7 February 2018

LEBIH MUDA & JELITA DENGAN RANGKAIAN SKIN CARE YOUTH SHAKLEE

Rangkaian skin care YOUTH yang dibangunkan oleh Shaklee ini bukan hanya sekadar meningkatkan kesihatan kulit anda secara dramatik, malah ianya 100% dijamin mampu mengubah usia kulit anda menjadi lebih muda & jelita. Menakjubkan bukan?


Selepas 2 minggu sneak peak skin care terbaru dari Shaklee, YOUTH, akhirnya YOUTH sudah pun selamat zai miliki. Sempena Business Leader National Conference (BLNC) yang berlangsung pada 3 Februari yang lepas, kami leader2 shaklee dapat beli skin care YOUTH ni terlebih dahulu. Jualan sebenar akan bermula pada bulan Mac nanti. Tak lama lagi kan?

Skin care YOUTH dibangunkan secara klinikal oleh pakar kulit bertaraf antarabangsa.
Dengan melalui ujian klinikal & kajian melalui Indeks Usia Kulit ( Skin Age Index )  dengan
mengukur penampilan tanda-tanda penuaan kulit dengan data klinikal yang berasaskan fakta. Iaitu dari segi :

  • Kedutan kulit
  • Tekstur kulit
  • Saiz pori
  • Hiperpigmentasi
  • Tona kulit
  • Seri kulit
  • Keanjalan
  • Kekenduran

"Keputusan terbukti secara klinikal tanpa kompromi."

Ini telah memberikan keputusan yang sangat LUAR BIASA terhadap penampilan dan usia kulit selepas penggunaan skin care YOUTH iaitu :

  • 100% wanita yang menggunakan skin care YOUTH dibuktikan secara klinikal telah memiliki kulit yang kelihatan lebih muda.
  • 2/3 daripada wanita yang menggunakan skin care YOUTH ini telah mengubah usia kulit mereka kepada sedekad (10 tahun) lebih muda dari usia sebenar mereka.

Apa KEISTIMEWAAN skin care YOUTH ini?
  • Rangkaian skin care YOUTH adalah 100% vegan ( semulajadi ).
  • Tiada ujian ke atas haiwan dijalankan.
  • Bebas dari 1,500 bahan kimia dan bahan penjagaan kulit yang merbahaya yang biasa ada dalam mana-mana skincare. 1,500 ya, bukan 10, bukan 100.:)
  • Bertindak 10x aktif dalam mempercepatkan pembaharuan sel kulit.
  • Sesuai untuk semua jenis kulit. ( termasuklah kulit yang sensitif )
  • Hypoallergenic
  • Non-comedogenic ( tidak menyumbatkan liang pori )
  • Dermatologist-tested
  • Ophthalmologist-tested ( membuktikan bahawa skincare ini selamat untuk mata, tidak merengsakan walaupun pada mata yang sensitif )

"KUASA BOTANIKAL"

 Asas kepada kulit cantik dan kelihatan muda adalah pembaharuan sel. Apabila umur meningkat, pembaharuan sel menjadi perlahan dan kurang menghasilkan kolagen serta elastin. 

Tidak seperti skin care biasa, setiap produk skin care YOUTH diformulasi secara spesifik dan menggunakan teknologi canggih bagi menangani pelbagai faktor penuaan yang bukan sahaja pada permukaan kulit malah menyasarkan sehingga ke peringkat sel kulit anda.

Ini dapat dilakukan dengan menggunakan YOUTH Complex yang ada terdapat di dalam skin care YOUTH Shaklee yang juga memiliki 8 patents & patents-pending formula dengan menghasilkan protein YOUTH untuk menjana sel untuk menghasilkan lebih kolagen & elastin sekaligus bertindak lebih muda.

Bahan-bahan UTAMA yang terdapat dalam skin care YOUTH ini adalah :


  • MUSCADINE GRAPE - Polifenol Muscadine Grape yang sedang di dalam proses patents ini melindungi dan memperbaiki DNA sel dalam masa yang sama menghalang kerosakan kolagen dan elastin.


