Home Siapa Saya Disclaimer Mengapa Shaklee Cara Order Nak Jadi Ahli?

Kebaikan & Keistimewaan Collagen Powder Shaklee






majalah iSIHAT september 2012 



Selalu org bercakap mengenai kolagen yg dikaitkan dgn penjagaan kecantikan kulit..Tapi tahukah anda apakah yg dimaksudkan dgn KOLAGEN??






Kolagen adalah protein utama pada tisu penghubung dalam mamalia dan merupakan salah satu protein yang panjang di samping struktur fibrous protein yang berbeza daripada protein globul (enzim). Terdapat lebih daripada 25 jenis kolagen wujud dalam badan secara semulajadi.


Kolagen memainkan peranannya dalam kesihatan penjagaan kulit, otot, tulang, rawan, urat, rambut, kuku dan gigi. Rantaian kolagen yang kuat yang juga dikenali sebagai fiber kolagen merupakan komponen utama pada matrik ekstraselular yang mengukuhkan tisu serta struktur sel. Kolagen merupakan komponen utama dan fascia, cartilage, ligamen, tendon tulang serta kulit. Dengan adanya lapisan keratin yang lembut, ia membantu dalam menguatkan struktur lapisan kulit di samping elastisiti kulit. Selain itu, kolagen juga membantu dalam menguatkan saluran darah serta memainkan peranannya dalam membentuk tisu tubuh.


Secara semulajadi, ia memerangkap kelembapan dan untuk keanjalan kulit.


Seringkali kolagen dikaitkan dengan kesihatan kulit manusia. Ia bersama-sama keratin menjadikan kulit kuat dan anjal. Kolagen menjadi kurang dengan bertambahnya usia. Kulit menjadi berkedut. Oleh itu, tidak hairanlah sekiranya ramai yang mencari-cari sumber dalam usaha menangani kesan ketara penuaan pada kulit. Selain itu, kolagen diperlukan dalam hal perubatan, turut dijual sebagai suplemen bagi melancarkan pergerakan sendi. Kadang-kadang digunakan dalam merawat dan mengubat kes-kes melecur yang serius. Bagi merawat kes melecur, ia digunakan bagi mencipta ganti kulit palsu.


Salah satu fungsi kolagen adalah merawat luka pada kulit. Ia merangsang platelet darah agar cepat membeku dan membentuk selapisan bagi melindungi luka.Ia merangsang platelet darah agar cepat membeku dan membentuk selapisan bagi melindungi luka.Penghasilan kolagen berkurangan dengan kadar 1.5% pada setiap tahun selepas usia 25 tahun.Kesan penurangannya mula dirasai lebih kurang 10 tahun kemudian. Selepas usia 45-50 tahun, badan kita akan kehilangan hampir separuh daripada kolagen yang ada. Jadi, semakin tua, semakin berkurangan kolagen dalam badan.


Vitamin C dan E Untuk Pembentukan Kolagen


Bahan2 semulajadi yang mengandungi vitamin E dan C amat baik untuk kulit.Ia berfungsi didalam pembentukan kolagen. Kolagen menghasilkan protein untuk proses pembaharuan kulit. Vitamin C dan E juga ialah sebagai bahan antioksidan yang melindungi daripada radikal bebas dan melawan oksida yang menyebabkan penuaan.Vitamin C diperolehi melalui buah-buahan seperti lemon, kiwi, jambu, mangga dan betik. Vitamin E pula diperolehi daripada kekacang dan aprikot amnya..







Perbezaan antara cukup kolagen dengan kurang kolagen 



KESAN KOLAGEN KE ATAS BADAN 
  • memelihara ketegangan dan keanjalan kulit 
  • memelihara kelembapan kulit 
  • menyokong baikpulih tisu dari kecederaan otot dan tulang 
  • menguatkan otot dan tulang 
  • membantu hati dalam proses detoksifikasi(buang toksin) 
  • memelihara kelenturan sendi 
  • mengurangkan keradangan(inflammation) 
  • memberi tenaga 
  • membantu pola tidur 
  • memulihkan penyakit saraf dengan membina semula lapisan protin pada saraf 



