Home Siapa Saya Disclaimer Mengapa Shaklee Cara Order Nak Jadi Ahli?

Selamat Datang 2017



2017 sudah pun menjelma
Apa pun impian kita semua
Moga ia terlaksana

Selamat Tahun Baru :)

#TeamZinniaAura





INVITATION TO SHAKLEE BUSINESS LEADER NATIONAL CONFERENCE 2017



Alhamdulillah, buka2 je email
dpt invitation shaklee ke
NC Business Leader 2017

Bersyukur sgt2 sebab hanya
yg LAYAK je dpt invitation ni dan
tak sangka zai antara yang terpilih

Terus senyum lebar &
Bertambah semangat!

Moga lebih banyak kejayaan
yg bakal menyusul selepas ni.
InshaaAllah.

Terima kasih Shaklee atas peluang ini.
Moga mencurah2 ilham utk zai beri pada #TeamZinniaAura nnt.

#ShakleeBest

Penangan Carotomax Shaklee : Customer Order 15 botol ! ( Kebaikan Carotomax )


 Pagi tadi dapat whatsapp dari customer,
" Zai, nak order Carotomax 10, Ostematrix 1 & Omega Guard 1"

Haaa, betul ke nih ? Baru je minggu lepas kakak order 3 botol Carotomax.
Siap daftar keahlian shaklee sekali.

***


Sekali kakak ni tak jadi nak order 10 botol,

TAPIIII . . .

tambah jadi 12 botol Carotomax.

Nampak ? Gila tak gila penangan Carotomax ni ?

Jadi dlm masa seminggu je, kakak ni order 15 botol Carotomax.


***



TAHUKAH ANDA?

Carotomax Shaklee selalu dikenali sebagai vitamin untuk MATA ")


Mengapa Carotomax ?

Mengandungi fitokimia semulajadi yang penting untuk mata sihat,
kulit dan membran mukosa.

Caratomax Shaklee mengandungi 6 jenis karotena yang diekstrak
dari rangkaian sayuran dan buahan yang kaya dengan sifat antioksidan.




  • Alpha Carotene – untuk penglihatan malam, menjaga kesihatan mata, menghalang degeneragi penglihatan 
  • Beta Carotene – memperbaiki kulit, mempercepatkan pemulihan luka, mempertingkatkan sistem imunisasi, mengurangkan risiko kanser usus, payudara dan prostat.
  • Lycopene – bersifat antioksida, menghalang penuaan organ, mengurangkan penyakit kelenjar prostat, untuk kesihatan serviks, jantung dan menguatkan sistem imun.
  • Lutien – menyekat katarak, glaucoma, AMD (penyakit macular berkaitan umur) 
  • Zeaxanthin – melindungi mata, menurah cahaya gelombang biru pendek berbahaya, mengurangkan risiko kanser ovai & payudara termasuk endometrial & serviks.
  • Astaxanthin – pigmen di dalam alga & fitoplankton yang memberikan warna pink pada ikan salmon, tetapi Shaklee telah menuai karotenoid astaxanthin dari mikroalga laut, sumber yang tulen dan poten. Ia membantu melindungi oksidasi kolesterol LDL.


Kebaikan utama Carotomax Shaklee :

