5 SEBAB WANITA PERLUKAN OMEGA-3



Assalamualaikum buat semua pembaca blog zai ni ")

Kalau zai tak silap, follower zai ni terdiri dari ramai wanitakan.
Jadi, petang2x ni zai nak share 5 sebab kenapa wanita perlukan Omega-3.

#1 - PERTAMA


Sebab pertama adalah boleh membantu wanita hadapi gejala 'datang bulan' dengan lebih relax, cool & steady.

Ramai wanita yang rasa tak selesa atau kejang setiap bulan terutamanya apabila masuk minggu datang bulan tu (ref:Dysmenorrhea).

Ini disebabkan oleh contraction yang sgt kuat di uterus dirangsang oleh prostaglandins (cecair dlm badan yang bersangkut paut dgn inflammation / keradangan). Tu yang rasa sengsara tengok pain tu kan.

Kajian menunjukkan Omega-3 sangat dikenali dengan sifat Anti Radang, ini dapat membantu 'relaxkan' simptom setiap kali 'dtg bulan' tu.

Ada juga yang jenis mood swing 🤔 (anda biasa kena ke). Kajian juga menunjukkan Omega-3 boleh bantu relaxkan mood swing tu.Sebenarnya Omega 3 tu dlm masa sama dlm mengawal hormon dan skalgus seimbangkan mood happy kt!

Bestkan Omega?



#2 - KEDUA

Sebab kedua wanita memerlukan Omega 3 ni berkait rapat dengan Rheumatoid Arthritis (RA)

Kenapa?

Mengikut statistik menunjukkan wanita mengalami simtom RA lebih ramai dr lelaki.

Ada diantara mereka mengambil Omega-3 dlm ikhtiar mengurangkan radang (ref: Joint Pain) dan rasa 'ketat' pada sendi.

Walau apapun kesihatan sendi ni penting untuk kita jaga sejak usia muda dan dapatkan nasihat doktor ya!

Best kan Omega!


#3 - KETIGA

Sebab ketiga wanita perlukan Omega-3 adalah dapat membantu melindungi diri mereka dr risiko Osteoporosis.

Sebenarnya ikut statistik, wanita lebih terdedah kepada risiko osteoporosis antara sebabnya adalah penurunan hormon estrogen masa monopos!

Ada study / review (ref: A systematic review of omega-3 and osteoporosis published in the British Journal of Nutrition in 2012) menunjukkan efek significant dari Omega-3 atas ketumpatan mineral tulang. Namun begitu pengambilan supplement kaya dgn kalsium dlm masa sama juga boleh bantu ringankan risiko Osteoporosis

Best kan Omega! dan Oste! Hehe


#4 - KEEMPAT

Sebab keempat wanita perlukan Omega-3 ini berkait dengan kanser!

Ada bukti (ref to: study of how disease spreads and can be controlled ),
menunjukkan makan ikan mengurangkan risiko kanser payudara ; kemungkinan ada peningkatan dalam pengambilan Omega-3 dalam pemakanan mereka!
(Ref: dietitians from Department of Nutrition and Dietetics​ at KK Women's and Children's Hospital​ (KKH), a member of the SingHealth​ ​group)

Tiada kajian lanjut atas claim ini namun sebaiknya bolehlah tambah pengambilan ikan atau sumber Omega-3 dlm diet anda untuk kesihatan seluruh badan.

Best tau Omega!


#5 - KELIMA

Sebab kelima wanita memerlukan Omega-3 adalah untuk Mood Happy Sokmo!!!

Wah ni yang syok sebab zaman skrang ramai betul under depression / stress.

Eh bukan awk, awk amik Omega Guard kan.

Ok.

Sebenarnya ada kajian atas Omega 3 yang menunjukkan kesan positif terhadap masalah depression
(Ref: Journal of Clinical Psychiatry, omega-3 supplements were found to be effective against major depression (but not anxiety disorders).)

Stress boleh dikawal sebenarnya selain itu melalui pengawalan makanan seimbang dan bersenam.

Best kan Omega
awak amik Omega Guard kan?


***

Kredit : s2uEFFECT

***

Tahukah anda, Omega-3 ada terdapat dalam Omega Guard :)



Jadi, ini ada BERITA BAIK buat anda.

Dengan setiap pembelian 5 botol Omega Guard dalam 1 resit sepanjang bulan ini,
anda akan dapat :

 Baucer RM60 (RM20 x 3) 😱

Jika anda tambah lagi 3 botol Omega Guard,
anda akan dapat lagi LEBIH. Nak tahu apa dia ? Tengok ni  :

 FREE membership Shaklee (worth RM80)
 Cash Bonus 5% (worth RM40)

Wow ! Banyak nya 😍
Dapat baucer, dapat free membership, dapat cash bonus lagi. dah JIMAT RM180.00 uolsss. 😱



******************************************


Hubungi Zai untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee.


Zailatul Akmal

Shaklee Independent Distributor




TERIMA KASIH KERANA MEMILIH SHAKLEE :)

No comments:

Post a Comment

zinniaza.com © . Designed by MaisarahSidi.com