7 September 2014

Set Asma / Lelah (Shaklee) - Mengurangkan Serangan Asma Atau Lelah Dengan ShakleeKebelakangan ini, keadaan cuaca semakin sukar diramal. Perubahan cuaca boleh berlaku secara mendadak. Misalnya, cuaca pagi mendung, panas di tengah hari dan hujan lebat apabila malam.

Perubahan cuaca yang tidak menentu memberi kesan besar kepada pesakit terutama penghidap asma. Biasanya, penghidap disifatkan pesakit manja apabila mereka tidak boleh terlampau terdedah pada cuaca panas terik, sejuk terlampau seperti ketika hujan atau salji, terkena asap rokok, berada di tempat berdebu dan berhabuk atau mendekati haiwan peliharaan seperti arnab, kucing atau ayam.

Mereka juga pantang terhadap makanan sejuk seperti rambutan , timun atau betik.

Paru-paru jadi sempit

Asma atau lelah adalah immunologi yang menyebabkan pesakit suka bernafas. Ketika diserang asma, keradangan dan spasma pada selaput dinding laluan udara menyebabkan bronkiol dalam paru-paru menjadi sempit.

Pesakit asma mungkin mengalami pernafasan berbunyi (wheezing), sesak nafas dan sukar bersenam. Ketika otot kejang, saluran udara mengecil dan menghalang paru-paru kekurangan udara dan pesakit boleh pengsan.

Penyakit ini boleh menyerang kanak-kanak mahupun orang dewasa. Menurut kajian, jumlah kanak-kanak diserang penyakit asma adalah antara 10 peratus dan 20 peratus. 
Di Shaklee, ada suplemen yang boleh membantu mengurangkan serangan asma.

Terdapat kajian yang mendapati pengambilan asid lemak Omega-3 serba sedikit membantu mengatasi penyakit asma. Asid lemak Omega-3 bersifat antiradang. Kerana itu ia sangat baik diambil oleh mereka yang mengalami masalah berkaitan keradangan, seperti asma (radang pernafasan).

Omega Guard Shaklee adalah minyak ikan terbaik di dunia yang lengkap dgn 7 jenis asid lemak omega 3 yg perlu oleh badan iaitu DHA, EPA, HPA, ETA, SDA, DPA. Badan kita tak mampu menghasilkan asid lemak perlu ni utk proses metabolisme,etc.. Jadi kena dapatkan dari sumber makanan dan suplemen EPA.

Antara manfaat Omega Guard Shaklee ini adalah ia boleh :
 • Meningkatkan sistem imun tubuh dan sangat bagus untuk kesihatan
 • Membantu menyihatkan paru-paru
 • Mengurangkan demam, bronkitis
Bersama Omega Guard, Meal Shakes juga adalah perlu sebagai pelengkap keperluan nutrien dalam badan terutamanya kanak-kanak. Meal Shakes Shaklee merupakan sumber protein dengan vitamin dan mineral tambahan. Ia menyediakan jumlah yang seimbang bagi setiap sembilan asid amino yang diperlukan oleh tubuh untuk tumbesaran dan perlindungan yang baik. Dan lagi, Meal Shakes Shaklee mengandungi semua asid amino asli yang terdapat di dalam protein termasuk yang asid amino perlu dan juga tidak perlu.

Antara manfaat Meal Shakes ini adalah ia boleh :

 • Menyokong sistem imun dalam badan
 • Mengekalkan kesihatan secara keseluruhan 
 • Memberikan tenaga
Di samping Omega Guard & Meal Shakes , ada Nutriferon penggalak imunisasi (immune booster) ciptaan pakar imun, Dr Yosuhiko Kojima dari Jepun yang sangat digalakkan diambil oleh mereka yang punya masalah ANTIBODI yang LEMAH, SENANG SAKIT dan sakit yang lambat recover.

Antara manfaat Nutriferon ini adalah ia boleh :

 • Mengekalkan prestasi sistem imun dalam badan di tahap yang lebih maksimum.
 • Mengaktifkan sistem pertahanan imun dengan aktif/cepat
 • Menggerakkan "pasukan cari dan musnah' dalam sistem imuniti badan.

NutriFeron terbukti secara klinikal terdiri daripada gabungan ekstrak tumbuhan yang mengukuhkan sistem imun. NutriFeron menstimulasikan setiap sel di dalam badan kita untuk menghasilkan interferon aslinya sendiri.

Apakah interferon ? 


Interferon ditemui oleh Dr. Yosuhiko Kojima pada tahun 1954, iaitu bahan semulajadi yang dihasilkan oleh setiap sel badan. Ianya diaktifkan setiap kali sel dijangkiti oleh mikrob, virus, sel kanser dan lain-lain.

Interferon membantu melindungi kita daripada pendedahan harian terhadap beribu "penceroboh asing" yang boleh membawa kepada penyakit serius dan penyakit.

Nutriferon Adalah Rumusan Berpaten Yang Eksklusif

NutriFeron tidak dapat dijumpai di mana-mana kedai. Ia hanya boleh didapati melalui Shaklee. Rumusan berpaten NutriFeron yang unik adalah eksklusif kepada Shaklee. Sebagai suatu suplemen yang hebat dan efektif, ia telah melepasi satu set ujian-ujian saintifik yang ketat dari segi keselamatan, ketulenan, keberkesanan dan prestasi.

Menurut kajian terbaru, Nutriferon telah berjaya membuktikan kesan positif terhadap serangan sel-sel semulajadi (NK) – menyokong lebih banyak perkembangan untuk sistem sains imunisasi ini.


Sempena bulan September 2014 ini , ada TAWARAN ISTIMEWA untuk setiap pembelian produk Meal Shakes Shaklee  seperti berikut :


Jika anda beli 3 kotak dalam 1 resit , anda akan dapat :

 • PERCUMA 1 LAGI MEAL SHAKES SHAKLEE
 • PENJIMATAN SEBANYAK RM113.00

Promosi kali ni sangatlah berbaloi dan menjimatkan. Jangan lepaskan peluang ini ya ibu2, kakak2, aunty2 ^^ Hubungi Zai untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee , proses pendaftaran keahlian Shaklee anda dan juga harga istimewa untuk setiap produk Shaklee.


Zailatul Akmal

Shaklee Independent Distributor [ID No : 882322]

SMS / WHATSAPP 019 344 3650 
Boleh refer sini untuk Senarai Pengedar Shaklee yang sah seluruh Malaysia :)  
    

"Terima kasih kerana mendapatkan produk Shaklee daripada saya. Saya bertanggunggjawab untuk membimbing dan memberi servis kepada anda. Sekiranya anda berminat untuk mendaftar sebagai pengedar Shaklee ( ahli Shaklee ), anda boleh menghubungi saya untuk saya bantu proseskan pendaftaran anda atau boleh juga daftar sendiri dengan walk in di branch Shaklee, dengan mendaftar dibawah ID Shaklee saya 882322 dan anda akan diberikan bimbingan daripada saya ..."


TERIMA KASIH KERANA MEMILIH SHAKLEE :)

3 comments:

zinniaza.com © . Designed by MaisarahSidi.com