  • Lebih selamat dari Vitamin A : Penemuan terawal vitamin adalah pada tahun 1912 iaitu vitamin A. Didapati juga pengambilan berlebihan vitamin A akan menyebabkan toksisiti. Walaubagaimanapun, ahli saintis menemui beta karotena pada tahun 1932, satu prekursos vitamin A dan beta karotena didapati selamat untuk pengambilan.
  • Mempertingkatkan penglihatan - Ia menghasilkan "ungu visual" yang membolehkan kita mengekalkan penglihatan didalam gelap. Ia mempertingkatkan masalah penglihatan seperti rabun malam, rabun dekat, mata kering, kelesuan mata, katarak, eye bags dan gegelung hitam di mata.
  • Meredakan penyakit kulit - Pengambilan yang berterusan akan melegakan masalah kulit seperti psoriasis, senile plaque, kulit kering, kulit gugur dan jerawat.
  • Melindungi epithelial - Ia memelihara lapisan luar kornea, rongga oral, usus, perut, paru-paru, bronkus, pundi kencing, ovari semasa disintegrasi tisu, merawat ulser saluran usus.
  • Melawan kanser dan oksidasi - Pengambilan kerap beta karotena mengukuhkan sistem imun, melambatkan penuaan dan menyekat aktiviti bahan kanser dan menghalang pembentukan sel-sel kanser. Ini akan mengurangkan risiko kanser terutama sekali kanser paru-paru & payudara. Ia juga mengurangkan radikal bebas dan menyingkirkan sel-sel mati yang teroksida.
  • Menghalang infeksi - Merangsang enzim membunuh kuman, menyekat dan mempertingkatkan kondisi penyakit sistem respiratori paru-paru, batuk, hepatitis, asma dan selsema.
  • Menggalakkan perkembangan normal dan sihat - merangsang perkembangan kanak-kanak/remaja, menguatkan tulang, melindungi rambut, kulit, membran mukosa, gigi sihat, gusi dan sistem reproduksi juga penghasilan sperma yang sihat.






Di pasaran terdapat pelbagai Vitamin A.

Apa kelebihan Carotomax berbanding produk lain di pasaran?

Apa yang menjadikan Carotomax Shaklee adalah yang terbaik untuk anda?

Jom kita lihat perbandingan Carotomax dengan beberapa produk jenama lain di pasaran.









Hubungi Zai untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee.
Berminat untuk daftar keahlian Shaklee ?
Daftar di sini.
( Isi form dan admin akan hubungi anda )




Zailatul Akmal

Shaklee Independent Distributor [ID No : 882322]

SMS / WHATSAPP 019 344 3650 


Boleh refer sini untuk Senarai Pengedar Shaklee yang sah seluruh Malaysia :) 





"Terima kasih kerana mendapatkan produk Shaklee daripada saya. Saya bertanggunggjawab untuk membimbing dan memberi servis kepada anda. Sekiranya anda berminat untuk mendaftar sebagai pengedar Shaklee ( ahli Shaklee ), anda boleh menghubungi saya untuk saya bantu proseskan pendaftaran anda atau boleh juga daftar sendiri dengan walk in di branch Shaklee, dengan mendaftar dibawah ID Shaklee saya 882322 dan anda akan diberikan bimbingan daripada saya ..."


TERIMA KASIH KERANA MEMILIH SHAKLEE :)




Rita Rudaini Makan, Kongsi & Bina Biznes Shaklee





Rita Rudaini pun jual Shaklee?
------------
Ramai share harini posting kak Rita bgtau manfaat dia dpat hasil dr consume Shaklee

Sebenarnya tiada paksaan pun dalam Shaklee untuk jual kalau tak mahu. Beli pada harga ahli dan guna sendiri pun dah jauh untung apatah lg klu serius berbiznes lagilah untung berganda2x.

Konsep kami dlm Shakee mudah

Use, Share and Build
Guna, Kongsi dan Bina


  1. Memula kita makan produk.
  2. Manfaatnya kt kongsikan testimoni sendiri kongsi dgn keluarga, kenalan, FB, IG & Blog.
  3. Kemudian apabila ada yang nak order dgn kita, kita pun bolehlah jual pada mereka.

Itu sahaja. Yang perlu ada adalah komitmen self driven masing2x untuk belajar bina kestabilan dan kekukuhan bisnes dgn guidance dari leaders3x dh berjaya

InshaAllah, selagi kesihatan adalah agenda utama yang dititikberatkan, Shaklee sentiasa menjadi pilihan utama ikhtiar cegah sebelum parah!

Nak tanya lebih lanjut pasal Shaklee dan peluangnya, daftar di sini

http://www.shaklee.com.my/?joinnow=882322

Mudah shj Shaklee ni

Sendiri Makan
Sendiri Kongsi
Sendiri Bina

Kesihatan cemerlang
Pendapatan bertambah
dengsn Shaklee

Terus daftar ya!

http://www.shaklee.com.my/?joinnow=882322

Admin akan hubungi anda 👍



TERIMA KASIH KERANA MEMILIH SHAKLEE :)

SET KECANTIKAN ESP & VITAMIN E ( SET KULIT GLOWING SHAKLEE )




"Muka gebu berseri, Blackhead Hilang, Jerawat kecut"

Gabungan ESP + Vitamin E sememangnya gabungan TERBAIK untuk kulit yang cantik dan cerah. .

