SHAKLEE 11.11 ONLINE SALE : THE BIGGEST 1 DAY SALE!

11.11 adalah tarikh yang sentiasa dinantikan oleh ramai penggemar shopping online kerana pada tarikh ini banyak company akan melakukan sale secara besar-besaran atau orang panggil "madness sale". Shaklee juga tidak ketinggalan untuk adakan sale 11.11 ni. :)

shaklee sale 11.11

Tanpa membuang masa, jom tengok apa yang Shaklee offer pada 11.11 ni!

ONE DAY SALE ONLY!

Antara item promosi kali ini adalah :

coqtrol plus shaklee

✔️ Coq-Trol Plus untuk boost energy, untuk kesuburan, beri energy pada sperma, kurangkan rasa mengantuk kat tmpt kerja dan untuk suaminyang selalu drive jauh


carotomax shaklee

✔️ Carotomax untuk orang yg rabun, ada masalah mata, kaya vitamin A. Banyak manfaat Caratomax ini vitamin A juga bagus untuk kulit cantik berseri.

gla complex shaklee

✔️ GLA Complex untuk tingkatkan kesuburan wanita, stabilkan period, balancekan hormon, kurangkan senggugut, untuk kulit cantik

youth skin care

✔️ Day Moisturizer Youth untuk protect skin dari uv, mencerahkan kulit, melembapkan kulit, mengurangkan pigmentasi, mengelakkan sunburn — ada BROAD spectrum sunscreen 


✔️ Renewal Night Cream Youth untuk mengaktifkan kolagen, mencerahkan kulit, menegangkan kulit, menggalakkan pembaharuan sel semasa tidur, kulit kelihatan muda, licin dan cerah. Ada masalah jeragat dan kulit muka kusam tak sekata ? Yess ini solution terbaik untuk anda.


shaklee 11.11 online sale

So jangan lupa grab promosi kali ni. Sebab selalunya kalau beli 2 item macam ni dapat 5% off je, tapi kali ni shaklee bagi up 11% off! Best gila!

shaklee beautiful 11.11 online sale



******************************************


Hubungi Zai untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee.


Zailatul Akmal

Shaklee Independent Distributor




TERIMA KASIH KERANA MEMILIH SHAKLEE :)

Planner 2019 Giveaway by Lullabyssz

Planner 2019 Giveaway by Lullabyssz

Tengah ada masa free ni, rasa nak ambil peluang la nak join GIVEAWAY.

Bukan apa, zai ni memang pantang nampak kalau hadiahnya adalah PLANNER. :D

Jadi, mana kawan-kawan yang belum join GIVEAWAY ni, cepatlah join ya.

Kalau nak join, sila klik banner gambar atas ni.

GOOD LUCK! :)

NAK MINTA PENDAPAT KAWAN-KAWAN BLOGGER




Hi uolsss.

Saje je la nak tanya pendapat korang semua kan.


Selalunya kan, bila orang tinggal komen kat entri kita tu,

Mesti kita akan balas kunjungan dia balik kan.

Kita akan pergi blog dia dan tinggalkan komen kt entri dia. SETUJU?


Apa orang kata,

"Orang berbudi kita berbahasa.

 Orang memberi kita merasa."


Tapi apa pula korang akan buat kalau korang selalu singgah blog dia,

dah tinggalkan komen kat banyak entri blog chatbox dia,

tapi dia tak pernah pun singgah blog kita tinggalkan komen.


Kalau dia tak jenguk blog dia, tu lain ceritalah.

Ni boleh dikatakan setiap hari dia aktif up entri baru kt blog.

Tapi dia boleh buat "deekkkkkk" je dengan kita.


Jadi saya betul-betul nak tahu apa korang akan buat?

Unfollow blog dia ke?

Atau biarkan saje.


Jom kita bincang.

Sebarang bentuk kecaman adalah dilarang sama sekali. Cewahhh :)


Terima kasih buat kawan-kawan blogger yang sudi singgah tinggalkan komen kt blog saya yang tak seberapa ini.

