudu ESP)
  4. ESP + SusuAnmum
  5. ESP + Performance Drink Shaklee + MealShake Shaklee
  6. ESP + Nesvita 3in1
  7. ESP + jus twister tropicana
  8. ESP + Ribena
  9. ESP + any fruit juice ( tembikai, epal, lobak putih,peria,pegaga)
  10. ESP + Milo/Horlicks
  11. ESP + sirap bandung
  12. ESP + fresh milk + 1sudu madu + 1sudu oat + 1sudu serbuk koko (blend) *boleh mix setengah sudu kecikserbuk Shaklee fiber (jika ada)
  13. ESP + KOKO + OAT
  14. ESP + Milo/Serbuk Coklat Cadbury + SUSU HL
  15. ESP + kurma + oat+ susu tepung + madu + air msk (blend)
  16. ESP + kurma + kismis + badam + fresh milk
  17. ESP + meal shakes + MILO
  18. ESP + Nestle Bliss (sejuk2 dari peti ais)
  19. ESP + Kurma + nestum (bukan 3 in 1) + mealshakes + susu tepung
  20. ESP + kurma + badam + avocado + ais(blend sekali) -->hasil? sgt mengujakan!!
Dan ini pula resipi smoothies
Bahan2:
  • Segelas fresh milk
  • 1-2sudu besar natural plain yogurt
  • fresh fruits (saya guna banana pagi ni... potong kecik2.. then frozenkan sebentar)
  • Suplemen (sy add sesudu ESP, sesudu Mealshake dan sepeket Collagen powder.. sbb tu resipi namanya awet muda kekal langsing.. haha)
  • 1 sudu kecik madu
  • Serbuk koko (optional)
Cara2 : Blend semua bahan2 di atas ....kemudian apa lagi.. minummmm


NOTES:
  • JANGAN BANCUH protin dengan AIR PANAS kerana kandungan zat protein mudah musnah pada suhu yang tinggi.
  • Jangan ambil lebih dari 3sudu besar sehari ..(berat utk buah pinggang proses protin yg berlebihan)

Hubungi saya untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee dan juga dapatkan harga istimewa ...




Zailatul Akmal



Shaklee Independent Distributor [ID No : 882322 ]



SMS / WHATSAPP 019 344 3650 







Boleh refer sini untuk Senarai Pengedar Shaklee yang sah seluruh Malaysia :)  


Nak sertai "keluarga Shaklee" saya untuk jana pendapatan lumayan dalam biz Shaklee ?
    





"Terima kasih kerana mendapatkan produk Shaklee daripada saya. Saya bertanggunggjawab untuk membimbing dan memberi servis kepada anda. Sekiranya anda berminat untuk mendaftar sbg SID ( ahli Shaklee ), anda boleh menghubungi saya untuk saya bantu proseskan pendaftaran anda atau boleh juga daftar sendiri dengan walk in di branch Shaklee, dengan mendaftar dibawah ID Shaklee saya 882322 dan anda akan diberikan bimbingan daripada saya ..."





Beza antara Vitamin Sintentik , Organik dan Semulajadi



Bagi anda yang mementingkan kesihatan, sudah semestinya makanan tambahan iaitu supplemen atau vitamin menjadi pilihan anda kan? tapi adakah anda tahu perbezaan vitamin antara Sintentik , Organik dan Semulajadi ?....Selalu kita dengar "vitamin organik ke ni?" jom kita baca apa sebenarnya semua tu ^^
SEMULAJADI 

·                     Di hasilkan dengan pemprosesan yang seminima mungkin dan kepekatan nutrien adalah    dalam keseimbangan yang menghampiri kepada keadaan is ditemui dalam alam semulajadi
·                     kos menghasilkannya lebih tinggi berbanding sintentik
·                     perlukan pelaburan yang tinggi dalam sumber semulajadi yang berkualiti
·                     kebanyakkan syarikat tidak menjual vitamin atau mineral semulajadi. Shaklee satu-satunya yang berbuat demikian (Rujuk : A consumer Report by Editors of Research Institute for Preventive Health Care)

