Testimoni Pesakit SLE ( Vivix , ESP , Vitalea )


Produk Shaklee adalah ikhtiar buat anda ...



********************************************


Hubungi Zai untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee.

http://www.wasap.my/60193443650

Zailatul Akmal

Shaklee Independent Distributor

FB page : Zinnia Z A Online Shop



TERIMA KASIH KERANA MEMILIH SHAKLEE :)

Testimoni Vivix Hitamkan Rambut Yang Putih




Testimoni Vivix

" Saya memberitahu ayah secara berseloroh " Ayah makan Vivix ni nanti ayah jadi muda balik, rambut pun jadi hitam balik " , berdasarkan cerita yang saya dengar tentang rambut beruban menjadi hitam selepas mengambil Vivix. Pada mulanya saya pun tak berapa yakin bahawa Vivix boleh menghitamkan semula rambut ayah yang dah memutih sejak beliau muda lagi .

2 bulan kemudian, ayah berkunjung ke rumah kami dan saya perasan perubahan pada dirinya. Saya menegur ayah " Rambut ayah dah nampak hitam-hitamlah! "

Doktor pun terkejut ayah tak macam umur 57 tahun pun !



********************************************


Hubungi Zai untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee.

http://www.wasap.my/60193443650

Zailatul Akmal

Shaklee Independent Distributor

FB page : Zinnia Z A Online Shop



TERIMA KASIH KERANA MEMILIH SHAKLEE :)

Testimoni Shaklee : ESP turunkan berat badan dan kulit makin cerah


Jumpa beliau depan2 , memang kurus molek je , cantik aww ;)

------------------------------------------------------------------------------



"Uolss....ESP ni bukan saja bole dapat cun & kulit cantikk taw..kalau nak tau ESP ni boleh tolong kita bg kuruskan badan okeyyyy..macam mana tuu??sebabnya ESP ni asasnya dari protein tulen yang boleh membuatkan seseorang tu kenyang dalam jangka waktu yg lama..minum segelas ESP & sikit light meal (roti, oats or biscuits) as our breakfast sedar tak sedar eh eh dh pukul 3 lebey la blom lunch lagi k..haaa kelassss tak uolss...
Ramai yg borong ESP utk weight management & jadi kannya sbg minuman diet harian mereka..syioookkk kannn....dah la dpt cun lpstu bole bg slim lagikkk..kulit pon lebih cerah & tone kulit lebih sekata..

Tengok gambar mak yg dulu tu sedey okeyyy...dah mcm mak org or bini org padahal blom kawen lg taww....now dh kawen anak 1 + pregnant pon org igt anak dara lagiiiii okeyyyyyyyyyy......

haaaaa cpt lakukan perubahan dari sekarang uolss....ape tunggu lagiii..."







********************************************


Hubungi Zai untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee.

http://www.wasap.my/60193443650

Zailatul Akmal

Shaklee Independent Distributor

FB page : Zinnia Z A Online Shop



TERIMA KASIH KERANA MEMILIH SHAKLEE :)

Testimoni Shaklee : Set D & Omega Guard ( Wajah kelihatan GLOWING & FLAWLESS )


Cantiknya wajah beliau :)  makin berseri2 selepas pengambilan vitamin Shaklee :)

---------------------------------------------------------------------------------------

"Salam semua  


saya nak share feedback saya lepas hampir sebulan guna Shaklee trial pack vit b complex, vit c dan vit E + omega guard. Mungkin ada yang ckp saya baru 21, so tak perlu makan suplemen tu, ini. Tapi saya sangat concern mengenai kesihatan sebab prevention is better than cure, isn't? 

Muka saya jenis combination dan acne prone skin terutamanya kat area dahi. Masa PMS memang stress sebab acne banyak kat area dahi.  tumbuh bukan main subur, nak hilang memang lama pastu ada tinggal parut. Area pipi pulak kering dan bila saya apply medium coverage foundation, jadi tak rata dan lepas 2 3 jam muka jadi tak best dah.

Alhamdulillah dengan izin Allah, tak sangka nampak kesan dalam masa 2 minggu lepas amalkan Shaklee. PMS bulan ni tak keluar jerawat banyak macam sebelom2 ni, setakat 1-2 tu biasalah kan, yeay! kakak2 pun tegur bila saya lepas pakai foundation, muka nampak glowing dan flawless.  Padahal pakai medium coverage type foundation je.hihi. Tapi akhir2 ni keluar rumah cuma pakai sunblock dan jarang dah pakai foundation kecuali ada special event je. Less is more 

gambar kiri masa bulan Feb 2012 dan kanan masa Jun 2012.Mungkin tak banyak changes tapi I’m just sharing  I’m very happy with my skin now and looking forward to try another Shaklee’s supplements."





********************************************


Hubungi Zai untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee.

http://www.wasap.my/60193443650

Zailatul Akmal

Shaklee Independent Distributor

FB page : Zinnia Z A Online Shop



TERIMA KASIH KERANA MEMILIH SHAKLEE :)

Testimoni Pengguna Produk Shaklee - Enfuselle + B Complex + Vivix


Assalamualaikum dan Selamat Pagi semua ;)

waadduhh, lama dah tak share testimoni2 pengguna produk Shaklee dalam blog ni .. ikutkan hari2 ada sahabat2 Shaklee kita yang share pengalaman mereka selepas guna produk Shaklee, tapi tu laa, tak sempat sangat nak update semua dalam ni ..

So , sekarang ni, saya nak update 1 testimoni seorg sis ni yang baru je share beberapa minit yang lepas ..jadi, saya ambik peluang ni, untuk terus update dlm blog ni .

Sis ni ada serta kan gambar before and after serta cerita yang ingin beliau kongsikan .. 

