Suplemen tambahan jenama Shaklee untuk kesihatan lelaki

Lelaki tidak terkecuali dalam menghadapi pelbagai masalah kesihatan seperti penyakit jantung , penyakit kencing manis , obesiti , strok dan banyak lagi.


Ada di antara mereka yang mengalami perubahan hormon seawal usia 30 tahun yang membawa kepada masalah kesihatan yang rumit dalam hidup mereka seperti:
  • Mati pucuk 
  • Pembesaran prostat 
  • Kelesuan 
  • Kurang tenaga dan stamina 

Kebiasaannya kita sering melihat atau membaca info-info mengenai suplemen tambahan untuk wanita. Tetapi pernahkah anda merasa ingin tahu tentang suplemen tambahan yang manakah yang sesuai untuk kesihatan lelaki? Perlukah lelaki mengambil suplemen tambahan untuk menjaga kesihatan dan seterusnya menjadi lebih cergas dalam kehidupan seharian mereka ? Produk Shaklee sangat sesuai untuk semua golongan tidak kira usia ataupun jantina.





Set Men's Vital Health Shaklee membekalkan nutrisi terbaik untuk kesihatan lelaki.
  • Memelihara kesihatan prostat 
  • Meningkatkan kecergasan dan kesihatan badan 
  • memelihara jantung sihat 
  • membantu mengekalkan tekanan darah normal 
  • mengawal tahap kolesterol yang sihat 

Jom lihat testimoni pengguna produk Shaklee di sini .

********************************************


Hubungi Zai untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee.

http://www.wasap.my/60193443650

Zailatul Akmal

Shaklee Independent Distributor

FB page : Zinnia Z A Online Shop



TERIMA KASIH KERANA MEMILIH SHAKLEE :)

Ada masalah rambut ? Dan anda mencari suplemen tambahan untuk kesihatan rambut ? ( SHAKLEE )


Rambut merupakan mahkota setiap individu. Walaupun sebaik mungkin kita menjaganya, masih ada lagi kerosakan pada rambut. Ada yang seringkali bertukar syampu, perapi dan kerap mengunjungi salon rambut sehingga sanggup menghabiskan beratus wang ringgit demi menjaga rambut mereka.

Rambut yang kering dan mudah putus juga ada kaitannya dengan cara hidup kita yang moden sehingga mengabaikan rambut. Tanpa disedari kita telah merosakkannya. Keadaan akan menjadi lebih teruk andainya mendandan rambut dengan individu yang kurang berpengalaman dalam teknik mengerinting atau pewarnaan rambut. Kerosakan pada rambut dan kulit kepala akan menjadi lebih buruk lagi. Menurut kajian, kira-kira 10 peratus remaja mengalami masalah rambut akibat daripada kesalahan pendandan rambut.

Apabila rambut mula hilang gentian semula jadi dan protein, ia juga akan hilang imun semula jadinya. Ini seterusnya akan menyebabkan rambut yang kering, mudah putus dan bercabang-cabang.  Apabila anda tidak cukup tidur atau dalam keadaan yang letih, rambut akan kekurangan nutrien. Rambut juga berkemungkinan menjadi bercabang, hilang kekenyalannya dan mudah putus.



Ada pelbagai cara yang boleh dilakukan untuk mendapatkan rambut yang sihat dan cantik. Antaranya melalui pemakanan yang sihat, rawatan kulit kepala dengan pakar atau pun dengan pengambilan vitamin dan sumber mineral. Pengambilan vitamin sebenarnya dapat membantu mengatasi masalah rambut. Selain dapat menyokong pertumbuhan rambut yang sihat, kita juga dapat memperbaiki kesihatan seluruh badan. Antara sumber vitamin yang dapat mengatasi masalah rambut adalah seperti berikut :



Jenis Vitamin
Fungsi
Vitamin A / Carotomax
- Membantu menghalang kekeringang dan pemulihan tisu
Vitamin B / B Complex
- Menyokong pengaliran dan pertumbuhan selbaru yang mana penting untuk kesihatan kulit kepala
Vitamin C
- Meningkatkan sistem imun. Kelemahan sistem imun boleh menyebabkan kelumumur
Vitamin D / Vita-Lea
- Mengimbangi nutrient
- Membantu merangsang pertumbuhan folikel/struktur rambut yang menggalakkan pertumbuhan rambut pada kulit kepala
Vitamin E
- Membantu mengelakkan rambut bercabang, menjaga kulit kepala sentiasa  lembab, mencegah rambut kering
Protein / ESP
- Rambut dibina daripada protein
Zinc
- Menggalakkan rambut sihat
- Mengurangkan rambut gugur





********************************************


Hubungi Zai untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee.


