Home Siapa Saya Disclaimer Mengapa Shaklee Cara Order Nak Jadi Ahli?

Testimoni Pesakit SLE ( Vivix , ESP , Vitalea )


Produk Shaklee adalah ikhtiar buat anda ...



Hubungi saya untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee dan juga dapatkan harga istimewa ...









Zailatul Akmal

Shaklee Independent Distributor [ID No : 882322 ]


SMS / WHATSAPP 019 344 3650 





"Terima kasih kerana mendapatkan produk Shaklee daripada saya. Saya bertanggunggjawab untuk membimbing dan memberi servis kepada anda. Sekiranya anda berminat untuk mendaftar sbg SID ( ahli Shaklee ), anda boleh menghubungi saya untuk saya bantu proseskan pendaftaran anda atau boleh juga daftar sendiri dengan walk in di branch Shaklee, dengan mendaftar dibawah ID Shaklee saya 882322 dan anda akan diberikan bimbingan daripada saya ..."

Testimoni Vivix Hitamkan Rambut Yang Putih



Testimoni Vivix

" Saya memberitahu ayah secara berseloroh " Ayah makan Vivix ni nanti ayah jadi muda balik, rambut pun jadi hitam balik " , berdasarkan cerita yang saya dengar tentang rambut beruban menjadi hitam selepas mengambil Vivix. Pada mulanya saya pun tak berapa yakin bahawa Vivix boleh menghitamkan semula rambut ayah yang dah memutih sejak beliau muda lagi .

2 bulan kemudian, ayah berkunjung ke rumah kami dan saya perasan perubahan pada dirinya. Saya menegur ayah " Rambut ayah dah nampak hitam-hitamlah! "

Doktor pun terkejut ayah tak macam umur 57 tahun pun !


Hubungi saya untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee dan juga dapatkan harga istimewa ...









Zailatul Akmal


Shaklee Independent Distributor [ID No : 882322 ]


SMS / WHATSAPP 019 344 3650 





"Terima kasih kerana mendapatkan produk Shaklee daripada saya. Saya bertanggunggjawab untuk membimbing dan memberi servis kepada anda. Sekiranya anda berminat untuk mendaftar sbg SID ( ahli Shaklee ), anda boleh menghubungi saya untuk saya bantu proseskan pendaftaran anda atau boleh juga daftar sendiri dengan walk in di branch Shaklee, dengan mendaftar dibawah ID Shaklee saya 882322 dan anda akan diberikan bimbingan daripada saya ..."

Testimoni Shaklee : ESP turunkan berat badan dan kulit makin cerah


Jumpa beliau depan2 , memang kurus molek je , cantik aww ;)

------------------------------------------------------------------------------



"Uolss....ESP ni bukan saja bole dapat cun & kulit cantikk taw..kalau nak tau ESP ni boleh tolong kita bg kuruskan badan okeyyyy..macam mana tuu??sebabnya ESP ni asasnya dari protein tulen yang boleh membuatkan seseorang tu kenyang dalam jangka waktu yg lama..minum segelas ESP & sikit light meal (roti, oats or biscuits) as our breakfast sedar tak sedar eh eh dh pukul 3 lebey la blom lunch lagi k..haaa kelassss tak uolss...
Ramai yg borong ESP utk weight management & jadi kannya sbg minuman diet harian mereka..syioookkk kannn....dah la dpt cun lpstu bole bg slim lagikkk..kulit pon lebih cerah & tone kulit lebih sekata..

Tengok gambar mak yg dulu tu sedey okeyyy...dah mcm mak org or bini org padahal blom kawen lg taww....now dh kawen anak 1 + pregnant pon org igt anak dara lagiiiii okeyyyyyyyyyy......

haaaaa cpt lakukan perubahan dari sekarang uolss....ape tunggu lagiii..."





Hubungi saya untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee dan juga dapatkan harga istimewa ...









Zailatul Akmal


Shaklee Independent Distributor [ID No : 882322 ]

SMS / WHATSAPP 019 344 3650 





"Terima kasih kerana mendapatkan produk Shaklee daripada saya. Saya bertanggunggjawab untuk membimbing dan memberi servis kepada anda. Sekiranya anda berminat untuk mendaftar sbg SID ( ahli Shaklee ), anda boleh menghubungi saya untuk saya bantu proseskan pendaftaran anda atau boleh juga daftar sendiri dengan walk in di branch Shaklee, dengan mendaftar dibawah ID Shaklee saya 882322 dan anda akan diberikan bimbingan daripada saya ..."

Testimoni Shaklee : Set D & Omega Guard ( Wajah kelihatan GLOWING & FLAWLESS )


Cantiknya wajah beliau :)  makin berseri2 selepas pengambilan vitamin Shaklee :)

---------------------------------------------------------------------------------------

"Salam semua  


saya nak share feedback saya lepas hampir sebulan guna Shaklee trial pack vit b complex, vit c dan vit E + omega guard. Mungkin ada yang ckp saya baru 21, so tak perlu makan suplemen tu, ini. Tapi saya sangat concern mengenai kesihatan sebab prevention is better than cure, isn't? 