Antara produk yang digunakan adalah :

- B Complex
- Vivix ( Suplemen Shaklee yang paling MAHAL dan sangat2 laahhh EKSLUSIF - JADI, faham2 je laa, kalau dah mahal , eksklusif, hasil nya tak pernah mengecewakan pengguna )


Jom kita layan perkongsian dr sis Zata Ezzah Fawzi


"SALAM.. apa khabar semua.. malam ni sy rsa nak share testimoni diri sendiri.. ehehe.. sblm ni pemalu.. atas permintaan ramai( kononnya la..hihi).. finally kluar la diri ini sebagai testimoni shaklee.. saya dh guna skincare enfuselle 1 set ni lebih 4 bulan.. now kulit kering sy dh 80% gone.. supplement juga saya amalkan.. byk jugak supplement shaklee yg sy amik tapi sy cuma nak highlight 3 bnd ni je.. bab esp ke vitamin E or len2 vitamin kulit saya tak nak crita la sb uolls pn dh sedia tahu kebaikkan supplement2 tu.. sy cuma nak highlight 3 benda yg sy rse sgt awesome bila sy guna.. cmne sy tahu 3 benda ni sgt awesome.. sb sy dh complete my experiments ttg 3 bnd ni.. sblm sy guna enfuselle saya tak guna external skincare.. xsure brape lama xguna skincare tp yg kompem sebulan sy xde skincare.. sb sy hanya menggunakan natural skincare tp skincare sy yg dlu problem bab stok..dan sy kehabisan stok.. so, sy kumpul la duit beli skincare enfuselle ni( maklum la i fresh graduate.. xkeje..hihihi).. mula2 guna smpai sekarang keterujaan tu tak habes lg.. serius sgt jatuh cinta dengan skincare shaklee..sb sy mmg pengguna natural skincare sebelum ni dan bg saya skincare shaklee the best ever.. sy dh beberapa kali buat experiment stop skincare bebrapa minggu.. bila kulit da mula kasar then sy mulakan balik rawatan enfuselle... consistent semggu mmg kulit licin balik.. yg nk cantik cepat, trust me.. penjgaan luaran kna lebih... external skincare konsepnya dr luar bawa ke dalam.. supplement pula dr dalam bawa keluar.. faham x?? i mean external skincare rawat kulit luar dlu.. then die boleh serap smpai ke dalam lapisan kulit ke 2. supplement lmbt skit tp ntk long term sb die rawat lapisan kulit ke-3 dlu.. then baru bergerak keluar.. supplement yg rasa sgt awesome b complex n vivix.. sb kesan die cepat dan sgt awesome ntk saya.. dlu mse study sy duk tepi pntai.burn, jerawat berpasir.. kena slalu pkai SPF tp bpe lme je tahan kan.. now, sy dh xpkai SPF cukup dgn b complex.(tgh kumpul duit beli SPF nutriwhite.. hehee). sy makan 1 jam sebelum sy kluar rumah.. mmg kulit sy tak burn da.. bekas2 burn kt kaki dan tgan pn makin kurang... sy pnh stop b complex dan berlenggang2 bwh matahari selama semggu, mmg hangus kulitku.. satu lg yg best.. kulit makin berkilat.. satu lg supplement yg awesome VIVIX.. sy buat masker dan makan.. lps sy guna vivix sy dh byk stop supplement len.. VIVIX sgt awesome..jgn pelik ye kalau jumpe sy arini kulit cantik, tbe2 bulan depan kulit berjerawat ke hape, sb sy sentiasa buat experiment apa yang terbaik untuk saya.. dan jgn pelik knapa sy tak guna skincare dlm tempoh yg makan bulan kn, sb sy lg rela kulit sy rosak sb sy tak jaga daripada rosak sb bahan kimia yg berbahaya dalam skincare.. dan sy tak pelik knape kulit sy cepat serasi dgn enfuselle.. sb sy hanya memilih skincare yg natural.. bile sy guna skincare yg baru, skincare tu terus bekerja ntk cantikkan kulit sy.. kalau kite pnh guna skincare yg ada chemical b4 ni, skincare tu akan release kan dlu kimia yg lama.. then bru cantikkan kulit.. dan fasa detokfikasi ni mungkin akan timbul healing crisis bg sesetengah orang..sy tak obses dengan cantik tp sy mempromosikan natural beauty.. wink2.."


wowww !! thank you atas perkongsian ini sis  ;) Orang kata biar melabur wang pada produk yang betul2 semulajadi, selamat dan berkesan ... baik di dalam, baik juga di luarnya . bukan sahaja baik dari kecantikan tapi bagus untuk kesihatan kita jugak. jadi, nak cantik dapat, kesihatan pun yang dapat. ye dak?

Kalau anda semua nak tahu , walaupun Vivix ni mahal tapi tak bermakna tiada langsung pembeli ye .. sebenarnya sangat ramai penggemar Vivix ni aww ! siap repeat order lagi ..Mereka kata memang berbaloi sangat dengan wang yang dikeluarkan untuk Vivix ni..  Bila dah ambik Vivix ni, kalau xnak ambil vitamin2 yang lain pun xpe dah sebenarnye.. sebab dalam Vivix ni memang complete segalanya2 baik dari segi kesihatan dan kecantikan :) tak percaya , cubalah .. hasilnya pasti takkan mengecawakan anda :) 

okay , setakat ni je laah  untuk entry kali ini ...



********************************************


Hubungi Zai untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee.


Zailatul Akmal

Shaklee Independent Distributor




TERIMA KASIH KERANA MEMILIH SHAKLEE :)

Vivix Shaklee Adalah Minuman Kesihatan dan Anti Penuaan yang TERBAIK DI DUNIA






Mungkin ada yang belum tahu Vivix Shaklee ini adalah suplemen Shaklee yang paling MAHAL dan EKSKLUSIF di Shaklee . Walaupun ia MAHAL , tapi HASIL dan KESAN selepas pengambilan pasti tidak akan mengecewakan anda !!! 