Zailatul Akmal

Shaklee Independent Distributor




TERIMA KASIH KERANA MEMILIH SHAKLEE :)

Set Kecantikan Kulit dengan Shaklee


Ramai wanita yang ingin dan sukakan pada kecantikan ... Bagi saya , kecantikan itu sangat subjektif ... Kecantikan mesti bermula dari dalam ... Peribadi kita sendiri mestilah cantik dan indah , serta berakhlak mulia .. Kemudian , kita mengamalkan gaya hidup yang sihat serta mengambil makanan yang berkhasiat dan bagus untuk kulit. Bila peribadi dan kulit dah cantik, tanpa sebarang make-up pun kita lebih nampak cantik ... Kita mesti mahukan kecantikan yang semulajadi , betul tak  ? ... kecantikan tanpa sebarang make-up ..  wajah kita bebas make-up .. menjadikan kulit kita lebih sihat tanpa sebarang bahan kimia dari make-up ...
Berikut adalah antara panduan untuk mendapatkan kulit yang cantik dan berseri :
  1. minum sekurang-kurangnya 8 gelas air setiap hari
  2. lengkapkan diri dengan pengambilan vitamin bagi memelihara kulit dan badan
  3. mengamalkan pengambilan Vitamin C dengan bioflavonoids membantu menjadikan kulit lebih cerah dan menyekat pembentukkan pigmen
  4. Vitamin E yang secukupnya akan membantu melewatkan penuaan, mengurangkan kedutan dan bintik penuaan.
  5. Vitamin B Complex juga penting bagi menangani stress dan membantu menjadikan wajah berseri
  6. Asid Lemak Omega 3 dan 6 mengawal lembapan kulit
  7. Protein menjadikan sel-sel dalam badan kita lebih sihat seterusnya menjadikan kulit kita sihat dan segar.
  8. Pengambilan Zinc yang cukup pula akan membaik pulih kulit dan sel-sel yang rosak

Jadi apakah yang Shaklee tawarkan bagi mendapatkan kulit cantik ,sihat dan segar ? 

Berikut adalah beberapa cadangan suplemen Shaklee untuk kecantikan kulit :





















>>>>>Tahukah anda zink boleh memberikan harapan kepada anda yang mempunyai jerawat bernanah / berair.

Pengambilan zink boleh membantu luka & nanah jerawat pulih. Kesan pembaikan luka oleh zink mampu mengecutkan jerawat & mengelakkan luka & nanah semakin menjadi-jadi.

Selain itu, zink amat popular untuk pembaikan luka ibu berpantang, mengatasi masalah keguguran rambut & kestabilan hormon pesakit diabetes. Untuk para pelajar dengan bajet yang terhad, zink membantu meningkatkan ketajaman fikiran & tumpuan! :)


>>>>>Antara manfaat Omega 3 Dalam Omega Guard Shaklee :

  • Melicinkan kulit dan kelihatan kemerah-merahan

  • Omega 3 juga boleh memperbaiki masalah alahan kulit seperti eczema, psoriasis, dll


>>>>>Antara kelebihan dan khasiat Shaklee GLA Complex :

  • Menguatkan kuku dan rambut

  • Menjadikan kulit lebih sihat dan berseri-seri

  • Memperlahankan proses penuaan

  • Mencantikkan kulit



Dan akhir sekali, Collagen Powder Shaklee!! Ujian klinikal telah membuktikan pengambilan 8 minggu berturut-turut akan menghasilkan wajah yang cantik, muda, anjal dan berseri.
Set D Shaklee selalunya menjadi pilihan ramai yang ingin mendapatkan kulit yang cantik, berseri, anjal dan kelihatan muda secara semulajadi dari dalam. Mungkin disebabkan harga yang mampu milik dan terbukti berkesan menjadikan Set D Shaklee begitu laris di pasaran. :)

Pilihlah set kecantikan dengan bijak, bukan membuta tuli. Jangan ambil jalan singkat. Dr Masrsha Gordon, Timbalan Presiden di Jabatan Dermatology Mount Sinai School of Medicine berkata “Sekiranya ada krim yang dapat memberikan kesan yang sama seperti prosedur perubatan (cepat dan berkesan), kemungkinan ia adalah DADAH, dan bukan BAHAN KECANTIKAN”.





