Kebaikan Meal Shakes Shaklee

Inginkan si manja anda membesar dengan sihat? Meal Shakes Shaklee adalah pilihan yang tepat! Kerana ia adalah minuman enak yang kaya dengan nutrisi dan mudah dibancuh pastinya menjadi kegemaran seisi keluarga. Ia amat berkhasiat untuk tembasaran yang sihat dan kuat.

meal shakes shaklee

Keistimewaan Meal Shakes Shaklee

Meal Shakes Shaklee merupakan sumber protein dengan vitamin dan mineral tambahan. Ia menyediakan jumlah yang seimbang bagi setiap sembilan asid amino yang diperlukan oleh tubuh untuk tumbesaran dan perlindungan yang baik. Dan Meal Shakes Shaklee juga mengandungi semua asid amino asli yang terdapat di dalam protein termasuk yang asid amino perlu dan juga tidak perlu.

Kaya dengan kalsium dan zink. Kalsium membantu membina tulang dan gigi yang kuat. Zink memainkan peranan yang penting dalam pertumbuhan.

Antara masalah yang dihadapi kanak-kanak zaman sekarang :












Shaklee ada menyediakan nutrisi yang diperlukan oleh tubuh si manja anda untuk membesar dengan sihat.

mengapa pilih meal shakes shaklee
Meal Shakes merupakan makanan segera yang rendah lemak dan rendah glisemik indeks. Rasanya yang enak serta boleh dibancuh dengan mana-mana hidangan atau snek lain. Ia mengandungi 19 vitamin utama dan mineral tambahan serta sarat dengan sumber kalsium dan protein yang amat diperlukan oleh kanak-kanak untuk membesar, kuat dan sihat. Inilah Meal Shakes , pilihan protein soya terbaik anak anda.

  • Vitamin A - penglihatan yang baik
  • Vitamin B - penghasilan tenaga, fokus & daya tumpuan
  • Vitamin B6, Thiamin, Riboflavin, Folic Acid -  membantu dalam sistem saraf
  • Vitamin A, C & E - anti oksida untuk mengekalkan kulit yang cantik & memperbaiki tisu
  • Vitamin C, E & Bs - melawan jangkitan, membaiki tisu
  • Vitamin C - gusi, gigi & kulit yang sihat
  • Kalsium & Vitamin D - tulang yang sihat
  • Protein, Lemak & Karbohidrat - perkembangan tumbesaran yang sihat, pemulihan & tenaga
  • Serat Pemakanan - membantu sistem pencernaan & mengatasi sembelit
  • Sodium - keseimbangan bendalir

meal shakes enak dan berkhasiat

Rasanya seperti aiskrim vanilla ! : )

Meal Shakes adalah hidangan yang lazat, berkhasiat serta mudah disediakan yang pasti digemari oleh seisi keluarga:
  • Sarapan segera yang berkhasiat
  • Lazat, sarapan segera yang mampu dibeli
  • Hidangan segera untuk para atlet
  • Kudapan menarik pada bila-bila masa
  • Hidangan yang ideal, rendah kolestrol, lemak dan sodium

meal shakes sedap dan enak

Dah minum Meal Shakes sekali, pasti nak lagi ! ; )

6 sebab yang utama kenapa perlu ambil Meal Shakes Shaklee

1. Nutrisi Lengkap
  • Menyediakan 24 jenis vitamin A- Z ,mineral dan ‘Trace Mineral’.Kekurangan ‘trace mineral’ akan memberi kesan kepada penyerapan vitamin-vitamin dan menyebabkan enzim tidak aktif. Ia juga mengandungi soya lecithin yang bertindak dengan vitamin larut lemak
  • *Sesuai untuk mereka yang ‘susah’ menelan pil dan juga mereka yang ingin menjaga berat badan.

2. Membekalkan Nutrien Kepada Sel-sel
  • Kaya dengan protein (tidak mengandungi laktosa) yang membantu dalam membentuk kulit, kuku, rambut,organ-organ, darah, sel-sel imunisasi dan sebagainya.
  • *Badan lebih sihat. Malah Protein juga penting untuk penghasilan susu badan.Sangat sesuai untuk ibu-ibu yang menyusukan anak.

