Home Siapa Saya Disclaimer Mengapa Shaklee Cara Order Nak Jadi Ahli?

Kebaikan Meal Shakes Shaklee





This month (September 2014) special promotion in Meal Shakes Buy 3 FREE 1! Grab it now! Meal Shakes RICH source of PROTEIN , CALCIUM & VITAMINS.


Meal Shakes Shaklee merupakan sumber protein dengan vitamin dan mineral tambahan. Ia menyediakan jumlah yang seimbang bagi setiap sembilan asid amino yang diperlukan oleh tubuh untuk tumbesaran dan perlindungan yang baik. Dan lagi, Meal Shakes Shaklee mengandungi semua asid amino asli yang terdapat di dalam protein termasuk yang asid amino perlu dan juga tidak perlu.




Meal Shakes juga merupakan makanan segera yang rendah lemak dan rendah glisemik indeks. Rasanya yang enak serta boleh dibancuh dengan mana-mana hidangan atau snek lain. Ia mengandungi 19 vitamin utama dan mineral tambahan serta sarat dengan sumber kalsium dan protein yang amat diperlukan oleh kanak-kanak untuk membesar, kuat dan sihat. Inilah Meal Shakes , pilihan protein soya terbaik anak anda.




Dah minum Meal Shakes sekali, pasti nak lagi ! ; )


6 sebab yang utama kenapa perlu ambil Meal Shakes Shaklee

1. Nutrisi Lengkap
  • Menyediakan 24 jenis vitamin A- Z ,mineral dan ‘Trace Mineral’.Kekurangan ‘trace mineral’ akan memberi kesan kepada penyerapan vitamin-vitamin dan menyebabkan enzim tidak aktif. Ia juga mengandungi soya lecithin yang bertindak dengan vitamin larut lemak
  • *Sesuai untuk mereka yang ‘susah’ menelan pil dan juga mereka yang ingin menjaga berat badan.

2. Membekalkan Nutrien Kepada Sel-sel
  • Kaya dengan protein (tidak mengandungi laktosa) yang membantu dalam membentuk kulit, kuku, rambut,organ-organ, darah, sel-sel imunisasi dan sebagainya.
  • *Badan lebih sihat. Malah Protein juga penting untuk penghasilan susu badan.Sangat sesuai untuk ibu-ibu yang menyusukan anak.

3. Untuk Pembesaran
  • Mengandungi asid folik, Biotin, kaya dengan kalsium dan magnesium yang diperlukan untuk membina tulang dan sel-sel dalam proses membesar.
  • *Sesuai untuk tumbesaran anak-anak dan juga sesuai untuk ibu-ibu yang sedang mengandung.

4. Anti-oksida
  • Mengandungi vitamin A, C, E, zink dan selenium yang merupakan komponen anti-oksidan untuk anti-penuaan.
  • *Sesuai untuk mereka yang ingin kelihatan lebih muda dan mementingkan kecantikan.

5. Pemulihan Kulit
  • Mengandungi lengkap vitamin B-Kompleks, iron, copper untuk membentuk sel darah merah yang sihat, sekali gus meningkatkan warna kulit.
  • *Sesuai untuk mereka yang inginkan kulit yang cantik dan halus mulus.

6. Detox
  • Kaya dengan serat yang membantu (peristalsis kolon dan perut / buang air besar) untuk menyingkirkan lemak berlebihan dan bahan buangan daripada kolon dan perut.
  • *Sesuai untuk kanak-kana serta orang dewasa yang sering mengalami masalah sembelit.