Kolagen merosot pada umur 20 tahun




Kesan kehilangan kolagen 


TANDA-TANDA KEHILANGAN KOLAGEN
  • Garis-garis kesan ketawa, kedutan, lingkaran hitam bawah mata, kesan bengkak bawah mata (eyes bag), penglihatan kabur. 
  • Gusi yang tidak sihat. 
  • Garis halus kelihatan pada leher. 
  • Payudara dan punggung kendur. 
  • Kuku senang pecah, pudar dan kekuningan. 
  • Rambut menjadi kering dan bercabang di hujung. 
  • Liang roma menjadi lebih besar, pigmentasi, jeragat, kulit kekuningan. 
  • Kulit hilang keanjalan, lebih kering, kelihatan tua dari umur sebenar, organ dalaman tidak berfungsi dengan berkesan. 
  • Kehilangan kalsium, sakit belakang, sakit sendi. 

Tahukah anda dari mana sumber kolagen dalam suplemen yang ada di pasaran??

1) Daripada bovine (lembu) – diternak secara tertutup contohnya di Australia dan New Zealand
2) Daripada babi (porcine origin)
3) Daripada haiwan laut – contohnya ikan dan gamat
4) Daripada tumbuhan – contohnya kacang soya
5) Daripada Yak – produk dari China
6) Daripada manusia – plasenta, janin yang digugurkan dan ada cerita dari banduan yang ditembak mati!


Oleh itu, pastikan kolagen yang anda makan/gunakan itu dari sumber yang halal. Pilihan saya SHAKLEE COLLAGEN POWDER dijamin HALAL.





Keistimewaan Collagen Powder Shaklee


  • Merupakan suplemen kolagen hebat yang mengandungi 4,000mg proprietari RSS (Red Snapper Scale) Collagen, kolagen berkualiti tinggi dan tulen yang diekstrak daripada sisik ikan merah.Shaklee RSS (red snapper scale @ sisik ikan merah) terbukti dapat memperbaiki tekstur kulit wajah dan menghilangkan kedutan. Selepas penggunaan selama 8 minggu, keputusan menunjukkan kulit menjadi lebih baik secara menyeluruh.
  • Kolagen bermolekul sangat ringan Shaklee, kira-kira 1,000 Dalton dapat diserap dengan mudah oleh badan dan dapat membantu kepada peningkatan sintesis kolagen pada lapisan dermis dengan berkesan.
  • Mudah larut dengan minuman dan makanan kegemaran anda. Satu sachet untuk satu hidangan bagi kemudahan anda menyediakannya pada bila-bila masa dan di mana-mana jua. 





Gabungan tujuh bahan utama untuk meningkatkan keberkesanan kolagen RSS dan menyokong kecantikan dalaman dan luaran:


Ekstrak biji benih Camelia Japonica #1 


1) mengandungi asid oleik yang sangat membantu sebagai emolien dan pelembap kulit


2) mengandungi Isoflavon, bahan antioksida semulajadi yang melindungi kulit dari radikal bebas


Ekstrak Pfaffia #2 


1) menyokong pembentukan kolagen dan asid hialuronik yang berkemampuan tinggi dalam mengikat jumlah air yang besar

2) berperanan dalam menghidratkan tisu

3) membuatkan kulit lembut, lembap dan licin


Kolagen ikan #3 


1) sumber premium kolagen

2) kadar penyerapan lebih tinggi

3) sumber kurang terdedah kepada pencemaran berbanding kolagen dari haiwan di daratan


Ekstrak kerang-kerangan #4 


1) penting dalam sintesis bendalirsinovio bagi melicinkan pergerakan sendi

2) melembapkan mata

3) melegakan ketidakselesaan mata


Lactobacillus Acidophilus #5 


1) membantu mengimbangi mikroflora usus

2) memudahkan pembinaan semula sistem usus sihat bagi meningkatkan penyerapan kolagen


Vitamin C #6 


1) menggalakkan pengeluaran kolagen

2) bahan antioksidan yang membantu melawan radikal bebas yang boleh merosakkan kulit


Vitamin B #7 


1) membantu proses metabolisma lemak, protein dan karbohidrat untuk hasilkan tenaga yang diperlukan dalam pembentukan kolagen



Kebaikan Collagen Powder Shaklee

  • Anti-Penuaan - mengurangkan kedutan , mengurangkan liang roma 
  • Melembap - melembapkan kulit dan mengurangkan kekeringan kulit 
  • Mencerah - Mengurangkan pigmentasi jeragat 
  • Mengembalikan keanjalan 
  • Meningkatkan pergerakan 
  • Menyubur 
  • Menegang payu dara dan punggung

Collagen Powder #ShakleeEffect



Sebelum : Banyak jeragat hitam yang bertahun lama katanya ...