VIVIX merupakan suplemen anti penuaan terbaik dunia yang dibangunkan selepas penyelidikan bertahun-tahun oleh Shaklee. No wonder laa kenapa Vivix ni betul2 EKSKLUSIF kalau dah nama pun suplemen anti penuaan TERBAIK di dunia kan ...



Vivix™ Minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol yang mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi.


Memperbaiki DNA. Setiap hari, tubuh kita mengalami kerosakan DNA (salah satunya akibat radikal bebas) yang menyebabkan proses penuaan terjadi begitu cepat. Vivix membantu melambatkan dan melindungi DNA sel tubuh kita dan melambatkan proses tersebut.


Memperbaiki tenaga sel. Semakin tubuh kita terdedah kepada penuaan, semakin cepat sel tubuh kita kehilangan tenaga. Ini akan menurunkan fungsi sel. Vivix membantu menguatkan sel tubuh.

Membantu meningkatkan fungsi otak, kardiovaskular, imuniti dan sendi. Semakin tua, semakin kita rasa sakit sana sini, ingatan pun makin pudar. Vivix membantu mengembalikan keremajaan.







Jom baca petikan dari akhbar HARIAN METRO ini :


Bantu lambat penuaan wajah

Oleh Siti Zarinah Sahib 
sitizarinah@hmetro.com.my
 
2010/01/22

RAMAI wanita bimbang dengan proses penuaan yang berlaku pada wajah. Namun penuaan adalah proses semula jadi yang tidak dapat dielakkan.
  
Penuaan membabitkan kemerosotan fungsi organ dan sel dalam sistem tubuh yang berlaku secara berperingkat ketika usia meningkat. Proses itu menyebabkan berlaku perubahan fizikal dan fisiologi yang tentunya menakutkan wanita. Namun proses berkenaan berbeza antara individu, bergantung kepada genetik, diet, gaya hidup dan persekitaran.

Perubahan fizikal disebabkan proses penuaan ini termasuk rambut menipis dan mula beruban, kulit menipis dan kurang anjal serta muncul garis halus. Tenaga semakin berkurangan malah lemak mula terkumpul sehingga menyukarkan seseorang mendapatkan berat badan yang ideal. Malah proses penuaan juga akan menyebabkan muncul pelbagai penyakit termasuk kemerosotan sistem daya tahan melawan penyakit, kerapuhan tulang serta kurang daya penglihatan.

Anggur muskat yang juga dikenali sebagai anggur nombor satu di Amerika menimbulkan kekecohan di kalangan masyarakat kerana kebaikannya yang boleh membuatkan kulit bertambah muda serta memberi kesihatan berpanjangan.
 

Anggur muskat dan bijinya adalah satu daripada sumber terbaik antioksidan dan mempunyai ciri antiradang. Ini kerana sebatian phenolik tertumpu pada bahagian biji. Jika dibandingkan anggur lain, ia mempunyai 40 kali ganda lebih polifenol yang terdapat dalam arak merah yang terbukti berfaedah bagi kesihatan kardiovaskular, menurunkan tahap gula dalam darah selain melambatkan proses penuaan.

Selain anggur muskat, tumbuh-tumbuhan lain yang baik untuk kesihatan serta agen penuaan ialah elderberi. Ia adalah tumbuhan lasak tanah lembap di sepanjang tepi jalan dan sungai hanya di Eropah dan Amerika Utara. Elderberi sudah digunakan sekian lama dalam perubatan tradisional bagi mengubati asma, sembelit, artritis dan selesema. Tumbuhan ini adalah antioksidan yang kuat dan melindungi sel daripada kerosakan disebabkan toksin alam sekitar, diet tidak seimbang serta tekanan.

Polygonum cuspidatum sejenis pokok saka terbesar di Asia adalah sumber semula jadi resveratrol sama seperti yang terdapat pada kulit anggur merah dan biji anggur merah. Tumbuhan ini mempunyai banyak faedah kesihatan dan sering terdapat dalam produk antipenuaan. Ini kerana kandungan resveratrol membantu memperlahankan proses penuaan, merendahkan kolesterol, merendahkan tekanan darah dan mengurangkan lebihan lemak yang tidak diperlukan tubuh.

Akhir sekali lobak ungu adalah sumber vitamin A terbaik, mengandungi fitokimia yang mengandungi antioksidan, antibakteria, antiradang penyakit serta mengurangkan risiko penyakit jantung. Jenama produk kesihatan terkenal Shaklee memperkenalkan minuman kesihatan Vivix Botanical Beverage Mix yang menghimpunkan semua kebaikan tumbuhan berkenaan.

Malah ia adalah produk terlaris dengan jualan sejuta botol sejak tahun pertama diperkenalkan di Amerika Syarikat (AS) dan Kanada. Menurut Ketua Pegawai Saintis Shaklee Corporation Amerika Syarikat, Dr Carsten R Smidt, Vivix adalah kuasa baru menghalang proses penuaan wajah.
Kandungan anggur muskat, elderberi, lobak ungu dan polygonum cuspidatum terbukti membantu untuk melawan penyakit serta melambatkan proses penuaan. "Kajian yang dijalankan membuktikan kandungan dalam tumbuh-tumbuhan terutama anggur muskat memberi tindak balas melawan agen penuaan.
"Terdapat empat mekanisma yang membuktikan kebaikan Vivix iaitu ia mengandungi resveratrol yang kebaikannya sama dengan 3,000 gelas arak merah. Vivix juga terbukti 10 kali lebih bertenaga daripada resveratrol, tidak mengandungi alkohol dan menggunakan bahan semula jadi, tanpa pewarna tiruan serta perasa tambahan. 