********************************************


Hubungi Zai untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee.


Zailatul Akmal

Shaklee Independent Distributor




TERIMA KASIH KERANA MEMILIH SHAKLEE :)

Set Mengawal Berat Badan dengan Shaklee


Kenapa mesti pilih Shaklee ? Kerana produk Shaklee adalah 100% semulajadi, tiada bahan tiruan, dijamin berkesan dan selamat. 

Memang kesian tengok orang yang mempunyai masalah berat badan berlebihan. Nak kurus tak semestinya sebab nak kelihatan cantik, tapi sebab utama adalah untuk menjaga kesihatan diri sendiri. Orang kata, kurus tu tak semestinya sihat, tapi gemuk mesti ada something wrong!! Itu lah pendapat sesetengah orang, memang ada logiknya juga. Jom kita ketahui bagaimana set suplemen Shaklee bertindak mengawal berat badan anda.

Apakah fungsi setiap suplemen dalam Set Mengawal Berat Badan Shaklee?
MEMBAKAR LEMAK
Berat berlebihan adalah berpunca daripada pengumpulan lemak berlebihan dalam badan. Ia perlu dibakar/ dicairkan terlebih dahulu sebelum boleh dinyahkan dari badan. Suplemen yang sesuai untuk membakar lemak adalah:

Lecithin
  • Untuk proses metabolisma, kolesterol, triglycerides dan lemak darah (blood lipids).
  • Memecah serta mencairkan lemak terutama kolestrol.
  • Menurunkan total serum cholesterol dan meningkatkan kolesterol baik (HDL).
  • Membantu kawal paras triglycerides.
  • Membantu memecahkan lemak badan dan mengurangkan lemak yang tersendat pada pembuluh-pembuluh darah.
  • Mengurangkan kesan buruk yang wujud dari masalah kolesterol.


Omega Guard
  • Mengandungi asid lemak Omega 3 yang membantu meningkatkan paras hormon Leptin iaitu hormon penting dalam pengawalan selera makan.
  • Leptin akan menghantar signal kepada otak untuk mengehadkan rasa lapar.
  • Leptin juga boleh meningkatkan metabolisma badan. Bila metabolisma meningkat, semakin cepatlah LEMAK JAHAT dibakar.
  • Dalam satu kajian di Australia menunjukkan mereka yang bersenam dan mengambil asid lemak Omega 3 lebih banyak membakar lemak berbanding mereka yang hanya bersenam tanpa mengambil asid lemak Omega 3.
Mesti nanti ada yang tanya , "Jadi, mana yang lebih bagus ?  Lecithin ke Omega Guard ? " Jawapannya mudah ajer. Semua bergantung kepada tahap kemampuan anda. Lecithin ni boleh diibaratkan seperti menaik sebuah kereta kancil , manakala Omega Guard menaiki sebuah kapal terbang..Kalau nak cepat, mesti kita pilih naik kapal terbang, kan ?? So, kalau nak bakar lemak dengan cepat, pilih lah Omega Guard... Pasti anda menggemarinya :) 
MEMBUANG TOKSIN
Setelah lemak dibakar/ dicairkan, ia perlulah dikeluarkan dari badan, takkan nak simpan je dalam badan .. Proses membuang pula haruslah buang sehabis-habisnya, tak nak ada sikit pun tertinggal. Suplemen yang sesuai ialah:

Herb-Lax
  • Membersihkan najis tersekat
  • Meransang usus untuk percepatkan proses pembersihan secara lembut kepada najis yang tersekat atau tersimpan lama dalam tubuh badan kita
  • Membantu masalah sembelit
  • Mengempiskan perut
Alfalfa
  • Membantu perkumuhan menjadi lebih lawas.
  • Membantu membuang angin dalam badan.
  • Termasuk dalam kategori fiber yang mengenyangkan.
  • Mencuci usus bagi membuang toksik
  • Membantu masalah penghadaman dan pencernaan
  • Melegakan sembelit