Selepas : *taraaaaa* ... Bersihnyaaa .. Jeragat hitam tu dah pudar dan hilang !!!



Apa rahsianya ?


Puan Syasya mengambil Collagen Powder bersama ESP Shaklee . Berapa kotak Collagen Powder yang Puan Syasya ambil untuk dapat hasil macam ni ? Dalam 3 kotak macam tu laa .. :) baru dapat hasil yang Ummmpppp , SANGAT MEMUASKAN ! =)

TAHNIAH Puan Syasya kerana berjaya dapat hasil yang sangat memuaskan :)





"Lepas seminggu amik, AMAZING sangat sebab tanpa sedar telapak tangan saya dulunya kering, bila sentuh sendiri pun boleh rasa kering walau pakai losyen."


 


"Belum habis 1 box collagen lagi , muka dia dah nampak putih jernih..pinkish..Nampak glowing..Muda belia.."




"Baru je lepas bermasker ESP+Collagen Powder. Kulit terasa licin, lembut n bersih. Cam kulit baby dah..."




"Selepas 1 box collagen, muka nampak tegang, muda dan bersemangat. Ni baru 1 box dah tegang . "




"Lepas sekotak Collagen Powder , tumit dah licin balik. "




"Jeragat semakin menjauhkan diri"


























1) Sy dh cube.. mkn 5paket pun mmg dh nmpk kesannya.. mmg nmpk glowing, cerah sikit n muka nampak berseri, mantop n gebus.. kulit pun rasa halus mulus..

2) Yup.lepas 1box saya rasa kulit lbh anjal, nmpk cerah dan tona lebih sekata.jeragat still ada lg (haish degil sungguh) tp yg bestnya dah makin samar dan nmpk kemas (xpasti nk pakai ayat apa tp nmpk much better than before heee).mmg kena repeat lg ni hehehehe..

3) nurul..from akak pnya exprience mmang byk perubahan lepas minum collagen tu..mula2 akak guna 5 sachet pun dh nmpk hasilnye pastu terus guna makin nmpk result terutama kat muka n body2 yg lain ..mula2 ada healing crisis ckit tp kena sabar ler ckit..now akak continue utk box ke 3 ..kulit jadi lebih baik dr sebelum2 ni..biarla akak ni saiz xyz a.k.a montel tapi kulit tetap gebusssss..(nk pasan cikit)

4) saya dah msk box kedua~ mmg superb! kesan dah bleh nmpk after sachet ke 5~ muka glowing je.. bersinar2 espc. dekat dahi batang hidung n dagu~ mmg super duper berbaloi2.. tak yah nak gduh mengelupas ke bagai~ bekas2 jerawat semua jd semakin pudar dan kulit jd sekata

5) Saya 3 sach da ada hasil,alhamdulillah..kulit saya tambah lembutttt..halussss...rambut pon sama..then, sakit lutut sbb naik turun tangga cepat hilang dulu2 2-3 br hilang..skrg..tidak lagi.










1) Wife saya mkn sehari 1 sachet..cara mkn:pagi be4 bfast campurkn dgn air apa2 yg anda suka..mcm wife saya dia suka campur kan dgn oren sunkist+esp+pd..memang mantop n debong..kesannye:kulit lebih licin n x berminyak mcm dulu..liang pori dulu besau skang dah kecik..

*air xde sukatan..kalu bajet lebih leh mkn 2x sehari..pagi n malam..oh yer colagen leh buat masker gak..

