Home Siapa Saya Disclaimer Mengapa Shaklee Cara Order Nak Jadi Ahli?

Shaklee Skin Care Product - NUTRIWHITE ATAU ENFUSELLE ?

Assalamualaikum & Hi...

Ramai yg mula berminat untuk mencuba skin care Shaklee..tapi tak tahu nak pilih yang mana satu ? Nutriwhite atau Enfuselle ? Pastikan anda membuat pilihan yg betul2 bersesuaian dengan jenis kulit dan masalah kulit anda.


Ketahui kedua-duanya dan mana yang lebih sesuai dengan kulit anda :



SKIN CARE NUTRIWHITE
  • lebih sesuai utk kulit normal tanpa sensitiviti dan jerawat yang teruk sbb ianya berfungsi lebih kepada mencerah, dan kandungan vitamin C yg tinggi tak sesuai utk kulit yg sensitif dan berjerawat teruk. Antara produk-produk Nutriwhite :

Gentle Deep Foaming Cleanser 
  • Membersihkan dan menyegarkan kulit 
  • Rumpai laut menghilangkan kekotoran, membuang sel-sel mati dan menegangkan 
  • Alga Hijau menyahtoksin dan melembapkan 
  • Strawberi Begonia mencerahkan dan mengimbangkan pigmen 
  • Lembut dan menyegarkan 

Soothing Radiance Whitening Softener 
  • Ia lembut dan mengembalikan kulit pada pH yang seimbang 
  • Kulit berasa lebih segar dan tegang dengan Rosemary 
  • Kudzu menegangkan dan mencerahkan 
  • Marshmallow melembapkan 
  • Ianya sangat berkesan 

Ultimate Protection Whitening Lotion SPF 15 
  • Licin serta kaya dengan pati botani seperti Mulberi untuk mencegah kerosakan kulit kesan daripada cahaya matahari dan Mountain Arnica untuk menghilangkan radang kulit, pelembap yang bertindak daripada semua sudut ini melindungi anda daripada kesan-kesan memudaratkan cahaya matahari dan membantu membina daya ketahanan kulit terhadap kerosakan persekitaran 

Daily Defence Whitening Essence 
  • Cara yang menyenangkan untuk mendapatkan kulit muka yang licin dan berseri yang diformulasi dengan: 
  • Bearberry untuk mencerahkan dan menegangkan kulit, 
  • Strawberi Begonia untuk mengimbangkan pigmen 
  • Kacang Soya untuk melembutkan dan mengurangkan tompok-tompok hitam 
  • Mulberi untuk mencegah daripada kerosakan kesan daripada cahaya matahari 
  • Di samping itu, Vitamin C aktif ditambah untuk memperbaiki kulit serta mengembalikan seri wajah 
  • Lembut dan mudah diserap oleh kulit 


Overnight Renewal Whitening Cream 
  • Memperbaharui dan mengembalikan keremajaan kulit sewaktu tidur 
  • Linden menyihatkan serta melembapkan kulit secara mendalam 
  • Scullcap mencerah dan menghilangkan radang kulit 
  • Vitamin C aktif mengurangkan tompok-tompok hitam serta mengembalikan keserian wajah 
  • Pada waktu pagi, anda akan bangun dengan kulit yang gebu, halus, cerah dan berseri 

Gentle Action Makeup Remover 
  • Menjadikan kulit anda licin, lembut dan berseri 
  • Tunas Pokok Bic menghilangkan sel mati dengan lembut tanpa meninggalkan kesan 
  • Aloe Vera menyegarkan dan menegangkan kulit 
  • Lembut, tidak berminyak, dan kulit anda akan kelihatan lebih berseri 

Spot Whitening Treatment 
  • Memperbaiki kesan-kesan matahari serta jeragat kulit dengan cepat 
  • Kuasa pencerahan botani dihasilkan daripada pati Likuoris dan Peony, yang amat bernilai disebabkan kesannya dalam mencerahkan, melindungi serta menghilangkan radang kulit 
  • Cats Claw menegangkan kulit 
  • Vitamin C aktif membawa kecerahan yang baru untuk kulit anda dengan rawak wajah yang lebih halus 



Nak tahu langkah-langkah menggunakan Set Nutriwhite ini ? Klik LANGKAH UNTUK WAJAH LEBIH BERSERI .




