Home Siapa Saya Disclaimer Mengapa Shaklee Cara Order Nak Jadi Ahli?

Set Slimming Shaklee Yang Semulajadi, Berkesan & Selamat

Kenapa mesti pilih Shaklee ? Kerana produk Shaklee adalah 100% semulajadi, tiada bahan tiruan, dijamin berkesan dan selamat.

Nak kurus tak semestinya sebab nak kelihatan cantik, tapi sebab utama adalah untuk menjaga kesihatan diri sendiri. Orang kata, kurus tu tak semestinya sihat, tapi gemuk mesti ada something wrong!! Itu lah pendapat sesetengah orang, memang ada logiknya juga. Jom kita ketahui bagaimana set suplemen Shaklee bertindak mengawal berat badan anda.



Apakah fungsi setiap suplemen dalam Set Mengawal Berat Badan Shaklee?

MEMBAKAR LEMAK

Berat berlebihan adalah berpunca daripada pengumpulan lemak berlebihan dalam badan. Ia perlu dibakar/ dicairkan terlebih dahulu sebelum boleh dinyahkan dari badan. Suplemen yang sesuai untuk membakar lemak adalah:

Lecithin
  • Untuk proses metabolisma, kolesterol, triglycerides dan lemak darah (blood lipids). 
  • Memecah serta mencairkan lemak terutama kolestrol. 
  • Menurunkan total serum cholesterol dan meningkatkan kolesterol baik (HDL). 
  • Membantu kawal paras triglycerides. 
  • Membantu memecahkan lemak badan dan mengurangkan lemak yang tersendat pada pembuluh-pembuluh darah. 
  • Mengurangkan kesan buruk yang wujud dari masalah kolesterol
Omega Guard
  • Mengandungi asid lemak Omega 3 yang membantu meningkatkan paras hormon Leptin iaitu hormon penting dalam pengawalan selera makan. 
  • Leptin akan menghantar signal kepada otak untuk mengehadkan rasa lapar. 
  • Leptin juga boleh meningkatkan metabolisma badan. Bila metabolisma meningkat, semakin cepatlah LEMAK JAHAT dibakar. 
  • Dalam satu kajian di Australia menunjukkan mereka yang bersenam dan mengambil asid lemak Omega 3 lebih banyak membakar lemak berbanding mereka yang hanya bersenam tanpa mengambil asid lemak Omega 3.
Mesti nanti ada yang tanya , "Jadi, mana yang lebih bagus ? Lecithin ke Omega Guard ? " Jawapannya mudah ajer. Semua bergantung kepada tahap kemampuan anda. Lecithin ni boleh diibaratkan seperti menaik sebuah kereta kancil , manakala Omega Guard menaiki sebuah kapal terbang..Kalau nak cepat, mesti kita pilih naik kapal terbang, kan ?? So, kalau nak bakar lemak dengan cepat, pilih lah Omega Guard... Pasti anda menggemarinya :)

MEMBUANG TOKSIN

Setelah lemak dibakar/ dicairkan, ia perlulah dikeluarkan dari badan, takkan nak simpan je dalam badan .. Proses membuang pula haruslah buang sehabis-habisnya, tak nak ada sikit pun tertinggal. Suplemen yang sesuai ialah:

Herb-Lax
  • Membersihkan najis tersekat 
  • Meransang usus untuk percepatkan proses pembersihan secara lembut kepada najis yang tersekat atau tersimpan lama dalam tubuh badan kita 
  • Membantu masalah sembelit 
  • Mengempiskan perut

Alfalfa
  • Membantu perkumuhan menjadi lebih lawas. 
  • Membantu membuang angin dalam badan. 
  • Termasuk dalam kategori fiber yang mengenyangkan. 
  • Mencuci usus bagi membuang toksik 
  • Membantu masalah penghadaman dan pencernaan 
  • Melegakan sembelit

    Mana satu nak ambik? Sama juga, bergantung pada kemampuan dan keperluan. Herb-Lax ni lebih fokus kepada detoksifikasi, manakala Alfalfa mempunyai banyak lagi khasiat lain seperti milk-booster, memberi kelegaan semasa haid, merawat atrhitis, elergi, ekzema dan asma, menghilangkan kelesuan dan tekanan, mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor disebabkan jangkitan buah pinggang, meneutralkan asid dalam badan, merawat masalah keputihan pada wanita, membesar dan menegangkan payudara, bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri, memulihkan urat selepas bersalin, meningkatkan stamina seorang suami dan melegakan sakit sendi dan belakang.