  • LOTUS JAPONICUS - YOUTH Complex yang juga sedang di dalam proses patents ini digabungkan dengan Lotus Japonicus untuk mengaktifkan protein YOUTH yang penting untuk penjanaan semula sel bagi menghasilkan lebih kolagen, elastin dan fibrilin. YOUTH Complex dihasilkan dengan gabungan bersama Lotus Japonicus & Schisandra Chinensis Fruit Extract yang membekalkan lebih banyak nutrien dan tenaga kepada kulit anda secara berstruktur.

  • APPLE STEM CELL EXTRACT - Kajian menunjukkan bahawa Apple Stem Cell Extract mengaktifkan & mempercepatkan pembaharuan sel kulit untuk menjadikan kulit kelihatan lebih muda. Ia juga mengekalkan serta memperbaiki tisu kulit supaya kulit anda kelihatan lebih berseri dan lembut dengan lebih lama.


  • SCHISANDRA CHINENSIS FRUIT EXTRACT - Secara tradisionalnya, herba ini digunakan di China, Jepun & Korea untuk melegakan dan menenangkan keradangan & kegatalan kulit. Sesuai untuk kesemua jenis kulit. Ia juga menyokong struktur kulit muda dengan menyuburkan kulit dengan vitamin semulajadi dan anti oksida.



  • VITAL REPAIR+ COMPLEX - Vital Repair+ Complex mempunyai pelbagai paten memberikan nutrien anti oksida dan vitamin-vitamin penting untuk menghalang radikal bebas yang merosakkan kulit dan menggalakkan tumbesaran sel sihat.


"YOUTH COMPLEX"

Kunci untuk mengecapi kulit yang cantik, kelihatan muda adalah dengan mempercepatkan pembaharuan sel kulit kepada kadar yang lebih cepat. Ia akan memperbaharui pada kadar yang optimum dan menghasilkan semua kolagen dan elastin yang kita perlukan untuk kulit yang lembut, gebu serta berseri.

Youth Activating Serum akan jadi produk paling dikehendaki kerana ia mempunyai 10x ganda kepekatan bahan aktif YOUTH  COMPLEX untuk mempercepatkan pembaharuan sel kulit.




"LANGKAH-LANGKAH PENGGUNAAN SKIN CARE YOUTH SHAKLEE"


1. LUMINOUS GEL OIL CLEANSER

3-dalam-1, pH-seimbang & tidak mengandungi sabun. Pembersih ini menggabungkan campuran vitamin yang dipaten dan polifenol serta alga untuk memperhaluskan dengan lembut, menyuci dan menyediakan kulit anda untuk langkah seterusnya.

Bahan-bahan utama :
  • Vital Repair+
  • Muscadine Grape Extract
  • Ekstrak Alga Hijau yang menghaluskan


2. PERFECTING SKIN TONER

Bebaskan kulit anda dari sel-sel kusam dan ejen pencemar persekitaran dan menjadikan kulit lebih cerah & berseri. Ia juga membersihkan sel kulit mati, menghidratkan dan membekalkan nutrisi bersama campuran vitamin penting, polifenol dan bahan-bahan botanikal yang berpaten untuk kulit yang berseri.

Bahan-bahan utama :
  • Vital Repair+
  • Muscadine Grape Extract
  • Estrak Alga Hijau yang meremajakan




3. YOUTH ACTIVATING SERUM

Youth Activating Serum mengandungi 10x ganda bahan aktif untuk mempercepatkan pembaharuan sel. Terdiri daripada campuran vitamin, polifenol dan YOUTH Complex yang sangat berkesan. Ia menggalakkan penghasilan kolagen & pembaharuan sel sekaligus membuatkan kulit lebih muda.

Bahan-bahan utama :
  • YOUTH Complex dengan Apple Cell
  • Lotus Japonicus
  • Vitamin A berkapsul


4. AGE DEFENSE MOISTURIZER - SPF 50 ( SIANG )

Memberi perlindungan kepada kulit dengan pelindung matahari berspektrum luas SPF 50 UVA/UVB. Vitamin & nutrien botani melembapkan kulit dan menambahbaikkan penampilan kulit anda secara menyeluruh.