SKIN CARE ENFUSELLE
  • Sesuai untuk masalah kulit berminyak, terlalu kering, dan sensitif..untuk memudahkan anda membuat pilihan, 2 kategori produk Enfuselle :


(i) Normal to Dry Skin : sesuai utk mereka yg mempunyai kulit yang kering dan sensitif..terdiri daripada :



1) Hydrating Cleansing Lotion 
  • Emulsi berkrim ini bertindak menanggalkan kotoran, bahan pencemaran dan mekap tanpa menjejaskan lapisan minyak semulajadi kulit. 
  • Emolien yang kaya serta tambahan Vitamin E menjadikan kulit halus, seimbang dan berseri 
  • Mencerahkan tona kulit 
  • pH yang seimbang 
  • Hipoalergenik 



2) Hydrating Toner 

Meneutralkan Tindak Balas Yang Boleh Merosakkan Kulit
  • Hydrating Toner melegakan dan menyediakan kulit untuk rawatan Enfuselle. 
  • Terbukti secara klinikal 
  • Meneutralkan kerosakan sel akibat tindak balas kulit dengan besi dalam air paip 
  • pH yang seimbang 
  • Rumusan tanpa alkohol yang menyejat dengan cepat tanpa mengeringkan kulit 
  • Melindungi lapisan minyak semulajadi kulit, menyucikan dan melembutkan dengan ekstrak witch hazel dan kamomil 


3) Hydrating Moisturizer 

Melembapkan Kulit Sehingga 24 Jam


Krim tanpa minyak dan tidak melekit yang kaya dengan agen pelembap bagi menyerlahkan kehalusan dan keanjalan kulit dengan serta-merta.

Terbukti secara klinikal: 

  • 102% peningkatan keanjalan kulit dalam masa 28 hari 
  • 195% pengurangan garis-garis halus dalam masa 28 hari 
  • 21% pengurangan kedutan dalam masa 28 hari 
  • Kesan yang ketara dapat dilihat dengan serta-merta, dan ia berterusan sehingga 24 jam 
  • Garis-garis halus berkurangan dengan ketara 
  • Hipoalergenik 



4) Eye Treatment 

Garis-Garis Halus dan Kedutan Tidak Lagi Ketara
Mengurangkan kemunculan garis-garis halus dan kedutan serta menghilangkan sembap bawah mata dengan bantuan pelbagai nutrien dan botani khusus.

Terbukti secara klinikal:

  • 233% pengurangan kedutan pada kulit dalam masa dua minggu 
  • 120% peningkatan kekenyalan dan keanjalan kulit dalam masa dua minggu 
  • 209% pengurangan garis-garis halus pada kulit dalam masa lapan minggu 
  • 32% peningkatan kemampuan kulit untuk menahan lembapan lebih lama dalam masa lapan minggu 
  • Ton kulit yang kembali sekata dalam masa 12 minggu 
  • Kandungan botani anti-penuaan dan vitamin C memberikan faedah yang ketara pada kulit halus di sekeliling mata 
  • Juga sesuai untuk bahagian leher dan mulut 
  • Hipoalergenik, diakui oleh pakar-pakar oftalmologi dan selamat untuk pemakai kanta lekap. 


(ii) Normal to Oily Skin - sesuai utk kulit berminyak dan berjerawat serta sensitif..Ianya terdiri daripada :


1) Purifying Cleansing Gel 

Gel berbusa bertindak dengan lembut untuk menyingkirkan bahan pencemaran, mekap dan minyak berlebihan.
  • Bahan-bahan khas serta tambahan Vitamin E menjadikan kulit terasa segar dan lembut 
  • Mencerahkan tona kulit 
  • pH yang seimbang 
  • Hipoalergenik


2) Purifying Toner 

Dengan Tiga Tindakan Untuk Menghentikan Kerosakan Pro-Oksida

Purifying Toner merangsang dan menyegarkan kulit sebagai persediaan rawatan Enfuselle.

Terbukti secara klinikal :

  • Meneutralkan kerosakan sel akibat tindak balas kulit dengan besi dalam air paip 
  • pH yang seimbang 
  • Menyegarkan dan memperhalus kulit dengan ekstrak likoris, ginseng dan witch hazel 
  • Meminimumkan kemunculan liang-liang yang besar pada kulit 
  • Membantu mengawal kulit berminyak 
  • Hipoalergenik 


3) Balancing Moisturizer 

Formula Ringkas untuk Menyubur dan Melembapkan Kulit


Formula yang ringkas, tidak berminyak dan mampu mengawal pengeluaran minyak pada wajah bertindak dengan membekalkan kelembapan segera yang kulit anda perlukan bagi menjadikan wajah kelihatan halus serta tidak berkilat.

