Home Siapa Saya Disclaimer Mengapa Shaklee Cara Order Nak Jadi Ahli?

OMEGA GUARD SHAKLEE MINYAK IKAN TULEN BERKEPEKATAN TINGGI



Antara pelbagai lemak yang ada, terdapat satu yang anda tidak boleh kurangkan iaitu :
  • Asid lemak penting OMEGA-3 , di mana tubuh anda tidak mampu hasilkan sendiri. Dua jenis utama adalah EPA dan DHA, penting untuk kesihatan manusia.



6 Sebab mengapa perlu pilih Shaklee OMEGA GUARD


1. Mengandungi 7 spektrum lengkap asid lemak omega-3 tulen

- Omega Guard membekalkan spektrum lengkap tujuh jenis asid lemak perlu Omega-3 tulen seperti EPA, DHA & banyak lagi, yang biasanya ditemui secara semula jadi dalam ikan kecil di habitat lautan dalaman air sejuk.

- Spektrum lengkap asid lemak perlu OMEGA-3 dengan ketulenan tinggi adalah nutrien yang anda perlukan untuk badan yang kuat dan sihat.

2. Mempunyai DHA dan EPA yang tinggi


- Satu sajian memberikan 990mg asid lemak omega 3 (546mg EPA yang bermanfaat untuk kesihatan anda, 360mg DHA yang penting untuk perkembangan fungsi normal tubuh).

3. Penyulingan Molekul Berganda

- Untuk memastikan ketulenan dan kepekatan, minyak ikan di dalam Omega Guard menjalani proses moden Penyulingan Molekul Tiga Peringkat yang memekatkan asid lemak Omega-3 dan menyingkirkan bahan berbahaya seperti raksa, plumbub, kadmium, arsenik dioksin, PBC dan lain-lain bahan cemar.

(Info tambahan daripada nutrionist Shaklee, katanya tak semua pengeluar minyak ikan menggunakan penyulingan proprietari tiga molekul, Kalau ada pun hanya penyulingan 1x atau 2x.

Kenapa? sebab penyulingan proprietari tiga molekul ni merupakan satu proses yang mahal. Shaklee sahaja yg melalui penyulingan 3x sbb nak berikan yg terbaik utk pembeli2nya.)

Wahhh, Shaklee memang selalu beri yang TERBAIK. Sebab itu, harganya setara dgn KUALITI bukan jauh melampau mahal yer. MAMPU MILIK. :)

4. Minyak Ikan Ultratulen & Bergred Farmaseutikal



- Keselamatan & Kualiti Terjamin

5. Bau dan rasa hanyir yang minimum




6. Sahabat Laut  (Pensijilan oleh Friends of the Sea©)



- Diiktiraf oleh Friend of the Sea untuk membantu memastikan bekalan berterusan minyak ikan berkualiti tinggi yang stabil untuk produk Shaklee tanpa menjejaskan alam sekitar.

Manfaat Omega 3 Dalam Omega Guard Shaklee

1. Omega 3 mengimbangi perubahan dan kepekatan hormon PMS wanita
2. Melicinkan kulit dan kelihatan kemerah-merahan
3. Mencegah salur darah dari tersumbat
4. Omega 3 dapat mengelakkan strok
5. Mengekalkan tekanan normal darah
6. Membantu mengurangkan ketegangan urat leher
7. Mengurangkan sakit kepala
8. Merendahkan kolestrol
9. Omega 3 dapat mencegah pembekuan darah dalam badan
10. Kekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolestrol LDL
11. Mengawal masalah obesiti
12. Mengurangkan risiko penyakit jantung
13. Sangat bagus untuk ibu hamil - membantu tumbesaran dan perkembangan otak janin
14. Meningkatkan perkembangangan memori janin dan kanak-kanak
15. Meningkatkan sistem imun tubuh dan sangat bagus untuk kesihatan kanak-kanak
16. Membantu menyihatkan paru-paru
17. Omega 3 juga boleh memperbaiki masalah alahan kulit seperti eczema, psoriasis, dll
18. Mengurangkan demam, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE (lupus erythematosus)
19. Omega 3 juga membantu memperbaiki penyakit buah pinggang
20. Membantu menentang kanser paru-paru, payudara, kanser prostat dan kanser kolon.
21. Membantu meningkatkan kesihatan hati selepas pembedahan
22. Membantu pankreas pesakit kanser berfungsi dengan lebih baik
23. Memelihara fungsi-fungsi sendi
24. Mencegah penyakit gout

Selain itu, Omega 3 yang tekandung dalam Omega Guard Shaklee membantu memperbaiki masalah berkaitan otak seperti :-
  • Mengurangkan tekanan emosi
  • Mengurangkan kemurungan dan kebimbangan
  • Membantu memperbaiki masalah autism
  • Membantu memperbaiki masalah kanak-kanak hyperactive
  • Mengurangkan masalah schizophrenia
  • Mengurangkan masalah lupa pada wanita yang telah melahirkan anak
Anda perlu mengambil Omega Guard Shaklee sekiranya anda:

- Ibu hamil (perkembangan otak bayi dalam kandungan, kurangkan risiko lahir bayi pramatang dan mengurangkan alahan bayi slepas bayi dilahirkan)
  • Ianya sangat penting dalam membantu pembentukan otak bayi dari peringkat awal pembentukan. Mengandungi DHA yang sangat penting untuk otak. DHA dan EPA dari Omega-3 ini penting untuk pembentukan otak dan mata bayi. Untuk ibu pula, ia membantu mengawal paras kolesterol dalam badan.
- Ibu menyusu (perkembangan otak bayi)
  • Pengambilan dan tambahan asid lemak Omega-3 dalam tempoh penyusuan susu ibu dapat menggalakkan perkembangan otak dan mata bayi. Ia dibuktikan secara saintifik bahawa neuron lebih mudah berhubung apabila kandungan Omega 3 lebih banyak di dalam otak. Tambahan pula, tidak ramai kanak-kanak yang diberi susu ibu mempunyai masalah fungsi otak seperti gangguan hiperaktif dan masalah tumpuan (ADHD) atau autisme.

