Saturday, 4 May 2013

KEBAIKAN VIVIX SHAKLEE





Promo Vivix -BUY 6 FREE 1

Jom kita lihat , apa itu Vivix dan kelebihan Vivix ni ...


Vivix™ Minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol. Vivix ™ mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi.


- Memperbaiki DNA. Setiap hari, tubuh kita mengalami kerosakan DNA (salah satunya akibat radikal bebas) yang menyebabkan proses penuaan terjadi begitu cepat. Vivix membantu melambatkan dan melindungi DNA sel tubuh kita dan melambatkan proses tersebut.


- Memperbaiki tenaga sel. Semakin tubuh kita terdedah kepada penuaan, semakin cepat sel tubuh kita kehilangan tenaga. Ini akan menurunkan fungsi sel. Vivix membantu menguatkan sel tubuh.

- Membantu meningkatkan fungsi otak, kardiovaskular, imuniti dan sendi. Semakin tua, semakin kita rasa sakit sana sini, ingatan pun makin pudar. Vivix membantu mengembalikan keremajaan.





Kelebihan Vivix Shaklee berbanding jenama lain 



Ni jadual yang membuat perbandingan antara Vivix, MonaVie, Tahitan Noni dan Xango Juice... cuba anda lihat bagaimana hanya dengan 1 sudu teh(1 serving/day)Vivix mampu membekalkan ORAC* value yang diperlukan tubuh (3000-5000 ORAC).Hanya jauhari mengenal manikam.. dan hanya yg tahu erti nilai wang...akan memilih intan bukannya kaca... Vivix - Value for money





Manfaat Resveratrol 





"Terdapat empat mekanisma yang membuktikan kebaikan Vivix iaitu ia mengandungi resveratrol yang kebaikannya sama dengan 3,000 gelas arak merah. Vivix juga terbukti 10 kali lebih bertenaga daripada resveratrol, tidak mengandungi alkohol dan menggunakan bahan semula jadi, tanpa pewarna tiruan serta perasa tambahan.Vivix mendapat sijil halal Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim)








Bukan sahaja baik untuk kesihatan, malah ia juga adalah tonik anti - penuaan






GOLONGAN YANG AMAT MEMERLUKAN VIVIX :

1) Pesakit Diabetes
2) Arthiritis
3) Pesakit Gout
4) Pesakit Cancer yg telah menjalani kemoterapi
5) Orang yg rabun mata - perlukan antioksidan yang tinggi
5) Ibu dan bapa yang sibuk bekerja seharian menguruskan anak-anak dan tanggungjawab
6) Golongan yg mementingkan kesihatan badan yg maksimum
7) Atlit atau yg aktif Sukan
8) Anti Penuaan

Senang cerita , kalau anda jenis malas nak makan banyak2 vitamin, boleh ambil Vivix Shaklee ini .. 1 botol Vivix ni sangat sesuai untuk semua masalah dan penyakit. Complete untuk KESIHATAN dan KECANTIKAN . Dah tak perlu ambil vitamin lain dah ... Hanya 1 sudu teh sahaje dalam sehari ... 


Boleh lihat testimoni antara ramai pengguna Vivix Shaklee :









Beliau bekas pembaca berita NTV , sekarang bergelar MASTER di Shaklee , MASTER Law Chu Hian

Gambar kiri pada 8 tahun lepas dan kanan yang terkini .. . Beliau dulu penghidap kanser dan lihat lah sekarang ..

Beliau minum tonik ajaib Shaklee iaitu Vivix .

Vivix , s
atu-satunya tonic yang dapat membaik pulih sehingga ke DNA manusia

Alhamdulillah manusia hanya berusaha Allah jua yang menentukan.

Pesakit KANSER , Vivix ini ikthiar untuk anda ...



Updated : 8 July 2014

Testimoni drpd kakak sahabat saya. Penangan Vivix Shaklee !: )

"ALHAMDULILLAH.... Happy sgt harini sebab dpt whatsapp dari akak saya yg juga customer saya

Dia baru amalkan Vivix sejak Januari 2014 dan baru masuk botol kedua Vivix. Memang hari2 dia makan tanpa skip. Mulanya niat dia makan utk kesihatan badan dia sebab dia selalu lenguh2 badan, cepat lesu dan penat. Bayangkan baru pukul 8 malam tp dia dah lembik x larat dan masuk tido. Alhamdulillah lepas 2 mggu dia cakap dh bertenaga boleh kerja smpai tgh malam pun! Kulit pun makin cantik dia cakap. So dia terus sambung beli vivix dgn sy.

Last 2 week dia ckp berat dh turun dari 58kg ke 54kg! Dia ckp sebab vivix ke? Yessss... Sebab kandungan resveratrol yg menghalang pembentukan lemak,meningkatkan sensitiviti insulin dan meningkatkan metabolisme.

Memang bermacam2 manfaat Vivix ni.








Pn. Noraini , 43 , BREAST CANCER STAGE 4 .

The quality of life improved tremendously after 2 weeks of vivix + Anti-cancer programmes








Mak stroke pada 30 November 2011 dan 2/3 daripada otak kiri dah mati...Tubuh bahagian kanan yang tak boleh bergerak. Bahagian Vibral pula kena kat speech expression.. Mak boleh faham apa yang kita cakap dan boleh proses tapi bila nak keluarkan perkataan dan nak bagitahu tak dapat..

