Home Siapa Saya Disclaimer Mengapa Shaklee Cara Order Nak Jadi Ahli?

KISAH KURUS IBU ANAK 5 #ShakleeEffect #11



Beliau salah seorang champion Fat Fighters program s2uWeightLoss Challenge 2015

Mempunyai konsisten dalam weight management.biar lambat asal selamat janji faham konsep sebenar nk kurus dan diet seimbang!

Presenting kisah Syazwani Shazwani Aika

---

MY KURUS JOURNEY

Berat saya bermula dengan 63kg lepas bersalin Habib Sufiy turun 3kg je dari 66kg.

Saya dah bersalinkan 5 khalifah

Saya pernah mengandung sebanyak 8x

Pernah keguguran 2x

Berat tak sempat nak turun mengandung pulak 😂

Saya berusaha tapi tak sungguh2

Saya nak kurus tapi makan tak kawal kalori konon sebab anak menyusu saya tak boleh kurang makan.

Start bulan 8 tahun lepas saya serius nak turunkan berat.

Saya di ejek gemuk oleh seseorang

Disamakan saya dengan seseorang yg lebih tua

Baju pakai size L 😱

Habis kuat pun size M je ni bila dah naik size L saya serius takut baru terasa Ya Allah besarnya aku ni

Suami tak pernah komplen.

Habis2 pun dia cakap camni...

"Abg rasa lengan ni macam besar je" 😂

Saya je selalu komplen dah gemuk dia cakap takpe janji sihat.

Jadi bila nak kurus tu takde cabaran sangat sebab suami pun tak kisah sangat 😁

Satu hari tu saya tak sihat seminggu tak lalu makan tiba2 berat turun mendadak 6kg dalam masa 2 minggu.

Tiba2 berat jadi 57kg

Baju longgar

Seluar longgar

Pipi tak cikebom

Rasa seronok pulak

Bersemangat nak turunkan lagi berat

Tiba2 suami support 😅

"Syg turun berat 49kg abg bawak jalan2 oversea!"

Fuh lagi semangat nak kurus ni!

Saya tak buat diet extreme

Saya makan nasi tapi segenggam je

Saya kawal kalori intake 1000-1200 cal/day

Saya buat senaman HIIT yang memang super ohsem tercungap cungap beb

Kadang saya tambah senaman utk focus part2 tertentu macam kat perut dan peha.

Alhamdulillah berat berjaya turun sampai capai 49kg

Semua adalah tunjuk ajar dari coach saya master Firdhaus Zulkifli

Yg penting saya tak kelaparan boleh makan nasi hari2

Saya konsisten ambil Vitamin Shaklee untuk kurus

Saya enjoy pakai baju size XS

Saya boleh pakai baju lama2 dulu masa kurus

Muka dah tak de pau kacang

Tiba2 jadi kakak kat anak2 🙈

Suami saya cakap ok la sayang cukupla kurus macam ni jangan kurus dah 🙈

Alhamdulillah...semoga terus menten kurus

Pic masa gemuk takde sangat sebab tak suka amek gambar 😪



*****

Hubungi Zai untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee.
Berminat untuk daftar keahlian Shaklee ?
Daftar di sini.
( Isi form dan admin akan hubungi anda )




Zailatul Akmal

Shaklee Independent Distributor [ID No : 882322]

SMS / WHATSAPP 019 344 3650 


Boleh refer sini untuk Senarai Pengedar Shaklee yang sah seluruh Malaysia :) 





"Terima kasih kerana mendapatkan produk Shaklee daripada saya. Saya bertanggunggjawab untuk membimbing dan memberi servis kepada anda. Sekiranya anda berminat untuk mendaftar sebagai pengedar Shaklee ( ahli Shaklee ), anda boleh menghubungi saya untuk saya bantu proseskan pendaftaran anda atau boleh juga daftar sendiri dengan walk in di branch Shaklee, dengan mendaftar dibawah ID Shaklee saya 882322 dan anda akan diberikan bimbingan daripada saya ..."


TERIMA KASIH KERANA MEMILIH SHAKLEE :)



No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...