Muka saya jenis combination dan acne prone skin terutamanya kat area dahi. Masa PMS memang stress sebab acne banyak kat area dahi.  tumbuh bukan main subur, nak hilang memang lama pastu ada tinggal parut. Area pipi pulak kering dan bila saya apply medium coverage foundation, jadi tak rata dan lepas 2 3 jam muka jadi tak best dah.

Alhamdulillah dengan izin Allah, tak sangka nampak kesan dalam masa 2 minggu lepas amalkan Shaklee. PMS bulan ni tak keluar jerawat banyak macam sebelom2 ni, setakat 1-2 tu biasalah kan, yeay! kakak2 pun tegur bila saya lepas pakai foundation, muka nampak glowing dan flawless.  Padahal pakai medium coverage type foundation je.hihi. Tapi akhir2 ni keluar rumah cuma pakai sunblock dan jarang dah pakai foundation kecuali ada special event je. Less is more 

gambar kiri masa bulan Feb 2012 dan kanan masa Jun 2012.Mungkin tak banyak changes tapi I’m just sharing  I’m very happy with my skin now and looking forward to try another Shaklee’s supplements."




Hubungi saya untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee dan juga dapatkan harga istimewa ...









Zailatul Akmal


Shaklee Independent Distributor [ID No : 882322 ]

SMS / WHATSAPP 019 344 3650 





"Terima kasih kerana mendapatkan produk Shaklee daripada saya. Saya bertanggunggjawab untuk membimbing dan memberi servis kepada anda. Sekiranya anda berminat untuk mendaftar sbg SID ( ahli Shaklee ), anda boleh menghubungi saya untuk saya bantu proseskan pendaftaran anda atau boleh juga daftar sendiri dengan walk in di branch Shaklee, dengan mendaftar dibawah ID Shaklee saya 882322 dan anda akan diberikan bimbingan daripada saya ..."

Testimoni SET D , ESP Protein & Gla Complex


Pernah tengok kakak cantik ni depan2 , memang cun .. macam orang belum kawin lagi . hhihi 
________________________________________________________________________________

"Tengok gambo kt sebelum tu mak makan vita C tp dari brand lain tp x jadi apa2 pun uols..muka pun ala2 jambatan x siap gittew..coreng sana coreng sini..parut jerawat toksah ckpla merata2 ada..belum masuk lg kawah bulan..mekap pun tetap nampak buroks jugak k..

Alhamdulillah selepas sembang dgn kak Zura Betty ,beliau yg suggest sy minum ESP Shaklee..after 2 minggu consume ESP memang terasa ada perubahan terus beli pulak GLA Complex Shaklee x saba2 nk kulit cantik okey...slps sebulan memang sangat2 berpuas hati dgn produk ni..then terus mkn Set D ( VITA C, VITA E, BCOMPLEX) utk dpt hasil yg lg POWER...Alhamdulillah....tak mau tukar yang lain dahhhhh.....Sekarang x perlu nk mekap tebal sampai 3 inci dh k...just sapu compact powder & celak sikit je..memang ESP ni boleh dpt cun lahhhhhh....."






Hubungi saya untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee dan juga dapatkan harga istimewa ...









Zailatul Akmal

Shaklee Independent Distributor [ID No : 882322 ]

SMS / WHATSAPP 019 344 3650 





"Terima kasih kerana mendapatkan produk Shaklee daripada saya. Saya bertanggunggjawab untuk membimbing dan memberi servis kepada anda. Sekiranya anda berminat untuk mendaftar sbg SID ( ahli Shaklee ), anda boleh menghubungi saya untuk saya bantu proseskan pendaftaran anda atau boleh juga daftar sendiri dengan walk in di branch Shaklee, dengan mendaftar dibawah ID Shaklee saya 882322 dan anda akan diberikan bimbingan daripada saya ..."

Testimoni Pengguna Produk Shaklee - Enfuselle + B Complex + Vivix


Assalamualaikum dan Selamat Pagi semua ;)

waadduhh, lama dah tak share testimoni2 pengguna produk Shaklee dalam blog ni .. ikutkan hari2 ada sahabat2 Shaklee kita yang share pengalaman mereka selepas guna produk Shaklee, tapi tu laa, tak sempat sangat nak update semua dalam ni ..

So , sekarang ni, saya nak update 1 testimoni seorg sis ni yang baru je share beberapa minit yang lepas ..jadi, saya ambik peluang ni, untuk terus update dlm blog ni .

Sis ni ada serta kan gambar before and after serta cerita yang ingin beliau kongsikan .. 