Bahan - bahan utama :
  • SPF 50
  • Vital Repair+ Complex
  • Muscadine Grape Extract



4. ADVANCED RENEWAL NIGHT CREAM - LIGHT ( MALAM )

Ekstrak Alga Marin, Muscadine Grape & Lotus Japonicus seeta anti oksida yang lain menggalakkan proses pembaharuan sel kulit anda semasa anda tidur. Campuran botanikal khas membantu merangsang penghasilan kolagen & elastin, membuatkan kulit anda kelihatan lebih muda, licin & cerah.

Bahan - bahan utama :
  • Vital Repair+ Complex
  • Schisandra Chinensis
  • Lotus Japonicus

5. RADIANCE C+E ( MENGEMBALIKAN KESERIAN )

Dos sebanyak 20% Vitamin C tulen yang berpaten & Vitamin E serta ekstrak sel raspberi membantu untuk menegang, mencerah & mengurangkan kehadiran garisan halus & kedutan.

Radiance C+E mengurangkan kehadiran tompok usia, melicinkan tekstur kulit & memperbaiki tona kulit secara menyeluruh.

Untuk kesan yang lebih menakjubkan, gunakan ia selepas menggunakan serum.

Kapsul yang mudah digunakan adalah berasaskan tumbuh-tumbuhan, vegan, 100% terbiodegrasi & diformulasikan tanpa bahan pengawet.

Bahan - bahan utama :
  • 20% Vitamin C Tulen
  • Vitamin E
  • Raspberi
"TESTIMONI SKIN CARE YOUTH"

Testimoni skincare YOUTH dari US & Malaysia

Di sini kita boleh lihat apa beza REAL TESTIMONI skin care YOUTH dengan skin care biasa lain yang di pasaran, di mana :

Skincare YOUTH :
• melibatkan wanita muda juga yang berusia
• testimoni rasmi/sebenar diambil dengan wajah tanpa secalit makeup
• menggunakan jurugambar yang bertauliah
• tidak menggunakan sebarang edit & filter dari mana2 apps

Skincare biasa yang lain :
• menggunakan model/brand ambassadors/artis yang sudah sedia cantik kulitnya
• testimoni rasmi/sebenar dengan wajah yang menggunakan makeup tebal
• guna camera HP pun boleh yang penting muka cantik
• ada penggunaan apps untuk edit dan tambah filter

Jadi, skincare mana yang anda akan beli?
Skincare yang betul-betul berkesan atau yang hanya indah khabar dari rupa je? :)







Dan berikut merupakan testimoni bebas.











Pada 3 Februari yang lepas, telah diadakan soft launching utk skin care YOUTH di Business Leader National Conference yang dianjurkan oleh Shaklee Malaysia di Sunway Pyramid Convention Centre.

Waktu ini ada dikongsikan buat pertama kalinya testimoni dari orang Malaysia sendiri dan kesan yang mereka alami amat menakjubkan kerana mereka baru sahaja menggunakan skin care YOUTH ini belum sampai 25 hari lagi! Jom kita lihat.






Nak tengok testimoni lagi?
Boleh tengok di sini.




Zai sendiri juga sudah mula menggunakan skin care YOUTH ini dari 3 Februari yang lepas.
Apa yang zai boleh katakan skin care YOUTH jauh lebih baik dari skin care NUTRIWHITE & ENFUSELLE dari Shaklee dan skin care lain di pasaran sebelum ini. Betul! :)

Apa yang zai guna adalah kesemua item skin care YOUTH kecuali :

  • MOISTURIZER SPF 50 ( stock akan sampai lagi 2-3 minggu )
  • RADIANCE C+E ( malam ni baru nak rasmi sebab utk umur zai sendiri tak perlu guna ia setiap hari & ada cara gunanya )

Apa yang zai alami setakat hari ini pada tarikh 7 Februari adalah :

  • duduk dalam aircond kulit langsung tak kering. Rasa lembap2 je.
  • kulit sangat lembut dan licin
  • area hidung pun licin je
  • biasa lepas remove makeup, kulit akan jadi kasar je kan, tapi selepas guna YOUTH, kulit lembut je setiap kali remove makeup
  • masalah kulit berminyak pun berkurang sebab Isnin lepas zai gerak dari Sunway ke Johor Bahru, dari waktu tengahari terik sampailah ke petang, makeup masih terletak tanpa bercapuk macam sebelum2x ni. Kulit pun tak berminyak.

