Home Siapa Saya Disclaimer Mengapa Shaklee Cara Order Nak Jadi Ahli?

Hobi Mewarna Kembali : Secret Garden Colouring Book By Johanna Basford





Assalamualaikum semua pembaca blog zai ni ... Apa khabar ? Harap semuanya baik2 saje ")


Haaa siapa baca tajuk atas ni , terdetik dlm hati dia " eh , sama la hobi kitaa "


Kalau sama, kita GENG . yeahhhh . . .^^


Zai ni memang takde bakat dalam melukis . . tapi adik zai pandai melukis . tapi kalau bab MEWARNA , blh serah kt zai . . memang kegemaran sungguh . . ^^


Tu lah hobi masa kecik2 dlu . . bila dah makin besar, makin lupa dh segala hobi ni . . Tak de hobi tetap dah. Apa yang ada kt kepala, yg tu la akan zai buat. . . Kiranya dah berzaman jugak lah tinggal hobi mewarna ni. . .


Hinggalah pada satu hari tu ( baru3x ni jugak ) , zai saje singgah kedai buku MPH, masa tu terpandang la buku3x mewarna . . bukan utk budak kecik taw , tapi yang ni semua utk org dewasa. WOW ! menarik ni . . . Tapi zai xbeli terus masa tu, sebab xdan nak belek2 semua . Nak kejar masa lak haritu . .Tapi zai memang asyik teringat la satu buku mewarna ni, namanya, SECRET GARDEN . memang nampak menarik!


Balik rumah zai google, zai check kt IG . . . Wow ramai rupanya ada buku mewarna ni . . dah 1,000,000 unit dah terjual dah SECRET GARDEN ni. . . woww lagi ! . . kaya laaa ahkak Johanna Basford ni . .


Bertambah excited jadinya nak mulakan balik hobi mewarna ni. Hihi ")


Esok harinya , zai pun singgah kedai buku Popular, zai terus beli.





SECRET GARDEN Colouring Book By Johanna Basford


Harga : MYR53.50


Halaman : 96 muka surat


Suka tengok design buku ni . Bentuk pun segi empat . . . comel jaa. . zai suka kalau nak mewarna bunga2, daun2 ni . . .memang kena sangat dengan citarasa zai. cewaahh ^^


Jom kita intai2 sikit rupa dalam buku ni . . . ^^
























Tu je la zai mampu tunjuk . . nak tunjuk semua 96 m/s , memang tak dapat nak tlg . . hahaha , baik tengok sendiri kat kedai k. .^^




Dah beli buku mewarna, haruslah beli sekali pensil warna nya kan . . .


Ni koleksi buku & tools mewarna yang zai beli hari tu.



Inspired Colouring Flowers



Harga : MYR26.90


Halaman : 128 muka surat



Staedler LUNA Aquarell 48 Watercolour Pencils


Harga : MYR58.20



Faber Castell 30 Connecter Pens


Harga : MYR24.99




Untuk makluman kwn2x, zai dari kecik memang suka sangat pensil warna Staedler LUNA daripada Faber Castell ")


Zai mulakan mewarna di cover pagenya dulu. . . Jeng3x . ^^












.


.


.


.


.


.


.


SIAP ! ^^ <3






Haaa, jangan gelak okay !! yeee2, zai tahu takdelah hebat mana pun skill mewarna zai . . hahahah. . Hampir 5 jam jugaklah nak siapkan mewarna cover page ni. Bila dah start mewarna, punya lah tak sabar nak habiskan . . . Bila dah siap, rasa puas hati gilerr . . .

Betul la, memang satu terapi bila kita mewarna. Hilang terus segala stress.. Di samping isi waktu terluang kan . Takde lah asyik menghadap handphone , segala gajet skrg kan . . .Orang2 muda patut cuba ni . .

Jangan fikir hasilnya nanti cantik ke tidak ke sebab ini bukan pertandingan mewarna pun. . . sebab bila kita mewarna, "tiada yang betul , tiada yang salah" . . . Kita warna je ikut imaginasi kita. ")

Lepas ni, InshaAllah, zai akan dapatkan koleksi2 lain dari ahkak Johanna Basford kita ni iaitu :




dan keluaran terbaru iaitu :




Zai ni tak berapa gemar mewarna haiwan2 ni tapi tak salah kita cuba kan ^^



Okay, rasanya cukup sampai sini cerita zai. . . Kita jumpa lagi di NEXT ENTRY ya . InshaAllah ")




*** boleh tak kwn2x tinggalkan komen , pensil warna apa yang kwn2x suka ? ") terima kasih .


15 comments:

  1. cantiknyaaa. nak satu helai. hihi

    ReplyDelete
  2. Baru tau ade jual buku macam ni. Nanti nak beli lah.. ;)

    ReplyDelete
  3. Woossshhh... A'ah.. KTC pun suka mewarna... Hehehehe
    Cantik aa buku tuu... Lebih2 lagi lepas diwarnakan... Pestime tengok... Jeles laa pulaksss... Huhu Hehe
    KTC suka pakai Faber Castell.. Suka dari sekolah rendah.. Heee Sekarang pun ada Faber Castell siap siap. Rasa bosan boleh menconteng mewarna :)
    Luna pun okey jugak... Cuma dah jarang nampak kat daerah KTC :)

    ReplyDelete
  4. Wahhh best gila. Nak beli juga laa nanti. Leya suka kaler luna. Memang suka dri tadika lagi

    ReplyDelete
  5. Cantik..kemas...best...menariklah..hhehe...

    ReplyDelete
  6. Btw, buku ni ada digunakan dlm satu drama korea tak silap. Drama 'blood'. Huhu :) Teringin nak beliii! Heeee

    ReplyDelete
  7. Bestnya buku ni.. makin cantik bila dah ada warna..:D

    ReplyDelete
  8. wow lawanya akak kaler! buku mewarna ni mmng femes kat korea kan? ramai org suka :D

    ReplyDelete
  9. Saya makin stress rasanya kalau kena mewarna ni. Haha. Tak reti. :P

    ReplyDelete
  10. Sy teringin sgt buku ni. Dah jenuh n naik lenguh search buku ni kot jual online. Pun tak ada. Nak keluar beli transport tak ada, kalau akak baik hati. Boleh beli n pos ke rumah sy tak? Kihkih. Lama dh teringin nak mewarna nih , sobsob ��

    ReplyDelete
  11. Cantik sgt kak. Sy dah lama teringin buku ni. Nak keluar beli maklumla transport tak ada. Naik lenguh & jenuh duk mencari kot ada jual online buku ni. Tak ada pun jumpa sobsob. Kalau akak baik hati, boleh tak tlg beli n post ke rumah sy? Haha sedihhhh.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...