Antara kelebihan lain Meal Shakes Shaklee ini adalah : 
  • Rasa vanila yang menjadi kegemaran kanak-kanak 
  • Sesuai untuk kanak-kanak berumur 1 tahun keatas 
  • Sesuai untuk seisi keluarga 
  • Boleh menjadi instant sahur meal/ breakfast sekeluarga 
  • Rendah lemak namun kaya dengan 19 vitamin utama, protein, fiber dan mineral sertakalsium yang penting untuk tumbesaran kanak-kanak. 
  • Meal Shakes memberikan tenaga dan menguatkan sistem imun kanak-kanak 
  • Memberikan kecergasan dan meningkatkan kesihatan 
  • Mengurangkan eczema kepada kanak-kanak dan juga orang dewasa 
  • Meningkatkan selera makan anak 
  • Jika anak yang kerap demam lazimnya akan kembali sihat lebih cepat daripada biasa 
  • Pilihan terbaik buat mereka yang tidak pandai telan supplement berbentuk "tablet" 
  • Menangani masalah sembelit pada kanak-kanak 
  • Amat bagus untuk kanak-kanak yang obesiti 




Rasanya seperti aiskrim vanilla ! : )


Meal Shakes adalah hidangan yang lazat, berkhasiat serta mudah disediakan yang pasti digemari oleh seisi keluarga:
  • Sarapan segera yang berkhasiat
  • Lazat, sarapan segera yang mampu dibeli
  • Hidangan segera untuk para atlet
  • Kudapan menarik pada bila-bila masa
  • Hidangan yang ideal, rendah kolestrol, lemak dan sodium

Siapa yang sesuai mengambil Meal Shakes Shaklee?
  • Bayi bermula 1 tahun ke atas 
  • Sumber utama vitamin untuk kanak-kanak 
  • Perangsang kepada anak yang kurang selera makan 
  • Ibu menyusu yang mahu menguruskan badan 
  • Ibu hamil yang mengalami alahan teruk dan sukar untuk makan hidangan yang lengkap dan seimbang 
  • Mereka yang mengalami masalah untuk menelan vitamin dalam bentuk pil 
  • Warga emas 
  • Orang dewasa yang tak sempat nak breakfast ( Meal Shakes sangat sesuai sebab ada complete nutrition) 
  • Anak kecil yang sering demam dan selsema ( bagus untuk menguatkan sistem imun badan ) 
  • anak2 yang obes atau berat badan berlebihan ( Sesuai untuk semua kanak-kanak ) 
  • Ibu2 mengandung,menyusu,pesakit2 dlm proses pemulihan selepas operation 
  • Mereka yang inginkan kulit cantik,ingin kekal sihat khususnya yang tak gemarkan supplemen dalam bentuk tablet kerana Meal Shakes ni datang dlm bentuk serbuk, dibancuh menjadi minuman yg lazat 
  • Mereka yang ingin menambah/memantau berat badan. Hanya 120 kalori dalam setiap hidangan. 
  • Ianya sesuai untuk semua peringkat umur 



Meal Shakes Shaklee



Apa kata ibu2 yang memberi Meal Shakes Shaklee pada si manja mereka?
  • Pn Husni - masalah anaknye sembelit
Salam kak ira,Ingat tak cerita sy pasal Akif yang sembelit?

Lepas diintroduce meal shake,sy sgt2 nk try tuk Akif.since dalam tu ade fiber, jd boleh tlg melawaskan perut budak kecik ni.jd sy pon try,alhamdulillah,smggu lepas cuba,dh nmpak beza dia.tiap2 hr buang air besar.n bowel movement pon smooth je,perut dh x buncit (hehe,kl buncit pon sbb minum air byk). N 7oz tu mcm xckup je,sbb die suka dgn rasa vanilla meal shake tu

Sy pulak,dulu nk minum susu punye lah susah.bila tmbah meal shake,segelas tu senafas je boleh minu (hehe..exegerate).sedaap!thanks,nnti nk beli,buat bekal puas

  • Pn Lia -masalah anaknye asma dan kurang selera mkn
Saya teruskan bagi Mealshake, masuk hari ke-3 Irfan dah tak demam and batuk2 asthma dia terus hilang. Irfan kembali aktif (actually aktif lagi dr biasa..hehe..) dan makan pun nak sahaja. If not, kalau dulu kena asthma attack, dah baik pun taknak makan, minum susu je. Risau Ummi tau

