Sneak Peek YOUTH SKINCARE Shaklee : 100% VEGAN & KESAN seawal 7 hari

"Sneak peek" rangkaian skincare YOUTH Shaklee dengan 8 patents dan patents-pending yang mengambil masa 8 tahun untuk dihasilkan demi menjaga KUALITI & KEBERKESANAN PRODUK. Pasti mempunyai KEUNIKAN & KEISTIMEWAAN yang tersendiri. Memang tiada skincare lain yang setara dengan skincare YOUTH ini.

youth skin care 100% vegan

Petang semalam,zai berkesempatan hadirkan diri ke Health & Wellness Talk yang dianjurkan oleh Shaklee di mana ada "SNEAK PEEK" skincare terbaru, YOUTH dari Shaklee yang akan mula dijual tidak lama lagi.

Skincare YOUTH ni akan menggantikan skincare NUTRIWHITE & ENFUSELLE yang telah pun dihentikan jualannya sekarang ni.

Itu hanya pengenalan dan demo sahaja, nanti pada bulan FEB akan diadakan ROADSHOW YOUTH di mana VICE PRESIDENT, Beauty R&D dari Shaklee Corporation yang terlibat dalam penghasilan skincare YOUTH akan turun ke Malaysia ni untuk berkongsi info yang lebih lanjut tentang skincare ni. Wahh,tak sabar! Zai dah beli tiket roadshow ni. Uolss dah beli ke ? Harga tiket RM30.00 dan kita akan dapat baucer RM20.00 dari Shaklee. weeehuu!

Berbalik pada kisah petang semalam, zai sangatlah teruja ya bila dapat "CUBA TRY TEST" skincare YOUTH ni.! :D Serius talk, kalau sebelum ni ramai yang puji skincare NUTRIWHITE best kan? Kalau nak tahu, skincare YOUTH ni TRIPLE BEST dari NUTRIWHITE! Sangat MOIST dan dengan texture yang sangat LIGHT serta tidak melekit, jadi ia cepat diserap ke dalam kulit kita. Ni baru calit2x kt tangan je tau, belum sapu kt muka lagi. Tak sabarnya nak grab skincare YOUTH ni nanti!

***

Jom tengok kesemua 6 item yang ada dalam skincare YOUTH yang diformulasikan untuk kulit orang ASIA dengan 6 langkah mudah untuk :
  • Membersih
  • Menyegarkan
  • Menceriakan wajah
  • Mengaktifkan
  • Melindungi
  • Merawat

1) LUMINIOUS GEL OIL CLEANSER - pencuci muka




Membersih secara menyeluruh hingga ke dalam pori dengan YOUTH LUMINOUS GEL OIL CLEANSER. Cleanser YOUTH ni bukan sekadar cleanser je tau. Boleh juga dijadikan as MAKEUP REMOVER. Best kan? Dah tak payah beli asing2 macam NUTRWHITE sebelum ni. Kira 2 in 1 gitu.:)

Bau cleanser ni, wangi yakmat... Baunya betul2 FRESH. Paling wangi antara 6 item dalam skincare YOUTH. Upss, nak diingatkan, NO FRAGRANCE dalam skincare ni. Bau wangi yang ada memang bau dari bahan-bahan semulajadi yang digunakan dalam skincare YOUTH ni. MashaAllah :)

Sejujurnya, zai suka skincare yang ada bau wangi. Bila wangi, zai lagi rajin nak pakai! haha. Siapa macam zai jugak ?


2) PERFECTING SKIN TONER - penyegar kulit



Menutup liang pori yang sudah dibersihkan dengan YOUTH PERFECTING SKIN TONER.
Ramai sebenarnya yang tidak kisah dan menganggap pakai toner ni tidak penting.

Jika anda SKIP penggunaan toner lepas mencuci muka, liang pori akan terbuka besar.
Jika liang pori terbuka besar , boleh mengundang segala kekotoran dan jerawat-jerawat yang tidak diingini serta akan menyebabkan kulit lebih berminyak.

Jadi, please jangan abaikan penggunaan toner ni ya. Lagi2 untuk orang yang suka pakai mekap.


3) RADIANCE C + E CAPSULE ( PURE 20% Vitamin C & E ) - penjagaan EXTRA ISTIMEWA ( anti aging  )






YOUTH RADIANCE C & E (PURE 20% Vitamin C & E) untuk membantu menghasilkan sel kulit baru, meningkatkan keserian dan kecerahan kulit termasuklah mengurangkan bintik-bintik hitam serta kedutan dan menegangkan kulit.