Vivix mendapat sijil halal Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim)," katanya. Menurut Carsten, Vivix berfungsi untuk melindungi dan memperbaiki sel DNA serta memberi kesan positif kepada genetik sekali gus mengurangkan sel penuaan. Katanya, Vivix kini menjadi perhatian pengguna di seluruh dunia disebabkan kebaikan kandungan selain melawan pelbagai jenis penyakit.

Ia adalah sejenis cecair pekat berwarna merah yang terhasil daripada kandungan anggur muskat dan tumbuh-tumbuhan lain. Dengan hanya minum sesudu sehari, pengguna akan merasai perbezaannya. Minuman yang sesuai untuk lelaki dan wanita berusia 18 tahun ke atas itu juga boleh dijadikan masker pada wajah iaitu caranya dengan menyapu dan biarkan beberapa minit untuk dilihat hasilnya.


Kenapa Istimewa sangat VIVIX Shaklee ini ?

1. Vivix Shaklee adalah SATU-SATUnya produk atas muka bumi ini yang benar2 meresap ke dalam DNA badan dan menjadikan DNA sihat. Bila DNA sihat, kesannya adalah kesemua physical organ, termasuklah rambut, kuku, kulit, organ2 dalaman menjadi lebih sihat. Sekaligus menjadi tonik ANTI PENUAAN yang TERBAIK DI DUNIA ! Dengan 1 sudu teh sehari sahaja , Vivix akan membuat anda merasa 25 tahun lebih muda dari sekarang uolllsss ^^


Walaupun kini sudah banyak produk kesihatan dan kecantikan membanjiri pasaran , tetapi Vivix masih menjadi pilihan UTAMA ramai orang !! 
Hanya jauhari mengenal manikam.. dan hanya yg tahu erti nilai wang...akan memilih intan bukannya kaca... Vivix - Value for money .


Vivix juga adalah HIGHLY RECOMMENDED untuk siapa yang ada penyakit kanser , SLE , strok dan juga penyakit major yang lain ...


Nak tengok entry lain berkaitan Vivix Shaklee ini ? Sila klik link yang berikut :)



********************************************


Hubungi Zai untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee.


Zailatul Akmal

Shaklee Independent Distributor





TERIMA KASIH KERANA MEMILIH SHAKLEE :)

TIPS BERPUASA BAGI WANITA HAMIL




1- Sukat air masak dalam botol sebanyak 2 liter dan mulai meminumnya semasa berbuka sehinggalah waktu imsak. Jika mampu boleh minum 2.5- 3 liter air. Kekurangan air adalah punca utama kita akan berasa tidak sihat dan keletihan semasa berpuasa.

2- Pastikan anda mengambil banyak protein misalnya kekacang, daging dan telur.

3- Protein amat diperlukan dalam tumbesaran bayi selain ianya memberi tenaga dengan lebih lama berbanding karbohidrat.

4- Elakkan makanan bergula kerana ianya akan menyebabkan paras gula tinggi dan rendah secara mendadak yang menyebabkan anda berasa pening atau pitam.

5- Elakkan makan makanan bergoreng dan berlemak contohnya samosa, popia goring dan lain-lain. Ini kerana makanan berminyak dan berlemak mempunyai khasiat yang rendah walaupun mengenyangkan.

6- Kurangkan atau lebih baik elakkan daripada meminum kopi dan the. Ia mengandungi kafein yang boleh menyebabkan anda kehilangan air melalui diuretic (kencing).

7- Makanlah 3 biji kurma sebagai penambah tenaga dan minumlah susu.

8- Elakkan berjalan jauh dan elakkan dari terdedah kepada cuaca panas kerana ia mempercepatkan dehidrasi.

9- Kurangkan kerja-kerja berat.

10-Tingkatkan pengambilan makanan berserat tinggi seperti sayur-sayuran dan buah-buahan kerana ia membantu dalam memberirasa kenyang yang lebih lama.

11- Perbanyakkan membaca Al- Quran, berzikir dan mendirikan solat sunat.

12- Ambil supplemen tambahan jika perlu disamping memastikan anda makan vitamin mengandung anda. Supplemen tambahan cadangan kami ketika berpuasa :

Bersahur: Mighty 3 Gems ( ESP + Meal Shakes + Performance Drink) + Oat .

Selepas Berbuka : Set ibu hamil (Omega Guard + B Complex + VitaLea + Vita C) 

Ingat ibu-ibu mengandung yang gojes sekalian, jangan sesekali skip sahur! Sahur ni amat penting untuk memastikan anda kekal bertenaga dan cergas sepanjang hari. Ia juga penting agar kita dapat membekalkan nutrient secukupnya buat bayi dalam kandungan tanpa menjejaskan kesihatan diri sendiri.

Bersahur sangat penting jika anda berpuasa. Ia akan mengekalkan tahap tenaga anda pada waktu siang. Jangan tinggalkan sahur kerana ia dapat membekalkan anda dengan nutrien-nutrien penting dan tenaga yang anda perlukan untuk kekal cergas pada waktu siang. Ia juga akan mengurangkan simptom-simptom kelaparan seperti sakit kepala dan mengantuk. 


********************************************


Hubungi Zai untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee.

http://www.wasap.my/60193443650

Zailatul Akmal

Shaklee Independent Distributor

FB page : Zinnia Z A Online Shop



TERIMA KASIH KERANA MEMILIH SHAKLEE :)

Alfafa Shaklee Mengawal Masalah Keputihan Dan Ia Juga Adalah Rahsia Keintiman Wanita

Alhamdulillah dgn rahmat dan kasih sayang dariNya.. mari kita mulakan pagi yg indah ini dgn doa ini..

"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Hari ini saya ingin berkongsi tentang respons pengguna Alfafa mengenai masalah keputihan mereka. Kata mereka, Alfafa Complex juga memberi kesan ke atas keintiman wanita. (ini bagi yang dh berkahwin la ye)










Keputihan adalah normal sekiranya cairan yang keluar itu jernih, tidak berwarna , tidak berbau juga tidak berasa gatal.

