Home Siapa Saya Disclaimer Mengapa Shaklee Cara Order Nak Jadi Ahli?

Ciri-Ciri Utama Orang Yang Berjaya



Sharing dari Dr Azizan Osman (DAO)

Ciri-ciri utama orang yang berjaya:

Bersyukur

Apa pun jumlah yang kita dapat, kita dituntut untuk bersyukur. Asas bersyukur itu sentiasa akan wujud walaupun sesetengah orang memandangnya satu kekurangan. Walaupun tiada duit, tapi dia perlu bersyukur kerana dia masih hidup. Kalau tiada makanan banyak juga perlu bersyukur kerana masih ada makanan walaupun nasi kosong. Bila bersyukur dengan sedikit, ia akan menjadi banyak. Tapi kalau tidak bersyukur dengan banyak, ia akan menjadi sedikit.

Berterima kasih adalah asas kepada The Power of Gratitude. Lagi banyak kita ucap terima kasih dan bersyukur, lagi banyak Dia akan tambah. Lagi banyak solat, lagi banyak bersyukur.


Bersedekah

Lagi banyak memberi, lagilah anda terpaksa menjadi kaya. Kenapa? Isunya adalah sebab keberkatan. Kalau bersedekah RM7 setahun, tengoklah apa yang Allah berikan padanya pulangan. Gaji RM24ribu setahun, nak buat korban satu bahagian RM480 pun jenuh kemut. Inilah puncanya apabila tidak menjadi golongan yang bersyukur. Tapi kalau anda mula bersyukur, hidup anda pasti akan mula berubah dan anda akan surprise. Segala masalah yang kita hadapi hari ini semuanya datang dari Allah. Hanya Dia sahaja yang boleh menarik balik segalanya. Walaupun kita yang cipta masalah tersebut dek kejahilan kita, kita tetap mesti mohon bantuan dariNya untuk hilangkan segala masalah tersebut dan balik lah kepadaNya.

Sujud

Berapa banyak sujud kita? Orang yang tidak sujud sebenarnya adalah pengejar dunia. Secara logiknya, benda yang dikejar sememangnya akan lari. Tapi kalau kita sujud padaNya, dunia ini adalah milikNya dan Dia berkuasa berikan dunia itu kepada kita. Saya percaya ramai yang solat tapi mungkin ada yang masih belum memperbaiki sujudnya. Berapa banyak solat dhuha, tahajjud, sunat-sunat yang lain sebagai tambahan, tidakkah makin banyak kita bersujud, makin Allah sujudkan dunia untuk kita? Kemudian barulah kita akan dapat banyak walaupun usaha sedikit. Kalau tiada sujud, usahalah sampai terbelahak pun, akhirnya duduklah main biola lagu sedih sebab Allah tak sujudkan dunia untuk kita.

Berselawat

Tak kisah berselawat pendek atau panjang, yang penting selawatlah tanda terima kasih kita kepada Dia yang membawa rahmat ke seluruh alam. Allah dan Malaikat berselawat ke atas Baginda, kenapa masih ada kesombongan dalam diri kita untuk tidak berselawat kepadanya. Kita selawat, Nabi gembira. Bila Nabi gembira, Allah turut gembira. Fikirkan apa yang akan berlaku pada hidup kita apabila Allah gembira.

Suci

Menyucikan diri dengan istigfar. Selalu mohon kemaafan daripada semua samada ada silap atau tidak. Terutamanya selalu mohon kemaafan dari ibu bapa seolah-olah kita tak akan berjumpa lagi supaya jelas segala keberkatan. Lakukanlah sekurang-kurangnya 100 kali.





Testimoni Set Kurus Shaklee ( Turun 10KG Dalam Masa 4 Bulan ) #ShakleeEffect #10


Testimoni panas-panas. Baru keluar dr oven .

"Salam..


Just nak share testimoni sendiri guna Set Kurus Shaklee..
Only 4 months 10kg lost..

Alhamdulillah sy memang pengguna tegar Supplement Shaklee..
Dari mengandung, berpantang, bf anak sampaikan NAK KURUS and NAK CANTIKKAN KULIT... Semuanya SHAKLEE!"



Hubungi Zai untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee , proses pendaftaran keahlian Shaklee anda dan juga harga istimewa untuk setiap produk Shaklee.










