Home Siapa Saya Disclaimer Mengapa Shaklee Cara Order Nak Jadi Ahli?

Alfafa Shaklee Mengawal Masalah Keputihan Dan Ia Juga Adalah Rahsia Keintiman Wanita

Alhamdulillah dgn rahmat dan kasih sayang dariNya.. mari kita mulakan pagi yg indah ini dgn doa ini..


"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."





Hari ini saya ingin berkongsi tentang respons pengguna Alfafa mengenai masalah keputihan mereka ...  kata mereka , Alfafa juga memberi kesan ke atas keintiman wanita .. ini bagi yang dh berkahwin la ye ..











Keputihan adalah normal sekiranya cairan yang keluar itu jernih, tidak berwarna , tidak berbau juga tidak berasa gatal .. Tetapi keputihan boleh dikatakan sebagai bermasalah atau berpenyakit sekiranya ia berwarna pekat , berwarna putih kekuningan , berbau , bergumpal dan berasa gatal . Yang ini , tolong jangan pandang remeh masalah keputihan wahai adik2, kakak2, aunty2 sayang .... Tahukah bawaha masalah keputihan ini adalah disebabkan jangkitan kulat.. Jika ia tidak dirawat, tak mustahil boleh merebak dan menyerang organ2 penting lain dalam badan dan juga penyebab untuk tidak boleh hamil. Untuk yang dah berkahwin , ia akan memberi kesan juga pada organ seksual lelaki kerana akan turut berasa melecet, gatal dan merah-kemerahan.. Hati2 ...!




Sekarang anda nak tahu apa kata mereka selepas mengambil Alfafa Shaklee ini ? 
















nak baca lagi testimoni ? jom tengok bawah ni :



Zakiah Zainol - "okay...no wonder la kali ni lepas abis pantang saya takder masalah macam rasa tak sedap dan discharge yang agak tak best...selalu lepas pantang jer mesti nak ambik bxxxxi. But not this time. I tak nak ambil any jamu cos malas nak campur2"

Dilla Jalil - "alfalfa mmg best..dilla pernah tanya hasben (lepas bersama selepas 100hari berpantang) ada rasa lain tak??hasben dgn serba salah ckp adalah lain sikit lepas bersalin ni..dh kurang grip!tp lepas ambil alfalfa..katanye ketat mengalahkan anak dara ko!!hehehe..i luv alfalfa!! ♥"

"....Semenjak mama mengamalkan alfalfa ni , masalah keputihan mmg kurang. Ini kerana..terus terang mama cerita..baba sangat2 memuji selepas mama mengamalkannya. Hubungan kami juga menjadi lebih mesra. Bila baba dah puji, mama seronoklah..heheeee. Mama terasa diri mama begitu bersih, lagi satu nak solat pun senang..tidak perlu risau!"


Tahukah anda Alfalfa ini mengandungi phytoestrogens juga menyebabkan ia mempunyai fungsi seperti kacip Fatimah, maka ia membantu dalam “hubungan” suami isteri (enhance libido)...Jadi jika rasa rasa mcm teruja nak cuba.. silakan yaa ...


okay, itu baru ANTARANYA sahaje.  banyak lagi sebenarnya pengakuan beberapa orang yang dh merasai kehebatan Alfafa ini.. dari segi masalah keputihan dan keintiman ... cuma ia lebih bersifat peribadi. Jadi tak dapatlah nak dipublishkan di blog saya ini kan .. :) Pendek kata, anda kena cuba dulu , baru lah anda percaya. Kalau tak cuba, sampai bila-bila pun anda tidak akan tahu. 


Apa sebenarnya Alfafa ni ?

Alfalfa, yang bermaksud 'bapa kepada segala makanan' dalam bahasa Arab, mempunyai kedudukan yang penting dalam tradisi herba purba di India, China dan Sepanyol. Para penyembuh purba telah mempelajari melalui pemerhatian selama beberapa abad yang lalu dan Shaklee pula mengesahkan melalui sains hari ini bahawa alfalfa merupakan satu gudang zat. Ianya juga dikenali sebagai 'Raja Segala Tumbuhan'. Alfalfa merupakan tumbuhan yang sangat kaya dengan pelbagai nutrisi dan zat galian.


Ia membekalkan nutrisi yang mana kebanyakkannya tidak terdapat di dalam buah-buahan mahupun sayuran. Ia kaya dengan protin, asid amino, klorofil, serat, 15 zat galian, 10 vitamin, 8 enzim dan fitokimia.