Tetapi keputihan boleh dikatakan sebagai bermasalah atau berpenyakit sekiranya ia berwarna pekat , berwarna putih kekuningan , berbau , bergumpal dan berasa gatal. Yang ini , tolong jangan pandang remeh masalah keputihan wahai adik2, kakak2, aunty2 sayang.

Tahukah bahawa masalah keputihan ini adalah disebabkan jangkitan kulat.. Jika ia tidak dirawat, tak mustahil boleh merebak dan menyerang organ2 penting lain dalam badan dan juga penyebab untuk tidak boleh hamil. Untuk yang dah berkahwin , ia akan memberi kesan juga pada organ seksual lelaki kerana akan turut berasa melecet, gatal dan merah-kemerahan.. Hati2 ...!

Sekarang anda nak tahu apa kata mereka selepas mengambil Alfafa Comple Shaklee ini.
















nak baca lagi testimoni ? jom tengok bawah ni :

Zakiah Zainol - "okay...no wonder la kali ni lepas abis pantang saya takder masalah macam rasa tak sedap dan discharge yang agak tak best...selalu lepas pantang jer mesti nak ambik bxxxxi. But not this time. I tak nak ambil any jamu cos malas nak campur2"

Dilla Jalil - "alfalfa mmg best..dilla pernah tanya hasben (lepas bersama selepas 100hari berpantang) ada rasa lain tak??hasben dgn serba salah ckp adalah lain sikit lepas bersalin ni..dh kurang grip!tp lepas ambil alfalfa..katanye ketat mengalahkan anak dara ko!!hehehe..i luv alfalfa!! ♥"

"....Semenjak mama mengamalkan alfalfa ni , masalah keputihan mmg kurang. Ini kerana..terus terang mama cerita..baba sangat2 memuji selepas mama mengamalkannya. Hubungan kami juga menjadi lebih mesra. Bila baba dah puji, mama seronoklah..heheeee. Mama terasa diri mama begitu bersih, lagi satu nak solat pun senang..tidak perlu risau!"

***

Tahukah anda Alfalfa ini mengandungi phytoestrogens juga menyebabkan ia mempunyai fungsi seperti kacip Fatimah, maka ia membantu dalam “hubungan” suami isteri (enhance libido)...Jadi jika rasa rasa mcm teruja nak cuba.. silakan yaa,

okay, itu baru ANTARANYA sahaje. banyak lagi sebenarnya pengakuan beberapa orang yang dh merasai kehebatan Alfafa ini.. dari segi masalah keputihan dan keintiman ... cuma ia lebih bersifat peribadi. Jadi tak dapatlah nak dipublishkan di blog saya ini kan .. :) Pendek kata, anda kena cuba dulu , baru lah anda percaya. Kalau tak cuba, sampai bila-bila pun anda tidak akan tahu.

Apa sebenarnya Alfafa ni ?

Alfafa, yang bermaksud 'bapa kepada segala makanan' dalam bahasa Arab, mempunyai kedudukan yang penting dalam tradisi herba purba di India, China dan Sepanyol. Para penyembuh purba telah mempelajari melalui pemerhatian selama beberapa abad yang lalu dan Shaklee pula mengesahkan melalui sains hari ini bahawa alfalfa merupakan satu gudang zat. Ianya juga dikenali sebagai 'Raja Segala Tumbuhan'. Alfalfa merupakan tumbuhan yang sangat kaya dengan pelbagai nutrisi dan zat galian.

Ia membekalkan nutrisi yang mana kebanyakkannya tidak terdapat di dalam buah-buahan mahupun sayuran. Ia kaya dengan protin, asid amino, klorofil, serat, 15 zat galian, 10 vitamin, 8 enzim dan fitokimia.

Perbezaan Alfalfa Shaklee

Alfalfa Complex merupakan satu Formula Shaklee Signature yang pada asalnya dibangunkan oleh Dr Shaklee dalam 1950-an. Shaklee hanya menggunakan alfalfa terbaik yang tumbuh di California yang kaya dengan pelbagai jenis zat, termasuk kalsium, fosforus, zat besi, dan magnesium serta klorofil, bioflavonoid, pelbagai mineral surih dan vitamin.

Alfalfa Complex dihasilkan daripada tanaman Alfalfa (Medicago Savita) secara organik di California yang bebas daripada pestisid, herbasid dan menggunakan bahan kompos/baja BEBAS KIMIA. Medicago Sativa memiliki gred yang paling tinggi di kalangan tumbuhan Alfalfa. Tumbuhan ini mengambil masa 2 tahun untuk membesar dan akarnya boleh mencapai 20 kaki ke dalam tanah untuk menyerap pelbagai nutrisi. Daun alfalfa dari Shaklee hanya dituai apabila ia telah mencapai tahap kematangan mutlak.

Daun alfalfa yang telah matang kaya dengan klorofil. Daun ini dikeringkan dengan udara secara semulajadi bagi mengekalkan nutrisi yang terkandung di dalamnya. Manakala bahagian lain yang tidak penting dilupuskan. Kemudian, daun-daun yang telah dikeringkan akan dibiarkan menjadi serbuk sebelum dikompres menjadi tablet. Keseluruhan proses ini dijalankan dibawah pengawasan dan kawalan Shaklee yang sangat ketat dan teliti. Setiap tablet mengandungi 300mg Alfalfa. 10 tablet Alfalfa menyediakan nutrisi yang menyamai segelas susu.