Antara produk yang digunakan adalah :

- B Complex
- Vivix ( Suplemen Shaklee yang paling MAHAL dan sangat2 laahhh EKSLUSIF - JADI, faham2 je laa, kalau dah mahal , eksklusif, hasil nya tak pernah mengecewakan pengguna )


Jom kita layan perkongsian dr sis Zata Ezzah Fawzi


"SALAM.. apa khabar semua.. malam ni sy rsa nak share testimoni diri sendiri.. ehehe.. sblm ni pemalu.. atas permintaan ramai( kononnya la..hihi).. finally kluar la diri ini sebagai testimoni shaklee.. saya dh guna skincare enfuselle 1 set ni lebih 4 bulan.. now kulit kering sy dh 80% gone.. supplement juga saya amalkan.. byk jugak supplement shaklee yg sy amik tapi sy cuma nak highlight 3 bnd ni je.. bab esp ke vitamin E or len2 vitamin kulit saya tak nak crita la sb uolls pn dh sedia tahu kebaikkan supplement2 tu.. sy cuma nak highlight 3 benda yg sy rse sgt awesome bila sy guna.. cmne sy tahu 3 benda ni sgt awesome.. sb sy dh complete my experiments ttg 3 bnd ni.. sblm sy guna enfuselle saya tak guna external skincare.. xsure brape lama xguna skincare tp yg kompem sebulan sy xde skincare.. sb sy hanya menggunakan natural skincare tp skincare sy yg dlu problem bab stok..dan sy kehabisan stok.. so, sy kumpul la duit beli skincare enfuselle ni( maklum la i fresh graduate.. xkeje..hihihi).. mula2 guna smpai sekarang keterujaan tu tak habes lg.. serius sgt jatuh cinta dengan skincare shaklee..sb sy mmg pengguna natural skincare sebelum ni dan bg saya skincare shaklee the best ever.. sy dh beberapa kali buat experiment stop skincare bebrapa minggu.. bila kulit da mula kasar then sy mulakan balik rawatan enfuselle... consistent semggu mmg kulit licin balik.. yg nk cantik cepat, trust me.. penjgaan luaran kna lebih... external skincare konsepnya dr luar bawa ke dalam.. supplement pula dr dalam bawa keluar.. faham x?? i mean external skincare rawat kulit luar dlu.. then die boleh serap smpai ke dalam lapisan kulit ke 2. supplement lmbt skit tp ntk long term sb die rawat lapisan kulit ke-3 dlu.. then baru bergerak keluar.. supplement yg rasa sgt awesome b complex n vivix.. sb kesan die cepat dan sgt awesome ntk saya.. dlu mse study sy duk tepi pntai.burn, jerawat berpasir.. kena slalu pkai SPF tp bpe lme je tahan kan.. now, sy dh xpkai SPF cukup dgn b complex.(tgh kumpul duit beli SPF nutriwhite.. hehee). sy makan 1 jam sebelum sy kluar rumah.. mmg kulit sy tak burn da.. bekas2 burn kt kaki dan tgan pn makin kurang... sy pnh stop b complex dan berlenggang2 bwh matahari selama semggu, mmg hangus kulitku.. satu lg yg best.. kulit makin berkilat.. satu lg supplement yg awesome VIVIX.. sy buat masker dan makan.. lps sy guna vivix sy dh byk stop supplement len.. VIVIX sgt awesome..jgn pelik ye kalau jumpe sy arini kulit cantik, tbe2 bulan depan kulit berjerawat ke hape, sb sy sentiasa buat experiment apa yang terbaik untuk saya.. dan jgn pelik knapa sy tak guna skincare dlm tempoh yg makan bulan kn, sb sy lg rela kulit sy rosak sb sy tak jaga daripada rosak sb bahan kimia yg berbahaya dalam skincare.. dan sy tak pelik knape kulit sy cepat serasi dgn enfuselle.. sb sy hanya memilih skincare yg natural.. bile sy guna skincare yg baru, skincare tu terus bekerja ntk cantikkan kulit sy.. kalau kite pnh guna skincare yg ada chemical b4 ni, skincare tu akan release kan dlu kimia yg lama.. then bru cantikkan kulit.. dan fasa detokfikasi ni mungkin akan timbul healing crisis bg sesetengah orang..sy tak obses dengan cantik tp sy mempromosikan natural beauty.. wink2.."


wowww !! thank you atas perkongsian ini sis  ;) Orang kata biar melabur wang pada produk yang betul2 semulajadi, selamat dan berkesan ... baik di dalam, baik juga di luarnya . bukan sahaja baik dari kecantikan tapi bagus untuk kesihatan kita jugak. jadi, nak cantik dapat, kesihatan pun yang dapat. ye dak?