    MEMBINA OTOT

    Setelah lemak dibakar dan dibuang dari badan, anda mungkin mengalami keadaan dimana kulit dan otot menjadi kendur. Sebab itu anda perlukan suplemen untuk membina semula otot-otot tersebut. Suplemen yang sesuai ialah:

    Cinch Shake
    • Minuman yang sungguh lazat dan berzat untuk membantu anda memelihara otot yang penting dan menjadikan anda sentiasa berasa kenyang dan berpuas hati di samping mengurangkan berat badan. Didatangkan dalam 3 pilihan perisa iaitu cafe latte, chocolate dan vanila. 
    • Diperkaya dengan Leucine™ iaitu asid amino yang memberi signal kepada badan untuk memelihara otot semasa pengurangan berat badan. 
    • Leusina dalam Cinch™ Shake membantu anda menghilangkan lemak tetapi tetap memelihara otot anda. 
    • Setiap kali anda menikmati Cinch™ Shake, anda akan memperolehi 24 gram protein dan ini adalah penting. Ini kerana protein digunakan untuk membina otot yang boleh meningkatkan metabolisma anda dan membakar kalori. Makanan yang kaya dengan protein juga dapat menahan kelaparan, ini boleh membantu mengurangkan pengambilan makanan ringan di antara waktu makan.
    Energizing Soy Protein (ESP)
    • Dihasilkan daripada kacang soya non-GMO (tidak diubahsuai secara genetik) dan terkenal sebagai energy-booster atau pemangkin tenaga. Tenaga yang dihasilkan dapat bertahan berjam-jam lamanya. 
    • Mengandungi 22 jenis asid amino dan termasuklah 9 asid amino penting yang tidak boleh dihasilkan oleh tubuh badan manusia sendiri. 
    • Kandungan protein di dalam kacang soya adalah 2 x ganda dari daging, 4 x lebih dari telur dan 12 x lebih dari susu. ESP juga mengandungi lemak dan kolestrol yang rendah dan diserap dengan mudah oleh badan. 
    • Asid amino yang ada dalam ESP membantu membina otot, rambut, darah, kuku, kulit, organ, kelenjar, 50,000 jenis protein, 20,000 jenis enzim dan pelbagai lagi. Jadi, ESP adalah kunci kepada kulit dan otot yang muda, juga mengekalkan tenaga sepanjang hari.
    Lebih kurang sama jer kan? Nak pilih yang mana satu? Ikut bajet anda ya.. Kalau suka yang berperasa sedap, pilih lah Cinch Shake.
    Di sini saya juga nak tunjukkan 5 Set Slimming Shaklee yang paling popular, kiranya yang paling ramai customer order la :)


    Apapun, nak mendapatkan berat badan idaman perlu ada disiplin. Suplemen hanya membantu mengawal berat badan anda, tapi anda juga perlu mengubah tabiat makan. Contohnya, jangan makan sebelum lapar. Kalau ada kesempatan, sekali sekala keluar lah bersenam. Dalam masa yang sama, anda perlu minum air masak yang cukup, sekurang-kurangnya 3L air bagi memastikan semua suplemen diserap dengan sempurna oleh badan dan memudahkan toksik dibuang keluar dari badan.

    *****

    Hubungi Zai untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee.
    Berminat untuk daftar keahlian Shaklee ?
    Daftar di sini.
    ( Isi form dan admin akan hubungi anda )




    Zailatul Akmal

    Shaklee Independent Distributor [ID No : 882322]

    SMS / WHATSAPP 019 344 3650 


    Boleh refer sini untuk Senarai Pengedar Shaklee yang sah seluruh Malaysia :) 





    "Terima kasih kerana mendapatkan produk Shaklee daripada saya. Saya bertanggunggjawab untuk membimbing dan memberi servis kepada anda. Sekiranya anda berminat untuk mendaftar sebagai pengedar Shaklee ( ahli Shaklee ), anda boleh menghubungi saya untuk saya bantu proseskan pendaftaran anda atau boleh juga daftar sendiri dengan walk in di branch Shaklee, dengan mendaftar dibawah ID Shaklee saya 882322 dan anda akan diberikan bimbingan daripada saya ..."


    TERIMA KASIH KERANA MEMILIH SHAKLEE :)

    No comments:

    Post a Comment

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...