Selain makan, boleh juga dijadikan MASKER! Jimat kan!!

Kelebihan ESP :
Kulit muka cantik, halus,gebu dan berseri
Membantu hilangkan parut jerawat di muka.
Memberi tenaga berpanjangan menjadikan badan semakin sihat dan kurang letih.
Menganjalkan kulit dan menganjalkan kembali payudara yang kendur.

Kelebihan VITAMIN E :
Vitamin penting untuk kecantikan kulit
Bertindak sebagai anti penuaan dan anti oksida
Melindungi dan mencegah kerosakan sel, menghaluskan dan mencerahkan kulit
Mempercepatkan proses pemulihan kulit,bagus untuk mereka yang mempunyai kulit kering
Berupaya mengawal kandungan minyak dalam kulit
Berupaya mengurangkan kesan jeragat yang ada pada kulit serta menghilangkan parut-parut
Awet muda



Hubungi Zai untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee , proses pendaftaran keahlian Shaklee anda dan juga harga produk Shaklee.





Zailatul Akmal

Shaklee Independent Distributor [ID No : 882322]

SMS / WHATSAPP 019 344 3650 


Boleh refer sini untuk Senarai Pengedar Shaklee yang sah seluruh Malaysia :) 





"Terima kasih kerana mendapatkan produk Shaklee daripada saya. Saya bertanggunggjawab untuk membimbing dan memberi servis kepada anda. Sekiranya anda berminat untuk mendaftar sebagai pengedar Shaklee ( ahli Shaklee ), anda boleh menghubungi saya untuk saya bantu proseskan pendaftaran anda atau boleh juga daftar sendiri dengan walk in di branch Shaklee, dengan mendaftar dibawah ID Shaklee saya 882322 dan anda akan diberikan bimbingan daripada saya ..."


TERIMA KASIH KERANA MEMILIH SHAKLEE :)

NOTA rujukan untuk wanita yang sedang merancang untuk hamil, ibu hamil & ibu menyusu ( SHAKLEE )



"MOM, YOU'RE AMAZING!"


Terima kasih Nutritionist Shaklee Nurul yang berkongsi ilmu dan tips ini. Jadi, ini notes sebagai rujukan bersama buat wanita yang sedang merancang untuk hamil, ibu hamil juga ibu yang sedang menyusukan bayi serta tidak dilupakan pasangan masing-masing.


***


SEBELUM KEHAMILAN

Gaya Hidup
* Bersenam - uruskan berat, berat berlebihan sukar mengandung.

* Tidak merokok/alkohol

* Kekal aktif

* Bijak urus stress


Persekitaran

* Hadkan penggunaan bahan kimia, perfume

* Hadkan pendedahan kpd toksik dan radiasi


Pemakanan
* Kurangkan pengambilan caffein - ganggu hormon balance

* Elakkan makanan diproses, spt sosej tinggi bahan additive

* Cukup dengan Folic, protein, Vitamin C, GLA


Nota tambahan : "VITAMIN C Mampu Meningkatkan Kesuburan Wanita sebanyak 44%"


SEMASA KEHAMILAN

Berat badan yang perlu ditambah, mengikut BMI.

Normal : Tambahan berat 11.5 kg - 16 kg


Tips sihat semasa hamil :

DO

* Senaman ringan

* Pengambilan cecair cukup

* Senaman kegel

* Nutrisi lengkap


DON'T

* Senaman berat

* Cuaca panas/sejuk

* Altitud tinggi

* Makanan tinggi pengawet, cholestrol, gula, garam


Nutrisi Penting

  • PROTEIN 
--> Beri tenaga juga asid amino untuk pembinaan sel asas dan perkembangan pesat sel bayi.

