SEGMEN BLOGLIST BY FARAH FARHANA



Kawan-kawan, jom la join Segmen Bloglist By Farah Farhana ni.
Mudah je syarat-syaratnya! :D

Nak join, KLIK banner atas ni k...


KELLIE'S CASTLE : JALAN-JALAN, SEJARAH, HARGA TIKET & WAKTU OPERASI

ISNIN lepas, ada jalan-jalan ke Kellie’s Castle. Nama je asal Ipoh, tapi tak pernah jejak Kellie’s Castle. Jadi, bila ada kesempatan je, terus pergi. Nasib baik tak ramai orang masa tu sebab pergi hari kerja/sekolah. Bolehlah bergambar sakan kan?


Kellie’s Castle

Sejarah Kellie’s Castle

Pada awal tahun 1890-an, pengusaha British juga telah membuka estet-estet getah di sekitar Batu Gajah. Antaranya ialah Ladang Kinta Kellas, Ladang Kinta Valley, Ladang Harewood, Ladang Sengat dan lain-lain. Antara pengusaha British yang paling terkenal di Batu Gajah ialah William Kellie Smith dan Alma Baker. 

William Kellie Smith berasal dari sebuah kampung bernama Kellas di bahagian timur laut Scotland. Beliau datang ke Tanah Melayu pada tahun 1890 ketika berusia 20 tahun. Semasa di Pulau Pinang, beliau berkenalan dengan Alma Baker, seorang kontraktor di Kinta. Beliau kemudiannya berjaya di Batu Gajah sebagai pengusaha ladang getah Kellas Estate, Kinta Kellas Estate, dan lombong bijih timah Kinta Kellas Dredging Company. 

Di zaman kegemilangannya, hartawan Kellie Smith telah membina sebuah bangunan yang besar dan indah bagi kediaman keluarganya. Bangunan yang diberi nama Kellas House mula dibina pada tahun 1910. Bangunan tiga tingkat itu dibina mengikut rupabentuk sebuah istana di India. Tukang-tukangnya dibawa khas dari Madras.

Bangunan yang mempunyai 14 bilik, sebuah cellar dan terowong rahsia itu juga akan dilengkapkan dengan lift iaitu yang pertama di Tanah Melayu. Di tingkat kedua, akan dibina sebuah padang tenis dengan lantai simen. Berita mengenai bangunan itu pernah disiarkan dalam akhbar London Financier pada 15 September 1911. Akhbar itu menyifatkan rumah ketua pengurus Ladang Kellas itu mungkin yang paling unik di seluruh Timur Jauh, baik dari segi bentuk mahupun besarnya.

Apabila Perang Dunia Pertama tamat, sejenis wabak Spanish Flu merebak dari Eropah ke Asia, sampai Tanah Melayu dan juga Ladang Kellas. Ramai pekerja ladang dijangkiti wabak itu meninggal dunia. Ketua pekerja meminta Kellie Smith membina sebuah kuil supaya mereka boleh mendoakan keselamatan pekerja dari wabak tersebut.

Kellie Smith fasih bertutur bahasa Tamil dan Melayu. Beliau mengarahkan semua tukang yang sedang membina Kellas House supaya membina sebuah kuil baru di kawasan ladang berhampiran dengan jalan raya. Di bumbung kuil itu terdapat sebaris patung dewa Hindu dan di tengah-tengah barisan tersebut terdapat sebuah patung yang memakai pakaian pengurus ladang bangsa Eropah dengan topi putih. Kuil tersebut masih digunakan oleh pekerja Ladang Kinta Kellas hingga ke hari ini. 

Walau bagaimanapun bangunan Kellas House tidak dapat disiapkan pembinaannya apabila Kellie Smith meninggal dunia di Lisbon, Portugal pada 11 Disember 1926 ketika berusia 56 tahun. Sungguhpun Kellas House atau Kellie's Castle itu hanya seperti bangunan dalam keadaan 'sedang dibina', namun keunikannya menjadi salah satu tarikan pengunjung ke Batu Gajah kini.

















Balkoni Serambi Berhantu

William Kellie Smith telah mati akibat pneunomia di Lisbon, Portugal dan telah dikebumikan di tanah perkuburan British. Namun rohnya dikatakan berlegar pada waktu malam terutamanya di sepanjang koridor ini.

Kellie’s Castle Disebelungi Misteri

Pada Jun 2003, ketika kerja-kerja melebarkan jalan Gopeng-Batu Gajah berdekatan dengan istana ini sedang dilaksanakan, para pekerja secara tidak sengaja telah mengorek sebahagian daripada terowong setinggi 1.5 m dan 1 m lebar iaitu ketika jentera pengorek sedang memecahkan struktur kayu.

