Home Siapa Saya Disclaimer Mengapa Shaklee Cara Order Nak Jadi Ahli?

Shaklee - Promosi November 2014



Gila tak gila promo Shaklee bulan ni . Fav produk kita pulak tu . Biasa BUY 6 FREE 1 . Ni ada satu lagi . Buy 2 dapat 5% discount uolss ... 

So dah ada 2 pilihan utk anda . Jika ada bajet besar, boleh grab BUY 6 FREE 1 .. Yang itu , anda boleh dapat keahlian Shaklee secara percuma (JIMAT RM65) ,boleh dapat pulangan wang tunai bulan depan dan jimat jugak 1 botol Omega Guard (worth RM136)

Manakala untuk anda yang ada bajet kecil , boleh grab yang BUY 2 GET 5% OFF .

Promo kali ni memang tak merugikan . (Y) 





Shakle menawarkan minyak ikan terbaik di dunia kepada anda!



Kehebatan Omega Guard Shaklee
  • Omega guard (minyak ikan ) Shaklee lengkap dgn 7 jenis asid lemak omega 3 yg perlu oleh badan iaitu DHA, EPA, HPA, ETA, SDA, DPA. Badan kita tak mampu menghasilkan asid lemak perlu ni utk proses metabolisme,etc.. Jadi kena dapatkan dari sumber makanan dan suplemen EPA.

  • Satu sajian Omega guard Shaklee (Recommended daily serving is 3 capsules) membekalkan 900mg asid lemak omega 3 yg perlu ie EPA dan DHA. Berdasarkan jadual dibwh, kandungan EPA dan DHA didalam Omega Guard Shaklee antara yg tertinggi berbanding jenama lain.



DHA (asid dokosaheksaenoik) 

- Adalah nutrisi penting yang diperlukan untuk perkembangan otak selain daripada zat besi, zink dan asid folik. DHA merupakan sejenis asid lemak omega-3 yang boleh didapati dalam setiap sel pada tubuh.


- Penting untuk perkembangan otak, mata dan sistem saraf pusat. Kajian yang dijalankan mendapati bayi berusia enam bulan sehingga kanak-kanak dua tahun memerlukan sebanyak 100 miligram DHA untuk perkembangan otak mereka.

- DHA merupakan elemen utama yang diperlukan untuk membentuk sel membran neuron yang menjadi penghubung antara sel yang lain serta mempengaruhi fungsi neurotransmitter acetylcholine dan membantu sel otak berhubung.

Pada usia awal, kanak-kanak memerlukan pelbagai jenis sumber makanan antaranya karbohidrat, lemak, protein, fiber, mineral dan vitamin. DHA adalah salah satu lemak baik yang terdapat di seluruh badan. Ia adalah lemak struktur yang disalurkan terus kepada tisu dalam otak bagi memastikan ia berfungsi dengan baik.


Antara kebaikan DHA kepada kanak-kanak adalah:

- Meningkatkan daya fokus

- Perkembangan otak yang baik

- Menajamkan penglihatan

- Meningkatkan sistem imun

- Mencegah ekzema


Jumlah DHA yang diperlukan oleh kanak-kanak mengikut usia:

  • 1 hingga 2 tahun – 100 hingga 120 miligram DHA setiap hari.
  • 2 hingga 4 tahun – 100 hingga 150 miligram DHA setiap hari.
  • 4 hingga 6 tahun – 150 hingga 200 miligram DHA setiap hari.

Makanan yang kaya DHA adalah seperti berikut :

  • Ikan laut seperti tuna, salmon, trout, sardin, ikan bilis mengandungi 10 hingga 100 kali lebih DHA daripada sumber makanan yang bukan berasal dari laut seperti kacang, bijirin penuh dan sayuran hijau.
  • Telur, ayam, kekacang, sayur-sayuran seperti brokoli dan alga.