  • ASID FOLIK 
--> Penting dalam penghasilan tiub neural, yang kemudian bentuk tulang belakang dan otak.

--> kecacatan tiub neural berlaku antara 15&28 hari selepas persenyawaan

  • VITAMIN C 
--> Bantu serap zat besi dan asid folik.

--> Pembentukan tisu penghubung, pertumbuhan otot dan tulang

  • KALSIUM 
--> Menghasilkan tulang dan gigi yang kuat, penghasilan jantung yang sihat, saraf dan otot.

--> Sekiranya bayi tak dapat cukup kalsium, bayi akan ambil kalsium dari tulang ibu membawa kepada osteoporosis.

  • OMEGA 3-DHA 
--> Penting untuk perkembangan otak dan mata



SELEPAS KEHAMILAN


Menyusu, mengapa perlu menyusukan bayi?
* Lindungi bayi dari jangkitan

* Erat ibu dan bayi

* Sokong pemulihan ibu

* Mengurangkan risiko kanser payudara dan ovari

* Cepatkan pengecutan rahim


Tips untuk meningkatkan susu ibu

* Minum air kosong yang cukup

* Susukan dengan kerap

* Pam antara tempoh menyusu

* Pastikan latch dengan betul

* Ambil makanan tambahan (55% susu ibu adalah terdiri dr asid lemak omega-3

* Protein mencukupi

* Sokongan dari keluarga

* Rehat yang mencukupi


Nutrisi untuk menyokong penyusuan
  •  ZAT BESI
  •  KALSIUM
  •  PROTEIN
  •  ASID LEMAK OMEGA 3
  •  VITAMIN C
  •  ALFALFA (Penggalak susu)


Konsultasi, Rujukan dan Tempahan Pre/Post Natal Set:


Whatsapp 📲 019-3443650

Whatsapp 📲 019-3443650

Whatsapp 📲 019-3443650











Hubungi Zai untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee , proses pendaftaran keahlian Shaklee anda dan juga harga produk Shaklee.





Zailatul Akmal

Shaklee Independent Distributor [ID No : 882322]

SMS / WHATSAPP 019 344 3650 


Boleh refer sini untuk Senarai Pengedar Shaklee yang sah seluruh Malaysia :) 





"Terima kasih kerana mendapatkan produk Shaklee daripada saya. Saya bertanggunggjawab untuk membimbing dan memberi servis kepada anda. Sekiranya anda berminat untuk mendaftar sebagai pengedar Shaklee ( ahli Shaklee ), anda boleh menghubungi saya untuk saya bantu proseskan pendaftaran anda atau boleh juga daftar sendiri dengan walk in di branch Shaklee, dengan mendaftar dibawah ID Shaklee saya 882322 dan anda akan diberikan bimbingan daripada saya ..."


TERIMA KASIH KERANA MEMILIH SHAKLEE :)


Selamat Menyambut Ramadhan

Semoga bulan ini kt manfaatkan
sepenuhnya dengan mengerjakan
amal ibadah ikhlas kerana Allah Taala

Salam dr saya,
Zai
Founder of Zinnia Aura Empire



(ONE DAY PROMOTION ONLY!) PROMOSI SHAKLEE 28 MEI 2016






ONE DAY PROMOTION ONLY!

➡Sah pada 28 Mei 2016 (Sabtu) ini saja⬅

Beli mana2 set berikut, anda layak dapat FREE vitamin dan beg dr Shaklee!

  • Set Puasa Ramadhan (Percuma Vitamin C 1 botol dan Non Woven Bag)
  • Set Detox (Percuma Cinch Coklat 1 canister dan Non Woven Bag)
  • Set Shapu Up (Percuma Cinch Coklat 1 canister dan Non Woven Bag
  • Pek Kembar Vivix (Percuma Vitamin C 1 botol dan Non Woven Bag

Whatsapp Set A , B , C atau D ke 019.344.3650

*** Sila buat bayaran selewat2nya sebelum 28 Mei ni ya ! ")




RESEPI AIR TURUNKAN KOLESTROL


Air Barli Lemon

Bahan-Bahan:

Barli biji
Madu
Lemon

Cara-caranya:

Basuh barley & rendam seketika.
Masak barli sehingga lembut.
Masukkan dalam cawan - squeeze sdikit lemon + madu.