Kalau anda semua nak tahu , walaupun Vivix ni mahal tapi tak bermakna tiada langsung pembeli ye .. sebenarnya sangat ramai penggemar Vivix ni aww ! siap repeat order lagi ..Mereka kata memang berbaloi sangat dengan wang yang dikeluarkan untuk Vivix ni..  Bila dah ambik Vivix ni, kalau xnak ambil vitamin2 yang lain pun xpe dah sebenarnye.. sebab dalam Vivix ni memang complete segalanya2 baik dari segi kesihatan dan kecantikan :) tak percaya , cubalah .. hasilnya pasti takkan mengecawakan anda :) 

okay , setakat ni je laah  untuk entry kali ini ...



Hubungi saya untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee dan juga dapatkan harga istimewa ...








Zailatul Akmal

Shaklee Independent Distributor [ID No : 882322 ]

SMS / WHATSAPP 019 344 3650 






"Terima kasih kerana mendapatkan produk Shaklee daripada saya. Saya bertanggunggjawab untuk membimbing dan memberi servis kepada anda. Sekiranya anda berminat untuk mendaftar sbg SID ( ahli Shaklee ), anda boleh menghubungi saya untuk saya bantu proseskan pendaftaran anda atau boleh juga daftar sendiri dengan walk in di branch Shaklee, dengan mendaftar dibawah ID Shaklee saya 882322 dan anda akan diberikan bimbingan daripada saya ..."

Vivix Shaklee Adalah Minuman Kesihatan dan Anti Penuaan yang TERBAIK DI DUNIA






Mungkin ada yang belum tahu Vivix Shaklee ini adalah suplemen Shaklee yang paling MAHAL dan EKSKLUSIF di Shaklee . Walaupun ia MAHAL , tapi HASIL dan KESAN selepas pengambilan pasti tidak akan mengecewakan anda !!! 


VIVIX merupakan suplemen anti penuaan terbaik dunia yang dibangunkan selepas penyelidikan bertahun-tahun oleh Shaklee. No wonder laa kenapa Vivix ni betul2 EKSKLUSIF kalau dah nama pun suplemen anti penuaan TERBAIK di dunia kan ...



Vivix™ Minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol yang mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi.


Memperbaiki DNA. Setiap hari, tubuh kita mengalami kerosakan DNA (salah satunya akibat radikal bebas) yang menyebabkan proses penuaan terjadi begitu cepat. Vivix membantu melambatkan dan melindungi DNA sel tubuh kita dan melambatkan proses tersebut.


Memperbaiki tenaga sel. Semakin tubuh kita terdedah kepada penuaan, semakin cepat sel tubuh kita kehilangan tenaga. Ini akan menurunkan fungsi sel. Vivix membantu menguatkan sel tubuh.

Membantu meningkatkan fungsi otak, kardiovaskular, imuniti dan sendi. Semakin tua, semakin kita rasa sakit sana sini, ingatan pun makin pudar. Vivix membantu mengembalikan keremajaan.







Jom baca petikan dari akhbar HARIAN METRO ini :


Bantu lambat penuaan wajah

Oleh Siti Zarinah Sahib 
sitizarinah@hmetro.com.my
 
2010/01/22

RAMAI wanita bimbang dengan proses penuaan yang berlaku pada wajah. Namun penuaan adalah proses semula jadi yang tidak dapat dielakkan.
  
Penuaan membabitkan kemerosotan fungsi organ dan sel dalam sistem tubuh yang berlaku secara berperingkat ketika usia meningkat. Proses itu menyebabkan berlaku perubahan fizikal dan fisiologi yang tentunya menakutkan wanita. Namun proses berkenaan berbeza antara individu, bergantung kepada genetik, diet, gaya hidup dan persekitaran.

Perubahan fizikal disebabkan proses penuaan ini termasuk rambut menipis dan mula beruban, kulit menipis dan kurang anjal serta muncul garis halus. Tenaga semakin berkurangan malah lemak mula terkumpul sehingga menyukarkan seseorang mendapatkan berat badan yang ideal. Malah proses penuaan juga akan menyebabkan muncul pelbagai penyakit termasuk kemerosotan sistem daya tahan melawan penyakit, kerapuhan tulang serta kurang daya penglihatan.

Anggur muskat yang juga dikenali sebagai anggur nombor satu di Amerika menimbulkan kekecohan di kalangan masyarakat kerana kebaikannya yang boleh membuatkan kulit bertambah muda serta memberi kesihatan berpanjangan.
 

Anggur muskat dan bijinya adalah satu daripada sumber terbaik antioksidan dan mempunyai ciri antiradang. Ini kerana sebatian phenolik tertumpu pada bahagian biji. Jika dibandingkan anggur lain, ia mempunyai 40 kali ganda lebih polifenol yang terdapat dalam arak merah yang terbukti berfaedah bagi kesihatan kardiovaskular, menurunkan tahap gula dalam darah selain melambatkan proses penuaan.