Khasiat Daun Alfalfa
  • Tumbuhan terbaik yang mengandungi segala zat keperluan harian tubuh manusia. 
  • Melegakan sakit sendi dan belakang. 
  • Menghilangkan kelesuan dan tekanan. 
  • Memberi sensasi ‘rasa sejuk’ (alfalfa Shaklee mengandungi minyak Peppermint) 
  • Memberi kelegaan semasa haid. 
  • Merawat arthitis 
  • Bagus untuk elergi dan ekzema 
  • Merawat asma 
  • Mencuci usus bagi membuang toksik 
  • Mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor disebabkan jangkita dalam buah pinggang 
  • Meneutralkan asid dalam badan 
  • Merawat masalah keputihan pada wanita 
  • Membesar dan menegangkan payudara 
  • Bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri 
  • Memulihkan urat selepas bersalin 
  • Membantu masalah penghadaman dan pencernaan 
  • Meningkatkan stamina seorang suami 
  • Melegakan sembelit 
  • Milk booster 
Amaran lembut : 

* Individu yang menghidap SLE, haruslah mendapatkan nasihat perunding kesihatan sebelum mengambil supplemen ini.

* Sekiranya anda mengambil Alfafa ini, WAJIB minum banyak air kosong ye. Jangan degil dan jangan malas nak minum air kosong. :)


Pendek kata, ia baik sangat utk masalah keputihan , pelawasan , senggugut , keintiman , alergik , juga masalah jerawat. Alfafa juga sangat digalakkan diambil oleh ibu menyusu sebagai "milk booster" . Boleh refer di sini .




********************************************


Hubungi Zai untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee.


Zailatul Akmal

Shaklee Independent Distributor




TERIMA KASIH KERANA MEMILIH SHAKLEE :)

Set vitamin Shaklee yang LENGKAP menjadi pilihan buat IBU HAMIL , IBU BERPANTANG dan juga IBU MENYUSU masa kini

SET HAMIL SHAKLEE

Set Hamil Shaklee

Kebiasaanya, KECACATAN yang melibatkan organ tubuh bayi berlaku ketika TRIMESTER PERTAMA KEHAMILAN. Inilah sebabnya penjagaan diri dan kandungan amat penting terutamanya pada peringkat permulaan kehamilan. Makanlah pelbagai jenis makanan yang kaya dengan :

  • Karbohidrat - memberikan tenaga kepada anda dan bayi yang semakin membesar. 
  • Protein - untuk pertumbuhan dan pembinaan tisu-tisu tubuh ibu dan bayi. 
  • Vitamin dan zat galian - untuk mencegah ibu daripada jangkitan penyakit dan untuk pertumbuhan bayi di dalam kandungan. 

Hakikatnya, dalam kehamilan, ada banyak perkara di luar jangkaan. Antaranya ialah kelahiran pramatang dan komplikasi-komplikasi lain yang boleh membahayakan nyawa ibu mengandung serta anak di dalam kandungan.


Apa kata Dr Hamid Arshad mengenai pengambilan suplemen ketika hamil??


Penjagaan pemakanan amat penting ketika mengandung ni kerana banyak zat-zat dan nutrisi telah 'ditarik' oleh anak yang dikandung bagi pertumbuhan dan pembesaran di alam rahim. Masa mengandung ni pula memang ibu akan mengalami keletihan, lesu, penat, lenguh-lenguh sendi, sentiasa mengantuk dan seangkatan denganya..Ibu juga tidak mampu bergerak cergas dengan muatan yang lebih..Oleh itu, pertumbuhan baby yg dikandung bergantung kepada pemakanan ibu yang sempurna..Peliharalah kesihatan anak anda sejak dari alam rahim lagi..

Saya yakin mencadangkan Shaklee, kerana ia adalah produk yang bukan saja mendapat kelulusan KKM, halal, malah juga diuji secara klinikal. Sekurang-kurangnya ia amat bermanfaat bagi ibu-ibu baru yang mungkin dalam keadaan stress dan sebagainya. Bila ibu sihat dan positif, bayi juga sihat dan membesar dengan kuat. 


Vitamin-vitamin yang disyorkan untuk kehamilan adalah..



Vita-Lea Iron Formula -1 biji sehari



Vita-Lea adalah multivitamin jadi ibu tidak perlu mengambil obimin lagi. Di dalamnya kaya dengan iron (zat besi) di mana jika ibu ada masalah masalah pitam atau mudah pening ataupun masalah anemia. Anemia ini berbahaya kepada anak dan ibu ketika bersalin kelak. Oleh itu, pengambilan multivitamin amat penting semasa mengandung.



OsteMatrix(calcium magnesium) - 4 biji sehari


Ibu yang mengandung memerlukan 1000mg-1300mg kalsium sehari. Ostematrix ini mengandungi kalsium, magnesium dan vitamin D. Kiranya 3 in 1 la..

Setiap 1 biji OsteMatrix mengandungi 250mg kalsium. 

Magnesium berfungsi untuk membantu menggabungkan kalsium ke dalam tulang serta menguatkannya..

Vitmain D pula untuk merangsang penyerapan kalsium. Kalsium sangat penting untukpembinaan sel, pertumbuhan gigi dan pembentukan tulang bayi. Tidak mengandungi lemak berbanding bagi ibu yang hanya bergantung dengan produk tenusu. 

Kalsium penting untuk darah membeku dengan sempurna. Membaiki rangsangan urat saraf, mengelakkan kekejangan otot terutama bagi ibu mengandung serta kalsium juga penting untuk menstabilkan denyutan jantung dan tekanan darah tinggi.Sekiranya ibu mengandung kekurangan kalsium ia akan menjejaskan pertumbuhan bayi dan turut menyebabkan penyusutan jisim tulang dan berlakunya kerosakan gigi kepada ibu itu sendiri. Ini kerana apabila kalsium untuk bayi tidak mencukupi maka badan ibu dengan sendirinya menarik kalsium dari tulang ibu untuk membantu menguatkan bayi dan kesannya ibu mungkin terdedah kepada risiko mendapat osteoporosis di usia tua. 




