Home Siapa Saya Disclaimer Mengapa Shaklee Cara Order Nak Jadi Ahli?

PROMOSI SHAKLEE JULAI 2015 - VIVIX : Buy 6 Free 1 @ Buy 2 Get 5% Off ( TESTIMONI VIVIX SHAKLEE )


Assalamualaikum & Hi !

Berita baik untuk penggemar Vivix Shaklee dan juga pada yang baru nak mencuba Vivix Shaklee . Bulan ni ada PROMOSI HEBAT untuk Vivix .




Jika anda pilih Buy 6 FREE 1 , anda akan dapat PENJIMATAN BESAR sebanyak RM1515




Jika anda pilih Buy 2 Get 5% Off , anda akan dapat PENJIMATAN sebanyak RM455 ! 


Waahhh, mana satu yang menjadi PILIHAN anda ? ")

==================================================================================

Vivix™ Minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol. Vivix ™ mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi.




Memperbaiki DNA. Setiap hari, tubuh kita mengalami kerosakan DNA (salah satunya akibat radikal bebas) yang menyebabkan proses penuaan terjadi begitu cepat. Vivix membantu melambatkan dan melindungi DNA sel tubuh kita dan melambatkan proses tersebut.

Memperbaiki tenaga sel. Semakin tubuh kita terdedah kepada penuaan, semakin cepat sel tubuh kita kehilangan tenaga. Ini akan menurunkan fungsi sel. Vivix membantu menguatkan sel tubuh.

- Membantu meningkatkan fungsi otak, kardiovaskular, imuniti dan sendi. Semakin tua, semakin kita rasa sakit sana sini, ingatan pun makin pudar. Vivix membantu mengembalikan keremajaan.

Antara kelebihan Vivix :
  • Menggalakkan penuaan yg sihat – awet muda dan anti-penuaan
  • Membantu mengelakkan kanser – merencat sel kanser dari menjadi semakin serius
  • Mengurangkan risiko penyakit jantung – melindungi jantung
  • Mengurangkan kompilasi diabetes / kencing manis
  • Meningkatkan kesihatan arthritis dan menyokong kesihatan sendi – melindungi saraf
  • Mengurangkan insiden bg penyakit nyanyuk
  • Membantu dlm proses penurunan berat badan
  • Menyokong kesihatan mata
  • Meningkatkan kesihatan imun badan
  • Menggalakan kesihatan keseluruhan

Vivix telah terbukti mengawal masalah penyakit2 serius, antaranya :

• Diabetes
• Kolestrol tinggi
• Penyakit Kardiovaskular (Jantung)
• Tekanan Darah Tinggi
• Alzheimer atau nyanyuk
• Arthritis, Osteoporosis, Masalah sendi dan tulang
• Gout
• Letih
• Metabolisme badan RENDAH (antara sebab sukar turun berat badan)
• Masalah kulit dan bintik penuaan (kedut)
• Kanser dan tumor
• Katarak dan masalah mata
• Masalah saraf
• Lemah imun tahan daya badan - lambat sembuh
• SLE
• Strok


Kelebihan Vivix Shaklee berbanding jenama lain 



Ni jadual yang membuat perbandingan antara Vivix, MonaVie, Tahitan Noni dan Xango Juice... cuba anda lihat bagaimana hanya dengan 1 sudu teh(1 serving/day) Vivix mampu membekalkan ORAC* value yang diperlukan tubuh (3000-5000 ORAC).Hanya jauhari mengenal manikam.. dan hanya yg tahu erti nilai wang...akan memilih intan bukannya kaca... Vivix - Value for money.



Manfaat Resveratrol 



"Terdapat empat mekanisma yang membuktikan kebaikan Vivix iaitu ia mengandungi resveratrol yang kebaikannya sama dengan 3,000 gelas arak merah. Vivix juga terbukti 10 kali lebih bertenaga daripada resveratrol, tidak mengandungi alkohol dan menggunakan bahan semula jadi, tanpa pewarna tiruan serta perasa tambahan.Vivix mendapat sijil halal Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim)









Bukan sahaja baik untuk kesihatan, malah ia juga adalah tonik anti - penuaan







Senang cerita , kalau anda jenis malas nak makan banyak2 vitamin, boleh ambil Vivix Shaklee ini .. 1 botol Vivix ni sangat sesuai untuk semua masalah dan penyakit.. Complete untuk KESIHATAN dan KECANTIKAN secara menyeluruh.  