Selain anggur muskat, tumbuh-tumbuhan lain yang baik untuk kesihatan serta agen penuaan ialah elderberi. Ia adalah tumbuhan lasak tanah lembap di sepanjang tepi jalan dan sungai hanya di Eropah dan Amerika Utara. Elderberi sudah digunakan sekian lama dalam perubatan tradisional bagi mengubati asma, sembelit, artritis dan selesema. Tumbuhan ini adalah antioksidan yang kuat dan melindungi sel daripada kerosakan disebabkan toksin alam sekitar, diet tidak seimbang serta tekanan.

Polygonum cuspidatum sejenis pokok saka terbesar di Asia adalah sumber semula jadi resveratrol sama seperti yang terdapat pada kulit anggur merah dan biji anggur merah. Tumbuhan ini mempunyai banyak faedah kesihatan dan sering terdapat dalam produk antipenuaan. Ini kerana kandungan resveratrol membantu memperlahankan proses penuaan, merendahkan kolesterol, merendahkan tekanan darah dan mengurangkan lebihan lemak yang tidak diperlukan tubuh.

Akhir sekali lobak ungu adalah sumber vitamin A terbaik, mengandungi fitokimia yang mengandungi antioksidan, antibakteria, antiradang penyakit serta mengurangkan risiko penyakit jantung. Jenama produk kesihatan terkenal Shaklee memperkenalkan minuman kesihatan Vivix Botanical Beverage Mix yang menghimpunkan semua kebaikan tumbuhan berkenaan.

Malah ia adalah produk terlaris dengan jualan sejuta botol sejak tahun pertama diperkenalkan di Amerika Syarikat (AS) dan Kanada. Menurut Ketua Pegawai Saintis Shaklee Corporation Amerika Syarikat, Dr Carsten R Smidt, Vivix adalah kuasa baru menghalang proses penuaan wajah.
Kandungan anggur muskat, elderberi, lobak ungu dan polygonum cuspidatum terbukti membantu untuk melawan penyakit serta melambatkan proses penuaan. "Kajian yang dijalankan membuktikan kandungan dalam tumbuh-tumbuhan terutama anggur muskat memberi tindak balas melawan agen penuaan.
"Terdapat empat mekanisma yang membuktikan kebaikan Vivix iaitu ia mengandungi resveratrol yang kebaikannya sama dengan 3,000 gelas arak merah. Vivix juga terbukti 10 kali lebih bertenaga daripada resveratrol, tidak mengandungi alkohol dan menggunakan bahan semula jadi, tanpa pewarna tiruan serta perasa tambahan. 

Vivix mendapat sijil halal Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim)," katanya. Menurut Carsten, Vivix berfungsi untuk melindungi dan memperbaiki sel DNA serta memberi kesan positif kepada genetik sekali gus mengurangkan sel penuaan. Katanya, Vivix kini menjadi perhatian pengguna di seluruh dunia disebabkan kebaikan kandungan selain melawan pelbagai jenis penyakit.

Ia adalah sejenis cecair pekat berwarna merah yang terhasil daripada kandungan anggur muskat dan tumbuh-tumbuhan lain. Dengan hanya minum sesudu sehari, pengguna akan merasai perbezaannya. Minuman yang sesuai untuk lelaki dan wanita berusia 18 tahun ke atas itu juga boleh dijadikan masker pada wajah iaitu caranya dengan menyapu dan biarkan beberapa minit untuk dilihat hasilnya.


Kenapa Istimewa sangat VIVIX Shaklee ini ?

1. Vivix Shaklee adalah SATU-SATUnya produk atas muka bumi ini yang benar2 meresap ke dalam DNA badan dan menjadikan DNA sihat. Bila DNA sihat, kesannya adalah kesemua physical organ, termasuklah rambut, kuku, kulit, organ2 dalaman menjadi lebih sihat. Sekaligus menjadi tonik ANTI PENUAAN yang TERBAIK DI DUNIA ! Dengan 1 sudu teh sehari sahaja , Vivix akan membuat anda merasa 25 tahun lebih muda dari sekarang uolllsss ^^


Walaupun kini sudah banyak produk kesihatan dan kecantikan membanjiri pasaran , tetapi Vivix masih menjadi pilihan UTAMA ramai orang !! 
Hanya jauhari mengenal manikam.. dan hanya yg tahu erti nilai wang...akan memilih intan bukannya kaca... Vivix - Value for money .


Vivix juga adalah HIGHLY RECOMMENDED untuk siapa yang ada penyakit kanser , SLE , strok dan juga penyakit major yang lain ...