Vitamin C - 1 biji sehari



Melindungi sel penting dalam pembinaan kolagen untuk membina dan menguatkan sel-sel tisu dalam badan dan juga sangat penting untuk gusi dan gigi yang sihat. Ianya juga membantu dalam penghadaman zat di samping Vitamin C meningkatkan taraf sistem pertahanan tubuh. 1 biji vitamin C bersamaan dengan 7 biji oren. Mampukah kita nak makan 7 biji oren sehari? Selain itu vitamin C juga dapat membantu mempertingkatkan kadar serapan zat besi yang sangat penting untuk pembentukan hemoglobin yang membawa oksigen dalam darah.



Energizing Soy Protein - minum sekali  / 2 kali sehari


Ianya sangat penting untuk membina dan memperbaharui se-sel tisu, hormon dan enzim di dalam tubuh. Sangat diperlukan oleh wanita yang mengandung dan menyusukan anak. Penting untuk pembentukan kuku, rambut dan kulit. Protein yang berkualiti sangat membantu pertumbuhan yang baik. Ianya juga dikatakan kunci untuk melawan penyakit. ESP juga memberi ibu tenaga di mana bagi mereka yang mengalami morning sickness yang agak teruk. Ia juga memelihara dan mengelakkan janin menjadi cacat. Selain itu, protein ini juga membantu membekalkan asid amino yang bertindak membentuk otot dan organ bayi. Keperluan protein sewaktu mengandung perlulah mencukupi bagi membantu pertumbuhan plasenta, uterus, penghasilan susu dan untuk membantu aliran darah ibu yang bertambah. Keperluan protein ini semakin penting ketika memasuki trimester ke 3 bagi membantu memaksimumkan pertumbuhan fetus.




Omega 3 (Omega Guard) - 1 biji sehari

Ianya sangat penting dalam membantu pembentukan otak bayi dari peringkat awal pembentukan. Mengandungi DHA yang sangat penting untuk otak. DHA dan EPA dari Omega ini penting untuk pembentukan otak dan mata baby. Untuk ibu pula, ia membantu mengawal paras kolesterol dalam badan




Vitamin B Compleks - 1 biji sehari

B Compleks Shaklee adalah unik kerana ia telah lengkap dengan asid folik dan juga 8 kumpulan B. Asid folik sangat penting untuk pembinaan tulang dan bagi mengelakkan kecacatan pada janin, mengurangkan risiko kecacatan saraf pada bayi khususnya 'spina bifida'. Ibu memerlukan sekurang-kurangnya 400 mg keperluan asid folik sehari. Penting bagi menjamin keperluan asid folik ini mencukupi 3 bulan sebelum ibu merancang untuk mengandung hinggalah tempoh awal mengandung. Ini kerana masalah gangguan pertumbuhan saraf dan neuro ini boleh berlaku seawal minggu pertama mengandung ketika janin baru terbentuk.



SET BERPANTANG SHAKLEE

Set Berpantang Shaklee
Ramai bakal-bakal ibu mula menyedari kebaikan yang diperolehi apabila mengambil natural vitamins dari Shaklee. Proses recovery yang cepat juga dapat membantu penghasilan susu dengan lancar. Jadi apakah alternatif yang ibu-ibu ada dalam memilih vitamin shaklee ? Jom, saya berikan alternatif yang terbaik buat ibu-ibu... Suplemen yang dicadangkan adalah seperti berikut :

  • Vitalea with iron formula
  • Vitamin C 500mg sustained release.
  • B complex with Folic Acid
  • Zinc
  • Ostematrix

Apakah keperluan dan kepentingan setiap vitamin ini? Saya terangkan secara ringkas demi memudahkan kalian atau bakal ibu khususnya mengetahui dengan lebih lanjut mengenai vitamin ini.



Vitalea with iron formula

Memandangkan ibu2 kehilangan banyak darah sewaktu melahirkan maka ibu2 perlulah memastikan pengambilan makanan yang seimbang dan berkhasiat agar dapat menggantikan semula darah yang keluar semasa proses melahirkan. Zat besi sangat penting dalam pembentukan sel darah merah. Kekurangan zat besi boleh menyebabkan ibu kelihatan pucat, letih , lesu dan tak bermaya. Bagi ibu yang mempunyai niat menyusukan anak perlulah memastikan pengambilan zat besi dititikberatkan agar pertumbuhan dan pembesaran anak adalah sangat baik.



B complex

Ia juga perlu dalam penghasilan sel darah merah di samping ia membantu menstabilkan hormon badan manusia. Kekurangan  B complex boleh menyebabkan ibu yang di dalam pantang mengalami gangguan emosi atau lebih dikenali sebagai meroyan. B complex sangat penting membantu kita menjadi bertenaga dan emosi turut lebih seimbang.




Vitamin C 500mg Sustained Release

Vitamin C Shaklee adalah berkonsepkan pelepasan masa. Ia akan melepaskan vitamin c secara sedikit demi sedikit mengikut keperluan badan. Memandangkan vitamin C adalah jenis vitamin larut air maka konsep pelepasan masa ini sangat bagus demi memastikan badan kita sentiasa cukup vitamin c dalam meningkatkan antibodi secara berterusan. Vitamin C sangat perlu dalam membantu badan pulih dari proses kelahiran.



Zinc

Ianya adalah antara galian yang sangat penting dalam membantu proses pemulihan. Zinc membantu mempercepatkan proses baik luka dalam badan kita.Zinc penting dan banyak membantu pertumbuhan rambut serta menguatkan kutikel rambut.Ikan haruan antara makanan yang kaya dengan zinc.Pengambilan zinc bagi ibu yang menyusu turut memberi kesan pada bayi di mana ia membantu anak yang disusukan membesar dengan baik dan mengikut graf pembesaran bayi.