PENGEDAR SHAKLEE BERDAFTAR : KENAL PASTI BIG WHY KITA

DUA tiga hari ni busy coaching anak bisnes baru. Tapi busy macam mana pun tetap juga curi masa nak update entri blog dan blogwalking. Ramai orang nak berjaya tapi dia tak tahu untuk apa dia nak berjaya tu? Sebab tu ramai yang baru je buat separuh jalan, dah mudah nak give up.

kenal pasti big why kita


Kenal pasti BIG WHY kita

Sebelum kita mulakan sesuatu,
Kita kena pastikan apa BIG WHY kita nak lakukkan benda tu.
Kenapa? Mengapa? Sebab apa?

Dengan adanya BIG WHY, ia dpt bantu kita lebih fokus dan konsisten!
Tak kisah kita ni dropship ke agent atau stokis ikan jerung.

big why

Pujian utk kakak ni, masuk-masuk je terus dia explore group.
Terkejut katanya sebab tengok banyak nya info dan ilmu dalam group team kami.
Zai dah cakap kan. Kalau join zai, maknanya anda dah duduk dalam team yang betul.

Bimbingan kelas dari A - Z secara percuma je!
Boleh dikatakan setiap hari.
Mana nak dapat kat tempat lain kan?

Takkan ada sesiapa yang datang bagi kita kekayaan, kemewahan atau keselesaan kalau bukan kita sendiri yang usaha cari semua itu.

Jom bangkit berniaga, ubah mindset dengan hanya goyang kaki saja boleh dapat duit berkepuk jatuh dari langit.

Cepat join zai sekarang
Lagi cepat, rezeki pun cepat



******************************************


Hubungi Zai untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee.


Zailatul Akmal

Shaklee Independent Distributor




TERIMA KASIH KERANA MEMILIH SHAKLEE :)

Pencarian Bloglist December 2018 oleh Airah Syahirah



Yeah pagi ni kita join Segmen lagi.
Seronok rasa dapat support kawan-kawan blogger ni. :)

Untuk syarat no 4 :
"Berikan satu tajuk entry favourite korang dalam blog I."

Bagi zai, semua entri yang berkaitan dengan produk kecantikan dalam blog Airah tu lah favourite zai. Zai memang suka baca benda-benda nak cantik ni. hehehe.LUMRAH orang perempuan kan. :)

Kalau kawan-kawan lain nak join SEGMEN ni juga, tekan banner atas ni k.

Bye.

PENGEDAR SHAKLEE AKTIF & BERDAFTAR : LEMAK IKAN ATAU MINYAK IKAN?

Ini salah satu tips penting lagi dalam pemilihan minyak ikan yang ada di pasaran. Sebelum beli, check dulu kandungan EPA dan DHA nya.



Ada brand company lain, yang ada cuma 30% Omega 3 selebihnya lemak ikan, ada pula yang cuma 60% Omega 3.

Pilihlah brand yang mempunyai 85% dan ke atas minyak ikan berbanding lemak ikan.

Selalunya brand-brand begini adalah bergred Pharmaceutical Grade Fish Oil.

Kapsule Minyak Ikan adalah Halal

Selalunya bila kita sebut suplemen Omega 3 ni, ia berbentuk capsule.

Kapsul ni, kekadang ada yang diperbuat daripada Bovine (sapi) dan ada juga daripada Porcine (Bab*), yang porcine tu confirm haram la kan, tapi yang Bovine kena pastikan ianya halal.

So sebelum beli, check dulu suplemen tu halal or tidak melalui logo atau Sijil Halal yang dikeluarkan daripada negara pengeluar.

Shaklee Malaysia mempunya sijil halal. Boleh amalkan shaklee tanpa was was ๐Ÿ˜Š๐Ÿ‘๐Ÿป



Satu sajian Omega Guard Shaklee (Recommended daily serving is 3 capsules) membekalkan 900mg asid lemak omega 3 yg perlu ie EPA dan DHA. Berdasarkan jadual di atas, kandungan EPA dan DHA di dalam Omega Guard Shaklee antara yg tertinggi berbanding jenama lain.

