Jom Buat Masker ESP & Yogurt !


Sebelum ini, ramai yang tanya Zai, macam mana nak buat masker ESP Shaklee ??..

Okay, hari ini Zai nak share cara nak buat masker ESP Shaklee ...

Bahan-bahan yang diperlukan hanyalah ESP + Plain yogurt sahaja .. Mudah kan ? 
Boleh je kalau nak letak ESP campur air kosong je , tapi lagi best campur dengan plain yogurt. Memang jauh beza lah bila campur sekali dengan yogurt , memang BEST ! Tak percaya, cuba lah .. 


Cara-cara buat masker ESP + Yogurt :- 


  • Gunakan 2 sudu yogurt perisa ASLI sebagai base masker. (Jangan guna yogurt yang rasa buah-an ya , nanti bersemut pulak muka)  
  • Tambah 1 sudu teh ESP ke dalam yogurt dan gaul sehingga rata.
  • Ratakan di sekitar kawasan muka kecuali di kawasan mata.
  • Biarkan 15-20 minit sehingga kering.
  • Bilas dan bersihkan dengan air sejuk 

Mudah sungguh kan?? Tahu tak kenapa ESP ni baik untuk masker? ESP adalah protein powder..
Banyak kebaikan protein ni , tapi kali ni Zai nak share kelebihan protein utk keanjalan dan kecantikan kulit..Rasanya semua tahu yang kulit kita memerlukan kolagen supaya tidak kendur dan tahukah anda yang kolagen ialah daripada family fibrous protein dan merupakan salah satu protein utama dalam memastikan kulit kita kekal elastik dan tegang ?

Protein penting kepada mereka yang ingin kulit yang cantik dan ton warna yang sekata. Mereka yang mempunyai bekas jerawat yang berwarna hitam adalah disebabkan kekurangan protein untuk membina sel baru dan menyingkirkan sel mati yang berwarna hitam tersebut. Jadi amalkan pengambilan protein yang cukup dalam diet harian ya.

Bukan itu sahaja ya, protein juga boleh mengecilkan pori-pori, melembapkan kulit , mengatasi wajah berminyak dan mencerahkn wajah. 

Ramai tau cakap kulit rasa halus,mulus dan gebussss, dan semakin anjal bila konsisten amalkan masker ini 3-4 kali dalam seminggu. Jimat kos nak ke spa kan?? Bolehlah lepas ni belai diri di rumah sahaja..lagi relax ..  ;)

Buat masker ESP selepas mandi waktu pagi atau sebelum tidur. Tapi.....Zai suggest sangat2 pada anda buat masker esp ni lepas mandi pagi ye !! sangat Asyikkkkk .... :) 


Lelaki & Perempuan boleh cuba masker ESP & Yogurt ni . Untuk 1 bancuhan tu boleh guna untuk 3-4 kali. Lepas guna, untuk lebihan tu boleh simpan dalam peti sejuk ya . :) 

Selamat mencuba ! ;) ( Bila dah cuba, jangan lupa bagi feedback ya .. ) ^^


Jika anda nak lihat kelebihan ESP yang lain, boleh ke sini .


Apa kata mereka yang dah cuba masker ESP ? 






********************************************


Hubungi Zai untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee.

http://www.wasap.my/60193443650

Zailatul Akmal

Shaklee Independent Distributor

FB page : Zinnia Z A Online Shop



TERIMA KASIH KERANA MEMILIH SHAKLEE :)

2 comments:

zinniaza.com © . Designed by MaisarahSidi.com