  • Pn Cda -masalah anaknye demam panas teruk ,hampir sebulan mkn antibiotik je
...doktor beri ia antibiotik untuk anas makan selama 1 bulan..ngam 2 minggu cda tengok anas semakin kurus n tidak selera makan n minum.(kurus sampai neneknye di kampung terkejut bila melihat gambar anas yang cda MMs padanya)....kulit anas menjadi kasar...dan anas jadi sensitif...mudah menangis..tak bertenaga..dan dalam tempoh yang sama cda berhenti memberinye antibiotik dan menukarkannye dengan Meal shake..

2 hari selepas tu cda nampak perubahannye....anas dah mula ke dapur menunjuk apa saja makanan didapur..selera makannya bertambah!!! syukur.........dan dari tu juga anas semakin aktif.....tidak mudah meragam...dan sekarang selepas 1 bulan....badanya dah mula berisi...kulitnya semakin halus dan sekata.

  • Pn Ina -masalah anaknye tak selera mkn
Alhamdulillah. dengan milk shake+ susu, Vita lea for Children selama 1 minggu di samping kapsul minyak ikan Omega Shaklee guard... (sedap dikunyah begitu sahaja)......nakkan anak anda bijak?..pastikan diet hariannye tinggi kandungan DHA..untuk perkembangan otaknya. Sekarang Aiman akan mkn nasi 3 kali seharidan selalutgh malam dia tak boleh tidur sb lapar katanya.

  • Pn Ayu (Customer Lia) -masalah anaknye tak selera mkn
Alhamdulillah, lepas 3 hari try Shaklee Mealshake,Alif dah mula menampakkan perubahan..dia dah mula mintak makan..dan makan pun takde ler tunjuk 4 jari dia tu dah..makan abes sampai dia betul2 kenyang..and takde dah makan benda2 merapu tu..dan dia mula nampak aktif, ceria dan sihat..

  • FB : Iffah Anua
"Alhamdulillah... saya juga berikannya pada Faheem.. alhamdulillah, travel from Sgr - Cherating- Tgn - Melaka - Sgr...
ke ladang ayah, berpanas hujan..main lumpur..Faheem tidak demam/selesema/muntah2 spt sepupu yg lain.. Alhamdulillah...

Sy juge dah tidak bermusuh dengan matahari kalo dulu x boleh kne matahari migrain+rashes..+ demam + sakit2 sendi smp x boleh bgn..syukur.. setelah 1 Yr+ tekun amalkan shaklee"


  • FB : Beeha Yunos
"Since saya bg anak saya meashakes+omega, mmg dia jarang selsema(kalau tak sebulan sekali sure g pakar kanak2) dan susu mmg abis aje..dan makan pon selera..alhamdulillah..sayur sume makan, dah tak de masalah tak nak makan..and kalau demam atau selsema, 2 hari dah baik..alhamdulillah..akhirnya saya temui supplement yg serasi utk anak saya

  • FB : Rafaliah
" Irfan salah satu contohnya..dulu every mth demam, batuk n selsema pastu siap kena asthma attack. AlhamduLILLAH skang ni sgt better.. "

  • FB : Azra Balqis Irdina
"bagus jugak mealshake nie ye..ank sy dlu x mo mkn..ble nk bg mkn msti nyorok blakang pintu..skrg lepas sy bg die mealshake..mkn mcm x ingt dunia..ble x bg mkn msti mrh..skrg sayur2 pon die mkn..dlu die paling benci kt sayur..gembira hati sy tgk die da berselera..


APA KATA MEREKA YANG LAIN PULA ?












Membantu masalah ekzema 




Meal Shakes adalah "FAST FOOD" YANG SIHAT


Ramai yang gelarkan Meal Shakes Shaklee ini " fast food " yang sihat . Kalau dengar " fast food " je mesti anggap makanan yang kurang sihat dan kurang berkhasiat, betul tak ? Tapi Meal Shakes Shaklee ni makanan segera yang BERKHASIAT. "SEGERA" yang dimaksudkan di sini adalah ianya segera diserap. Protein berkualiti tinggi dan mudah diserap dalam tubuh manusia baik dari kanak-kanak sehingga dewasa. 