Zailatul Akmal

Shaklee Independent Distributor [ID No : 882322]

SMS / WHATSAPP 019 344 3650 




Boleh refer sini untuk Senarai Pengedar Shaklee yang sah seluruh Malaysia :)  
    





"Terima kasih kerana mendapatkan produk Shaklee daripada saya. Saya bertanggunggjawab untuk membimbing dan memberi servis kepada anda. Sekiranya anda berminat untuk mendaftar sebagai pengedar Shaklee ( ahli Shaklee ), anda boleh menghubungi saya untuk saya bantu proseskan pendaftaran anda atau boleh juga daftar sendiri dengan walk in di branch Shaklee, dengan mendaftar dibawah ID Shaklee saya 882322 dan anda akan diberikan bimbingan daripada saya ..."


TERIMA KASIH KERANA MEMILIH SHAKLEE :)

Scha Al-Yahya pengguna Shaklee jugak ?




Salam sihat dan ceria pada semua pembaca blog ini ;)


Siapa ada tengok Pureen Chak Chak Scha & Awal tadi ? Ada perasan tak botol apa atas meja tu ? Hahaha . Scha pun ambil Alfafa Shaklee untuk menyusu baby Scha.

Bukan Scha seorang je artis yg consume Shaklee , ramai lagi artis yg ambil Shaklee dalam diam2 , ada jugak yg sudi berkongsi apa mereka consume time hamil , berpantang dan menyusu kan baby serta untuk kecantikan dan kesihatan mereka.



Produk bagus memang ramai cari . Shaklee tak yah gaduh nak lantik duta . Produk Shaklee yg cerita sendiri . 



Siapa yg amek dan masih menggunakan Shaklee , anda dah buat pilihan yg sangat bijak . !


Anda boleh klik entry-entry berkaitan alfafa di sini :




Hubungi Zai untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee , proses pendaftaran keahlian Shaklee anda dan juga harga istimewa untuk setiap produk Shaklee.










Zailatul Akmal

Shaklee Independent Distributor [ID No : 882322]

SMS / WHATSAPP 019 344 3650 




Boleh refer sini untuk Senarai Pengedar Shaklee yang sah seluruh Malaysia :)  
    





"Terima kasih kerana mendapatkan produk Shaklee daripada saya. Saya bertanggunggjawab untuk membimbing dan memberi servis kepada anda. Sekiranya anda berminat untuk mendaftar sebagai pengedar Shaklee ( ahli Shaklee ), anda boleh menghubungi saya untuk saya bantu proseskan pendaftaran anda atau boleh juga daftar sendiri dengan walk in di branch Shaklee, dengan mendaftar dibawah ID Shaklee saya 882322 dan anda akan diberikan bimbingan daripada saya ..."


TERIMA KASIH KERANA MEMILIH SHAKLEE :)

CPUV #4 - Zurich Insurance Contest


Assalamualaikum semua pembaca blog Kak Long . 

Bulan ni memang bulan rezeki untuk Kak Long . Hari ini masuk lagi CPUV iaitu Zurich Insurance Contest .

Masuk yang ini , ada 13 campaign termasuklah campaign yang berganda2 tengah berjoget2 di blog Kak Long yang serba hijau dan putih ini .

Walauuuuuupunnnn...... hakikatnya ,yang selalu keluar berjoget2 iaitu si iklan Churp2 kan. Oh ya ... dalam campaign berganda2 tu, Kak Long tengok earning jalan setiap 1 campaign tu. Setakat ini adalah dalam 4 , 5 kupang setiap campaign tu . Syukur , ada daripada takde kan . Walaupun katanya ada masalah teknikal oleh rakan blogger lain, harap pihak Nuffnang cepat2 betulkan masalah ini supaya kami semua tak pening kepala . Ye dak ? Hohoho .

Jemput selalu2 lah singgah blog Kak Long ni ya. walaupun banyak cerita pasal produk Shaklee, namun sangat tak rugi untuk anda baca sebab banyak ilmu baru tentang kesihatan dan kecantikan yang Kak Long kongsikan kat sini . Betul kan ?

Okay , jumpa lagi next entry . ;) 


Kenapa ESP Menjadi Produk Shaklee Yang Paling Laris ?




Kenapa ESP Menjadi Produk Shaklee Yang Paling Laris? 

Kenapa ESP ni marveles ? 


Hanya yang mengambilnya sahaja taw kebaikan ESP ni. Lagi2 jika yg mengambil ESP secara konsisten . Tak de skip2.. Memang lagi SUPERB ! Boleh nampak beza kalau tak ambil ESP dengan dah ambil ESP . Tak caya , cuba lah ...