4) YOUTH ACTIVATING SERUM - serum





YOUTH ACTIVATING SERUM mempunyai 10x ganda bahan aktif untuk memperbaharui dan meremajakan kulit serta memperbaiki sel-sel kulit dan menyokong penghasilan kolagen secara mendalam.


5) AGE DEFENSE MINERAL MOISTURIZER SPF 50 - krim pelembap siang






Melindungi, melembapkan serta memberi nutrisi kepada kulit dengan YOUTH AGE DEFENSE MOISTURIZER SPF 50 pada waktu siang.

*** perasan tak tiub dalam gambar atas ni kosong je tanpa label. Sebenarnya shaklee tengah siapkan label baru di mana yang sedia ada sekarang iaitu di US hanya setakat SPF 30. Tapi untuk Malaysia, Shaklee upkan lagi formula sehingga SPF 50 bersesuaian dengan cuaca kita di sini. :)


6) ADVANCE RENEWAL NIGHT CREAM - krim malam




YOUTH ADVANCE RENEWAL NIGHT CREAM menyokong pembaharuan sel kulit agar kulit sentiasa muda, halus & bersinar.

***

Apa KEISTIMEWAAN skincare YOUTH ini?
  • Rangkaian skincare YOUTH adalah 100% vegan ( semulajadi ).
  • Tiada ujian ke atas haiwan dijalankan.
  • Bebas dari 2,500 bahan kimia dan bahan penjagaan kulit yang merbahaya yang biasa ada dalam mana-mana skincare. 2,500 ya, bukan 10, bukan 100.:)
  • Bertindak 10x aktif dalam mempercepatkan pembaharuan sel.
  • Sesuai untuk semua jenis kulit. ( termasuklah kulit yang sensitif )
  • Hypoallergenic
  • Non-comedogenic
  • Dermatologist-tested
  • Ophthalmologist-tested ( membuktikan bahawa skincare ini selamat untuk mata, tidak merengsakan walaupun pada mata yang sensitif )

Perbezaan skincare YOUTH dengan skincare yang lain adalah :
  • Keberkesanan YOUTH dibuktikan dengan melalui KAJIAN serta UJIAN KLINIKAL.
  • Keputusan menunjukkan :
  1. TERBUKTI secara klinikal 100% wanita yang mengikuti kajian ini berjaya memiliki kulit yang nampak lebih muda berbanding sebelumnya.
  2. TERBUKTI secara klinikal 2/3 daripada wanita yang mengikuti kajian ini telah berjaya mendapatkan kulit yang lebih muda 10 dari usia sebenar!
  3. TERBUKTI SECARA KLINIKAL TANPA KOMPROMI!

Bahan yang terkandung dalam skincare YOUTH ini adalah :
  • Schisandra Chinensis Fruit Extract - menyokong struktur kulit lebih muda serta memberi khasiat kepada kulit.


  • Apple Cell Extract & Gentle Vitamin A- mempercepatkan kadar pembaharuan sel kulit serta menyegarkan juga melembutkan



  • Lotus Japonicus Extract - menyokong penghasilan kolagen dan elastin yang menegangkan kulit tanpa kedutan.


  • Muscadine Grape Polyphenols - melindungi kolagen & elastin sekaligus memberi perlindungan pada kulit.

Muscadine Grape juga merupakan bahan PREMIUM dalam VIVIX :)

  • Vital Repair+ (Vitamins, Botanicals)  - melawan radikal bebas serta memberi perlindungan pada kulit.
***



TESTIMONI YOUTH SHAKLEE
Anda boleh lihat testimoni YOUTH di SINI.


********************************************


Hubungi Zai untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee.


Zailatul Akmal

Shaklee Independent Distributor



TERIMA KASIH KERANA MEMILIH SHAKLEE :)

8 comments:

  1. Replies
    1. sangat ! ramai juga yg tegur cantik packaging YOUTH ni :)

      Delete
  2. Macam best jeaa. Packaging besar mesti dapat jimat sebab tahan lebih lama

    ReplyDelete
  3. semoga lebih murah rezeki :)

    ReplyDelete
  4. macam berbaloi je beli ini

    ReplyDelete
    Replies
    1. sangat berbaloi. susah nak cari skin care sebagus YOUTH ni.

      Delete
  5. Hai Faiq ada buat segmen Pencarian Bloglist. Jom join

    http://najmi-faiq.blogspot.my/2018/02/segmen-pencarian-bloglist-faiq-najmi.html

    ReplyDelete

zinniaza.com © . Designed by MaisarahSidi.com