3. Untuk Pembesaran
  • Mengandungi asid folik, Biotin, kaya dengan kalsium dan magnesium yang diperlukan untuk membina tulang dan sel-sel dalam proses membesar.
  • *Sesuai untuk tumbesaran anak-anak dan juga sesuai untuk ibu-ibu yang sedang mengandung.

4. Anti-oksida
  • Mengandungi vitamin A, C, E, zink dan selenium yang merupakan komponen anti-oksidan untuk anti-penuaan.
  • *Sesuai untuk mereka yang ingin kelihatan lebih muda dan mementingkan kecantikan.

5. Pemulihan Kulit
  • Mengandungi lengkap vitamin B-Kompleks, iron, copper untuk membentuk sel darah merah yang sihat, sekali gus meningkatkan warna kulit.
  • *Sesuai untuk mereka yang inginkan kulit yang cantik dan halus mulus.

6. Detox
  • Kaya dengan serat yang membantu (peristalsis kolon dan perut / buang air besar) untuk menyingkirkan lemak berlebihan dan bahan buangan daripada kolon dan perut.
  • *Sesuai untuk kanak-kana serta orang dewasa yang sering mengalami masalah sembelit.

Antara kebaikan lain Meal Shakes Shaklee ini adalah : 
  • Rasa vanila yang menjadi kegemaran kanak-kanak 
  • Sesuai untuk kanak-kanak berumur 1 tahun keatas 
  • Sesuai untuk seisi keluarga 
  • Boleh menjadi instant sahur meal/ breakfast sekeluarga 
  • Rendah lemak namun kaya dengan 19 vitamin utama, protein, fiber dan mineral sertakalsium yang penting untuk tumbesaran kanak-kanak. 
  • Meal Shakes memberikan tenaga dan menguatkan sistem imun kanak-kanak 
  • Memberikan kecergasan dan meningkatkan kesihatan 
  • Mengurangkan eczema kepada kanak-kanak dan juga orang dewasa 
  • Meningkatkan selera makan anak 
  • Jika anak yang kerap demam lazimnya akan kembali sihat lebih cepat daripada biasa 
  • Pilihan terbaik buat mereka yang tidak pandai telan supplement berbentuk "tablet" 
  • Menangani masalah sembelit pada kanak-kanak 
  • Amat bagus untuk kanak-kanak yang obesiti

Siapa yang sesuai mengambil Meal Shakes Shaklee?
  • Bayi bermula 1 tahun ke atas 
  • Sumber utama vitamin untuk kanak-kanak 
  • Perangsang kepada anak yang kurang selera makan 
  • Ibu menyusu yang mahu menguruskan badan 
  • Ibu hamil yang mengalami alahan teruk dan sukar untuk makan hidangan yang lengkap dan seimbang 
  • Mereka yang mengalami masalah untuk menelan vitamin dalam bentuk pil 
  • Warga emas 
  • Orang dewasa yang tak sempat nak breakfast ( Meal Shakes sangat sesuai sebab ada complete nutrition) 
  • Anak kecil yang sering demam dan selsema ( bagus untuk menguatkan sistem imun badan ) 
  • anak2 yang obes atau berat badan berlebihan ( Sesuai untuk semua kanak-kanak ) 
  • Ibu2 mengandung,menyusu,pesakit2 dlm proses pemulihan selepas operation 
  • Mereka yang inginkan kulit cantik,ingin kekal sihat khususnya yang tak gemarkan supplemen dalam bentuk tablet kerana Meal Shakes ni datang dlm bentuk serbuk, dibancuh menjadi minuman yg lazat 
  • Mereka yang ingin menambah/memantau berat badan. Hanya 120 kalori dalam setiap hidangan. 
  • Ianya sesuai untuk semua peringkat umur

kebaikan meal shakes buat kanak-kanak

TESTIMONI MEAL SHAKES SHAKLEE

Apa kata ibu2 yang memberi Meal Shakes Shaklee pada si manja mereka?