ESP :

  • Tenaga Segera yang berpanjangan
  • Dapat menahan rasa lapar sekaligus
  • Meratakan tona kulit wajah
  • Mencantikkan & menganjalkan kulit
  • Sesuai utk ibu mengandung , berpantang dan menyusukan anak utk badan lebih sihat dan bertenaga sekaligus bertindak sebagai "milkbooster"

Bulan ni ada promo utk ESP . Kalau anda beli 6 ESP , anda akan dapat :


  • 1 lagi ESP secara percuma
  • Keahlian Shaklee secara percuma
  • Pulang wang tunai

Secara keseluruhan, anda berjaya mendapat penjimatan hampir RM260 ! 
Puas sangat kan ?


Nak pakat dengan kawan2 atau sedara2 nak share beli ESP ni pun boleh .


Link berkaitan :





Hubungi Zai untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee , proses pendaftaran keahlian Shaklee anda dan juga harga istimewa untuk setiap produk Shaklee.










Zailatul Akmal

Shaklee Independent Distributor [ID No : 882322]

SMS / WHATSAPP 019 344 3650 




Boleh refer sini untuk Senarai Pengedar Shaklee yang sah seluruh Malaysia :)  
    





"Terima kasih kerana mendapatkan produk Shaklee daripada saya. Saya bertanggunggjawab untuk membimbing dan memberi servis kepada anda. Sekiranya anda berminat untuk mendaftar sebagai pengedar Shaklee ( ahli Shaklee ), anda boleh menghubungi saya untuk saya bantu proseskan pendaftaran anda atau boleh juga daftar sendiri dengan walk in di branch Shaklee, dengan mendaftar dibawah ID Shaklee saya 882322 dan anda akan diberikan bimbingan daripada saya ..."


TERIMA KASIH KERANA MEMILIH SHAKLEE :)

Cerita CPUV lagi - CPUV #3 ( LAMIDO Digital Campaign )



Salam sihat dan salam berjaya pada semua pembaca blog Kak Long...

Pagi2 ini saje check NUFFNANG ,  tengok seketul lagi CPUV masuk . "LAMIDO Digital Campaign".  Alhamdulillah. Jujur Kak Long cakap selama berblog sebelum ini, tak pernah ambik tahu pun pasal CPUV ni . Selama ini tengok je CPUV masuk tanpa faham apa2 pun ..  hahaha :P  kantoi ..

Lepas tu , sejak 2-3 bulan ni, Kak Long selalu baca yang ramai nak dapatkan CPUV . Selalu up sana sini pasal CPUV. Sejak tu , baru la Kak Long tahu kepentingan CPUV ni . Kak Long tanya blogger otai Shida , Kak Long baca apa maksud CPUV kat blog Shida, baru lah faham . Hahah. Sejak tu , setiap kali CPUV berketul2 masuk, baru lah excited ! Kalau tak sebelum ni , fefeeling tu non hadooo ..

Baru-baru ini Kak Long ada up entry pasal CPUV yg Kak Long dapat beberapa hari lepas. Singgah sini ya. 

Ada sorg blogger tinggalkan komen , beritahu Kak Long macam ni :



Sebelum ini , memang Kak Long ada tanya blogger-blogger lain jugak . Semua jawab kalau ada iklan yang sama double tu kira 2 . bukan 1 .. Kalau ada triple , kira 3 , bukan 1 .. So kefahaman Kak Long pun seperti mereka bagitahu la kan .  Tapi mengikut apa yang Cik Balqis ini beritahu, Nuffnang ada masalah teknikal sekarang. Tak de CPUV double triple berganda-ganda ni pun . Nak tahu lebih lanjut, singgah lah ke entry Cik Balqis ni ya . TQ Cik Balqis ;) 


**Updated**

Blogger otai Shida ada tinggalkan komen kt entry ni . 




Tu dia, Shida ada pengalaman dpt earning utk utk dua2 iklan yg double . dah credit & Nuffnang tak potong pun . Mungkin macam Shida cakap , bergantung juga kot . kan kan ? Terima kasih Shida atas penjelasan anda. : )


Seronok rasa dapat ilmu baru kali ni . Apa pula kata anda ?


Pembaca yang selalu singgah blog Kak Long ini, kalau ada nampak iklan rancak menari-nari , klik-klik taw . Tinggalkan jejak anda jugak . Semoga kalian bertambah-tambah murah rezeki . Amin amin amin .




Snack With Collagen Powder Shaklee ( Health Beauty Snack )


Siapa terliur tengok gambar snack ni ? Yang ada Collagen Powder tu , cepat2 lah cuba uolsss ! 