Terbukti secara klinikal:
  • 146% peningkatan keanjalan kulit dalam masa 28 hari 
  • 268% pengurangan garis-garis halus dalam masa 28 hari 
  • 173% pengurangan kedutan pada kulit dalam masa 28 hari 
  • Membantu mengembalikan keseimbangan minyak pada kulit 
  • Hipoalergenik 



4) Eye Treatment 


Garis-Garis Halus dan Kedutan Tidak Lagi Ketara

Mengurangkan kemunculan garis-garis halus dan kedutan serta menghilangkan sembap bawah mata dengan bantuan pelbagai nutrien dan botani khusus

Terbukti secara klinikal:
  • 233% pengurangan kedutan pada kulit dalam masa dua minggu 
  • 120% peningkatan kekenyalan dan keanjalan kulit dalam masa dua minggu 
  • 209% pengurangan garis-garis halus pada kulit dalam masa lapan minggu 
  • 32% peningkatan kemampuan kulit untuk menahan lembapan lebih lama dalam masa lapan minggu 
  • Ton kulit yang kembali sekata dalam masa 12 minggu 
  • Kandungan botani anti-penuaan dan vitamin C memberikan faedah yang ketara pada kulit halus di sekeliling mata 
  • Juga sesuai untuk bahagian leher dan mulut 
  • Hipoalergenik, diakui oleh pakar-pakar oftalmologi dan selamat untuk pemakai kanta lekap. 




Hubungi Zai untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee , proses pendaftaran keahlian Shaklee anda dan juga harga istimewa untuk setiap produk Shaklee.







Zailatul Akmal

Shaklee Independent Distributor [ID No : 882322]

SMS / WHATSAPP 019 344 3650 


Boleh refer sini untuk Senarai Pengedar Shaklee yang sah seluruh Malaysia :) 






"Terima kasih kerana mendapatkan produk Shaklee daripada saya. Saya bertanggunggjawab untuk membimbing dan memberi servis kepada anda. Sekiranya anda berminat untuk mendaftar sebagai pengedar Shaklee ( ahli Shaklee ), anda boleh menghubungi saya untuk saya bantu proseskan pendaftaran anda atau boleh juga daftar sendiri dengan walk in di branch Shaklee, dengan mendaftar dibawah ID Shaklee saya 882322 dan anda akan diberikan bimbingan daripada saya ..."





TERIMA KASIH KERANA MEMILIH SHAKLEE :)


GLA Complex Shaklee melegakan senggugut


Suplemen Evening Primrose Oil, atau dengan nama singkatan nya EPO, amat popular di kalangan wanita. Ada yang menggunakannya sejak dari muda, ada yang mengamalkannya bila dah berusia, terutama apabila hampir-hampir menopause, dan tidak kurang juga yang menggunakannya setelah berumah tangga, untuk menstabilkan hormon kewanitaan. Pendek kata, ada sesetengahnya yang berkata, “Kalau tak ambil suplemen lain pun takpalah, asalkan jangan skip makan EPO”. Begitu sekali impak EPO kepada kaum wanita!

Sebenarnya 
asid gamma linolenik  ( GLA ) terkandung dalam minyak EPO. Tetapi istimewanya GLA Complex Shaklee ni kandungan GLA nya lebih tinggi dari EPO iaitu sebanyak 25% berbanding 10% dalam EPO .
Haaa, dalam GLA Complex Shaklee ada Vitamin E dan minyak biji bunga matahari kaya dengan asid lemak Omega-6.

Biasanya asid gamma linolenik GLA digunakan secara tradisional bagi melegakan kesakitan semasa haid, sakit kepala, mengatur kitaran haid dan melegakan tanda2 putusnya haid.

Apabila kita mengalami senggugut/period pain, kesakitan melibatkan kekejangan pada otot sekitar rahim dan sekelilingnya dan keadaan ini berlaku apabila tubuh kita ini berkurangan gamma linolenic acid ( GLA ). Oleh sebab tu, pengambilan GLA adalah perlu untuk mengisi kekurangan dalam tubuh.