So powerful & amazing! memang tak sabar utk lengkapkan skin care YOUTH! ( cepat-cepatlah MOISTURIZER SPF 50 sampai ke tangan ni ) dan tak sabar juga nak tunggu result selepas sebulan,

Jadi untuk anda yang nak dapatkan skin care YOUTH ni, boleh hubungi zai sendiri,
Whatsapp 019 344 3650 kerana zai akan guide anda cara yang betul macam mana nak guna skin care YOUTH ini sampai dapat kesan yang terbaik! :)



Bermula Mac ni nanti, Shaklee akan menawarkan 3 set skin care YOUTH seperti :

  • SET A ( merawat & membaiki ) - FULL SET

1) Luminous Gel Oil Cleanser - Polish. Purify. Prepare.
2) Perfecting Skin Toner - Exfoliate. Hydrate. Nourish.
3) Youth Activating Serum - Renew at cellular level
4) Age Defense Mineral Moisturiser SPF50 - Hydrate and protect
5) Advanced Renewal Night Cream - Deeply hydrate while you sleep
6) Radiance C+E - Plump and brighten

  • SET B ( meremajakan & mengekalkan ) - SET BASIC ADD SERUM

1) Luminous Gel Oil Cleanser - Polish. Purify. Prepare.
2) Perfecting Skin Toner - Exfoliate. Hydrate. Nourish.
3) Youth Activating Serum - Renew at cellular level
4) Age Defense Mineral Moisturiser SPF50 - Hydrate and protect
5) Advanced Renewal Night Cream - Deeply hydrate while you sleep

  • SET C ( penjagaan harian ) - SET BASIC
1) Luminous Gel Oil Cleanser - Polish. Purify. Prepare.
2) Perfecting Skin Toner - Exfoliate. Hydrate. Nourish.
3) Age Defense Mineral Moisturiser SPF50 - Hydrate and protect
4) Advanced Renewal Night Cream - Deeply hydrate while you sleep

Untuk jualan LOOSE ITEM pula akan available pada bulan MAY nanti.
Kalau nak risik-risik berapa harga setiap set ni, boleh whatsapp zai ya. :)

JOM, MULAI HARI INI KITA GUNA SKIN CARE YOUTH SHAKLEE!

***

Hubungi Zai untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee.
Berminat untuk daftar keahlian Shaklee ?
Daftar di sini.
( Isi form dan admin akan hubungi anda )




Zailatul Akmal

Shaklee Independent Distributor [ID No : 882322]

SMS / WHATSAPP 019 344 3650 


Boleh refer sini untuk Senarai Pengedar Shaklee yang sah seluruh Malaysia :) 





"Terima kasih kerana mendapatkan produk Shaklee daripada saya. Saya bertanggunggjawab untuk membimbing dan memberi servis kepada anda. Sekiranya anda berminat untuk mendaftar sebagai pengedar Shaklee ( ahli Shaklee ), anda boleh menghubungi saya untuk saya bantu proseskan pendaftaran anda atau boleh juga daftar sendiri dengan walk in di branch Shaklee, dengan mendaftar dibawah ID Shaklee saya 882322 dan anda akan diberikan bimbingan daripada saya ..."


TERIMA KASIH KERANA MEMILIH SHAKLEE :)

7 comments:

  1. Oo Shaklee pun ada produk camni juga ye. Ingatkan jenis yang suplemen je

    ReplyDelete
    Replies
    1. Shaklee memang ada produk skin care dan penjagaan rumah selain vitamin :)

      Delete
  2. i am starting to love white packaging

    ReplyDelete
  3. info yang bagus. kalau saya ada duit boleh lah mencuba :')

    ReplyDelete

zinniaza.com © . Designed by MaisarahSidi.com