Ostematrix & ESP



Suplemen lain yang boleh diambil ialah Energizing Soy Protein dan Calcium-Magnesium with Vitamin-D (Shaklee OsteMatrix). Kedua-dua ini boleh membantu mengurangkan risiko jaundice, memberi tenaga dan membantu melancarkan penyusuan susu ibu. Bagi yang menghadapi masalah sukar membuang air besar, boleh ambil Lecithin kerana ianya tidak mengganggu penyusuan bayi, serta melancarkan sistem penghadaman dengan cara yang lembut sekali.


ADD ON ..


Alfalfa

Ianya boleh diambil di dalam pantang terutama bagi ibu-ibu yang mempunyai masalah susu lambat dihasilkan. Alfalfa berfungsi mempercepatkan penghasilan susuibu. Namun perlu diingat kerana pengambilan yang berterusan tanpa sesi perahan atau penyusuan secara langsung oleh bayi boleh menyebabkan duktus susu tersumbat dan akan menyebabkan ibu demam teruk. Maka pengambilan alfalfa memerlukan pengambilan air yang sekata dan seimbang serta sesi perahan atau penyusuan secara langsung yang berterusan dan konsisten akan mendapat hasil susu yang diharapkan. insyaALLAH.


SET MENYUSU SHAKLEE

Set Menyusu Shaklee

Alangkah bahagianya menjadi seorang ibu apatah lagi boleh menyusui sendiri bayi yang dilahirkan. Secara lahiriahnya setiap ibu mampu menyusui sendiri anaknya. Susu ibu merupakan makanan terbaik bayi anda. Ia mengandungi khasiat pemakanan yang seimbang untuk tumbesaran dan perkembangan bayi bagi memastikannya membesar dengan sihat dan kuat. Susu ibu juga mempunyai daya tahan yang diperlukan oleh bayi anda demi melindunginya daripada serangan dan jangkitan yang biasa dihidapi oleh bayi yang baru lahir. Malah, kebanyakan susu tepung bayi boleh menyebabkan jangkitan biasa dan cirit birit di kalangan bayi.


Selain bayi, ibu juga mendapat manfaat kesihatan daripada penyusuan tersebut. Sesetengah jenis kanser seperti kanser payudara dan ovari jarang berlaku pada ibu-ibu yang menyusui bayinya. Penyusuan secara eksklusif disarankan untuk diberi sehingga 6 bulan, dan selepas itu diteruskan penyusuan dengan makanan tambahan sehingga dua tahun atau lebih. Diet yang seimbang amat penting bagi para ibu yang menyusui bayinya bagi mengekalkan komposisi dan pengeluaran susu di samping mengekalkan kesihatan si ibu.


Senarai di bawah adalah saranan nutrien yang perlu diambil oleh para ibu yang menyusukan bayi bagi memastikan kesihatan bayi dan ibunya.


  


MULTIVITAMIN (VITALEA with iron formula)


Multivitamin menyediakan vitamin dan mineral penting untuk para ibu yang mana ianya tidak boleh diperolehi daripada diet harian. Kadar vitamin yang mencukupi membantu penghasilan susu yang banyak dan berkhasiat di samping menggalakkan kesihatan ibu dan bayi secara menyeluruh.


PROTEIN (ESP SOY PROTEIN)


Bayi memerlukan protein yang banyak untuk tumbesaran yang berkekalan dan sempurna. Sumber protein yang baik seperti protein soya di dalam diet penyusuan anda amat penting untuk pengeluaran susu. Protein membantu dalam membina dan mengekalkan sel-sel yang menghubungkan setiap bahagian tubuh. Mereka disarankan untuk mengambil sekurang-kurangnya tiga hidangan protein berkhasiat sehari.



VITAMIN C (SR VITA C PLUS / CHEWABLE VITA C)

Dalam satu kajian terhadap para ibu yang menyusui bayi dan mengambil vitamin C menunjukkan khasiat vitamin C tersebut tertumpu pada bayi. Oleh itu menyusui bayi secara eksklusif dapat melindungi bayi anda daripada kekurangan vitamin C. Vitamin C penting bagi menguatkan sistem imun dan membina kulit, gigi dan gusi yang sihat.



VITAMIN B KOMPLEKS (B-COMPLEX with acid folic)

Vitamin B Kompleks merupakan vitamin yang diperlukan oleh anda dan bayi anda setiap hari bagi menyokong sistem saraf dan metabolisma yang sihat. Vitamin B mempunyai pelbagai fungsi termasuk pengeluaran hormon, pembentukan sel-sel darah merah, penghasilan tenaga untuk sel, dan mengekalkan saraf serta kulit yang sihat. Ibu yang menyusui bayi perlu mendapatkan vitamin B Kompleks untuk memberikan khasiatnya kepada bayi mereka melalui susu ibu.


KALSIUM (OSTEMATRIX with vitamin D & magnesium)

40 peratus daripada susu ibu adalah kalsium. Kalsium diperlukan untuk membina tulang yang sihat dan pertumbuhan gigi pada bayi. Wanita yang menyusui bayi disarankan mengambil sebanyak 1300mg kalsium setiap hari.



Baiklah, itulah penjelasan tentang vitamin lengkap buat ibu hamil , ibu berpantang dan ibu menyusu . Klik sini untuk lihat testimoni ramai ibu yang telah mengambil set-set Shaklee ini.




Saya yakin mencadangkan Shaklee, kerana ia adalah produk yang bukan saja mendapat kelulusan KKM, halal, malah juga diuji secara klinikal. Sekurang-kurangnya ia amat bermanfaat bagi ibu-ibu baru yang mungkin dalam keadaan stress dan sebagainya. Bila ibu sihat dan positif, bayi juga sihat dan membesar dengan kuat. 






********************************************


Hubungi Zai untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee.


Zailatul Akmal

Shaklee Independent Distributor



zinniaza.com © . Designed by MaisarahSidi.com