Perbezaan Alfalfa Shaklee

Alfalfa Complex merupakan satu Formula Shaklee Signature yang pada asalnya dibangunkan oleh Dr Shaklee dalam 1950-an. Shaklee hanya menggunakan alfalfa terbaik yang tumbuh di California yang kaya dengan pelbagai jenis zat, termasuk kalsium, fosforus, zat besi, dan magnesium serta klorofil, bioflavonoid, pelbagai mineral surih dan vitamin.

Alfalfa Complex dihasilkan daripada tanaman Alfalfa (Medicago Savita) secara organik di California yang bebas daripada pestisid, herbasid dan menggunakan bahan kompos/baja BEBAS KIMIA. Medicago Sativa memiliki gred yang paling tinggi di kalangan tumbuhan Alfalfa. Tumbuhan ini mengambil masa 2 tahun untuk membesar dan akarnya boleh mencapai 20 kaki ke dalam tanah untuk menyerap pelbagai nutrisi. Daun alfalfa dari Shaklee hanya dituai apabila ia telah mencapai tahap kematangan mutlak.

Daun alfalfa yang telah matang kaya dengan klorofil. Daun ini dikeringkan dengan udara secara semulajadi bagi mengekalkan nutrisi yang terkandung di dalamnya. Manakala bahagian lain yang tidak penting dilupuskan. Kemudian, daun-daun yang telah dikeringkan akan dibiarkan menjadi serbuk sebelum dikompres menjadi tablet. Keseluruhan proses ini dijalankan dibawah pengawasan dan kawalan Shaklee yang sangat ketat dan teliti. Setiap tablet mengandungi 300mg Alfalfa. 10 tablet Alfalfa menyediakan nutrisi yang menyamai segelas susu.

Khasiat Daun Alfalfa

  • Tumbuhan terbaik yang mengandungi segala zat keperluan harian tubuh manusia.
  • Melegakan sakit sendi dan belakang.
  • Menghilangkan kelesuan dan tekanan.
  • Memberi sensasi ‘rasa sejuk’ (alfalfa Shaklee mengandungi minyak Peppermint)
  • Memberi kelegaan semasa haid.
  • Merawat arthitis
  • Bagus untuk elergi dan ekzema
  • Merawat asma
  • Mencuci usus bagi membuang toksik
  • Mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor disebabkan jangkita dalam buah pinggang
  • Meneutralkan asid dalam badan
  • Merawat masalah keputihan pada wanita
  • Membesar dan menegangkan payudara
  • Bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri
  • Memulihkan urat selepas bersalin
  • Membantu masalah penghadaman dan pencernaan
  • Meningkatkan stamina seorang suami
  • Melegakan sembelit
  • Milk booster


Amaran lembut : 
* Individu yang menghidap SLE, haruslah mendapatkan nasihat perunding kesihatan sebelum mengambil supplemen ini.
* Sekiranya anda mengambil Alfafa ini, WAJIB minum banyak air kosong ye. Jangan degil dan jangan malas nak minum air kosong.  :)


Pendek kata, ia baik sangat utk masalah keputihan , pelawasan , senggugut , keintiman , alergik , juga masalah jerawat. Alfafa juga sangat digalakkan diambil oleh ibu menyusu sebagai "milk booster" . Boleh refer di sini .






Hubungi Kak Long untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee , proses pendaftaran keahlian Shaklee anda dan juga harga istimewa untuk setiap produk Shaklee.












Zailatul Akmal



Shaklee Independent Distributor [ID No : 882322]



SMS / WHATSAPP 019 344 3650 




Instagram : vitaminsemulajadi



Boleh refer sini untuk Senarai Pengedar Shaklee yang sah seluruh Malaysia :)  
    





"Terima kasih kerana mendapatkan produk Shaklee daripada saya. Saya bertanggunggjawab untuk membimbing dan memberi servis kepada anda. Sekiranya anda berminat untuk mendaftar sbg SID ( ahli Shaklee ), anda boleh menghubungi saya untuk saya bantu proseskan pendaftaran anda atau boleh juga daftar sendiri dengan walk in di branch Shaklee, dengan mendaftar dibawah ID Shaklee saya 882322 dan anda akan diberikan bimbingan daripada saya ..."

No comments:

Post a Comment

 
http://i.imgur.com/2BZNlZ4.png