Dengan mengambil GLA ini, ia dapat mengawal tekanan darah, mengawal muscle contraction, menghalang rembesan gastric dan banyak lagi. Pengambilan Gla ini memberi rasa kelegaan semasa kitaran hadi bulanan


Antara kebaikan lain GLA Complex Shaklee ini :

  • Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid
  • Membantu meningkatkan kesuburan
  • Melegakan PMS (sindrom pra-haid)
  • Membantu dalam menangani menopus
  • Menguatkan kuku dan rambut
  • Menjadikan kulit lebih sihat dan berseri-seri
  • Membantu menangai ekzema
  • Melegakan simptom akibat artritis reumatoid
  • Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri
  • Menguatkan imuniti tubuh
  • Memperlahankan proses penuaan
  • Mengurangkan blood-clot yang boleh menyebabkan serangan jantung
  • Mengawal kencing manis dan darah tinggi
  • Mengawal kolesterol
  • Untuk fungsi saraf


GLA Complex Shaklee bukan sahaja baik untuk kesihatan malah ia sangat bagus untuk kecantikan . Ia dapat memperlahankan proses penuaan , menjadikan kulit lebih sihat dan berseri-seri , menguatkan kuku dan rambut serta mencantikkan kulit juga . Anda boleh rujuk di sini .


Jom lihat apa kata pengguna GLA Shaklee di sini .









Hubungi Kak Long untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee , proses pendaftaran keahlian Shaklee anda dan juga harga istimewa untuk setiap produk Shaklee.












Zailatul Akmal

Shaklee Independent Distributor [ID No : 882322]

SMS / WHATSAPP 019 344 3650 


Instagram : vitaminsemulajadi



Boleh refer sini untuk Senarai Pengedar Shaklee yang sah seluruh Malaysia :)  
    





"Terima kasih kerana mendapatkan produk Shaklee daripada saya. Saya bertanggunggjawab untuk membimbing dan memberi servis kepada anda. Sekiranya anda berminat untuk mendaftar sbg SID ( ahli Shaklee ), anda boleh menghubungi saya untuk saya bantu proseskan pendaftaran anda atau boleh juga daftar sendiri dengan walk in di branch Shaklee, dengan mendaftar dibawah ID Shaklee saya 882322 dan anda akan diberikan bimbingan daripada saya ..."

Omega Guard Shaklee adalah suplemen minyak ikan terbaik di dunia




  • Omega Guard Shaklee dihasilkan menerusi kaedah teknologi terkini iaitu ultratulen bergred farmaseutikal. Maksudnya ia melalui proses penyulingan proprietari tiga molekul yg dpt memekatkan asid lemak Omega 3 paling tulen
  • Teknologi ini dapat menyingkirkan bahan2 berbahaya yg terdapat dlm ikan seperti plumbum, arsenik, merkuri,etc. Kebanyakan brand lain hanya menggunakan kaedah penyulingan tekanan tinggi utk mengekstrak minyak ikan. kaedah ini bukan hanya memusnahkan sesetengah nutrient malah tidak boleh menapis kandungan logam yg membahayakan kesiahatn seperti plumbun,merkuri,etc . (Info tambahan yg sy dapat daripada nutrionist Shaklee, katanya tak semua pengeluar minyak ikan menggunakan penyulingan proprietari tiga molekul, Kalau ada pun hanya penyulingan 1x atau 2x...Kenapa? sebab penyulingan proprietari tiga molekul ni merupakan satu proses yang mahal..Shaklee sahaja yg melalui penyulingan 3x sbb nak berikan yg terbaik utk pembeli2nya.. yer tak) Wahhh ..Shaklee mmg terbaekk...sbb tu harganya setara dgn kualiti bukan jauh melampau mahal yer.. masih mampu milik
  • Omega Guard Shaklee tidak diekstrak dari minyak hati ikan kerana dihati kandungan toksik tinggi
  • Minyak ikan Shaklee diekstrak dari ikan laut dalam dan berair sejuk seperti sardin, mackerel, herring dan anchovies. Kalau kita rujuk jenis2 ikan dan tahap merkurinya. ikan2 yg digunakan oleh Shaklee adalah ikan yg tahap merkurinya terendah.. Dan kajian juga menunjukkan bahawa ikan air laut sejuk mengandungi asid lemak tidak tepu yg sangat tinggi berbanding ikan lain..Ditambah dgn proses penyulingan 3x.. walla.. terbaekkk lagiii..
  • Omega guard (minyak ikan ) Shaklee lengkap dgn 7 jenis asid lemak omega 3 yg perlu oleh badan iaitu DHA, EPA, HPA, ETA, SDA, DPA. Badan kita tak mampu menghasilkan asid lemak perlu ni utk proses metabolisme,etc.. Jadi kena dapatkan dari sumber makanan dan suplemen EPA.
  • Satu sajian Omega guard Shaklee (Recommended daily serving is 3 capsules) membekalkan 900mg asid lemak omega 3 yg perlu ie EPA dan DHA. Berdasarkan jadual dibwh, kandungan EPA dan DHA didalam Omega Guard Shaklee antara yg tertinggi berbanding jenama lain 


  • Omega guard ..antara suplemen yang sangat digalakkan utk kita consume setiap hari kerana badan kita tak mampu menghasilkan asid lemak omega 3 yg perlu untuk badan kita utk proses metabolisma... untuk brain, untuk alahan, utk asma, utk sendi, utk kesihatan jantung, utk kawal berat, utk kulit yg cantik... wallaaa.. mmg satu famili perlukannya .