SINTETIK
·                     nutrien yang di hasilkan dalam persekitaran makmal
·                     bersumberkan tar arang batu
·                     paling murah. Komponennya bahan kimia
·                     kebanyakkan makanan tambahan adalah dalam jenis ini
·                     syarikat yang pentingkan keuntungan gunakan cara ini
·                     biasanya di jual di farmasi
·                     walaupun secara kimianya ia semulajadi tetapi dari segi strukturnya ia jauh berbeza
·                     dari label - di labelkan dengan huruf "l" berbanding huruf "d" bagi semulajadi (Rujuk : How to Understand Food Supplement Labels by Dr Bruce B. Miller).

ORGANIK
·                     Nutrien yang khususnya dipencilkan dari satu sumber semulajadi, biasanya dengan menggunakan haba, tekanan yang tinggi atau pelarut kimia yang kuat
·                     ia tidak sama dengan semulajadi disebabkan proses yang dilaluinya
·                     semasa pemprosesan, ia melibatkan :
·                                             haba yang berlebihan
·                                             produk petroleum biasanya digunakan, menyebabkan kehilangan nutrien
·                     ko-faktor yang ada pada nutrien lesap atau rosak tanpa di ganti

MENGAPA SEMULAJADI?
1.            enzim tidak alami perubahan melampau dalam pemprosesan oleh haba yang tinggi dan pelarut kimia yang keras
2.            tidak menggunakan Pengisi dan Pengikat yang keras yang menghalang penyerapan nutrien
3.            penyediaan bahan mentah dai sumber semulajadi yang berkualiti
4.            imbangan semulajadi dikekalkan sebaik mungkin
5.            semulajadi adalah bio-kedapatan dan disimpan dalam tisu badan lebih lama berbanding sintentik
6.            semulajadi lebih mudah ditukarkan oleh badan bagi menjalankan kepelbagaian fungsinya

MENGAPA KENA ELAKKAN SINTENTIK?
1.            tidak digunakan sepenuhnya oleh tubuh - struktur sistem enzim kita adalah untuk semulajadi, bukannya makmal
2.            percubaan untuk memadankan enzim tubuh kita dengan vitamin sintentik adalah seumpama memadankan tangan kanan anda ke sarung tangan kiri
3.            semulajadi lebih aktif dari segi biologi berbanding sintetik - 42% lebih berkesan dari sintentik. Anda dapat setengah jumlah yang anda fikir anda perolehi.

 BAGAIMANA MENGENAL IA SEMULAJADI ATAU SINTETIK ?
·                     melalui pembacaan label - huruf "l" bagi tiruan dan " d" bagi semulajadi
·                     melalui kehadiran pad "gel silika" dalam bekas sintetik..alaaaaaa pad yang ada tulis "do not eat" tu...selalu ada dalam handbag, kasut...gel silika kan untuk menyerap kelembapan....so vitamin yang semulajadi memang tak perlukan gel silika ni ^^
·                     dan sudah semestinya anda boleh beli Shaklee dangan yakin ^^ (Rujuk : Shaklee Food Supplement - A Consumer Report by Editors of Research Institute for Preventive Health Care)




Dengan ini, harap ia dapat membantu anda membuat pilihan yang terbaik . Jadilah seorang penguna yang bijak ! ^^






Zailatul Akmal
Shaklee Independent Distributor [ID No : 882322 ]
SMS / WHATSAPP 019 344 3650 @ BB PIN 2A71A4D7



"Terima kasih kerana mendapatkan produk Shaklee dari saya. Saya bertanggunggjawab untuk membimbing dan memberi service kepada anda. Sekiranya anda berminat untuk berdaftar sbg SID ( ahli Shaklee ) , boleh menghubungi saya utk saya bantu proseskan pendaftaran atau sekiranya anda ingin daftar dengan walk in, untuk mendapatkan bimbingan dan servis dari saya, anda boleh berdaftar dibawah ID saya... 882322... "












February Special Offer - OmegaGuard


Selamat petang , 

hari ni hari ke 4 promosi february iaitu OmegaGuard . beli 6 dapat 1 free .. promosi ni bukan selalu . Sekali setahun pun susah .. kalau anda nak beli 1 botol dengan harga runtuh pun boleh ye.. 