Nak makan pagi2 boleh , atau bila2 yang anda suka ... Cuba ya . Sangat yummilicious ! 

Salah satu variasi utk menikmati Collagen Powder Shaklee .. Badan sihat, wajah makin berseri2 .. ; )


Jom tengok :

Kebaikan & Keistimewaan serta Testimoni Collagen Powder Shaklee






Hubungi Zai untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee , proses pendaftaran keahlian Shaklee anda dan juga harga istimewa untuk setiap produk Shaklee.










Zailatul Akmal

Shaklee Independent Distributor [ID No : 882322]

SMS / WHATSAPP 019 344 3650 




Boleh refer sini untuk Senarai Pengedar Shaklee yang sah seluruh Malaysia :)  
    





"Terima kasih kerana mendapatkan produk Shaklee daripada saya. Saya bertanggunggjawab untuk membimbing dan memberi servis kepada anda. Sekiranya anda berminat untuk mendaftar sebagai pengedar Shaklee ( ahli Shaklee ), anda boleh menghubungi saya untuk saya bantu proseskan pendaftaran anda atau boleh juga daftar sendiri dengan walk in di branch Shaklee, dengan mendaftar dibawah ID Shaklee saya 882322 dan anda akan diberikan bimbingan daripada saya ..."


TERIMA KASIH KERANA MEMILIH SHAKLEE :)

CPUV #2


Alhamdulillah , dapat lagi 2 ketul CPUV . "SME Micro Finance" .. Masuk ni , dah 62 ketul campaign yang Kak Long dapat. Terima kasih En.Nuffnang .. 

Rakan2, ringankan jari anda klik iklan2 yang masih On Going ni taw. Ada 9 campaign yg masih jalan ... Heee ! :)  Terima kasih , semoga makin murah rezeki ;)  


Testimoni Collagen Powder #ShakleeEffect #9




"Saya pengguna yang baru Shaklee collegen powder ia terbukti berkesan dgn hanya 2 minggu pengambilan...kulit muka rasa lembab dan tidak kering lagi..saya berumur 50 tahun,dulu kering dan dipenuhi jeragat sekarang makin berkurangan.TERIMA KASIH SHAKLEE."


Nak tengok apa itu Collagen Powder Shaklee , klik sini ..



Hubungi Zai untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee , proses pendaftaran keahlian Shaklee anda dan juga harga istimewa untuk setiap produk Shaklee.










Zailatul Akmal

Shaklee Independent Distributor [ID No : 882322]

SMS / WHATSAPP 019 344 3650 




Boleh refer sini untuk Senarai Pengedar Shaklee yang sah seluruh Malaysia :)  
    





"Terima kasih kerana mendapatkan produk Shaklee daripada saya. Saya bertanggunggjawab untuk membimbing dan memberi servis kepada anda. Sekiranya anda berminat untuk mendaftar sebagai pengedar Shaklee ( ahli Shaklee ), anda boleh menghubungi saya untuk saya bantu proseskan pendaftaran anda atau boleh juga daftar sendiri dengan walk in di branch Shaklee, dengan mendaftar dibawah ID Shaklee saya 882322 dan anda akan diberikan bimbingan daripada saya ..."


TERIMA KASIH KERANA MEMILIH SHAKLEE :)

Salam Aidil Adha


Saat berderai jatuh titisan air mata suci IBRAHIM, melihatkan keteguhan iman anaknya ISMAIL , di kala itulah bermulanya sejarah agung .. ERTI SEBUAH PENGORBANAN .. 


Salam Aidil Adha ..


Bersama-sama kita selami erti pengorbanan .. Tingkatkan pengorbanan , suburkan keikhlasan ..


Semoga segala pengorbanan dan amal ibadah kita diterima Allah SWT. Amin amin amin... 


CPUV #1



Assalamualaikum semua ... 


Ni 1st time Kak Long nak cerita pasal CPUV kt blog Kak Long ni ha.... Sekarang ada 6 campaign tengah "On Going" . 



Kalau anda singgah sini, jangan lupa klik2 iklan ni taww. Kak Long doa kan moga kalian murah rezeki . Amin ! :)  TQ .. 