Manfaat Omega 3 Dalam Omega Guard Shaklee

1. Omega 3 mengimbangi perubahan dan kepekatan hormon PMS wanita

2. Melicinkan kulit dan kelihatan kemerah-merahan

3. Mencegah salur darah dari tersumbat

4. Omega 3 dapat mengelakkan strok

5. Mengekalkan tekanan normal darah

6. Membantu mengurangkan ketegangan urat leher

7. Mengurangkan sakit kepala

8. Merendahkan kolestrol

9. Omega 3 dapat mencegah pembekuan darah dalam badan

10. Kekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolestrol LDL

11. Mengawal masalah obesiti

12. Mengurangkan risiko penyakit jantung

13. Sangat bagus untuk ibu hamil - membantu tumbesaran dan perkembangan

otak janin

14. Meningkatkan perkembangangan memori janin dan kanak-kanak

15. Meningkatkan sistem imun tubuh dan sangat bagus untuk kesihatan kanak-kanak

16. Membantu menyihatkan paru-paru

17. Omega 3 juga boleh memperbaiki masalah alahan kulit seperti eczema, psoriasis, dll

18. Mengurangkan demam, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE

(lupus erythematosus)

19. Omega 3 juga membantu memperbaiki penyakit buah pinggang

20. Membantu menentang kanser paru-paru, payudara, kanser prostat dan kanser kolon.

21. Membantu meningkatkan kesihatan hati selepas pembedahan

22. Membantu pankreas pesakit kanser berfungsi dengan lebih baik

23. Memelihara fungsi-fungsi sendi

24. Mencegah penyakit gout


Selain itu, Omega 3 yang tekandung dalam Omega Guard Shaklee membantu memperbaiki masalah berkaitan otak seperti :-
  • Mencegah insomnia
  • Mengurangkan tekanan emosi
  • Mengurangkan kemurungan dan kebimbangan
  • Membantu memperbaiki masalah autism
  • Membantu memperbaiki masalah kanak-kanak hyperactive
  • Mengurangkan masalah schizophrenia
  • Mengurangkan masalah lupa pada wanita yang telah melahirkan anak

Anda perlu mengambil Omega Guard Shaklee sekiranya anda:

- Ibu hamil (perkembangan otak bayi dlm kandungan, kurangkan risiko lahir pramatang, dan mengurangkan alahan bayi slepas bayi dilahirkan)
  • Ianya sangat penting dalam membantu pembentukan otak bayi dari peringkat awal pembentukan.Mengandungi DHA yang sangat penting untuk otak. DHA dan EPA dari Omega nie penting untuk pembentukan otak dan mata baby. Untuk ibu pula, ia membantu mengawal paras kolesterol dalam badan

- Ibu menyusu (perkembangan otak bayi)
  • Pengambilan dan tambahan Asid Lemak Omega-3 dalam tempoh penyusuan susu ibu dapat menggalakkan perkembangan otak dan mata anak. Ia dibuktikan secara saintifik bahawa neuron lebih mudah berhubung apabila kandungan Omega 3 lebih banyak di dalam otak. Tambahan pula, tidak ramai kanak-kanak yang diberi susu ibu mempunyai masalah fungsi otak seperti ganguan hiperaktif dan masalah tumpuan (ADHD) atau autisme.

- Kanak-kanak (Usia 0-6 tahun adalah peringkat umur yg sangat kritikal dimana pertumbuhan otak yg yg pintar perlukan makanan yg kaya dgn asid lemak Omega 3, DHA dan EPA. dan bagus utk sistem imunisasi kanak2,asma,eczema)
  • Kalau anda rasa anda senang demam, mudah mengantuk kat kelas, ada penyakit asma, alergy.. or nak anak pintar..,beli lah OmegaGuard ni untuk anak anda....