Omega Guard antara suplemen yang sangat digalakkan utk kita consume setiap hari kerana badan kita tak mampu menghasilkan asid lemak omega 3 yg perlu oleh badan kita untuk :
  • proses metabolisma
  • brain
  • alahan
  • asma
  • sendi
  • kesihatan jantung
  • kawal berat
  • kulit yg cantik 
wallaaa.. memang satu keluarga sangat memerlukannya.

TIPS MEMILIH MINYAK IKAN BERKUALITI TINGGI






Jangan lupa promosi Omega Guard bulan ni, boleh lihat di sini.

Nak lihat :
  • Set keperluan harian Shaklee, boleh lihat di sini.
  • Set slimming Shaklee, boleh lihat di sini.
  • Cara kurangkan berat badan dengan Shaklee, boleh lihat di sini.
  • 15 fakta tentang Omega-3, boleh lihat di sini.
  • 5 sebab wanita perlukan Omega-3, boleh lihat di sini.

******************************************


Hubungi Zai untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee.


Zailatul Akmal

Shaklee Independent Distributor




TERIMA KASIH KERANA MEMILIH SHAKLEE :)

SELAMAT DATANG AHLI SHAKLEE BARU BULAN NOVEMBER 2018

Selamat datang 2 ahli baru Shaklee. Seorang daftar untuk kegunaan sendiri, seorang lagi daftar untuk join bisnes Shaklee.

ahli shaklee


daftar ahli shaklee untuk bisnes

BELI PRODUK + DAFTAR AHLI RM75

Alhamdulillah, tadi zai dah daftarkan 2 ahli baru.

Bayangkan siang tadi tengah sibuk pergi sana sini cara barang utk majlis, masuk whatsapp

“Tanya harga VITAMIN C & VITAMIN E serta nak daftar ahli”

Lepas je bagitau details harga semua, 
Terus minta no acc
Dan terus juga buat payment selaju-lajunya.

Terus zai berhentikan kereta tepi jalan,
Key in details dan submit order. Setel.

Nama pun segalanya di hujung jari kan?
Memang fleksible la buat bisnes Shaklee ni. :)


daftar ahli shaklee secara percuma

BELI PRODUK 200 UV DAPAT FREE MEMBERSHIP +
FREE POSTAGE + CASH REBATE

Asalnya beli 2 ketul YOUTH tu je iaitu :
  • YOUTH ACTIVATING SERUM
  • YOUTH RADIANCE C+E
Tapi zai suggest tambah lagi mana2 produk shaklee sebab sikit lagi je nak lepas utk dapatkan 
❤️FREE MEMBERSHIP
❤️FREE POSTAGE
❤️CASH REBATE

Tu tambah ESP last ๐Ÿ˜

Jadi dah boleh jimat duit daftar ahli, duit postage dan siap dapat cash rebate! :)

*****

Pastikan anda mendaftar dengan business leader shaklee yang sah & dapat guide anda dengan baik.

Siapa nak join dropshipper team zai?

dropship shaklee

*****

promosi omega guard shaklee

SELAIN DAFTARKAN MEMBER BARU TADI,
TAK LUPA JUGA ORDER DARI REGULAR CUSTOMER

Thank you regular cust order :

✅2 botol Omega Guard

Kak N ni tak pernah putus order VIVIX, OMEGA, VITAMIN C & VITAMIN E dengan Zai tau.

Memandangkan bulan ni ada promosi Omega Guard, tu laju je order tak nak terlepas promosi bulan ni sebab ada penjimatan.๐Ÿ‘

*****

Lihat KELEBIHAN DAFTAR AHLI di sini.

Lihat Q&A NAK JADI AHLI di sini.


******************************************


Hubungi Zai untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee.


Zailatul Akmal

Shaklee Independent Distributor




TERIMA KASIH KERANA MEMILIH SHAKLEE :)

SERTAI BISNES SHAKLEE DENGAN YURAN RM75 SAHAJA

Yeayy malam ni ! Siapa belum register rugi!! Bulan ni yang mendaftar untuk bisnes dengan modal RM75 sahaja.