Nak tengok entry lain berkaitan Vivix Shaklee ini ? Sila klik link yang berikut :)



Nak dapatkan harga yang paling istimewa untuk Vivix ini serta free postage boleh sms / whatsapp 0193443650 okay :)




Zailatul Akmal
Shaklee Independent Distributor [ID No : 882322 ]
SMS / WHATSAPP 019 344 3650 

"Terima kasih kerana mendapatkan produk Shaklee dari saya. Saya bertanggunggjawab untuk membimbing dan memberi servis kepada anda. Sekiranya anda berminat untuk berdaftar sbg SID ( ahli Shaklee ) , boleh menghubungi saya utk saya bantu proseskan pendaftaran atau sekiranya anda ingin daftar dengan walk in, untuk mendapatkan bimbingan dan servis dari saya, anda boleh berdaftar dibawah ID saya... 882322"

TIPS BERPUASA BAGI WANITA HAMIL




1- Sukat air masak dalam botol sebanyak 2 liter dan mulai meminumnya semasa berbuka sehinggalah waktu imsak. Jika mampu boleh minum 2.5- 3 liter air. Kekurangan air adalah punca utama kita akan berasa tidak sihat dan keletihan semasa berpuasa.

2- Pastikan anda mengambil banyak protein misalnya kekacang, daging dan telur.

3- Protein amat diperlukan dalam tumbesaran bayi selain ianya memberi tenaga dengan lebih lama berbanding karbohidrat.

4- Elakkan makanan bergula kerana ianya akan menyebabkan paras gula tinggi dan rendah secara mendadak yang menyebabkan anda berasa pening atau pitam.

5- Elakkan makan makanan bergoreng dan berlemak contohnya samosa, popia goring dan lain-lain. Ini kerana makanan berminyak dan berlemak mempunyai khasiat yang rendah walaupun mengenyangkan.

6- Kurangkan atau lebih baik elakkan daripada meminum kopi dan the. Ia mengandungi kafein yang boleh menyebabkan anda kehilangan air melalui diuretic (kencing).

7- Makanlah 3 biji kurma sebagai penambah tenaga dan minumlah susu.

8- Elakkan berjalan jauh dan elakkan dari terdedah kepada cuaca panas kerana ia mempercepatkan dehidrasi.

9- Kurangkan kerja-kerja berat.

10-Tingkatkan pengambilan makanan berserat tinggi seperti sayur-sayuran dan buah-buahan kerana ia membantu dalam memberirasa kenyang yang lebih lama.

11- Perbanyakkan membaca Al- Quran, berzikir dan mendirikan solat sunat.

12- Ambil supplemen tambahan jika perlu disamping memastikan anda makan vitamin mengandung anda. Supplemen tambahan cadangan kami ketika berpuasa :

Bersahur: Mighty 3 Gems ( ESP + Meal Shakes + Performance Drink) + Oat .

Selepas Berbuka : Set ibu hamil (Omega Guard + B Complex + VitaLea + Vita C) 

Ingat ibu-ibu mengandung yang gojes sekalian, jangan sesekali skip sahur! Sahur ni amat penting untuk memastikan anda kekal bertenaga dan cergas sepanjang hari. Ia juga penting agar kita dapat membekalkan nutrient secukupnya buat bayi dalam kandungan tanpa menjejaskan kesihatan diri sendiri.

Bersahur sangat penting jika anda berpuasa. Ia akan mengekalkan tahap tenaga anda pada waktu siang. Jangan tinggalkan sahur kerana ia dapat membekalkan anda dengan nutrien-nutrien penting dan tenaga yang anda perlukan untuk kekal cergas pada waktu siang. Ia juga akan mengurangkan simptom-simptom kelaparan seperti sakit kepala dan mengantuk. 


Hubungi Zai untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee , proses pendaftaran keahlian Shaklee anda dan juga harga produk Shaklee.





Zailatul Akmal

Shaklee Independent Distributor [ID No : 882322]

SMS / WHATSAPP 019 344 3650 


Boleh refer sini untuk Senarai Pengedar Shaklee yang sah seluruh Malaysia :) 





"Terima kasih kerana mendapatkan produk Shaklee daripada saya. Saya bertanggunggjawab untuk membimbing dan memberi servis kepada anda. Sekiranya anda berminat untuk mendaftar sebagai pengedar Shaklee ( ahli Shaklee ), anda boleh menghubungi saya untuk saya bantu proseskan pendaftaran anda atau boleh juga daftar sendiri dengan walk in di branch Shaklee, dengan mendaftar dibawah ID Shaklee saya 882322 dan anda akan diberikan bimbingan daripada saya ..."