- Kanak-kanak (Usia 0-6 tahun adalah peringkat umur yang sangat kritikal dimana pertumbuhan otak yang pintar memerlukan makanan yg kaya dgn asid lemak Omega 3, DHA dan EPA. dan bagus utk sistem imunisasi kanak2,asma,eczema)
  • Kalau anda rasa anda senang demam, mudah mengantuk kat kelas, ada penyakit asma, alergy.. or nak anak pintar, beli lah Omega Guard ni untuk anak anda.
- Individu yang ingin mengawal berat badan (Omega-3 meningkatkan hormone Leptine yg mengawal selera makan dan membakar lemak lebih cepat)
  • Membantu meningkatkan paras hormon Leptin iaitu hormon penting dalam pengawalan selera makan. 
  • Leptin akan menghantar signal kepada otak untuk mengehadkan rasa lapar. 
  • Leptin juga boleh meningkatkan metabolisma badan. Bila metabolisma meningkat, semakin cepatlah LEMAK JAHAT dibakar. 
  • Dalam satu kajian di Australia menunjukkan mereka yang bersenam dan mengambil asid lemak Omega-3 lebih banyak membakar lemak berbanding mereka yang hanya bersenam tanpa mengambil asid lemak Omega 3.
- Pengambilan 3 biji Omega Guard sehari selepas makan mampu memberi rasa kurang lapar kepada anda.
  • Berfungsi membakar lemak dan meningkatkan metabolisma
- Kajian dilakukan di Jepun & Czech Republic mencadangkan bahawa Omega-3 mampu menghalang pembentukan lemak badan & menggalakkan pembakaran lemak dengan cepat.
  • Membantu masalah perut buncit dan obesiti.
  • Kesimpulannya Omega-3 mampu mengurangkan selera makan disamping membakar lemak dengan cepat.
- Individu yg ingin meningkatkan kepekaan , daya ingatan dan kecekapan kerja.
  • Untuk perkembangan otak serta bantu penghantaran signal dalam otak kita.
- Lelaki yg mementingkan kesihatan (memelihara dari penyakit jantung, strok, obesiti, kencing manis dan banyak lagi)
  • mengandungi rangkaian penuh 7 jenis asid lemak omega-3 semula jadi iaitu EPA, DHA, ALA dan lain lain.
  • membantu dalam mengurangkan risiko penyakit jantung
  • memelihara kesihatan otak, penglihatan serta fungsi-fungsi sendi
- Wanita yg mementingkan kecantikan (flawless skin)
  • Melicinkan kulit dan kelihatan kemerah-merahan
  • Omega-3 juga boleh memperbaiki masalah alahan kulit seperti eczema, psoriasis, dan lain-lain.

- Kesihatan tulang dan sendi
  • mengurangkan radang sendi
***

Baik! Sempena bulan merdeka yang ke-60, ada offer menarik dari shaklee taw!

OMEGA REWARDS

Dengan setiap pembelian 5 botol Omega Guard dalam 1 resit, anda akan dapat :

 Baucer RM60 (RM20 x 3) 😱

Jika anda tambah lagi 3 botol Omega Guard,
anda akan dapat lagi LEBIH. Nak tahu apa dia ? Tengok ni  :

 FREE membership Shaklee (worth RM80)
 Cash Bonus 5% (worth RM40)

Wow ! Banyak nya 😍
Dapat baucer, dapat free membership, dapat cash bonus lagi. dah JIMAT RM180.00 uolsss. 😱




Bijak membeli bermula dengan bijak merancang dan bijak memilih.
Harap info di atas bermanfaat buat semua pembaca. :)

# Offer ini sah sepanjang bulan Ogos 2017, dari 1hb sehingga 31 Ogos 2017. 😙

Cepat, sementara stok masih ada! ✌️

***


Hubungi Zai untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee.
Berminat untuk daftar keahlian Shaklee ?
Daftar di sini.
( Isi form dan admin akan hubungi anda )




Zailatul Akmal

Shaklee Independent Distributor [ID No : 882322]

SMS / WHATSAPP 019 344 3650 


Boleh refer sini untuk Senarai Pengedar Shaklee yang sah seluruh Malaysia :) 





"Terima kasih kerana mendapatkan produk Shaklee daripada saya. Saya bertanggunggjawab untuk membimbing dan memberi servis kepada anda. Sekiranya anda berminat untuk mendaftar sebagai pengedar Shaklee ( ahli Shaklee ), anda boleh menghubungi saya untuk saya bantu proseskan pendaftaran anda atau boleh juga daftar sendiri dengan walk in di branch Shaklee, dengan mendaftar dibawah ID Shaklee saya 882322 dan anda akan diberikan bimbingan daripada saya ..."


TERIMA KASIH KERANA MEMILIH SHAKLEE :)






No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...