  • Pn Husni - masalah anaknye sembelit
Salam kak ira,Ingat tak cerita sy pasal Akif yang sembelit?

Lepas diintroduce meal shake,sy sgt2 nk try tuk Akif.since dalam tu ade fiber, jd boleh tlg melawaskan perut budak kecik ni.jd sy pon try,alhamdulillah,smggu lepas cuba,dh nmpak beza dia.tiap2 hr buang air besar.n bowel movement pon smooth je,perut dh x buncit (hehe,kl buncit pon sbb minum air byk). N 7oz tu mcm xckup je,sbb die suka dgn rasa vanilla meal shake tu

Sy pulak,dulu nk minum susu punye lah susah.bila tmbah meal shake,segelas tu senafas je boleh minu (hehe..exegerate).sedaap!thanks,nnti nk beli,buat bekal puas
  • Pn Lia -masalah anaknye asma dan kurang selera mkn
Saya teruskan bagi Mealshake, masuk hari ke-3 Irfan dah tak demam and batuk2 asthma dia terus hilang. Irfan kembali aktif (actually aktif lagi dr biasa..hehe..) dan makan pun nak sahaja. If not, kalau dulu kena asthma attack, dah baik pun taknak makan, minum susu je. Risau Ummi tau
  • Pn Cda -masalah anaknye demam panas teruk ,hampir sebulan mkn antibiotik je
...doktor beri ia antibiotik untuk anas makan selama 1 bulan..ngam 2 minggu cda tengok anas semakin kurus n tidak selera makan n minum.(kurus sampai neneknye di kampung terkejut bila melihat gambar anas yang cda MMs padanya)....kulit anas menjadi kasar...dan anas jadi sensitif...mudah menangis..tak bertenaga..dan dalam tempoh yang sama cda berhenti memberinye antibiotik dan menukarkannye dengan Meal shake..

2 hari selepas tu cda nampak perubahannye....anas dah mula ke dapur menunjuk apa saja makanan didapur..selera makannya bertambah!!! syukur.........dan dari tu juga anas semakin aktif.....tidak mudah meragam...dan sekarang selepas 1 bulan....badanya dah mula berisi...kulitnya semakin halus dan sekata.
  • Pn Ina -masalah anaknye tak selera mkn
Alhamdulillah. dengan milk shake+ susu, Vita lea for Children selama 1 minggu di samping kapsul minyak ikan Omega Shaklee guard... (sedap dikunyah begitu sahaja)......nakkan anak anda bijak?..pastikan diet hariannye tinggi kandungan DHA..untuk perkembangan otaknya. Sekarang Aiman akan mkn nasi 3 kali seharidan selalutgh malam dia tak boleh tidur sb lapar katanya.
  • Pn Ayu (Customer Lia) -masalah anaknye tak selera mkn
Alhamdulillah, lepas 3 hari try Shaklee Mealshake,Alif dah mula menampakkan perubahan..dia dah mula mintak makan..dan makan pun takde ler tunjuk 4 jari dia tu dah..makan abes sampai dia betul2 kenyang..and takde dah makan benda2 merapu tu..dan dia mula nampak aktif, ceria dan sihat..
  • FB : Iffah Anuar
"Alhamdulillah... saya juga berikannya pada Faheem.. alhamdulillah, travel from Sgr - Cherating- Tgn - Melaka - Sgr...
ke ladang ayah, berpanas hujan..main lumpur..Faheem tidak demam/selesema/muntah2 spt sepupu yg lain.. Alhamdulillah...