TERIMA KASIH KERANA MEMILIH SHAKLEE :)

COD Shaklee berdekatan anda

Untuk mendapatkan produk Shaklee di kawasan berdekatan anda, boleh hubungi senarai pengedar sah Shaklee seluruh Malaysia di bawah :

Terengganu

Tiyzah 1206687
016-9616723

Perlis

Tasnim 1185094
017-5262596

Sarawak

Zhiana Eunos 1085116
013-5707812

Shafinaz 882327
016-8651791

Johor

Syafa 1168710 (UTM)
017-9039230

Siti Norkhairatunnisaq 888839
012-7860153

Salmah 1076226
013-7119779

Norfaziela 928026
017-7148010

Siti Khairiyah 888833
016-7886644

Kuala Lumpur & Selangor

Anis Zafirah 1198348
6019-6842054

Zaidah 915622
019-3041220

Wirda Jamaluddin 908531
012-9731595

Siti Munisah 888834
0162037225

Nurman Naqib 1177100
013-2694782

Anaz 1029821 (UM)
017-6745538

Nurasnida 1086417
019-3165487

Fiza 1096939
012-3407327

Zaidah 915622
019-3041220

Norliana 949131
013-8686480

Azimah Saari 888836
013-7047405

Raziyah 928024 (UM)
017-3477828

Balkis 1090743
019-3008681

Noor Ashikin 888679
011-15653325

Pahang

Vee 1096224
013-9525737

Sharipah 1102432
014-8019268

Pulau Pinang

Natasya Nadia 1083321
018-4019439










***Senarai pengedar akan diupdate/ditambah dari semasa ke semasa










Klik sini untuk senarai branch Shaklee di Malaysia.










Alfafa Shaklee Mengawal Masalah Keputihan Dan Ia Juga Adalah Rahsia Keintiman Wanita

Alhamdulillah dgn rahmat dan kasih sayang dariNya.. mari kita mulakan pagi yg indah ini dgn doa ini..


"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."





Hari ini saya ingin berkongsi tentang respons pengguna Alfafa mengenai masalah keputihan mereka ...  kata mereka , Alfafa juga memberi kesan ke atas keintiman wanita .. ini bagi yang dh berkahwin la ye ..











Keputihan adalah normal sekiranya cairan yang keluar itu jernih, tidak berwarna , tidak berbau juga tidak berasa gatal .. Tetapi keputihan boleh dikatakan sebagai bermasalah atau berpenyakit sekiranya ia berwarna pekat , berwarna putih kekuningan , berbau , bergumpal dan berasa gatal . Yang ini , tolong jangan pandang remeh masalah keputihan wahai adik2, kakak2, aunty2 sayang .... Tahukah bawaha masalah keputihan ini adalah disebabkan jangkitan kulat.. Jika ia tidak dirawat, tak mustahil boleh merebak dan menyerang organ2 penting lain dalam badan dan juga penyebab untuk tidak boleh hamil. Untuk yang dah berkahwin , ia akan memberi kesan juga pada organ seksual lelaki kerana akan turut berasa melecet, gatal dan merah-kemerahan.. Hati2 ...!




Sekarang anda nak tahu apa kata mereka selepas mengambil Alfafa Shaklee ini ? 
















nak baca lagi testimoni ? jom tengok bawah ni :



Zakiah Zainol - "okay...no wonder la kali ni lepas abis pantang saya takder masalah macam rasa tak sedap dan discharge yang agak tak best...selalu lepas pantang jer mesti nak ambik bxxxxi. But not this time. I tak nak ambil any jamu cos malas nak campur2"

Dilla Jalil - "alfalfa mmg best..dilla pernah tanya hasben (lepas bersama selepas 100hari berpantang) ada rasa lain tak??hasben dgn serba salah ckp adalah lain sikit lepas bersalin ni..dh kurang grip!tp lepas ambil alfalfa..katanye ketat mengalahkan anak dara ko!!hehehe..i luv alfalfa!! ♥"

"....Semenjak mama mengamalkan alfalfa ni , masalah keputihan mmg kurang. Ini kerana..terus terang mama cerita..baba sangat2 memuji selepas mama mengamalkannya. Hubungan kami juga menjadi lebih mesra. Bila baba dah puji, mama seronoklah..heheeee. Mama terasa diri mama begitu bersih, lagi satu nak solat pun senang..tidak perlu risau!"


Tahukah anda Alfalfa ini mengandungi phytoestrogens juga menyebabkan ia mempunyai fungsi seperti kacip Fatimah, maka ia membantu dalam “hubungan” suami isteri (enhance libido)...Jadi jika rasa rasa mcm teruja nak cuba.. silakan yaa ...


okay, itu baru ANTARANYA sahaje.  banyak lagi sebenarnya pengakuan beberapa orang yang dh merasai kehebatan Alfafa ini.. dari segi masalah keputihan dan keintiman ... cuma ia lebih bersifat peribadi. Jadi tak dapatlah nak dipublishkan di blog saya ini kan .. :) Pendek kata, anda kena cuba dulu , baru lah anda percaya. Kalau tak cuba, sampai bila-bila pun anda tidak akan tahu. 


Apa sebenarnya Alfafa ni ?