Siap!

Kebaikan :
- Menurunkan kolestrol
- Menurunkan berat badan
- Mencegah jangkitan saluran kencing
- Mencegah batu karang
- Anti-bakteria - bagus diambil ketika demam, batuk dan selsema
- Mengawal gula dalam darah

** Utk anda yang Gluten Intolerance - Ini mungkin tidak sesuai untuk anda.

Enjoy it!

- Dr.Malinda


Tutorial Buang Broken Link


Dah makan ke ?

Okay, entry kali ni tiada kena mengena dengan Shaklee. Tapi zai nk bagi TUTORIAL pulak.

Eh tetiba je nak bagi tutorial ni dah kenapa ???

Al-kisahnya, malam semalam tengah sakan blogwalking, singgah la blog si AISYAH ni. Saje cuci mata tengok tutorial kt blog aisyah. Mata ni tertarik nk bukak tutorial buang broken link.

Selama ni memang tak ambik tahu pun apa itu "Broken Link"? memang abaikan aje.

Lepas tu, zai mula singgah ke merata2x blog untuk baca apa itu "Broken Link"?

Ni zai ringkaskan ikut kefahaman zai ya.

"Broken Link" ini perlu dibuang/dibetulkan serta-merta kerana ia boleh memberi kesan buruk kepada blog kita terutama pada ruang search engine. Ia juga boleh memberi kesan kepada trafik blog kita.

Jadi untuk kita-kita yang ada blog ini kenalah selalu check samada blog kita ada "Broken Link" ataupun tidak dari semasa ke semasa.

Antara punca berlakunya "Broken Link" ini adalah :-
  • BACKLINK
  • KOMEN YANG ADA BACKLINK pun boleh jadi sebab
  • ADA BLOG YANG DAH TUKAR ACCOUNT , ni banyak kat entry GIVEAWAY
  • TUKAR LINK
  • CREDIT ke link yang dah mati atau dah tak berfungsi
***Maafkan zai kalau ada silap dalam apa yg zai terangkan ni ya.

Bagaimana nak check blog kita ada "Broken Link" ni ataupun tidak ?

Meh zai tunjukkan caranya.

*****

Pertama sekali,

klik link ni untuk check "Broken Link".

Kedua,


Zai ada 10 broken link! jadi jomlah kita buang atau betulkan. 
***Nasib baik 10 je, orang lain ada yang dpt beratus broken link, ada juga dpt beribu broken link! Yang tu lagi laah memerlukan kesabaran yang tinggi untuk buang satu-satu.....

Ketiga,

Caranya, boleh klik url atau src , boleh klik salah satu. Macam zai, zai klik kedua2xnya sekali.
Senang sikit nak cari mana puncanya "Broken Link" ni.

Ni contoh bila tekan src. keluar lah macam ni. Blh tgk mana puncanya broken link tu.
kalau rasa pening yang src ni, boleh klik url la ya.


Bila zai dah jumpa mana puncanya, ada yang zai betulkan saje dan ada juga yang zai buang entry nya terus.

Keempat,

RE-CHECK!!!

Walaupun dah selesai buang semua, kena check lagi sampai lah jadi 0. Sekali lagi masuk link tadi untuk re-check. Selesai check kali kedua, ada 2 lagi "Broken Link" yang zai kena buang.

Ulang balik cara di atas.



Selesai check untuk kali ketiga. Dah 0! Alhamdulillah.

10 + 2 = 12. Nasib baik 12 je broken link yang ada kt blog zai ni. Kalau ada beratus atau beribu broken link macam orang lain, menangis zai rasa. Sebab untuk zai cari satu-satu punca 12 broken link dlm blog zai ni pun dh menguji kesabaran. Huhuhu.

Nasib baik Allah gerakkan hati zai ni nak tengok tutorial buang broken link kt blog aisyah tu. Kalau tidak, mahu tak berkumpul sampai beribu broken link kt blog ni nnt. Jenuh pulak nanti.


