30 March 2013

Ada masalah rambut ? Dan anda mencari suplemen tambahan untuk kesihatan rambut ? ( SHAKLEE )


Rambut merupakan mahkota setiap individu. Walaupun sebaik mungkin kita menjaganya, masih ada lagi kerosakan pada rambut. Ada yang seringkali bertukar syampu, perapi dan kerap mengunjungi salon rambut sehingga sanggup menghabiskan beratus wang ringgit demi menjaga rambut mereka.

Rambut yang kering dan mudah putus juga ada kaitannya dengan cara hidup kita yang moden sehingga mengabaikan rambut. Tanpa disedari kita telah merosakkannya. Keadaan akan menjadi lebih teruk andainya mendandan rambut dengan individu yang kurang berpengalaman dalam teknik mengerinting atau pewarnaan rambut. Kerosakan pada rambut dan kulit kepala akan menjadi lebih buruk lagi. Menurut kajian, kira-kira 10 peratus remaja mengalami masalah rambut akibat daripada kesalahan pendandan rambut.

Apabila rambut mula hilang gentian semula jadi dan protein, ia juga akan hilang imun semula jadinya. Ini seterusnya akan menyebabkan rambut yang kering, mudah putus dan bercabang-cabang.  Apabila anda tidak cukup tidur atau dalam keadaan yang letih, rambut akan kekurangan nutrien. Rambut juga berkemungkinan menjadi bercabang, hilang kekenyalannya dan mudah putus.Ada pelbagai cara yang boleh dilakukan untuk mendapatkan rambut yang sihat dan cantik. Antaranya melalui pemakanan yang sihat, rawatan kulit kepala dengan pakar atau pun dengan pengambilan vitamin dan sumber mineral. Pengambilan vitamin sebenarnya dapat membantu mengatasi masalah rambut. Selain dapat menyokong pertumbuhan rambut yang sihat, kita juga dapat memperbaiki kesihatan seluruh badan. Antara sumber vitamin yang dapat mengatasi masalah rambut adalah seperti berikut :Jenis Vitamin
Fungsi
Vitamin A / Carotomax
- Membantu menghalang kekeringang dan pemulihan tisu
Vitamin B / B Complex
- Menyokong pengaliran dan pertumbuhan selbaru yang mana penting untuk kesihatan kulit kepala
Vitamin C
- Meningkatkan sistem imun. Kelemahan sistem imun boleh menyebabkan kelumumur
Vitamin D / Vita-Lea
- Mengimbangi nutrient
- Membantu merangsang pertumbuhan folikel/struktur rambut yang menggalakkan pertumbuhan rambut pada kulit kepala
Vitamin E
- Membantu mengelakkan rambut bercabang, menjaga kulit kepala sentiasa  lembab, mencegah rambut kering
Protein / ESP
- Rambut dibina daripada protein
Zinc
- Menggalakkan rambut sihat
- Mengurangkan rambut gugur

Hubungi saya untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee dan juga dapatkan harga istimewa ...
Zailatul Akmal

Shaklee Independent Distributor [ID No : 882322 ]

SMS / WHATSAPP 019 344 3650 


"Terima kasih kerana mendapatkan produk Shaklee daripada saya. Saya bertanggunggjawab untuk membimbing dan memberi servis kepada anda. Sekiranya anda berminat untuk mendaftar sbg SID ( ahli Shaklee ), anda boleh menghubungi saya untuk saya bantu proseskan pendaftaran anda atau boleh juga daftar sendiri dengan walk in di branch Shaklee, dengan mendaftar dibawah ID Shaklee saya 882322 dan anda akan diberikan bimbingan daripada saya ..."

1 comment:

  1. http://ezawarna-warnakehidupan-etuza.blogspot.com/ tinggalkan jejak

    ReplyDelete

zinniaza.com © . Designed by MaisarahSidi.com