Home Siapa Saya Disclaimer Mengapa Shaklee Cara Order Nak Jadi Ahli?

Kebaikan Omega Guard Shaklee ( Minyak Ikan Terbaik Di Dunia )




Omega guard ( minyak ikan ) Shaklee lengkap dengann 7 jenis asid lemak omega 3 yg perlu oleh badan iaitu DHA, EPA, HPA, ETA, SDA, DPA. Badan kita tak mampu menghasilkan asid lemak perlu ni utk proses metabolisme,  untuk brain, untuk alahan, utk asma, utk sendi, utk kesihatan jantung, utk kawal berat, utk kulit yg cantik...etc.. Jadi kena dapatkan dari sumber makanan dan suplemen EPA seperti Omega Guard Shaklee .


Banyak manfaat kegunaan Omega Guard Shaklee ni . Antaranya : 

--> Pembakaran LemakSemua sedia maklum , Omega Guard lebih bagus , cepat dan efisyen dari Lecithin utk pembakaran lemak ) 

• Mengandungi asid lemak Omega 3 yang membantu meningkatkan paras hormon Leptin iaitu hormon penting dalam pengawalan selera makan.
• Leptin akan menghantar signal kepada otak untuk mengehadkan rasa lapar.
• Leptin juga boleh meningkatkan metabolisma badan. Bila metabolisma meningkat, semakin cepatlah LEMAK JAHAT dibakar.
• Dalam satu kajian di Australia menunjukkan mereka yang bersenam dan mengambil asid lemak Omega 3 lebih banyak membakar lemak berbanding mereka yang hanya bersenam tanpa mengambil asid lemak Omega 3.

• Pengambilan 3 biji Omega Guard sehari selepas makan mampu memberi rasa kurang lapar kepada anda.
• Berfungsi membakar lemak dan meningkatkan metabolisma
• Kajian dilakukan di Jepun & Czech Republic mencadangkan bahawa omega 3 mampu menghalang pembentukan lemak badan hodoh & menggalakkan pembakaran lemak dengan cepat.

• Membantu masalah perut buncit dan obesiti.
• Kesimpulannya omega mampu mengurangkan selera makan disamping membakar lemak dengan cepat.

--> Ibu Hamil 

  • (perkembangan otak bayi dlm kandungan, kurangkan risiko lahir pramatang, dan mengurangkan alahan bayi slepas bayi dilahirkan) 

Omega 3 (Omega Guard) - 1 biji sehari

Ianya sangat penting dalam membantu pembentukan otak bayi dari peringkat awal pembentukan.Mengandungi DHA yang sangat penting untuk otak. DHA dan EPA dari Omega nie penting untuk pembentukan otak dan mata baby. Untuk ibu pula, ia membantu mengawal paras kolesterol dalam badan

--> Ibu Menyusu

  • (perkembangan otak bayi)

Pengambilan dan tambahan Asid Lemak Omega-3 dalam tempoh penyusuan susu ibu dapat menggalakkan perkembangan otak dan mata anak. Ia dibuktikan secara saintifik bahawa neuron lebih mudah berhubung apabila kandungan Omega 3 lebih banyak di dalam otak. Tambahan pula, tidak ramai kanak-kanak yang diberi susu ibu mempunyai masalah fungsi otak seperti ganguan hiperaktif dan masalah tumpuan (ADHD) atau autisme.

--> Kanak-kanak

  • (Usia 0-6 tahun adalah peringkat umur yg sangat kritikal dimana pertumbuhan otak yg yg pintar perlukan makanan yg kaya dgn asid lemak Omega 3, DHA dan EPA. dan bagus utk sistem imunisasi kanak2,asma,eczema)

Kalau anda rasa anda senang demam, mudah mengantuk kat kelas, ada penyakit asma, alergy.. or nak anak pintar..,beli lah OmegaGuard ni untuk anak anda....


--> Individu yg ingin meningkatkan kepekaan , daya ingatan dan kecekapan kerja 


Untuk perkembangan otak serta bantu penghantaran signal dalam otak kita.




--> Lelaki yg mementingkan kesihatan - memelihara dari penyakit jantung, strok, obesiti, kencing manis dan byk lagi

1. mengandungi rangkaian penuh 7 jenis asid lemak omega-3 semula jadi iaitu EPA, DHA, ALA dan lain lain.
2. membantu dalam mengurangkan risiko penyakit jantung
3. memelihara kesihatan otak, penglihatan serta fungsi-fungsi sendi


--> Wanita yg mementingkan kecantikan (flawless skin)
# Melicinkan kulit dan kelihatan kemerah-merahan
#Omega 3 juga boleh memperbaiki masalah alahan kulit seperti eczema, psoriasis, dll


--> kesihatan(tulang dan sendi)

-mengurangkan radang sendi


Apa jua jenama pilihan anda, saya percaya anda dah memilih yg terbaik untuk anda sekeluarga bukan sekadar main beli sahaja. Ia penting utk kesan jangka masa panjang... Bijak membeli bermula dengan bijak merancang dan bijak memilih...Harap info di atas bermanfaat buat semua pembaca..

Hubungi saya untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee dan juga dapatkan harga istimewa ...









Zailatul Akmal


Shaklee Independent Distributor [ID No : 882322 ]

SMS / WHATSAPP 019 344 3650 







"Terima kasih kerana mendapatkan produk Shaklee daripada saya. Saya bertanggunggjawab untuk membimbing dan memberi servis kepada anda. Sekiranya anda berminat untuk mendaftar sbg SID ( ahli Shaklee ), anda boleh menghubungi saya untuk saya bantu proseskan pendaftaran anda atau boleh juga daftar sendiri dengan walk in di branch Shaklee, dengan mendaftar dibawah ID Shaklee saya 882322 dan anda akan diberikan bimbingan daripada saya ..."



No comments:

Post a Comment

 
http://i.imgur.com/2BZNlZ4.png