Secret Sucess Checklist Shaklee

You akan dapat

✔️ Free Ebook Marketing 
✔️ Live Coaching by Mentor Bisnes Jemputan 
✔️ Tak perlu buat Stok - HQ uruskan ! 
✔️ Tak perlu uruskan postage - HQ uruskan ! 
✔️ Reward bonus tambahan selain untung runcit 
✔️ Reward Loket Emas untuk 2 bulan performance

Dan yang paling special. #SecretSucessChecklist !

Dari checklist ni lah jadual instagram tersusun. Sales masuk dari blog, instagram. Boleh katakan checklist ni macam road map bisnes you.

Sorry checklist ni bukan utk dijual. ๐Ÿ˜‚
Ini khas hanya untuk yang mendaftar dengan team kami saja!

Nanti orang tanya lagi “ Nak beli harga RM50 boleh ? “ Serious lah hangpa nk beli ๐Ÿ˜…

Jangan buang masa.
Meh daftar lekaihhh

Lihat Q&A nak jadi ahli di sini.



******************************************


Hubungi Zai untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee.


Zailatul Akmal

Shaklee Independent Distributor




TERIMA KASIH KERANA MEMILIH SHAKLEE :)

PROMOSI NOVEMBER 2018 : OMEGA GUARD, SET YOUTH & SHAKLEEBABY

Seperti yang dinanti-nantikan setiap awal bulan, pastinya pengguna-pengguna setia Shaklee nak tahu apa promosi bulanan yang berlangsung sepanjang bulan ini. Betul kan? Dan anda juga bakal dapat penjimatan berganda-ganda serta banyak untung sekiranya anda terus mendaftar keahlian Shaklee (walaupun untuk makan sendiri, bukan untuk berbisness). Jadi, jom tengok senarai promosi bulan NOVEMBER 2018.

promosi shaklee november 2018


1. PROMO OMEGA GUARD ( FISH OIL ) BELI 2 DISKAUN 5%

Khas untuk kanak kanak yang sering batuk, selesema dan kahak, kulit berjerawat, warga emas dengan sakit sendi dan lutut, masalah period tak teratur. Banyak manfaat minyak ikan ni, turut bantu tambah selera makan.

Nak tahu lebih lanjut berkenaan OMEGA GUARD SHAKLEE, klik sini.

siapa perlu omega guard shaklee


2. PROMO OMEGA GUARD ( Fish Oil ) Beli 6 Percuma 1 + Herbal Blend

Pakej ni automatik dapat PERCUMA keahlian, penjimatan sehingga RM200++, anda boleh share bersama ahli keluarga dan sahabat untuk dapatkan harga jimat gila berbaloi baloi ni.

Nak tahu lebih lanjut berkenaan OMEGA GUARD SHAKLEE, klik sini.


omega guard shaklee kanak-kanak

3. PROMO YOUTH SKINCARE — Dapat percuma TRAVEL BEG !

Boleh beli starter set, maintainance set atau Intensive set. Semua set ni layak dapat TRAVEL BEG percuma ( Nak cuba dulu ? Beli satu satu item pun boleh )

Nak tahu lebih lanjut berkenaan skin care YOUTH, klik sini.

youth shaklee

basic set youth shaklee

set youth shaklee

skin care youth

4. BABY SHAKLEE : Gentle Bath , Massage Oil & Soothing Lotion - DISKAUN 30% !

Baby shaklee sangat sesuai untuk anak anak kecil terutama yang ada masalah eczema, atau sensitif. Berikan yang terbaik untuk si kecil. Bertukarlah kepada sabun mandian & lotion yang organic.

shakleebaby

NEW IN STOCK

1. HOT SELLING -- Restoring Eye Treatment YOUTH

Tahu kan Restoring eye treatment yang tengah laku keras bulan ni ! Beli Eye Treatment ni dengan harga SPECIAL bulan ni.

Nak tahu lebih lanjut berkenaan eye cream YOUTH, klik sini.

eye cream youth shaklee


2. ZINC PLUS dengan formula terkini.
Sesuai sangat untuk sesiapa ada masalah kuku rapuh, keguguran rambut, suami2 yang isteri tengah Ikthiar hamil.

