Home Siapa Saya Disclaimer Mengapa Shaklee Cara Order Nak Jadi Ahli?

Kebaikan Vita-Lea Shaklee ( Multivitamin & Multimineral Shaklee )

Sticky post sehingga 28 Feb 2014 - Vita-Lea® Iron Formula Shaklee


Multi vitamin & Multi mineral

Suplemen seimbang dan komprehensif yang dihasilkan dengan Sains terbaik Shaklee yang mampu dibeli. Vita-Lea dirumus khas bagi memenuhi keperluan 28 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh orang dewasa



Vita-Lea Shaklee adalah multi-vitamin dan mineral yang pertama dicipta di dunia.

Asalnya dikenali sebagai “Vitalize-Mineral” dan disingkatkan sebutan kepada “Vita-min”, dan perkataan vitamin yang disebut kini asalnya dari Shaklee. Peningkatan teknologi telah mengubah bentuknya dari cecair (90 tahun dahulu) kepada bentuk tablet yang dikenali sebagai Vita-Lea. 

Setiap tablet mengandungi 30 nutrisi harian lengkap yang diekstrak daripada sayuran dan buah, 12 vitamin dan 7 mineral penting sebagaimana disarankan oleh RDA.


Tablet "Vita-Lea" ini disaluti dengan serbuk nutrisi – spirulina. Ia dihasilkan dengan kaedah yang terkini dan teknologi eksplosif yang kompleks, disebut sebagai “Explo-tab”. Ia merupakan tablet multi-vitamin yang paling pantas di dunia terlarut dalam air dan juga tubuh manusia. Mineral yang terkandung di dalamnya mudah berintegrasi dengan protin untuk penyerapan yang pantas oleh usus kecil.


Ujian klinikal telah membuktikan dengan pengambilan Vita-Lea Shaklee selama setahun boleh mengurangkan risiko jatuh sakit sebanyak 65%. Vita-Lea telah dipilih oleh Center for Science di Amerika Syarikat sebagai THE BEST MULTI-VITAMIN di dalam Public Interest pada tahun 2000.



Jika diambil setiap hari, Vita-Lea mampu:


  • Membantu dalam mengekalkan kesihatan yang baik secara menyeluruh.

  • Mengandungi beta karotena yang membantu dalam mengekalkan pertumbuhan, penglihatan dan pembinaan tisu.

  • Mengandungi kalsium, fosforus dengan vitamin C dan D untuk kesihatan dan kekuatan tulang dan gigi.
  • Biotin dan asid pantotenik membantu untuk memetabolismekan lemak dan karbohidrat dalam tubuh
  • Vitamin B12 membantu dalam pembentukan sel-sel darah merah.
  • Menyokong jangka hayat hati, usus dan mata.
  • Meningkatkan sistem imunisasi.
  • Memberi perlindungan menentang kerosakan radikal bebas.

Fakta Nutrisi




Fakta Nutrisi Dalam Vita-Lea





Vita A - Kesihatan mata, kulit, anti-oksida, melawan kanser, cegah rabun malam, bantu tumbesaran, kuatkan kerangka tulang, gusi, gigi, system respiratori, sistem imun dan rambut yang sihat. 



Vita D – Perkasa kepadatan tulang, mencegah penyakit tulang lembut, osteoporosis danpsoriasis. 



Vita E – Anti-oksida, kepejalan kulit, kulit berseri, melancar sirkulasi darah, mencegah darah beku, sakit jantung, katarak, atritis, baik untuk sistem produktif lelaki, mengurangkan kesan parut. 

Vita C – Anti-oksida, melawan kanser, merangsang formasi kolagen, meningkatkan daya tahanan penyakit, percepat sembuh luka, mencegah selsema, gusi berdarah, darah beku, hidung berdarah. 

Asid Folik – Kesihatan fetus, merangsang pengeluaran susu badan, kesihatan sel darah merah, kurangkan risiko sakit jantung dan kanser serviks, anemia, osteoporosis, tekanan, ulsert mulut, kesihatan kulit. 

Vita B1 – Menukarkan makanan kepada tenaga, perkasa memori, kecerdasan mental, membina dan meransang peredaran darah, bantu tumbesaran, masalah keresahan, mabuk laut/darat, mengurangkan petanda herpes zoster. 

Vita B2 – Tukarkan makanan kepada tenaga, anemia, keletihan mata, katarak, jangkitan lidah dan mulut, kekejangan. 

Vita B3 – Tukar makanan kepada tenaga, menghasilkan hormone, meransang peredaran darah, lower blood ripid, merawat kepeningan, cirit-birit, migraine, ulser, nafas berbau, baik untuk perut dan usus. 

Vita B6 – Metabolisma protin, baiki otot, senggugut, penenang, tenaga, elakkan muntah-muntah, bibir kering, glossitis, dermatitis, kekajangan, kebas, anemia. 