Boleh lihat testimoni daripada ramai pengguna Vivix Shaklee :




Ni kisah mak mertua sepupu oyun yang dah lama menghidap diabetes..Diabetes dengan luka memang tak dapat dipisahkan..bila luka sikit je, even sikit pun memang susah dan lambat nak baik..
yang paling bahayanya bila mengenangkan risiko infection tu nanti..biarlah penat jerih mencuci luka, asalkan luka tu tak sampai mengundang bala seterusnya..kalau infection, takut merebak, takut kena potong lebih besar kaki tu!

Gambar Jun 2014 tu seminggu lepas potong sikit bahagian jari tu...lukanya asik terbuka dan lambat betul nak tunggu tertutupnya..so..memang kene rajin jaga...dekat 2 bulan jugakla dengan luka terbuka tak baik2..

Bulan Ogos 2014, sepupu oyun nak try dengan Vivix..lepas seminggu, ALLAHUAKBAR, tertutup terus kulit tu! Punyela lama tunggu je dekat 2 bulan nak baik sendiri luka tu...tak tutup2...lega kan bila takde luka terbuka yang boleh mengundang lebih banyak bahaya tu...

Untuk mereka yang ada family Diabetes mesti faham perasaan ni...tak tergambar rasanya bila orang yang kita sayang makin sembuh dan sihat..

Alhamdulillah..cousin repeat order Vivix lagi..Siap double order dengan pakcik lagi tu..katanya pakcik pun nak try vivix yang amazing ni jugak!




Tumor hilang selepas 2 minggu berVivix

Alhamdulillah.ikhtiar dgn Vivix
Sembuh dgn izinNya 




Alhamdulillah, melihat Ibu kuat sekarang amat membahagiakan..usia semakin tua, keringat masih diperlukan dan Kesihatan harus diutamakan!

Ibu sebelum ni susah sgt nk makan ubat apatah lagi supplement!

Ku paksa juga bg Vivix dan Osteo untuk ibu rasai sendiri khasiat dan manfaatnya! Kt perlu ikhtiar untuk kekal sihat dan cergas!Apatah lagi ikhtiar itu untuk ibu kt ๐Ÿ˜Š

Sebelum mengenali Shaklee, ibu susah nk duduk dan naik tangga penat badan dan lelah!

Alhamdulillah, selepas consume Shaklee; Nutriferon, GLA, Collagen, Advanced Joint Health serta favourite skang OSTEOMATRIX dan VIVIX

Ibu boleh stay cergas lebih lama dan lebih sihat! Alhamdulillah

Dan tanpa disangka, Ibuku juga turut meluahkan kisah shaklee effect nya

Sayang Ibu! Moga Allah swt memelihara kesihatan Ibu





[Vitamin Rutin Ibu Ayah Saya]

Dulu3x ibu ayah sy xgemar makan ubat apatah lagi vitamin

Kini, sejak anaknye jual Vitamin, kne 'paksa' makan!Hehe..bukan paksa..sayang ibu ayah! jadi kt sayang, kt bg terbaik buat mereka!

Alhamdulillah, konsisten ibu ayah sy makan hingga dah jadi rutin!

Kesihatan semakin baik

Bulan lepas nye stok pun dh habis!

Alhamdulillah..terima kasih Allah swt kerana memberi kesihatan baik buat ibu ayah ku

As usual, hadiah dr saya buat ibu ayah saya setiap bulan

Vitalea
Osteomatrix
Vivix
Nutriferon (limited sebab last stok!, korban stok sendiri untuk ibu)

ada lagi satu tapi ibu ada lagi iaitu GLA dan Advanced Joint Health Tablet!

Alhamdulillah.Alhamdulillah.
Alhamdulillah




Disaat mereka semakin dimamah usia

Disaat mereka mempunyai batasan kudrat

Marilah kt sama3x berbakti dan beri ikhtiar buat mereka melalui supplement ๐Ÿ‘

Vivix antara favourite supplement untuk orang tua kt!!!