Alfalfa, yang bermaksud 'bapa kepada segala makanan' dalam bahasa Arab, mempunyai kedudukan yang penting dalam tradisi herba purba di India, China dan Sepanyol. Para penyembuh purba telah mempelajari melalui pemerhatian selama beberapa abad yang lalu dan Shaklee pula mengesahkan melalui sains hari ini bahawa alfalfa merupakan satu gudang zat. Ianya juga dikenali sebagai 'Raja Segala Tumbuhan'. Alfalfa merupakan tumbuhan yang sangat kaya dengan pelbagai nutrisi dan zat galian.


Ia membekalkan nutrisi yang mana kebanyakkannya tidak terdapat di dalam buah-buahan mahupun sayuran. Ia kaya dengan protin, asid amino, klorofil, serat, 15 zat galian, 10 vitamin, 8 enzim dan fitokimia.

Perbezaan Alfalfa Shaklee

Alfalfa Complex merupakan satu Formula Shaklee Signature yang pada asalnya dibangunkan oleh Dr Shaklee dalam 1950-an. Shaklee hanya menggunakan alfalfa terbaik yang tumbuh di California yang kaya dengan pelbagai jenis zat, termasuk kalsium, fosforus, zat besi, dan magnesium serta klorofil, bioflavonoid, pelbagai mineral surih dan vitamin.

Alfalfa Complex dihasilkan daripada tanaman Alfalfa (Medicago Savita) secara organik di California yang bebas daripada pestisid, herbasid dan menggunakan bahan kompos/baja BEBAS KIMIA. Medicago Sativa memiliki gred yang paling tinggi di kalangan tumbuhan Alfalfa. Tumbuhan ini mengambil masa 2 tahun untuk membesar dan akarnya boleh mencapai 20 kaki ke dalam tanah untuk menyerap pelbagai nutrisi. Daun alfalfa dari Shaklee hanya dituai apabila ia telah mencapai tahap kematangan mutlak.

Daun alfalfa yang telah matang kaya dengan klorofil. Daun ini dikeringkan dengan udara secara semulajadi bagi mengekalkan nutrisi yang terkandung di dalamnya. Manakala bahagian lain yang tidak penting dilupuskan. Kemudian, daun-daun yang telah dikeringkan akan dibiarkan menjadi serbuk sebelum dikompres menjadi tablet. Keseluruhan proses ini dijalankan dibawah pengawasan dan kawalan Shaklee yang sangat ketat dan teliti. Setiap tablet mengandungi 300mg Alfalfa. 10 tablet Alfalfa menyediakan nutrisi yang menyamai segelas susu.

Khasiat Daun Alfalfa

  • Tumbuhan terbaik yang mengandungi segala zat keperluan harian tubuh manusia.
  • Melegakan sakit sendi dan belakang.
  • Menghilangkan kelesuan dan tekanan.
  • Memberi sensasi ‘rasa sejuk’ (alfalfa Shaklee mengandungi minyak Peppermint)
  • Memberi kelegaan semasa haid.
  • Merawat arthitis
  • Bagus untuk elergi dan ekzema
  • Merawat asma
  • Mencuci usus bagi membuang toksik
  • Mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor disebabkan jangkita dalam buah pinggang
  • Meneutralkan asid dalam badan
  • Merawat masalah keputihan pada wanita
  • Membesar dan menegangkan payudara
  • Bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri
  • Memulihkan urat selepas bersalin
  • Membantu masalah penghadaman dan pencernaan
  • Meningkatkan stamina seorang suami
  • Melegakan sembelit
  • Milk booster


Amaran lembut : 
* Individu yang menghidap SLE, haruslah mendapatkan nasihat perunding kesihatan sebelum mengambil supplemen ini.
* Sekiranya anda mengambil Alfafa ini, WAJIB minum banyak air kosong ye. Jangan degil dan jangan malas nak minum air kosong.  :)


Pendek kata, ia baik sangat utk masalah keputihan , pelawasan , senggugut , keintiman , alergik , juga masalah jerawat. Alfafa juga sangat digalakkan diambil oleh ibu menyusu sebagai "milk booster" . Boleh refer di sini .






Hubungi Kak Long untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee , proses pendaftaran keahlian Shaklee anda dan juga harga istimewa untuk setiap produk Shaklee.












Zailatul Akmal



Shaklee Independent Distributor [ID No : 882322]



SMS / WHATSAPP 019 344 3650 




Instagram : vitaminsemulajadi



Boleh refer sini untuk Senarai Pengedar Shaklee yang sah seluruh Malaysia :)  
    





"Terima kasih kerana mendapatkan produk Shaklee daripada saya. Saya bertanggunggjawab untuk membimbing dan memberi servis kepada anda. Sekiranya anda berminat untuk mendaftar sbg SID ( ahli Shaklee ), anda boleh menghubungi saya untuk saya bantu proseskan pendaftaran anda atau boleh juga daftar sendiri dengan walk in di branch Shaklee, dengan mendaftar dibawah ID Shaklee saya 882322 dan anda akan diberikan bimbingan daripada saya ..."

 
http://i.imgur.com/2BZNlZ4.png