- Individu yang ingin mengawal berat badan (omega 3 meningkatkan hormone Leptine yg mengawal selera makan dan membakar lemak lebih cepat)
  • Membantu meningkatkan paras hormon Leptin iaitu hormon penting dalam pengawalan selera makan. 
  • Leptin akan menghantar signal kepada otak untuk mengehadkan rasa lapar. 
  • Leptin juga boleh meningkatkan metabolisma badan. Bila metabolisma meningkat, semakin cepatlah LEMAK JAHAT dibakar. 
  • Dalam satu kajian di Australia menunjukkan mereka yang bersenam dan mengambil asid lemak Omega 3 lebih banyak membakar lemak berbanding mereka yang hanya bersenam tanpa mengambil asid lemak Omega 3.
 
- Pengambilan 3 biji Omega Guard sehari selepas makan mampu memberi rasa kurang lapar kepada anda.
  • Berfungsi membakar lemak dan meningkatkan metabolisma

- Kajian dilakukan di Jepun & Czech Republic mencadangkan bahawa omega 3 mampu menghalang pembentukan lemak badan hodoh & menggalakkan pembakaran lemak dengan cepat.
  • Membantu masalah perut buncit dan obesiti.
  • Kesimpulannya omega mampu mengurangkan selera makan disamping membakar lemak dengan cepat.

- Individu yg ingin meningkatkan kepekaan , daya ingatan dan kecekapan kerja.
  • Untuk perkembangan otak serta bantu penghantaran signal dalam otak kita.

- Lelaki yg mementingkan kesihatan - memelihara dari penyakit jantung, strok, obesiti, kencing manis dan byk lagi
  • mengandungi rangkaian penuh 7 jenis asid lemak omega-3 semula jadi iaitu EPA, DHA, ALA dan lain lain.
  • membantu dalam mengurangkan risiko penyakit jantung
  • memelihara kesihatan otak, penglihatan serta fungsi-fungsi sendi

- Wanita yg mementingkan kecantikan (flawless skin)
  • Melicinkan kulit dan kelihatan kemerah-merahan
  • Omega 3 juga boleh memperbaiki masalah alahan kulit seperti eczema, psoriasis, dan lain-lain.

- Kesihatan tulang dan sendi
  • mengurangkan radang sendi



Okey la.. sekian untuk hari ini..Apa jua jenama pilihan anda, saya percaya anda dah memilih yg terbaik untuk anda sekeluarga bukan sekadar main beli sahaja. Ia penting utk kesan jangka masa panjang. Bijak membeli bermula dengan bijak merancang dan bijak memilih...Harap info di atas bermanfaat buat semua pembaca.







Hubungi Zai untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee , proses pendaftaran keahlian Shaklee anda dan juga harga istimewa untuk setiap produk Shaklee.






Zailatul Akmal

Shaklee Independent Distributor [ID No : 882322]

SMS / WHATSAPP 019 344 3650 






Boleh refer sini untuk Senarai Pengedar Shaklee yang sah seluruh Malaysia :) 







"Terima kasih kerana mendapatkan produk Shaklee daripada saya. Saya bertanggunggjawab untuk membimbing dan memberi servis kepada anda. Sekiranya anda berminat untuk mendaftar sebagai pengedar Shaklee ( ahli Shaklee ), anda boleh menghubungi saya untuk saya bantu proseskan pendaftaran anda atau boleh juga daftar sendiri dengan walk in di branch Shaklee, dengan mendaftar dibawah ID Shaklee saya 882322 dan anda akan diberikan bimbingan daripada saya ..."





TERIMA KASIH KERANA MEMILIH SHAKLEE :)


KEBAIKAN VIVIX SHAKLEE



Assalamualaikum & Hi...

Jom kita lihat , apa itu Vivix dan kelebihan Vivix ni ...

Vivix™ Minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol. Vivix ™ mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi.

  • Memperbaiki DNA. Setiap hari, tubuh kita mengalami kerosakan DNA (salah satunya akibat radikal bebas) yang menyebabkan proses penuaan terjadi begitu cepat. Vivix membantu melambatkan dan melindungi DNA sel tubuh kita dan melambatkan proses tersebut.
  • Memperbaiki tenaga sel. Semakin tubuh kita terdedah kepada penuaan, semakin cepat sel tubuh kita kehilangan tenaga. Ini akan menurunkan fungsi sel. Vivix membantu menguatkan sel tubuh.
  • Membantu meningkatkan fungsi otak, kardiovaskular, imuniti dan sendi. Semakin tua, semakin kita rasa sakit sana sini, ingatan pun makin pudar. Vivix membantu mengembalikan keremajaan.