Terowong ini mungkin menghubungkan istana dengan sebuah kuil hindu, dipercayai salah satu daripada empat laluan keselamatan yang dibina oleh William Kellie Smith. Satu terowong lagi menghala ke pintu masuk garaj di sebelah selatan & terowong yang ketiga menghala ke jalan utama di sebelah timur. Di mana letaknya terowong yang keempat tidak diketahui.

Beberapa orang saksi mengatakan bahawa mereka pernah terserempak sebuah kereta berwarna hitam dalam salah sebuah terowong tersebut pada 1960-an.

Penduduk tempatan percaya bahawa istana ini berhantu kerana ramai pekerja telah mati sejak pembinaannya. Terdapat juga khabar angin yang mengatakan bahawa askar Jepun membunuh orang di dalam istana ini semasa Perang Dunia ke-3.

Ada juga orang yang mengatakan yang mereka pernah ternampak bayang-bayang William Kellie Smith berjalan-jalan di koridor. Walaupun beliau sudah mati di Portugal, dipercayai bahawa rohnya tidak tenang kerana impiannya untuk membina istana untuk isterinya, Agnes atau mungkin untuk meningkatkan kedudukan sosial beliau. Terdapat juga orang yang mengatakan bahawa mereka pernah terserempak jelmaan Helen di bilik tidurnya.

Pada tahun 1918, sejenis selsema Sepanyol yang kuat telah membunuh ramai pekerja ladang Tamil dan pengukir. Komuniti India telah meminta William supaya membina sebuah kuil untuk dewa Mariamman sebagai tanda memohon maaf dan bagi mendapatkan perlindungan. Setelah itu, penyakit selsema pun berakhir. Sebagai membalas jasa baik William, komuniti India telah membina patung beliau berdiri di sebelah dewa-dewa Hindu di bumbung kuil. Ukiran ini masih boleh dilihat sehingga ke hari ini di Kuil Sri Mahamariamah Ladang Kinta anggaran 500 ela jaraknya dari istana ini.


Zai panjat sampai atas bumbung tu. Cantik dapat tengok view dari atas tu. Oh ya, sebelum sampai ke kaunter tiket tu, ada kafeteria juga ya. Tapi ada rasa sedikit tak puas hati lah bila tengok banyak sangat lalat kat kafeteria tu. Nak duduk makan-minum kat situ pun tak senang kalau tengok lalat banyak macam tu sekali.

Waktu Operasi Kellie’s Castle

Istana ini dibuka kepada kunjungan awam dari jam 9.00 pagi - 6.00 petang (setiap hari).

Alamat Kellie’s Castle

Kellie's Castle,
Batu 5, Jalan Gopeng,
31000 Batu Gajah

Harga tiket masuk  Kellie's Castle

RM5.00 (Warganegara)
RM10.00 (Bukan Warganegara)

Ada tak pembaca blog www.zinniaza.com yang dah pergi ke Kellie’s Castle ni?
Kalau dah, tahun bila tu korunk pergi? Share la sikit pengalaman masa pergi sana.

Kita jumpa di NEXT ENTRY.


KEBAIKAN, KEISTIMEWAAN & HARGA ZINC PLUS SHAKLEE

Zink adalah mineral surih yang dijumpai hampir di dalam setiap sel badan dan komponen di dalam lebih daripada 200 enzim. Sebagai sebahagian daripada tindak balas enzim, zink terlibat dalam pelbagai aktiviti biokimia termasuk pencernaan protein, metabolisme asid amino, penghasilan tenaga, metabolisme tulang, penggunaan vitamin A, penghasilan hormon.

zinc plus shaklee

Zink sangat penting dalam mengekalkan fungsi badan yang betul, menyokong pertumbuhan sel untuk rambut, kuku, kulit yang sihat mempromosikan kesihatan tubuh.

zinc shaklee


KEISTIMEWAAN ZINC PLUS SHAKLEE :
  • Satu tablet menyediakan 15mg zink yang memberikan anda nilai harian diperlukan untuk zink 100%.
  • Dirumuskan dengan zink glukonat berasaskan tumbuhan yang mudah diserap.
  • Dirumus dengan 100% zink glukonat berasaskan tumbuhan, diekstrak dari penapaian glukosa jagung.
  • Zink gluconate adalah salah satu bentuk zink chelated terbaik. Ia lebih mudah diserap oleh badan.
  • Zinc Plus baru dirumus tanpa alfalfa, sesuai untuk dewasa.