Jom lihat cadangan Meal Shakes bersama set Shaklee yang lain :-

Meal Shakes & Omega Guard
( KIDS COMBO Shaklee ) 


SET ANAK BIJAK DAN SIHAT 

Mealshakes dan Omega Guard, gabungan terbaik untuk perkembangan Jasmani dan IQ si manja : )

SHAKLEE menawarkan vitamin yang terbukti dapat membantu perkembangan fizikal dan minda anak anda. Kombinasi mealshakes iaitu multivitamin dalam bentuk powder yg menyediakan 24 vitamin dan mineral penting untuk tubuh.Omega Guard pula menyediakan asid lemak perlu yg tinggi dengan kandungan EPA dan DHA .

Sediakan sesuatu yg TERBAIK untuk si manja anda ! permulaan yg baik, pasti menghasilkan perkembangan yg BAIK! semoga anak2 kita sentiasa, sihat, ceria, bijak, comel dan soleh! : )


Vitalea , Meal Shakes , B Complex 


SET TAMBAH BERAT BADAN 

Klik sini untuk info lanjut tentang set ini .



ESP , MEAL SHAKES , PERFORMANCE DRINK


Set Mighty 3 Gems Programme / SET BERPUASA / SARAPAN YANG SEMPURNA UNTUK BERTENAGA SEPANJANG HARI

Ramai tidak sedar yang sarapan merupakan rahsia untuk kekal sihat dan bertenaga sepanjang hari. Dengan tidak bersarapan , anda mungkin :

  • Tidak dapat memberi tumpuan untuk masa panjang
  • Kurang peka
  • Mengambil masa yang lama untuk bertindak balas
  • Kandungan gula dalam darah yang rendah
  • Produktiviti kerja menurun
Shaklee menawarkan Set Mighty 3 Gems untuk memulakan hari anda dengan sarapan yang lazat dan berkhasiat


***


Sempena bulan September 2014 ini , ada TAWARAN ISTIMEWA untuk setiap pembelian produk Meal Shakes Shaklee seperti berikut :

Jika anda beli 3 kotak dalam 1 resit , anda akan dapat :
  • PERCUMA 1 LAGI MEAL SHAKES SHAKLEE 
  • PENJIMATAN SEBANYAK RM113.00 

Promosi kali ni sangatlah berbaloi dan menjimatkan. Jangan lepaskan peluang ini ya ibu2, kakak2, aunty2 ^^ 


Itu sahaja perkongsian untuk hari ini ... Kita bertemu lagi dalam next entry okay , lepas saya final exam nanti . Doakan saya supaya dipermudahkan untuk jawab exam kali ini :) InsyaAllah ..



Hubungi Zai untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee , proses pendaftaran keahlian Shaklee anda dan juga harga istimewa untuk setiap produk Shaklee.





Zailatul Akmal

Shaklee Independent Distributor [ID No : 882322]

SMS / WHATSAPP 019 344 3650 




Boleh refer sini untuk Senarai Pengedar Shaklee yang sah seluruh Malaysia :) 






"Terima kasih kerana mendapatkan produk Shaklee daripada saya. Saya bertanggunggjawab untuk membimbing dan memberi servis kepada anda. Sekiranya anda berminat untuk mendaftar sebagai pengedar Shaklee ( ahli Shaklee ), anda boleh menghubungi saya untuk saya bantu proseskan pendaftaran anda atau boleh juga daftar sendiri dengan walk in di branch Shaklee, dengan mendaftar dibawah ID Shaklee saya 882322 dan anda akan diberikan bimbingan daripada saya ..."




TERIMA KASIH KERANA MEMILIH SHAKLEE :)


No comments:

Post a Comment