Kelebihan Vivix Shaklee berbanding jenama lain



Ni jadual yang membuat perbandingan antara VivixM****, Ta*** dan X***.. cuba anda lihat bagaimana hanya dengan 1 sudu teh(1 serving/day)Vivix mampu membekalkan ORAC* value yang diperlukan tubuh (3000-5000 ORAC).Hanya jauhari mengenal manikam.. dan hanya yg tahu erti nilai wang...akan memilih intan bukannya kaca... Vivix - Value for money


Manfaat Vivix Shaklee




Manfaat Resveratrol



"Terdapat empat mekanisma yang membuktikan kebaikan Vivix iaitu ia mengandungi resveratrol yang kebaikannya sama dengan 3,000 gelas arak merah. Vivix juga terbukti 10 kali lebih bertenaga daripada resveratrol, tidak mengandungi alkohol dan menggunakan bahan semula jadi, tanpa pewarna tiruan serta perasa tambahan.Vivix mendapat sijil halal Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim)


Bukan sahaja baik untuk kesihatan, malah ia juga adalah tonik anti - penuaan







GOLONGAN YANG AMAT MEMERLUKAN VIVIX :

  • Pesakit Diabetes
  • Arthiritis
  • Pesakit Gout
  • Pesakit Cancer yg telah menjalani kemoterapi
  • Orang yg rabun mata - perlukan antioksidan yang tinggi
  • Ibu dan bapa yang sibuk bekerja seharian menguruskan anak-anak dan tanggungjawab
  • Golongan yg mementingkan kesihatan badan yg maksimum
  • Atlit atau yg aktif Sukan
  • Anti Penuaan

Senang cerita , kalau anda jenis malas nak makan banyak2 vitamin, boleh ambil Vivix Shaklee ini .. 1 botol Vivix ni sangat sesuai untuk semua masalah dan penyakit. Complete untuk KESIHATAN dan KECANTIKAN . Dah tak perlu ambil vitamin lain dah ... ")


Boleh lihat testimoni antara ramai pengguna Vivix Shaklee :








Beliau bekas pembaca berita NTV , sekarang bergelar MASTER di Shaklee , MASTER Law Chu Hian

Gambar kiri pada 8 tahun lepas dan kanan yang terkini .. . Beliau dulu penghidap kanser dan lihat lah sekarang ..

Beliau minum tonik ajaib Shaklee iaitu Vivix .

Vivix , satu-satunya tonic yang dapat membaik pulih sehingga ke DNA manusia

Alhamdulillah manusia hanya berusaha Allah jua yang menentukan.

Pesakit KANSER , Vivix ini ikthiar untuk anda ...



Updated : 8 July 2014


Testimoni drpd kakak sahabat saya. Penangan Vivix Shaklee !: )

"ALHAMDULILLAH.... Happy sgt harini sebab dpt whatsapp dari akak saya yg juga customer saya

Dia baru amalkan Vivix sejak Januari 2014 dan baru masuk botol kedua Vivix. Memang hari2 dia makan tanpa skip. Mulanya niat dia makan utk kesihatan badan dia sebab dia selalu lenguh2 badan, cepat lesu dan penat. Bayangkan baru pukul 8 malam tp dia dah lembik x larat dan masuk tido. Alhamdulillah lepas 2 mggu dia cakap dh bertenaga boleh kerja smpai tgh malam pun! Kulit pun makin cantik dia cakap. So dia terus sambung beli vivix dgn sy.

Last 2 week dia ckp berat dh turun dari 58kg ke 54kg! Dia ckp sebab vivix ke? Yessss... Sebab kandungan resveratrol yg menghalang pembentukan lemak,meningkatkan sensitiviti insulin dan meningkatkan metabolisme.

Memang bermacam2 manfaat Vivix ni.



Pn. Noraini , 43 , BREAST CANCER STAGE 4 .

The quality of life improved tremendously after 2 weeks of vivix + Anti-cancer programmes








Mak stroke pada 30 November 2011 dan 2/3 daripada otak kiri dah mati...Tubuh bahagian kanan yang tak boleh bergerak. Bahagian Vibral pula kena kat speech expression.. Mak boleh faham apa yang kita cakap dan boleh proses tapi bila nak keluarkan perkataan dan nak bagitahu tak dapat..