****

Dari tak tahu , sekarang zai dah jadi tahu :)

Moga tutorial ni bermanfaat buat anda. 
Marilah sesama rajinkan diri untuk check "Broken Link" ni.

Selamat mencuba! :)




Berpuasa dengan Mighty 3 Gems Programme Shaklee

Suruhan berpuasa daripada firman Allah SWT:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا كُتِبَ عَلَيْكُمُ الصِّيَامُ كَمَا كُتِبَ عَلَى الَّذِينَ مِنْ قَبْلِكُمْ لَعَلَّكُمْ تَتَّقُونَ

Maksudnya: Wahai orang-orang yang beriman! Kamu diwajibkan berpuasa sebagaimana diwajibkan ke atas orang-orang yang dahulu daripada kamu supaya kau bertakwa.
(Surah al-Baqarah 2:183)

Prof. Dr. Harun Din berpendapat,

"Memang berpuasa itu sangat berfaedah, perut boleh diibaratkan sebagai mesin, maka jika mesin itu terus berjalan tiada henti, maka ia akan cepat rosak. Begitulah perut dan alat-alat pencernaan, ia perlu rehat selama sebulan misalnya, jika tidak, maka akan cepat rosak." *Rujuk Rawatan Penyakit Menurut al-Quran & as-Sunnah.

*****

Sempena bulan Ramadhan yang bakal menjelma tidak lama lagi, kami ada menawarkan Mighty 3 Gems Programme atau lebih dikenali sebagai Set Berpuasa Shaklee atau menu sahur yang mudah & berkhasiat utk pastikan anda rasa bertenaga sepanjang berpuasa.



Set ini sesuai diambil ketika bersahur untuk memastikan anda rasa kurang letih, kurang haus & kurang lapar. Dan paling menarik , set ini sesuai juga diambil oleh ibu hamil dan ibu yang menyusu ( breastfeeding ). Set ini juga cadangan terbaik untuk mereka yang ada gastrik .

Ramai tidak sedar yang sarapan merupakan rahsia untuk kekal sihat dan bertenaga sepanjang hari. Dengan tidak bersarapan , anda mungkin :
  • Tidak dapat memberi tumpuan untuk masa panjang
  • Kurang peka
  • Mengambil masa yang lama untuk bertindak balas
  • Kandungan gula dalam darah yang rendah
  • Produktiviti kerja menurun
Jadi, pada sesiapa yang jenis memang tidak ambil sarapan atau jenis yang malas masak untuk bersahur ataupun jika terlambat bangun untuk bersahur, set ini sangatlah sesuai untk anda.

Mighty 3 Gems Programme ini bukan sahaja diamalkan pada bulan Ramadhan saje ya. Set ini biasa juga diambil selain bulan Ramadhan. Ada yang ambil untuk ganti puasa , ada yang ambil sebagai sarapan mereka setiap hari dan golongan atlit juga ambil set ini setiap hari. Menarik bukan ? Set ini juga boleh diambil oleh semua golongan dari kanak-kanak sehinggalah warga emas.


Kebaikan set Mighty 3 Gems Programme ini adalah : 
  • Bertenaga sepanjang hari
  • Membantu dalam meningkatkan tahap kepekaan dan penumpuan
  • Memelihara kesihatan secara menyeluruh
Dalam set Mighty 3 Gems Programme ada ESP , Meal Shakes dan Performance Drink