Nak tahu lebih lanjut berkenaan Zinc Plus, klik sini.

zinc plus shaklee

PROMO terbaik ni korang boleh request nak dapatkan keuntungan berganda macam bawah ni:

  • FREE Membership.
  • FREE Postage.
  • FREE gifts.
  • Cash back to your account.
  • Penjimatan lebih RM300 dalam belian.


******************************************


Hubungi Zai untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee.


Zailatul Akmal

Shaklee Independent Distributor




TERIMA KASIH KERANA MEMILIH SHAKLEE :)

SEGMEN BLOGLIST BY FARAH FARHANA



Kawan-kawan, jom la join Segmen Bloglist By Farah Farhana ni.
Mudah je syarat-syaratnya! :D

Nak join, KLIK banner atas ni k...


KELLIE'S CASTLE : JALAN-JALAN, SEJARAH, HARGA TIKET & WAKTU OPERASI

ISNIN lepas, ada jalan-jalan ke Kellie’s Castle. Nama je asal Ipoh, tapi tak pernah jejak Kellie’s Castle. Jadi, bila ada kesempatan je, terus pergi. Nasib baik tak ramai orang masa tu sebab pergi hari kerja/sekolah. Bolehlah bergambar sakan kan?


Kellie’s Castle

Sejarah Kellie’s Castle

Pada awal tahun 1890-an, pengusaha British juga telah membuka estet-estet getah di sekitar Batu Gajah. Antaranya ialah Ladang Kinta Kellas, Ladang Kinta Valley, Ladang Harewood, Ladang Sengat dan lain-lain. Antara pengusaha British yang paling terkenal di Batu Gajah ialah William Kellie Smith dan Alma Baker. 

William Kellie Smith berasal dari sebuah kampung bernama Kellas di bahagian timur laut Scotland. Beliau datang ke Tanah Melayu pada tahun 1890 ketika berusia 20 tahun. Semasa di Pulau Pinang, beliau berkenalan dengan Alma Baker, seorang kontraktor di Kinta. Beliau kemudiannya berjaya di Batu Gajah sebagai pengusaha ladang getah Kellas Estate, Kinta Kellas Estate, dan lombong bijih timah Kinta Kellas Dredging Company. 

Di zaman kegemilangannya, hartawan Kellie Smith telah membina sebuah bangunan yang besar dan indah bagi kediaman keluarganya. Bangunan yang diberi nama Kellas House mula dibina pada tahun 1910. Bangunan tiga tingkat itu dibina mengikut rupabentuk sebuah istana di India. Tukang-tukangnya dibawa khas dari Madras.

Bangunan yang mempunyai 14 bilik, sebuah cellar dan terowong rahsia itu juga akan dilengkapkan dengan lift iaitu yang pertama di Tanah Melayu. Di tingkat kedua, akan dibina sebuah padang tenis dengan lantai simen. Berita mengenai bangunan itu pernah disiarkan dalam akhbar London Financier pada 15 September 1911. Akhbar itu menyifatkan rumah ketua pengurus Ladang Kellas itu mungkin yang paling unik di seluruh Timur Jauh, baik dari segi bentuk mahupun besarnya.

Apabila Perang Dunia Pertama tamat, sejenis wabak Spanish Flu merebak dari Eropah ke Asia, sampai Tanah Melayu dan juga Ladang Kellas. Ramai pekerja ladang dijangkiti wabak itu meninggal dunia. Ketua pekerja meminta Kellie Smith membina sebuah kuil supaya mereka boleh mendoakan keselamatan pekerja dari wabak tersebut.

Kellie Smith fasih bertutur bahasa Tamil dan Melayu. Beliau mengarahkan semua tukang yang sedang membina Kellas House supaya membina sebuah kuil baru di kawasan ladang berhampiran dengan jalan raya. Di bumbung kuil itu terdapat sebaris patung dewa Hindu dan di tengah-tengah barisan tersebut terdapat sebuah patung yang memakai pakaian pengurus ladang bangsa Eropah dengan topi putih. Kuil tersebut masih digunakan oleh pekerja Ladang Kinta Kellas hingga ke hari ini. 