Start je promosi 1 hb lepas , ramai yang order 2 botol terus, dan ada jugak yang ambil peluang ni beli 6 free 1 ,sebab anda boleh daftar keahlian secara percuma jika beli 6 botol 1 free . Bila dah jadi ahli , macam2 kelebihan anda boleh dapat ...


Anda perlu mengambil Shaklee OmegaGuard sekiranya anda: 
  • Ibu hamil (perkembangan otak bayi dlm kandungan, kurangkan risiko lahir pramatang, dan mengurangkan alahan bayi slepas bayi dilahirkan)
  • Ibu menyusu (perkembangan otak bayi)
  • Kanak2 (Usia 0-6 tahun adalah peringkat umur yg sangat kritikal dimana pertumbuhan otak yg yg pintar perlukan makanan yg kaya dgn asid lemak Omega 3, DHA dan EPA. dan bagus utk sistem imunisasi kanak2,asma,eczema)
  • Individu yang ingin mengawal berat badan (omega 3 meningkatkan hormone Leptine yg mengawal selera makan dan membakar lemak lebih cepat)
  • Individu yg ingin meningkatkan kepekaan , daya ingatan dan kecekapan kerja 
  • Lelaki yg mementingkan kesihatan - memelihara dari penyakit jantung, strok, obesiti, kencing manis dan byk lagi
  • Wanita yg mementingkan kecantikan (flawless skin) dan kesihatan(tulang dan sendi)


Shaklee OmegaGuard mengandungi Omega -3  yg kaya dgn DHA dan EPA. Omega 3 adalah asid lemak yg perlu tetapi badan kita tak dapat menghasilkannya maka ia perlu diambil dari diet harian.

    Kalau anda rasa anda senang demam, mudah mengantuk kat kelas, ada penyakit asma, alergy.. or nak anak pintar..,beli lah OmegaGuard ni untuk anak anda....Kalau rasa bukan utk anak, sila lah beli utk diri sendiri. OmegaGuard ni bagus utk brain.. utk kulit yg cantik...utk kesihatan sendi dan mengawal kolestrol... .. Kalau rasa sayang suami.. hadiahkan lah utk suami... sbb OmegaGuard juga vitamin utama utk orang lelaki...

    Sebab tu pembeli yg bijak,mereka ambil kesempatan ni.. grab promosi Buy 6 Free 1.. paling koman pun diorang ambil 2 botol skaligus.. Apa2 pun.... offer ni while stock last.. Jangan menangis kalau nnt 28 February dapat berita yg menggemparkan.. hahaah..

    Bulan Februari bulan kasih sayang , 1 botol tu 90 biji, blh kongsi 1 keluarga. ayah 1 biji mak 1 biji anak 1 biji. tengok, boleh kongsi bersama dengan org tersayang ! ♥ Jadi cukup untuk sebulan.... :)





    Zailatul Akmal
    Shaklee Independent Distributor [ID No : 882322 ]
    SMS / WHATSAPP 019 344 3650 @ BB PIN 2A71A4D7



    "Terima kasih kerana mendapatkan produk Shaklee dari saya. Saya bertanggunggjawab untuk membimbing dan memberi service kepada anda. Sekiranya anda berminat untuk berdaftar sbg SID ( ahli Shaklee ) , boleh menghubungi saya utk saya bantu proseskan pendaftaran atau sekiranya anda ingin daftar dengan walk in, untuk mendapatkan bimbingan dan servis dari saya, anda boleh berdaftar dibawah ID saya... 882322... "



    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...