Vita B12 – Membantu tumbesaran fetus dan kanak-kanak, bantu selera makan, tindak balas saraf, baik untuk kecerdasan otak, kekuatan fizikal, memori, focus, keupayaan seksual dan mengelakkan anemia, keletihan, keresahan, diabetis, rabun. 

Biotin – Bantu B-kompleks berfungsi lebih efektif, cegah rabun, rambut beruban dan gugur, diabetis, sakit otot, eczema dan keradangan kulit. 

Vita B5 – Meredakan tekanan, kesan penenang, melawan alahan, sembelit, keletihan, atritis, meredakan kesan sampingan akibat antibiotic, mencegah jangkitan, percepat sembuhan luka. 

Kalsium – Perkasakan tulang dan gigi, darah beku, kebas, kejang, rasa sakit, insomnia, mengekalkan kadar degupan jantung normal, mencegah osteoporosis / penyakit tulang lembut. 

Fosforus – Meningkatkan kepadatan tulang, diabetis, batu karang, mencegah pereputan tulang, membantu ligament / otot dan meredakan kesakitan akibat atritis, anoreksia. 

Iodin – Baik untuk tirod, membantu tumbesaran fetus, tingkatkan kadar IQ kanak-kanak, membina ligament/otot dan kesinambungan tisu-tisu, kekuatan fizikal, mengawal berat badan. 

Zat Besi – Membentuk hemaglobin, redakan kesakitan akibat PMS (senggugut), membantu tumbesaran, melawan penyakit, mengelakkan keletihan, anemia. 

Magnesium – Kesihatan tulang, gigi, merehatkan otot dan sistem saraf, sifat penenang semulajadi, mencegah tekanan, diabetis, sakit jantung, batu karang, sakit buah pinggang, hati dan masalah penghadalamn. 

Copper – Membantu menukarkan zat besi kepada haemoglobin, kesihatan rambut, edema, penyakit berkaitan tulang, masalah kebangkakan. 

Zink – Perkasa sistem imun, percepat sembuhan luka, keupayaan seksual lelaki, mencegah masalah prostat, baik untuk deria rasa dan bau, ketajaman minda.

Vita-Lea Shaklee ( Multivitamin Shaklee )


  • 2 kali lebih antioksidan untuk mencegah kerosakan fungsi imun berpunca daripada radikal bebas

  • 2 kali lebih kalsium untuk pembinaan tulang

  • 2 kali lebih magnesium untuk mengekalkan rentak jantung, otot, dan fungsi saraf

  • 2 kali lebih Beta karotena untuk membentuk vitamin A yang lebih biopotent

  • 3 kali lebih selenium untuk melindungi paru-paru, kolon dan prostat
  • 3 kali lebih vitamin K untuk menyokong proses pembinaan tulang
  • 6 kali lebih boron untuk menyokong kesihatan tulang

  • 10 kali lebih Biotin yang menyokong proses pengeluaran tenaga


Manfaat Utama 


  • Penambahan tenaga segera - pemberi tenaga , kecergasan tubuh dan kekuatan mental, membantu sistem memori dan fokus dalam aspek pembelajaran mahupun kerja seharian.
  • Pelengkap nutrisi -  Kekurangan pelbagai vitamin dan mineral penting akibat amalan diet yang tidak seimbang terutamanya mereka yang mengamalkan sayuran ( vegetarian ) dan anaemia.
  • Keupayaan sistem produktif - Penting kepada kanak-kanak dan remaja yang sedang membesar.
  • Metabolisme - Sangat membantu dalam stimulasi metabolisme dan melambatkan proses penuaan.
  • Elemen penting pada sel tubuh - menyediakan asas nutrisi, memastikan sel hidup, pertumbuhan sel baru, membantu proses pembesaran, pertumbuhan rambut , otot , kulit , kuku dan hormon serta menjaga kesihatan tiroid.
  • Melindungi organ - melindungi fungsi buah pinggang , jantung dan hati.

Siapa Yang Memerlukan Multivitamin
  • Individu dewasa yang mementingkan kesihatan dan kecergasan tubuh jangka panjang 

  • Individu yang tidak lengkap diet hariannya 

  • Individu yang ingin meningkatkan sistem imun 

  • Remaja yang sedang membesar 

  • Wanita yang mementingkan kesejahteraan kesihatan mereka 
  • Lelaki - semua peringkat umur dewasa lelaki 
  • Individu yang menopous 
  • Wanita yang baru bersalin

Perbezaan Shaklee 
  • Disokong oleh tujuh kajian klinikal.
  • Teknologi salutan mikro membantu dalam pembebasan segera di dalam perut untuk meningkatkan penyerapan asid folik dan vitamin B penting yang membantu menghasilkan dan memelihara sel-sel baru.
  • Vita-Lea Shaklee menjalani lebih daripada 340 ujian kawalan mutu untuk memastikan ketulenan dan potensi produk.

Antara produk vitamin Shaklee , yang paling basic dan yang paling penting yang kita kena ambil untuk kesihatan adalah Vita-Lea Shaklee ( Salah satu killer produk shaklee ) 
yang merupakan vitamin pertama dari DR. FOREST C.SHAKLEE kerana ianya adalah multivitamin beserta iron yang sangat penting untuk pembentukan darah dan sel. 