1) Energizing Soy Protein (ESP) 
  • Ia adalah protein lengkap yang mengandungi 9 asid amino yang sangat tinggi nilainya dalam pembentukan sel
  • Membekalkan tenaga 
  • Memberikan rasa yang kenyang 
  • Membantu sistem pertahanan tubuh untuk melawan penyakit
  • Membanyakkan susu badan (milkbooster)
  • Membantu mengekalkan kepejalan otot
  • Glisemik rendah yang dapat membantu mengekalkan gula dalam darah yang normal
  • Mengekalkan tahap kolestrol normal dan menggalakkan kesihatan jantung dan prostat
    2) Meal Shakes 
    • Ianya multivitamin a.k.a pemakanan lengkap. Rasanya sangat sedap seperti rasa ice cream vanila tp dlm bentuk serbuk.
    • Meal Shakes Shaklee adalah salah satu pilihan pemakanan yang diberi jolokan ‘easy-on-the-go meal’ kerana penyediaannya yang begitu mudah, dan kandungannya yang lengkap membekalkan nutrient keperluan harian.
    • Meal Shakes sesuai untuk kanak-kanak yang aktif dan tak boleh duduk diam. Sesuai juga buat mereka yang tidak sempat mengambil sarapan dan hidangan yang seimbang. Juga membekalkan nutrisi kepada mereka yang sukar untuk menelan supplemen dalam bentuk pil terutama warga tua.
    • Membekalkan sekurang-kurangnya 35% (atau lebih) Nilai Harian (Daily Value) bagi 19 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh tubuh.
    • Sumber yang kaya dengan kalsium, fibre dan protein.
    • Pilihan terbaik rendah lemak dan rendah glisemik.
    • Rasa French Vanilla yang enak (seperti aiskrim vanila), boleh diminum begitu sahaja atau dicampur dengan susu, atau minuman kegemaran.
    • Meal Shakes Shaklee juga boleh diambil sekiranya anda mahu menguruskan badan (selain rangkaian produk dalam program Weight Loss Shaklee iaitu Cinch) kerana kandungan protein dan seratnya memberi rasa kenyang untuk tempoh yang lama.
    3) Performance Drink 
    • Membantu mengekalkan kandungan air dalam badan kita.
    • Mengandungi imbangan elektrolit yang sempurna untuk mencegah dehidrasi.
    • Merupakan minuman kegemaran atlit (ala-ala 100 plus tapi lagi sedap). Mempunyai perasa oren, sesuai diminum begitu sahaja atau dicampur bersama Mealshake dan ESP.
    • Performance Drink merupakan produk pilihan breastfeeding mothers yang berpuasa kerana banyak tenaga dan bendalir yang dikeluarkan ketika proses menyusu.

    *****
      Jadi , jika ANDA:
      • Cepat sangat rasa lapar
      • Baru tengahari dah menggigil
      • Selalu rasa lembik dan letih ketika berpuasa
      • Gastrik
      • Risau susu drop

      Jom dapatkan segera Mighty 3 Gems Programme dari Shaklee ini :)

      *****

      Detoksifikasi melalui ibadat puasa

      Puasa Ramadhan merupakan detoksifikasi. Detoksifikasi adalah kemampuan tubuh untuk meneutralkan dan membuang racun dari tubuh. Proses detoksifikasi terjadi pada usus besar, hati, ginjal, paru-paru, limfa serta kulit.

      Di sini, saya sertakan sekali "Meal Plan" untuk 7 hari Ramadhan. Anda boleh ikut meal plan ni ya. :)

      Moga kita sama2 dapat menjalani ibadah puasa nanti dengan sempurna. Jom sama2 rebut pahala dalam bulan Ramadhan. InshaAllah.











      *****


      Jom baca pengalaman mereka berpuasa dengan set shaklee :)















      InshaAllah, kita jumpa di next entry.


      SELAMAT MENJALANI IBADAH PUASA :)



      Hubungi Zai untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee , proses pendaftaran keahlian Shaklee anda dan juga harga produk Shaklee.





      Zailatul Akmal

      Shaklee Independent Distributor [ID No : 882322]

      SMS / WHATSAPP 019 344 3650 


      Boleh refer sini untuk Senarai Pengedar Shaklee yang sah seluruh Malaysia :) 





      "Terima kasih kerana mendapatkan produk Shaklee daripada saya. Saya bertanggunggjawab untuk membimbing dan memberi servis kepada anda. Sekiranya anda berminat untuk mendaftar sebagai pengedar Shaklee ( ahli Shaklee ), anda boleh menghubungi saya untuk saya bantu proseskan pendaftaran anda atau boleh juga daftar sendiri dengan walk in di branch Shaklee, dengan mendaftar dibawah ID Shaklee saya 882322 dan anda akan diberikan bimbingan daripada saya ..."


      TERIMA KASIH KERANA MEMILIH SHAKLEE :)

      Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...