Sy juge dah tidak bermusuh dengan matahari kalo dulu x boleh kne matahari migrain+rashes..+ demam + sakit2 sendi smp x boleh bgn..syukur.. setelah 1 Yr+ tekun amalkan shaklee"

  • FB : Beeha Yunos
"Since saya bg anak saya meashakes+omega, mmg dia jarang selsema(kalau tak sebulan sekali sure g pakar kanak2) dan susu mmg abis aje..dan makan pon selera..alhamdulillah..sayur sume makan, dah tak de masalah tak nak makan..and kalau demam atau selsema, 2 hari dah baik..alhamdulillah..akhirnya saya temui supplement yg serasi utk anak saya
  • FB : Rafaliah
" Irfan salah satu contohnya..dulu every mth demam, batuk n selsema pastu siap kena asthma attack. AlhamduLILLAH skang ni sgt better.. "
  • FB : Azra Balqis Irdina
"bagus jugak mealshake nie ye..ank sy dlu x mo mkn..ble nk bg mkn msti nyorok blakang pintu..skrg lepas sy bg die mealshake..mkn mcm x ingt dunia..ble x bg mkn msti mrh..skrg sayur2 pon die mkn..dlu die paling benci kt sayur..gembira hati sy tgk die da berselera..

Apa kata mereka yang lain pula?


testimoni meal shakes



testimoni meal shakes


testimoni meal shakes


Ramai yang gelarkan Meal Shakes Shaklee ini "fast food" yang sihat . Kalau dengar " fast food " je mesti anggap makanan yang kurang sihat dan kurang berkhasiat, betul tak ? Tapi Meal Shakes Shaklee ni makanan segera yang sangat BERKHASIAT.

"SEGERA" yang dimaksudkan di sini adalah ianya segera diserap. Protein berkualiti tinggi dan mudah diserap dalam tubuh manusia baik dari kanak-kanak sehingga dewasa. 

Jom lihat cadangan Meal Shakes bersama set Shaklee yang lain :

1) SET ANAK BIJAK & SIHAT SHAKLEE

set anak bijak dan sihat

Mealshakes dan Omega Guard, gabungan terbaik untuk perkembangan Jasmani dan IQ si manja.

Shaklee menawarkan vitamin yang terbukti dapat membantu perkembangan fizikal dan minda anak anda. Kombinasi Meal Shakes iaitu multivitamin dalam bentuk powder yg menyediakan 19 vitamin dan mineral penting untuk tubuh. 

Omega Guard pula menyediakan asid lemak perlu yg tinggi dengan kandungan EPA dan DHA .

Sediakan sesuatu yg TERBAIK untuk si manja anda. Permulaan yg baik pasti menghasilkan perkembangan yg BAIK juga. Semoga anak2 kita sentiasa, sihat, ceria, bijak, comel dan soleh! : )

2) SET TAMBAH BERAT BADAN SHAKLEE

set tambah berat badan shaklee


Klik sini untuk info lanjut tentang set ini .

3) SET BERPUASA SHAKLEE

set berpuasa shaklee


Set Mighty 3 Gems Programme / SET BERPUASA / SARAPAN YANG SEMPURNA UNTUK BERTENAGA SEPANJANG HARI

Ramai tidak sedar yang sarapan merupakan rahsia untuk kekal sihat dan bertenaga sepanjang hari. Dengan tidak bersarapan , anda mungkin :
  • Tidak dapat memberi tumpuan untuk masa panjang
  • Kurang peka
  • Mengambil masa yang lama untuk bertindak balas
  • Kandungan gula dalam darah yang rendah
  • Produktiviti kerja menurun
Shaklee menawarkan Set Mighty 3 Gems untuk memulakan hari anda dengan sarapan yang lazat dan berkhasiat

Untuk info lanjut tentang set berpuasa shaklee, boleh baca di sini.

***


Itu sahaja perkongsian untuk hari ini ... Kita bertemu lagi dalam next entry ya :)



********************************************


Hubungi Zai untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee.

http://www.wasap.my/60193443650

Zailatul Akmal

Shaklee Independent Distributor

FB page : Zinnia Z A Online Shop



TERIMA KASIH KERANA MEMILIH SHAKLEE :)

No comments:

Post a Comment

zinniaza.com © . Designed by MaisarahSidi.com