Blogger Area Mega Give Away


Klik banner untuk join GIVEAWAY ini . Excited tengok hadiah-hadiahnya ! : D



*** Dah buat semua syarat-syarat yang ditetapkan kecuali follow Twitter. Kak Long takde twitter. Harap diterima ye, admin n sponsor ; )

PROMOSI OKTOBER 2014 - ENERGIZING SOY PROTEIN SHAKLEE ( ESP ) BUY 6 FREE 1




  • Bulan Oktober Bulan Promo ESP 
  • Bulan yang paling seronok boleh minum dan mandi ESP
  • Bulan paling lumayan Beli 6 bawak balik 7
  • Bulan paling jimat duit poket . JIMAT hampir RM260 !

Tragedi Oktober sungguh !! Siapa tak suka ?? :D




October Special Offer - ESP SHAKLEE BUY 6 FREE 1

  • Tenaga Segera yang berpanjangan
  • Dapat menahan rasa lapar sekaligus
  • Meratakan tona kulit wajah
  • Mencantikkan & menganjalkan kulit
  • Sesuai utk ibu mengandung , berpantang dan menyusukan anak utk badan lebih sihat dan bertenaga sekaligus bertindak sebagai "milkbooster"

Kalau anda berminat nak order ESP 1 sahaja dengan harga promo pun takde masalah ye .. Hanya bulan ni sahaja boleh dapat harga jatuh tergolek2 ni.. . Jadi jangan lepaskan peluang .


Healthy choice for the whole family .

Anda rasa ada masalah kulit muka kusam , xberseri, xbermaya, badan letih2 dan xbertenaga.. Energizing Soy protein (ESP ) sangat membantu. Ramai yg berpuas hati dgn hasil menggunakan ESP secara konsisten..


A
ntara keistimewaan ESP Shaklee :
  • membantu menghilangkan jeragat dan parut termasuk parut jerawat
  • membantu melancarkan penyusuan susu ibu
  • membantu meningkatkan penghasilan susu ibu dengan lebih pekat dan banyak
  • membantu badan ibu menghasilkan susu yg lebih pekat dan sekaligus menjadikan bayi anda cepat kenyang dan kurang meragam
  • menganjalkan kulit
  • cepat kenyang & membantu dalam pengurusan berar badan 
  • memberi tenaga berpanjangan
  • meningkatkan kesihatan tubuh secara menyeluruh
  • membantu tumbesaran fetus dan memastikan kesihatan ibu mengandung di tahap optimum
  • utk masalah kesuburan, ESP membantu membentuk tisu rahim serta sel ovum dan sel sperma yg sihat
  • membantu masalah gastrik
  • mengurangkan paras kolesterol
  • mengelakkan risiko strok dan arteri tersumbat 
  • menghalang pembentukan batu karang
  • menghalang sel tidak normal membiak menjadi sel kanser
  • mengekalkan tenaga berjam lamanya
  • membina sel kulit, otot, hormon yg seimbang, menyokong sistem imun badan
  • menyokong kesihatan jantung & prostat


ESP Shaklee minuman protein yang berkhasiat . Nak tahu apa kelebihan dan kebaikan protein ni ? Klik sini .


TAHUKAH ANDA ???


Dengan pembelian ESP Shaklee BUY 6 FREE 1 ini , anda layak dapat :



  • FREE 1 ESP Shaklee - 850 gram (RM150)
  • Pendaftaran Ahli Shaklee secara percuma (RM65)
  • PULANGAN WANG berjumlah RM30++ 


Nampak tak, banyak sangat PENJIMATAN yang anda boleh dapat dari situ , iaitu berjumlah hampir RM260 !! Ruginyaaaa kalau anda lepaskan peluang promosi dari Shaklee ni tau x ...





Hubungi Zai untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee , proses pendaftaran keahlian Shaklee anda dan juga harga istimewa untuk setiap produk Shaklee.










Zailatul Akmal

Shaklee Independent Distributor [ID No : 882322]

SMS / WHATSAPP 019 344 3650 




Boleh refer sini untuk Senarai Pengedar Shaklee yang sah seluruh Malaysia :)  
    





"Terima kasih kerana mendapatkan produk Shaklee daripada saya. Saya bertanggunggjawab untuk membimbing dan memberi servis kepada anda. Sekiranya anda berminat untuk mendaftar sebagai pengedar Shaklee ( ahli Shaklee ), anda boleh menghubungi saya untuk saya bantu proseskan pendaftaran anda atau boleh juga daftar sendiri dengan walk in di branch Shaklee, dengan mendaftar dibawah ID Shaklee saya 882322 dan anda akan diberikan bimbingan daripada saya ..."


TERIMA KASIH KERANA MEMILIH SHAKLEE :)