Walau bagaimanapun bangunan Kellas House tidak dapat disiapkan pembinaannya apabila Kellie Smith meninggal dunia di Lisbon, Portugal pada 11 Disember 1926 ketika berusia 56 tahun. Sungguhpun Kellas House atau Kellie's Castle itu hanya seperti bangunan dalam keadaan 'sedang dibina', namun keunikannya menjadi salah satu tarikan pengunjung ke Batu Gajah kini.

















Balkoni Serambi Berhantu

William Kellie Smith telah mati akibat pneunomia di Lisbon, Portugal dan telah dikebumikan di tanah perkuburan British. Namun rohnya dikatakan berlegar pada waktu malam terutamanya di sepanjang koridor ini.

Kellie’s Castle Disebelungi Misteri

Pada Jun 2003, ketika kerja-kerja melebarkan jalan Gopeng-Batu Gajah berdekatan dengan istana ini sedang dilaksanakan, para pekerja secara tidak sengaja telah mengorek sebahagian daripada terowong setinggi 1.5 m dan 1 m lebar iaitu ketika jentera pengorek sedang memecahkan struktur kayu.

Terowong ini mungkin menghubungkan istana dengan sebuah kuil hindu, dipercayai salah satu daripada empat laluan keselamatan yang dibina oleh William Kellie Smith. Satu terowong lagi menghala ke pintu masuk garaj di sebelah selatan & terowong yang ketiga menghala ke jalan utama di sebelah timur. Di mana letaknya terowong yang keempat tidak diketahui.

Beberapa orang saksi mengatakan bahawa mereka pernah terserempak sebuah kereta berwarna hitam dalam salah sebuah terowong tersebut pada 1960-an.

Penduduk tempatan percaya bahawa istana ini berhantu kerana ramai pekerja telah mati sejak pembinaannya. Terdapat juga khabar angin yang mengatakan bahawa askar Jepun membunuh orang di dalam istana ini semasa Perang Dunia ke-3.

Ada juga orang yang mengatakan yang mereka pernah ternampak bayang-bayang William Kellie Smith berjalan-jalan di koridor. Walaupun beliau sudah mati di Portugal, dipercayai bahawa rohnya tidak tenang kerana impiannya untuk membina istana untuk isterinya, Agnes atau mungkin untuk meningkatkan kedudukan sosial beliau. Terdapat juga orang yang mengatakan bahawa mereka pernah terserempak jelmaan Helen di bilik tidurnya.

Pada tahun 1918, sejenis selsema Sepanyol yang kuat telah membunuh ramai pekerja ladang Tamil dan pengukir. Komuniti India telah meminta William supaya membina sebuah kuil untuk dewa Mariamman sebagai tanda memohon maaf dan bagi mendapatkan perlindungan. Setelah itu, penyakit selsema pun berakhir. Sebagai membalas jasa baik William, komuniti India telah membina patung beliau berdiri di sebelah dewa-dewa Hindu di bumbung kuil. Ukiran ini masih boleh dilihat sehingga ke hari ini di Kuil Sri Mahamariamah Ladang Kinta anggaran 500 ela jaraknya dari istana ini.


Zai panjat sampai atas bumbung tu. Cantik dapat tengok view dari atas tu. Oh ya, sebelum sampai ke kaunter tiket tu, ada kafeteria juga ya. Tapi ada rasa sedikit tak puas hati lah bila tengok banyak sangat lalat kat kafeteria tu. Nak duduk makan-minum kat situ pun tak senang kalau tengok lalat banyak macam tu sekali.

Waktu Operasi Kellie’s Castle

Istana ini dibuka kepada kunjungan awam dari jam 9.00 pagi - 6.00 petang (setiap hari).

Alamat Kellie’s Castle

Kellie's Castle,
Batu 5, Jalan Gopeng,
31000 Batu Gajah

Harga tiket masuk  Kellie's Castle

RM5.00 (Warganegara)
RM10.00 (Bukan Warganegara)

Ada tak pembaca blog www.zinniaza.com yang dah pergi ke Kellie’s Castle ni?
Kalau dah, tahun bila tu korunk pergi? Share la sikit pengalaman masa pergi sana.

Kita jumpa di NEXT ENTRY.


zinniaza.com © . Designed by MaisarahSidi.com