1 tablet zinc plus shaklee

Tanda kekurangan zink
  • Kerap demam dan selsema
  • Jerawat makin banyak tumbuh
  • Luka lambat sembuh
  • Mereka yang mempunyai bintik putih pada kuku
  • Hilang selera makan
  • Sistem imun terjejas
  • Cirit-birit
  • Hilang bau dan deria rasa
  • Rambut gugur
  • Keletihan melampau

Siapa yang memerlukan Zinc Plus Shaklee?
  • Ibu yang baru lepas bersalin samada bersalin normal atau czer
  • Pasangan suami isteri yang inginkan zuriat
  • Yang mempunyai masalah prostat
  • Mereka yang ada masalah keguguran rambut
  • Mereka yang mempunyai kuku rapuh
  • Mereka yang ada masalah jerawat
  • Mereka yang baru sahaja menjalani pembedahan

7 KEBAIKAN ZINC PLUS SHAKLEE :

Zink adalah nutrien yang amat bagus untuk sel atau meningkatkan sistem imunisasi tubuh. Tidak kira apa juga gelarannya, zink adalah mineral mujarab yang memberikan banyak manfaat kesihatan

1. Meningkatkan Kesihatan Imun

Penyelidik mendapati bahawa zink membantu mengawal keradangan.
  • Memendekkan tempoh selesema.
  • Memberi sokongan imun2 dan mengaktifkan sel-sel imun3 supaya mereka berfungsi secara optimum.

2. Rambut kuat dan berkilau

Zink penting untuk pertumbuhan sel, menyokong sel-sel yang sihat untuk prestasi badan yang optimum.
  • Menyokong struktur rambut yang lebih kuat dan folikel rambut yang lebih sihat.
  • Meningkatkan pertumbuhan rambut.

3. Kulit cantik dan berseri

Sifat anti keradangan zink membantu mencegah radang dan meningkatkan pembaharuan sel, mempercepatkan penyembuhan untuk kulit yang lebih sihat.
  • Merawat jerawat dan melegakan radang kulit untuk kulit yang sihat berseri.

4. Permulaan Sihat, Keluarga Sihat

Zink bekerja bersama enzim lain untuk mengekalkan kesihatan sistem reproduktif untuk lelaki dan wanita.
  • Di kalangan wanita, zink membantu dalam pengawalan hormon, pengeluaran telur dan mengekalkan paras cecair folikel yang normal untuk membantu pergerakan telur menuju rahim, untuk proses penempelan.
  • Untuk lelaki, zink membantu meningkatkan jumlah sperma dan memperbaiki bentuk, fungsi dan kualiti sperma.

5. Meningkatkan Memori dan Pembelajaran

Hipokampus, pusat memori dan pembelajaran otak, mempunyai tahap zink
tertinggi.
  • Meningkatkan komunikasi antara neuron untuk memproses maklumat yang lebih cekap.
  • Melindungi saraf dan tisu otak.

6. Meningkatkan Tenaga dan Stamina

Zink membantu menukarkan makanan menjadi tenaga secara optimum supaya anda mempunyai tenaga untuk menjalani hari anda.
  • Meningkatkan prestasi sukan.
  • Menggalakkan kekuatan dan ketahanan otot yang lebih baik.

7. Mempercepatkan penyembuhan luka

Zink memainkan peranan penting dalam fungsi imun, melawan jangkitan dan membantu dalam penghasilan tisu baru, mengelakkan jangkitan pada luka.
  • Mengekalkan keutuhan dan struktur kulit.
  • Menghasilkan protein dan kolagen untuk menyembuhkan luka.
  • Memainkan peranan penting untuk pembekuan darah.

Secara ringkasnya, Zink penting untuk :
  • Memastikan anda kekal berfikiran tajam dengan ingatan yang kuat dan kebolehan belajar.
  • Mengekalkan kesihatan reproduktif supaya anda kekal subur.
  • Mengekalkan kekuatan otot untuk kekal bertenaga sepanjang hari.
  • Menyokong pengeluaran tenaga untuk memastikan anda kekal aktif.


zinc plus shaklee

Harga Zinc Plus Shaklee

Harga pasaran : RM56.25
(Sebotol untuk kegunaan selama 4 bulan)

WAJIB untuk semua lelaki & wanita dewasa memiliki sebotol Zinc Plus Shaklee ni.
Murah tapi memiliki KHASIAT YANG SANGAT LUAR BIASA.