InshaaAllah; masih ada masa untuk kt berbakti selagi mereka masih ada

Semuanya dgn izin Yang Maha Esa 




Kesihatan Ibu Ayah baik
Kebahagiaan pada anak3x

Sy kenal ibu ayah sy dolu mmg susah nk makan ubat apa tah lg supplement ini

Namun, diusia semakin bertambah; metabolisma badan makin berkurang, kesihatan semakin diuji

Kt sebagai anak perlu bertindak untuk ikhtiar bantu pulihkan kesihatan mak ayah

Dan Alhamdulillah, kini sudah masuk 3 tahun mak ayah sy consume Shaklee

Alhamdulillah, ikhtiar untuk sihat bermula dgn diri sendiri

Itu yang penting

Kalau diri sendiri tau efek dan manfaatnya; pasti akan dikonsistenkan pengambilannya

Begitu juga ibu ayah sy; pabila mereka sudah merasai sendiri, pasti mereka merasa kelainan dan bertambah lebih baik

dan sebagai anak, kt haruslah beri terbaik buat mereka

Pilihan kami adalah Shaklee
Terbukti
Sentiasa Selamat
Sentiasa Berkesan
Sentiasa Organik

 YES
We are Shaklee now and forever ๐Ÿ˜Ž




[Ayahku Bekas Perokok Tegar.Bagaimana kehidupannya selepas itu?]

Masih teringat pada satu hari beberapa tahun lepas.adik sy ada call sy bgtau Ayah dh Kurus!!!! sebab dah ilang selera makan dek berhenti rokok mendadak (Ayah dh merokok lebih 30 tahun)..Ibu pun ada call dan bgtau keadaan ayah

Alhamdulillah, dlm syukur sebab Ayah dh benti rokok tu terpk pulak cmne nk bantu Ayah...mengenali ayah yg dlu, susah nk jumpe doktor, susah nk makan ubat2x..sy sendiri xsangka ayah jadi kurus dan jadi ilang selera makan dan bacaan gula yang tinggi (selepas dipaksa jumpa doktor)

Maka sy pun ikhtiarkan untuk ayah sy Vivix dan Vitalea dahulu..dgn harapan Vivix membantu ayah detox dan booster tenaga dan Vitalea sebagai pelengkap nutrisi serta vitamin dan mineral untuk badan Ayah

Memula makan, mmg xnmpk perubahan mendadak..sy follow up dgn ibu.ayah mmg xkan makan klu ibu xsuap
Jdi sy minta ibu pujuk ayah konsisten dan suap makan hari3x...ayah makan ibu pun makan

Alhamdulillah, berkat ikhtiar dan konsisten ayah ibu makan Vivix dan supplement tambahan lain, kesihatan ayah ibu sy bertambah baik..terutamanya ayah sy yang sebelum ni susah nk makan ubah apatah lg supplement

Kini, mereka menggemari Vivix dan Shaklee...sy mula berikan beberapa supplement lain untuk maintain kesihatan ayah dan ibu seperti Osteomatrix, Omega Guard dan Nutriferon

Bg sy, ini tanggungjawab.untuk memastikan kesihatan ayah dan ibu sy di tahap baik..Alhamdulillah, sy bersyukur pada Allah swt kerana memberi peluang ini dan memudahkam urusan kami dan memberi kesihatan baik buat kami sekeluarga

InshaAllah, jika anda ingin tau khasiat setiap supplement Shaklee buat ayah dan ibu anda..boleh tanya saya ya..sy sedia berkongsi setiap fungsi Shaklee yang bermanfaat

InshaAllah.Terima kasih Allah swt atas segalanya




Tiada apa yang menggembirakan kami bila dpt melihat ibu ayah sihat dan ceria.dpt melakukan aktiviti seharian dgn baik.betul kan..

Ni kisah ibu saya yang tersalah makan ubat.niatnya nak sihatkan lutut supaya dpt la cepat hilang sakitnya dan dpt melakukan aktiviti seharian. Yee memang cepat sihat tp kesannya bila ubat diberhentikan...bermulalah..

ibu saya telah mengalami kenaikan berat yang ketara.selera pun naik dan sakit satu badan.yg lebih sedih nak bergerak pun tak boleh..sume dgn bantuan.. nasib ada ayah yg sentiasa disisi.
Hati anak mana tak sedih tengok ibu kesakitan kan..maka kami pun mengambil inisiatif untuk membeli VIVIX.

Alhamdulillah...botol pertama mama nampak segar.dan setelah botol yang keempat disamping menjaga makan.mama nampak lebih sihat dan berat pun turun.
Kini mama dah kembali beraktiviti. tongkat pun hilang ke mana.hee.. dan paling penting VIVIX masih menjadi teman setia.syukur lihat mama gembira dan sihat kembali.sakit sihat semua dr Allah swt kan..syukur syukur..thank you Allah swt..

p/s: oh ayah saya pun ada mkn vivix.dia kata sekali mkn je terus rasa badan bertenaga..best kan.





Rahsia Ayah Saya Cergas!!!