Vita-Lea Shaklee banyak membantu dalam mencantikkan kulit wajah, kuku yang licin, rambut yang kuat dari segi akarnya, membantu mencegah penyakit tiroid @ beguk ( penyakit tiroid ini terjadi kebiasaanya kerana kekurangan iodin dan Iodin ini ada di dalam Vita-Lea Shaklee ) .

Selain itu juga, ia adalah antara suplemen terpenting untuk diet seharian yang mana jika  kurang makan namun pengambilan Vita-Lea Shaklee ni banyak membantu memberi badan rasa lebih bertenaga, tidak lesu dan menjadikan kulit sentiasa tegang.

Ibu-ibu yang hamil dan menyusukan anak digalakkan mengamalkan Vita-Lea Shaklee kerana kepentingan zat dan vitamin serta keperluan zat besi untuk ibu dan juga penting untuk tumbesaran anak.

Antara sebab-sebab ada ibu hamil mahupun yang menyusukan anak mudah rasa pitam atau pening kepala adalah kerana mereka kekurangan zat besi/Iron dalam pengambilan diet harian mereka.

Zat besi/Iron banyak terdapat dalam makanan laut seperti kerang, tiram namun terdapat banyak sebab mengapa ibu mengandung tidak boleh terlalu banyak makan makanan laut kerana :

  • kemungkinan alah dengan makanan laut
  • air laut yang telah tercemar
  • tidak dicuci dengan bersih

Kebanyakan orang tidak mengamalkan makanan seimbang, berzat dan dalam jumlah yang mencukupi untuk keperluan tubuh badan. Badan menjadi lemah lesu, kurang ber tenaga dan mudah letih dan penyakit menjadi masalah kepada kesihatan jika kekurangan zat dan vitamin berterusan.

Oleh itu , amalkan suplemen dan vitamin untuk mencukupkan keperluan zat harian selain dari makanan yang di makan setiap hari sebagai pencegahan kepada penyakit , letih lesu dan masalah kesihatan apabila usia meningkat tua.
Untuk anda yang tak pernah ambil suplemen tapi ingin mencuba , VITA-LEA SHAKLEE adalah lengkap untuk permulaan anda .


28 Nutrients In 1 Bottle giteeww ... 




Nota khas : 


  • Produk ini mengandungi alfalfa (Medicago sativa). Individu yang menghidap    lupus eritematosus sistemik ( SLE ) perlu meminta khidmat rundingan pakar    sebelum mengambil produk ini.


  • Tiada tambahan perasa tiruan, pemanis, bahan pewarna atau pengawet.

  • Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.






PROMO FEB 2014 ( BUY 6 FREE 1 ) ---> Vita-Lea Shaklee 

Untuk pengetahuan anda , setiap bulan Shaklee akan adakan promosi bulanan BUY 6 FREE 1 bagi produk yang terpilih . Jadi bulan ini, FEBRUARI 2014 adalah promo VITA-LEA SHAKLEE ! Jadi , jika anda ingin mencuba Vita-Lea Shaklee , ini lah masanya .. Rebut harga promo dalam bulan ni wokeeyy ! Saya ulangi, dalam bulan ini sahaja.. Tak nak beli 6 percuma 1 pun tak pe , tapi nak beli 1 - 2 botol je dengan harga promo ni , boleh contact saya selaju-lajunya ..




Hubungi saya untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee dan juga dapatkan harga istimewa ...




Zailatul Akmal



Shaklee Independent Distributor [ID No : 882322 ]



SMS / WHATSAPP 019 344 3650 







Boleh refer sini untuk Senarai Pengedar Shaklee yang sah seluruh Malaysia :)  


Nak sertai "keluarga Shaklee" saya untuk jana pendapatan lumayan dalam biz Shaklee ?
    




"Terima kasih kerana mendapatkan produk Shaklee daripada saya. Saya bertanggunggjawab untuk membimbing dan memberi servis kepada anda. Sekiranya anda berminat untuk mendaftar sbg SID ( ahli Shaklee ), anda boleh menghubungi saya untuk saya bantu proseskan pendaftaran anda atau boleh juga daftar sendiri dengan walk in di branch Shaklee, dengan mendaftar dibawah ID Shaklee saya 882322 dan anda akan diberikan bimbingan daripada saya ..."


TERIMA KASIH KERANA MEMILIH SHAKLEE :)

3 comments:

  1. Assalamualaikum awak.. sheila follow sini daripada giveaway shida. sheila baru consume makan b-complex dengan oste. alhamdullilah. rasa lebih bertenaga. Tak sabar nak merasa ESP pula. hehhee (",)

    ReplyDelete
  2. salam ukhwah salam perkenalan ..singgah dan follow disini dari
    http://thescreammer.blogspot.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum... salam kenal :) Ros singgah sini dari segmen Shida :)

    ReplyDelete