Mula2 kena memang tragis, tak boleh bangun.. Nak express 'feeling' pun tak dapat apatah lagi benda2 lain.. Makan tak boleh.. Berhari2 juga puasa sebab doktor monitor otak takut makin membengkak @edema jadi kena operatelah buka tempurung.. Tapi bila nampak otak ok dan pengembangan tak ketara jadi tak operate jadi boleh start bagi bagi minuman ikut tube.. Huhu sakit tu.. Nak menelanpun tak dapat.. Kesian.. Selama 8 hari mak dirawat di HUSM tapi tiada apa2 tindakan dan biar macam tu je.. Lepas tu nampak batuk2 dan berkahak.. Adik-beradik fight jugalah minta mak dipindahkan ke Hospital Perdana.. Daripada tak buat apa2 sebab nampak mak makin lemah..

Bila dipindahkan je, belum warded lagi baru kat lobi Hospital Perdana, pihak Hospital buat ECG dan dekat situ dapat tahu mak ada masalah jantung iaitu injap jantung sempit dan kemungkinan disebabkan jangkitan kuman semasa kecil terus masukkan mak ke CCU. Mak seorang yang mementingkan kesihatan, memang selalu jogging dan bersenam.. Medical checkup pun selalu buat.. Seminggu sebelum kejadian mak telefon bagitahu semua cantik.. Tekanan darah ok, diabetes takde, kolesterol tinggi sikit 6.7 tapi belum sampai kena makan ubat kolesterol lagi dan boleh dikategorikan masih normal untuk individu yang sihat tanpa sebarang masalah..

Pakar Neurologist Dr Munawwir yang rawat mak pun kagum sebab kebiasaannya orang yang hadapi masalah injap jantung dah menunjukkan tanda pada setiap kehamilan dan pada usia 40-an.. Tapi mak hanya dapat tahu bila usia 55 tahun. Doktor jangka 6 bulan mak dah boleh jalan dan setahun dah dapat jogging.

Ubat yang mak makan sekarang
1) Nootropil
2) Amiodarone
3) Simvastatin
4) Warfarin

Disebabkan dah lebih 6 bulan tapi masih belum recover, saya cuba bagi mak Vivix.. Sebelum ni tak bagi sebab saya takut mempengaruhi kadar kecairan darah mak sebab ambil Warfarin kan.. Lepas 'study' punya 'study' dan yakin, saya tekad belikan mak Vivix beberapa hari lepas bila saya bawa mak balik KL ni.. Dalam waktu terdekat ni akan buat test kecairan darah juga..

Alhamdulillah dalam tempoh 2 3 hari bagi mak Vivix ada peningkatan. Tangan mak yang dah mengerekot keras dah mula lembut dan ringan semula.. Dan semalam abang dah 'train' mak berjalan guna tongkat satu berkaki empat.. Memang dah boleH..Syukurkan..





Alhamdulillah .. Abah beliau dah sihat dan bebas dari penyakit

sejarah sakit abah 2012 tidak boleh dikenang...tiba2 je abah jatuh sakit..sakit yg boleh membawa maut...

Darah tinggi yg melampau membawa ke serangan Jantung dan pendarahan dlm kepala...berkampung di hospital Klang hampir sebulan...di PPUM 2 minggu..darah beku merebak ke sebelah kanan kepala hingga abah strok sebelah kiri badan dan yg pling kami tak mahu ingat abah lupa siapa yg ada disekelilingnya....sebak pulak...

Kalau nak cerita mmg panjang...tapi kini dah 3 botol Vivix abah consume...kesihatan abah makin pulih...Alhamdulillah...dulu siapa jangka abah boleh berjalan kembali, bawa motor keliling kampung, pergi masjid...pergi ke pasar..






Nak lihat testimoni Vivix Shaklee yang lain , boleh klik sini . :) 



Hubungi saya untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee , proses pendaftaran keahlian Shaklee anda dan juga harga istimewa untuk setiap produk Shaklee.












Zailatul Akmal



Shaklee Independent Distributor [ID No : 882322]



SMS / WHATSAPP 019 344 3650 




Instagram : vitaminsemulajadi



Boleh refer sini untuk Senarai Pengedar Shaklee yang sah seluruh Malaysia :)  
    





"Terima kasih kerana mendapatkan produk Shaklee daripada saya. Saya bertanggunggjawab untuk membimbing dan memberi servis kepada anda. Sekiranya anda berminat untuk mendaftar sbg SID ( ahli Shaklee ), anda boleh menghubungi saya untuk saya bantu proseskan pendaftaran anda atau boleh juga daftar sendiri dengan walk in di branch Shaklee, dengan mendaftar dibawah ID Shaklee saya 882322 dan anda akan diberikan bimbingan daripada saya ..."

6 comments:

  1. Replies
    1. untuk info harga , blh sms / whatsapp 0193443650 .. saya bg special price :)

      Delete
  2. Untuk perokok tegar pon bole amk vivix kn??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh sangat2 dan mmg digalakkan utk perokok amek Vivix ni..

      Delete
  3. Vivix memang sangat berkesan.Saya dah bg kat mak saya, Alhamdulillah perubahan sangat positif :-)

    CERITA KEHIDUPAN

    ReplyDelete