Dlu ayah antara yang paling susah nk telan ubat ke supplement lg la jauh

2 tahun lepas Ayah tekad berhenti merokok secara mendadak!!!

Lepas tu perubahan drastik pada diri Ayah!! Jadi kurus sgt cekung, craving untuk mende manis2x aja..dan ngantuk penat lemah semua ada

Ibu dan adik dah bersuara risau..suruh pi cek hosp
mmg mencabar juga

Sy pun amik alternatif untuk paksa ayah makan Vivix, Vitalea dan tambah Oste serta GLA...kongsi mkn dgn Ibu!!
Ibu smpi kne suap ayah setiap malam nk make sure ayah konsisten!

Sy bgtau konsisten br rasa impak! dan alhamdulillah, masuk tahun kedua dh ayah dan ibu konsisten dan mendapat shaklee effect nya!!

Ayah mmg kerja kuat..kehulu kehilir programnya..alhamdulillah, ikhtiar dgn Shaklee..Allah bg kesihatan Ayah kembali cergas!!

Alhamdulillah, syukur sgt dapat share manfaat Shaklee buat kedua orang tua ku!!!

Moga ayah ibu dan adik serta seluruh keluarga saya dan isteri sy sihat walfiat ikhtiar dgn Shaklee!!






Beliau bekas PRESENTER NTV , sekarang bergelar MASTER di Shaklee , MASTER Law Chu Hian

Gambar kiri pada 8 tahun lepas dan kanan yang terkini .. . Beliau dulu penghidap kanser dan lihat lah sekarang ..

Beliau minum tonik ajaib Shaklee iaitu Vivix .

Vivix , satu-satunya tonic yang dapat membaik pulih sehingga ke DNA manusia

Alhamdulillah manusia hanya berusaha Allah jua yang menentukan.

Pesakit KANSER , Vivix ini ikthiar untuk anda ...


Updated : 8 July 2014

Testimoni drpd kakak sahabat saya. Penangan Vivix Shaklee !: )

"ALHAMDULILLAH.... Happy sgt harini sebab dpt whatsapp dari akak saya yg juga customer saya

Dia baru amalkan Vivix sejak Januari 2014 dan baru masuk botol kedua Vivix. Memang hari2 dia makan tanpa skip. Mulanya niat dia makan utk kesihatan badan dia sebab dia selalu lenguh2 badan, cepat lesu dan penat. Bayangkan baru pukul 8 malam tp dia dah lembik x larat dan masuk tido. Alhamdulillah lepas 2 mggu dia cakap dh bertenaga boleh kerja smpai tgh malam pun! Kulit pun makin cantik dia cakap. So dia terus sambung beli vivix dgn sy.

Last 2 week dia ckp berat dh turun dari 58kg ke 54kg! Dia ckp sebab vivix ke? Yessss... Sebab kandungan resveratrol yg menghalang pembentukan lemak,meningkatkan sensitiviti insulin dan meningkatkan metabolisme.

Memang bermacam2 manfaat Vivix ni. 





"Dulu saya agak kusam,
Kini sy lebih ceria dan lebih muda"

Ini salah satu punca pabila Nana menjadi penggemar Vivix!

Semakin kt berusia, semakin tua usia kulit dan organ serta sistem kt

Jadi badan kt ini pun memerlukan khasiat

Resveratrol adalah salah satu bahan utama dalam VIVIX yang bertindak membaikpulih DNA Sel dan sekaligus membaikpulih sel, organ dan sistem tubuh badan kt

Best kan #shaklee effect ni?

Makin tua makin sihat

Jom Shaklee



Pn. Noraini , 43 , BREAST CANCER STAGE 4 .

The quality of life improved tremendously after 2 weeks of vivix + Anti-cancer programmes






Mak stroke pada 30 November 2011 dan 2/3 daripada otak kiri dah mati...Tubuh bahagian kanan yang tak boleh bergerak. Bahagian Vibral pula kena kat speech expression.. Mak boleh faham apa yang kita cakap dan boleh proses tapi bila nak keluarkan perkataan dan nak bagitahu tak dapat..

Mula2 kena memang tragis, tak boleh bangun.. Nak express 'feeling' pun tak dapat apatah lagi benda2 lain.. Makan tak boleh.. Berhari2 juga puasa sebab doktor monitor otak takut makin membengkak @edema jadi kena operatelah buka tempurung.. Tapi bila nampak otak ok dan pengembangan tak ketara jadi tak operate jadi boleh start bagi bagi minuman ikut tube.. Huhu sakit tu.. Nak menelanpun tak dapat.. Kesian.. Selama 8 hari mak dirawat di HUSM tapi tiada apa2 tindakan dan biar macam tu je.. Lepas tu nampak batuk2 dan berkahak.. Adik-beradik fight jugalah minta mak dipindahkan ke Hospital Perdana.. Daripada tak buat apa2 sebab nampak mak makin lemah..