Antara fungsi DHA :

  • MENCEGAH ASTHMA 
  • MENINGKATKAN DAYA SEKSUAL 
  • MENCEGAH SAKIT KULIT 
  • MENGELAKKAN KANSER PAYUDARA, KANSER PROSTAT
  • MENGELAKKAN MIGRAIN, RASA KEBAS PADA ANGGOTA BADAN DAN MENGELAKKAN RASA SEJUK PADA KAKI DAN TANGAN

Antara fungsi EPA :

  • MENCEGAH KANSER 
  • MENCEGAH PEMBEKUAN DARAH 
  • MENCEGAH PEMBEKUAN LEMAK DALAM DARAH 
  • MENCEGAH KADAR KOLESTROL YANG BERLEBIHAN 
  • BAIK UNTUK PESAKIT JANTUNG 
  • MENCEGAH TEKANAN PERASAAN 
  • MENCEGAH PENYAKIT DARAH TINGGI



Manfaat Omega 3 Dalam Omega Guard Shaklee

1. Omega 3 mengimbangi perubahan dan kepekatan hormon PMS wanita

2. Melicinkan kulit dan kelihatan kemerah-merahan

3. Mencegah salur darah dari tersumbat

4. Omega 3 dapat mengelakkan strok

5. Mengekalkan tekanan normal darah

6. Membantu mengurangkan ketegangan urat leher

7. Mengurangkan sakit kepala

8. Merendahkan kolestrol

9. Omega 3 dapat mencegah pembekuan darah dalam badan

10. Kekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolestrol LDL

11. Mengawal masalah obesiti

12. Mengurangkan risiko penyakit jantung

13. Sangat bagus untuk ibu hamil - membantu tumbesaran dan perkembangan otak janin

14. Meningkatkan perkembangangan memori janin dan kanak-kanak

15. Meningkatkan sistem imun tubuh dan sangat bagus untuk kesihatan kanak-kanak

16. Membantu menyihatkan paru-paru

17. Omega 3 juga boleh memperbaiki masalah alahan kulit seperti eczema, psoriasis, dll

18. Mengurangkan demam hay, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE (lupus erythematosus)

19. Omega 3 juga membantu memperbaiki penyakit buah pinggang

20. Membantu menentang kanser paru-paru, payudara, kanser prostat dan kanser kolon.

21. Membantu meningkatkan kesihatan hati selepas pembedahan

22. Membantu pankreas pesakit kanser berfungsi dengan lebih baik

23. Memelihara fungsi-fungsi sendi

24. Mencegah penyakit gout


Selain itu, Omega 3 yang terkandung dalam Omega Guard Shaklee membantu memperbaiki masalah berkaitan otak seperti :-

- Mencegah insomnia

- Mengurangkan tekanan emosi

- Mengurangkan kemurungan dan kebimbangan

- Membantu memperbaiki masalah autism

- Membantu memperbaiki masalah kanak-kanak hyperactive

- Mengurangkan masalahschizophrenia

- Mengurangkan masalah lupa pada wanita yang telah melahirkan anak


Siapa Yang Perlukan Omega 3 Untuk Menyokong Tahap Kesihatan ?

1. Warga Emas

2. Pesakit Jantung

3. Wanita

4. Wanita yang telah melahirkan anak

5. Pesakit darah tinggi

6. Orang yang selalu lupa

7. Kanak-kanak berusia 1 tahun dan ke atas

8. Pelajar

9. Ibu menyusu

10. Ibu Hamil

11. Orang yang mementingkan tahap kesihatan yang bagus




Hubungi Zai untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee , proses pendaftaran keahlian Shaklee anda dan juga harga istimewa untuk setiap produk Shaklee.










Zailatul Akmal

Shaklee Independent Distributor [ID No : 882322]

SMS / WHATSAPP 019 344 3650 




Boleh refer sini untuk Senarai Pengedar Shaklee yang sah seluruh Malaysia :)  
    





"Terima kasih kerana mendapatkan produk Shaklee daripada saya. Saya bertanggunggjawab untuk membimbing dan memberi servis kepada anda. Sekiranya anda berminat untuk mendaftar sebagai pengedar Shaklee ( ahli Shaklee ), anda boleh menghubungi saya untuk saya bantu proseskan pendaftaran anda atau boleh juga daftar sendiri dengan walk in di branch Shaklee, dengan mendaftar dibawah ID Shaklee saya 882322 dan anda akan diberikan bimbingan daripada saya ..."


TERIMA KASIH KERANA MEMILIH SHAKLEE :)

No comments:

Post a Comment

 
http://i.imgur.com/2BZNlZ4.png