Mula2 kena memang tragis, tak boleh bangun.. Nak express 'feeling' pun tak dapat apatah lagi benda2 lain.. Makan tak boleh.. Berhari2 juga puasa sebab doktor monitor otak takut makin membengkak @edema jadi kena operatelah buka tempurung.. Tapi bila nampak otak ok dan pengembangan tak ketara jadi tak operate jadi boleh start bagi bagi minuman ikut tube.. Huhu sakit tu.. Nak menelanpun tak dapat.. Kesian.. Selama 8 hari mak dirawat di HUSM tapi tiada apa2 tindakan dan biar macam tu je.. Lepas tu nampak batuk2 dan berkahak.. Adik-beradik fight jugalah minta mak dipindahkan ke Hospital Perdana.. Daripada tak buat apa2 sebab nampak mak makin lemah..

Bila dipindahkan je, belum warded lagi baru kat lobi Hospital Perdana, pihak Hospital buat ECG dan dekat situ dapat tahu mak ada masalah jantung iaitu injap jantung sempit dan kemungkinan disebabkan jangkitan kuman semasa kecil terus masukkan mak ke CCU. Mak seorang yang mementingkan kesihatan, memang selalu jogging dan bersenam.. Medical checkup pun selalu buat.. Seminggu sebelum kejadian mak telefon bagitahu semua cantik.. Tekanan darah ok, diabetes takde, kolesterol tinggi sikit 6.7 tapi belum sampai kena makan ubat kolesterol lagi dan boleh dikategorikan masih normal untuk individu yang sihat tanpa sebarang masalah..

Pakar Neurologist Dr Munawwir yang rawat mak pun kagum sebab kebiasaannya orang yang hadapi masalah injap jantung dah menunjukkan tanda pada setiap kehamilan dan pada usia 40-an.. Tapi mak hanya dapat tahu bila usia 55 tahun. Doktor jangka 6 bulan mak dah boleh jalan dan setahun dah dapat jogging.

Ubat yang mak makan sekarang
1) Nootropil
2) Amiodarone
3) Simvastatin
4) Warfarin

Disebabkan dah lebih 6 bulan tapi masih belum recover, saya cuba bagi mak Vivix.. Sebelum ni tak bagi sebab saya takut mempengaruhi kadar kecairan darah mak sebab ambil Warfarin kan.. Lepas 'study' punya 'study' dan yakin, saya tekad belikan mak Vivix beberapa hari lepas bila saya bawa mak balik KL ni.. Dalam waktu terdekat ni akan buat test kecairan darah juga..

Alhamdulillah dalam tempoh 2 3 hari bagi mak Vivix ada peningkatan. Tangan mak yang dah mengerekot keras dah mula lembut dan ringan semula.. Dan semalam abang dah 'train' mak berjalan guna tongkat satu berkaki empat.. Memang dah boleh..Syukurkan..





Alhamdulillah .. Abah beliau dah sihat dan bebas dari penyakit

sejarah sakit abah 2012 tidak boleh dikenang...tiba2 je abah jatuh sakit..sakit yg boleh membawa maut...

Darah tinggi yg melampau membawa ke serangan Jantung dan pendarahan dlm kepala...berkampung di hospital Klang hampir sebulan...di PPUM 2 minggu..darah beku merebak ke sebelah kanan kepala hingga abah strok sebelah kiri badan dan yg pling kami tak mahu ingat abah lupa siapa yg ada disekelilingnya....sebak pulak...

Kalau nak cerita mmg panjang...tapi kini dah 3 botol Vivix abah consume...kesihatan abah makin pulih...Alhamdulillah...dulu siapa jangka abah boleh berjalan kembali, bawa motor keliling kampung, pergi masjid...pergi ke pasar..







Lihat artikel yang berkaitan di sini :







*****

Hubungi Zai untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee.
Berminat untuk daftar keahlian Shaklee ?
Daftar di sini.
( Isi form dan admin akan hubungi anda )




Zailatul Akmal

Shaklee Independent Distributor [ID No : 882322]

SMS / WHATSAPP 019 344 3650 


Boleh refer sini untuk Senarai Pengedar Shaklee yang sah seluruh Malaysia :) 





"Terima kasih kerana mendapatkan produk Shaklee daripada saya. Saya bertanggunggjawab untuk membimbing dan memberi servis kepada anda. Sekiranya anda berminat untuk mendaftar sebagai pengedar Shaklee ( ahli Shaklee ), anda boleh menghubungi saya untuk saya bantu proseskan pendaftaran anda atau boleh juga daftar sendiri dengan walk in di branch Shaklee, dengan mendaftar dibawah ID Shaklee saya 882322 dan anda akan diberikan bimbingan daripada saya ..."


TERIMA KASIH KERANA MEMILIH SHAKLEE :)

 
http://i.imgur.com/2BZNlZ4.png