Bila dipindahkan je, belum warded lagi baru kat lobi Hospital Perdana, pihak Hospital buat ECG dan dekat situ dapat tahu mak ada masalah jantung iaitu injap jantung sempit dan kemungkinan disebabkan jangkitan kuman semasa kecil terus masukkan mak ke CCU. Mak seorang yang mementingkan kesihatan, memang selalu jogging dan bersenam.. Medical checkup pun selalu buat.. Seminggu sebelum kejadian mak telefon bagitahu semua cantik.. Tekanan darah ok, diabetes takde, kolesterol tinggi sikit 6.7 tapi belum sampai kena makan ubat kolesterol lagi dan boleh dikategorikan masih normal untuk individu yang sihat tanpa sebarang masalah..

Pakar Neurologist Dr Munawwir yang rawat mak pun kagum sebab kebiasaannya orang yang hadapi masalah injap jantung dah menunjukkan tanda pada setiap kehamilan dan pada usia 40-an.. Tapi mak hanya dapat tahu bila usia 55 tahun. Doktor jangka 6 bulan mak dah boleh jalan dan setahun dah dapat jogging.

Ubat yang mak makan sekarang
1) Nootropil
2) Amiodarone
3) Simvastatin
4) Warfarin

Disebabkan dah lebih 6 bulan tapi masih belum recover, saya cuba bagi mak Vivix.. Sebelum ni tak bagi sebab saya takut mempengaruhi kadar kecairan darah mak sebab ambil Warfarin kan.. Lepas 'study' punya 'study' dan yakin, saya tekad belikan mak Vivix beberapa hari lepas bila saya bawa mak balik KL ni.. Dalam waktu terdekat ni akan buat test kecairan darah juga..

Alhamdulillah dalam tempoh 2 3 hari bagi mak Vivix ada peningkatan. Tangan mak yang dah mengerekot keras dah mula lembut dan ringan semula.. Dan semalam abang dah 'train' mak berjalan guna tongkat satu berkaki empat.. Memang dah boleH..Syukurkan..





Alhamdulillah .. Abah beliau dah sihat dan bebas dari penyakit

sejarah sakit abah 2012 tidak boleh dikenang...tiba2 je abah jatuh sakit..sakit yg boleh membawa maut...

Darah tinggi yg melampau membawa ke serangan Jantung dan pendarahan dlm kepala...berkampung di hospital Klang hampir sebulan...di PPUM 2 minggu..darah beku merebak ke sebelah kanan kepala hingga abah strok sebelah kiri badan dan yg pling kami tak mahu ingat abah lupa siapa yg ada disekelilingnya....sebak pulak...

Kalau nak cerita mmg panjang...tapi kini dah 3 botol Vivix abah consume...kesihatan abah makin pulih...Alhamdulillah...dulu siapa jangka abah boleh berjalan kembali, bawa motor keliling kampung, pergi masjid...pergi ke pasar..





Anda juga boleh dapatkan sebotol Vivix dengan harga promosi bulan ni jika anda mahu. ") memang jimat banyak . . sangat berbaloi kalau order dalam bulan ni ! 

Berminat ? Whatsapp " Saya nak order Vivix promo bulan ni "  ke 019-3443650



Hubungi Zai untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee , proses pendaftaran keahlian Shaklee anda dan juga harga istimewa untuk setiap produk Shaklee.











Zailatul Akmal

Shaklee Independent Distributor [ID No : 882322]

SMS / WHATSAPP 019 344 3650 




Boleh refer sini untuk Senarai Pengedar Shaklee yang sah seluruh Malaysia :)  
    





"Terima kasih kerana mendapatkan produk Shaklee daripada saya. Saya bertanggunggjawab untuk membimbing dan memberi servis kepada anda. Sekiranya anda berminat untuk mendaftar sebagai pengedar Shaklee ( ahli Shaklee ), anda boleh menghubungi saya untuk saya bantu proseskan pendaftaran anda atau boleh juga daftar sendiri dengan walk in di branch Shaklee, dengan mendaftar dibawah ID Shaklee saya 882322 dan anda akan diberikan bimbingan daripada saya ..."


TERIMA KASIH KERANA MEMILIH SHAKLEE :)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...