2) Byk kebaikan scp ni. Utk kshtn kulit. Pudarkan mata panda. Kulit jd berseri2.. Rambut subur.. Kuku cantik. Tumit x merekah. Baik utk organ dalaman. Untk sendi. Panjang kata byklah kebaikan dia. N dear so far akak dh consume 3kotak scp & Alhamdulillah puas hati.
Cara nk amek. Amek sblm tido. Bancuh dgn air. Cm akak akak campur dgn sunquit / awk blh cmpur dgn twister. Awk amek segelas air + 1 sach scp.

3) Che'Pah dah makan..sakit2 lutut dan sendi mudah hilang

Best,best,best!!

Rambut lembut dan kulit gebu moist tu mmg efek wajib

Che'pah suka minum pagi2 time perut kosong. Collagen+2 ESP+milo+air sejuk, then, Shake..=hasilnya: TERBAIK!!

Skrg che'pah dah kotak kedua, N nak masuk kotak ketiga








" sronok sgt sbb dh dpt hasilnya.Muka xkering lg,bibir xpecah@kering,lingkaran gelap bawah mata dh xdak,lenguh2badan pon dh hilang.Tapak kaki jugak makin better pecah2 dh kurang,liang roma pada muka mmg dh xdak...Weee..Rahsia sy ialah Collagen Shaklee.."





Testimoni ikhlas dari customer zai ") dah jadi pengguna setia Collagen Powder sehingga kini ")


Testimoni ikhlas dari customer zai ") dah jadi pengguna setia Collagen Powder sehingga kini ")

SEMAK KANDUNGAN RAMUAN KOLAGEN ANDA SEKARANG!


Jika ramuan pertama yang tersenarai mengandungi collagen ini bermaksud YES ia memang mengandungi collagen yang tinggi.

TAPI jika ramuan pertama yang tersenarai ialah soya, koko, kopi, ekstrak buah buahan & sebagainya, ini bermaksud collagen yang anda minum tidak mempunyai collagen yang tinggi tapi perisa lain yang lebih tinggi.





Collagen Powder Shaklee adalah collagen yang ternyata kaya dengan collagen sebab ia tersenarai sebagai ramuan pertama, lihat "fish scale extract (red snapper)". Itu adalah bukti collagen Shaklee diambil daripada sisik ikan merah.

Kebanyakkan collagen produk lain di luar, ramuan utama dia ialah perisa tambahan termasuk gula dan krimer, kuantiti collagennya sikit sangat sebab tu harganya jauh lebih murah.

***Ramuan serbuk kolagen Shaklee adalah 100% tulen, semulajadi dan selamat , tiada perangsang, tiada gula , tiada pengawet dan pewarna.

Mengikut kajian klinikal yang dijalankan oleh Shaklee, Collagen Powder Shaklee terbukti dapat memperbaiki testur kulit wajah & menghilangkan kedutan selepas menggunakan selama 8 minggu ! ( dalam 3 atau 4 kotak macam tu lah..) :)



Anda percaya atau tidak kalau saya katakan Collagen Powder Shaklee antara yang terlaris di pasaran? Ye, sangat laris . :)



*****

Hubungi Zai untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee.
Berminat untuk daftar keahlian Shaklee ?
Daftar di sini.
( Isi form dan admin akan hubungi anda )




Zailatul Akmal

Shaklee Independent Distributor [ID No : 882322]

SMS / WHATSAPP 019 344 3650 


Boleh refer sini untuk Senarai Pengedar Shaklee yang sah seluruh Malaysia :) 





"Terima kasih kerana mendapatkan produk Shaklee daripada saya. Saya bertanggunggjawab untuk membimbing dan memberi servis kepada anda. Sekiranya anda berminat untuk mendaftar sebagai pengedar Shaklee ( ahli Shaklee ), anda boleh menghubungi saya untuk saya bantu proseskan pendaftaran anda atau boleh juga daftar sendiri dengan walk in di branch Shaklee, dengan mendaftar dibawah ID Shaklee saya 882322 dan anda akan diberikan bimbingan daripada saya ..."


TERIMA KASIH KERANA MEMILIH SHAKLEE :)

7 comments:

  1. TQ atas info yang sangat padat mengenai collagen!

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. Kerana sangat ramai penggunanya .. cewaahhh : )

      Delete
  3. Thanks for sharing. Saya dapat banyak maklumat berguna daripada posting ni :)

    ReplyDelete