Home Siapa Saya Disclaimer Mengapa Shaklee Cara Order Nak Jadi Ahli?

GLA Complex Shaklee melegakan senggugut


Suplemen Evening Primrose Oil, atau dengan nama singkatan nya EPO, amat popular di kalangan wanita. Ada yang menggunakannya sejak dari muda, ada yang mengamalkannya bila dah berusia, terutama apabila hampir-hampir menopause, dan tidak kurang juga yang menggunakannya setelah berumah tangga, untuk menstabilkan hormon kewanitaan. Pendek kata, ada sesetengahnya yang berkata, “Kalau tak ambil suplemen lain pun takpalah, asalkan jangan skip makan EPO”. Begitu sekali impak EPO kepada kaum wanita!

Sebenarnya 
asid gamma linolenik  ( GLA ) terkandung dalam minyak EPO. Tetapi istimewanya GLA Complex Shaklee ni kandungan GLA nya lebih tinggi dari EPO iaitu sebanyak 25% berbanding 10% dalam EPO .
Haaa, dalam GLA Complex Shaklee ada Vitamin E dan minyak biji bunga matahari kaya dengan asid lemak Omega-6.

Biasanya asid gamma linolenik GLA digunakan secara tradisional bagi melegakan kesakitan semasa haid, sakit kepala, mengatur kitaran haid dan melegakan tanda2 putusnya haid.

Apabila kita mengalami senggugut/period pain, kesakitan melibatkan kekejangan pada otot sekitar rahim dan sekelilingnya dan keadaan ini berlaku apabila tubuh kita ini berkurangan gamma linolenic acid ( GLA ). Oleh sebab tu, pengambilan GLA adalah perlu untuk mengisi kekurangan dalam tubuh.

Dengan mengambil GLA ini, ia dapat mengawal tekanan darah, mengawal muscle contraction, menghalang rembesan gastric dan banyak lagi. Pengambilan Gla ini memberi rasa kelegaan semasa kitaran hadi bulanan


Antara kebaikan lain GLA Complex Shaklee ini :

  • Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid
  • Membantu meningkatkan kesuburan
  • Melegakan PMS (sindrom pra-haid)
  • Membantu dalam menangani menopus
  • Menguatkan kuku dan rambut
  • Menjadikan kulit lebih sihat dan berseri-seri
  • Membantu menangai ekzema
  • Melegakan simptom akibat artritis reumatoid
  • Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri
  • Menguatkan imuniti tubuh
  • Memperlahankan proses penuaan
  • Mengurangkan blood-clot yang boleh menyebabkan serangan jantung
  • Mengawal kencing manis dan darah tinggi
  • Mengawal kolesterol
  • Untuk fungsi saraf


GLA Complex Shaklee bukan sahaja baik untuk kesihatan malah ia sangat bagus untuk kecantikan . Ia dapat memperlahankan proses penuaan , menjadikan kulit lebih sihat dan berseri-seri , menguatkan kuku dan rambut serta mencantikkan kulit juga . Anda boleh rujuk di sini .


Jom lihat apa kata pengguna GLA Shaklee di sini .









Hubungi Kak Long untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee , proses pendaftaran keahlian Shaklee anda dan juga harga istimewa untuk setiap produk Shaklee.












Zailatul Akmal

Shaklee Independent Distributor [ID No : 882322]

SMS / WHATSAPP 019 344 3650 


Instagram : vitaminsemulajadi



Boleh refer sini untuk Senarai Pengedar Shaklee yang sah seluruh Malaysia :)  
    





"Terima kasih kerana mendapatkan produk Shaklee daripada saya. Saya bertanggunggjawab untuk membimbing dan memberi servis kepada anda. Sekiranya anda berminat untuk mendaftar sbg SID ( ahli Shaklee ), anda boleh menghubungi saya untuk saya bantu proseskan pendaftaran anda atau boleh juga daftar sendiri dengan walk in di branch Shaklee, dengan mendaftar dibawah ID Shaklee saya 882322 dan anda akan diberikan bimbingan daripada saya ..."

3 comments:

  1. salam saya nk tanye brp harga gla ni ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wassalam .. untuk info harga boleh sms / whatsapp 0193443650 . kami beri harga istimewa :)

      Delete
  2. salam saya nk tanye brp harga gla complex

    ReplyDelete

 
http://i.imgur.com/2BZNlZ4.png