Mana satu nak ambik? Sama juga, bergantung pada kemampuan dan keperluan. Herb-Lax ni lebih fokus kepada detoksifikasi, manakala Alfalfa mempunyai banyak lagi khasiat lain seperti milk-booster, memberi kelegaan semasa haid, merawat atrhitis, elergi, ekzema dan asma, menghilangkan kelesuan dan tekanan, mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor disebabkan jangkitan buah pinggang, meneutralkan asid dalam badan, merawat masalah keputihan pada wanita, membesar dan menegangkan payudara, bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri, memulihkan urat selepas bersalin, meningkatkan stamina seorang suami dan melegakan sakit sendi dan belakang.

MEMBINA OTOT
Setelah lemak dibakar dan dibuang dari badan, anda mungkin mengalami keadaan dimana kulit dan otot menjadi kendur. Sebab itu anda perlukan suplemen untuk membina semula otot-otot tersebut. Suplemen yang sesuai ialah:

Cinch Shake
  • Minuman yang sungguh lazat dan berzat untuk membantu anda memelihara otot yang penting dan menjadikan anda sentiasa berasa kenyang dan berpuas hati di samping mengurangkan berat badan. Didatangkan dalam 3 pilihan perisa iaitu cafe latte, chocolate dan vanila.
  • Diperkaya dengan Leucine™ iaitu asid amino yang memberi signal kepada badan untuk memelihara otot semasa pengurangan berat badan.
  • Leusina dalam Cinch™ Shake membantu anda menghilangkan lemak tetapi tetap memelihara otot anda.
  • Setiap kali anda menikmati Cinch™ Shake, anda akan memperolehi 24 gram protein dan ini adalah penting. Ini kerana protein digunakan untuk membina otot yang boleh meningkatkan metabolisma anda dan membakar kalori. Makanan yang kaya dengan protein juga dapat menahan kelaparan, ini boleh membantu mengurangkan pengambilan makanan ringan di antara waktu makan.


Energizing Soy Protein (ESP)
  • Dihasilkan daripada kacang soya non-GMO (tidak diubahsuai secara genetik) dan terkenal sebagai energy-booster atau pemangkin tenaga. Tenaga yang dihasilkan dapat bertahan berjam-jam lamanya.
  • Mengandungi 22 jenis asid amino dan termasuklah 9 asid amino penting yang tidak boleh dihasilkan oleh tubuh badan manusia sendiri.
  • Kandungan protein di dalam kacang soya adalah 2 x ganda dari daging, 4 x lebih dari telur dan 12 x lebih dari susu. ESP juga mengandungi lemak dan kolestrol yang rendah dan diserap dengan mudah oleh badan.
  • Asid amino yang ada dalam ESP membantu membina otot, rambut, darah, kuku, kulit, organ, kelenjar, 50,000 jenis protein, 20,000 jenis enzim dan pelbagai lagi. Jadi, ESP adalah kunci kepada kulit dan otot yang muda, juga mengekalkan tenaga sepanjang hari.
Lebih kurang sama jer kan? Nak pilih yang mana satu? Ikut bajet anda ya.. Kalau suka yang berperasa sedap, pilih lah Cinch Shake.
Apapun, nak mendapatkan berat badan idaman perlu ada disiplin. Suplemen hanya membantu mengawal berat badan anda, tapi anda juga perlu mengubah tabiat makan. Contohnya, jangan makan sebelum lapar. Kalau ada kesempatan, sekali sekala keluar lah bersenam. Dalam masa yang sama, anda perlu minum air masak yang cukup, sekurang-kurangnya 3L air bagi memastikan semua suplemen diserap dengan sempurna oleh badan dan memudahkan toksik dibuang keluar dari badan.

********************************************


Hubungi Zai untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee.


Zailatul Akmal

Shaklee Independent Distributor




TERIMA KASIH KERANA MEMILIH SHAKLEE :)
zinniaza.com © . Designed by MaisarahSidi.com