***Sebenarnya anda boleh dapatkan setiap produk Shaklee dengan harga ahli yang lebih murah dari harga pasaran. Boleh hubungi zai terus untuk dapatkan info harga ahli. Klik sini untuk whatsapp.


******************************************


Hubungi Zai untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee.


Zailatul Akmal

Shaklee Independent Distributor




TERIMA KASIH KERANA MEMILIH SHAKLEE :)

GIVEAWAY PLANNER 2019 by SHFYQHAZHR.COM



Hewwww hewwww, rasa macam dah lama je tak join GIVEAWAY.
So alang-alang dah dapat rentak nak aktif blog balik ni, nak join lah :)

Hadiah yang ditawarkan pulak -- > Planner.
Ish zai memang suka kalau dapat planner CUTE macam ni.

Suka tengok blog Shafyqah ni. Simple je.
Tak banyak warna-warna yang menyakitkan mata.
Tu jadi sedap mata ni nak membaca :)

Korunk yang jalan2 kt blog ni, jom la join GIVEAWAY ni.
Mana tau ada rezeki kan.
Klik gambar banner atas ni okay.

Good Luck!

CARA GUNA SKIN CARE YOUTH SHAKLEE YANG BETUL

ENTRI kali ni, zai nak share cara penjagaan kulit muka yang betul dengan menggunakan skin care organik terkini dari YOUTH Shaklee. Pastikan anda mengikut cara ini kerana cara inilah yang telah dikongsikan oleh beautician Shaklee sendiri. Rutin penjagaan kulit muka yang mudah dengan menggunakan skin care terbaik dunia YOUTH Shaklee. Jom tengok bagaimana CARA GUNA SKIN CARE YOUTH SHAKLEE YANG BETUL.

cara guna skin care youth shaklee


Sebelum itu, kalau anda nak tahu :
  • Apa itu YOUTH Shaklee?
  • Berapa harga YOUTH Shaklee?
  • Ada promosi YOUTH Shaklee?
  • Kat mana nak tengok testimoni YOUTH Shaklee?
Semua tu anda boleh lihat di entri ini.


LANGKAH 1


youth shaklee step 1

LUMINOUS GEL OIL CLEANSER

*Picit pembersih muka sebesar saiz kacang pea ke atas tapak tangan yang basah, ratakan ke seluruh wajah dan bilas.


LANGKAH 2

youth shaklee step 2

PERFECTING SKIN TONER

*Basahkan kepingan atau bebola kapas dengan toner dan sapukan ke seluruh wajah anda.


LANGKAH 3


youth shaklee step 3

YOUTH ACTIVATING SERUM

*Tekan 1 pam di hujung jari dan ratakan secara lembut ke seluruh muka.


LANGKAH 4 (siang)


youth shaklee step 4


AGE DEFENSE MOISTURIZER - SPF 50

*Ambil setitik pelembap di hujung jari, titikkan pada seluruh muka, dan sapukan ke atas kulit.


LANGKAH 4 (malam)

youth shaklee step 5

ADVANCED RENEWAL NIGHT CREAM
*Letakkan krim di hujung jari, titikkan pada seluruh muka dan leher. Ratakan pada keseluruhan kulit.


SPECIAL EXTRA CARE (younger longer)

youth shaklee step 6

RADIANCE C + E

*Putarkan hujung kapsul dan picitkan Radiance C+E ke atas hujung jari dan sapukan pada wajah.

*Untuk kulit sensitif : Campurkan Radiance C+E dengan night cream dan sapukan pada kulit yang lembap.


skin care youth shaklee


Secara ringkasnya, langkah atau cara penggunaan skin care YOUTH Shaklee adalah seperti berikut :

WAKTU SIANG

  • Luminous Gel Oil Cleanser
  • Perfecting Skin Toner
  • Youth Activating Serum
  • Age Defense Moisturizer SPF 50


WAKTU MALAM

  • Luminous Gel Oil Cleanser
  • Perfecting Skin Toner
  • Youth Activating Serum
  • Radiance C+E
  • Advance Renewal Night Cream

Nak tahu tak produk terbaru YOUTH yang baru saja keluar di pasaran pada 1 Oktober yang lepas?
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Tadaaaaaa, EYE CREAM YOUTH atau lebih dikenali sebagai RESTORING EYE TREATMENT YOUTH!

Nak berkenalan lebih lanjut tentang Eye Cream YOUTH terbaru dari Shaklee ni?
Boleh baca di entri ini. Ada promosi bulan ni tau! so cepat klik & tengok apa promosinya.



******************************************


Hubungi Zai untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee.


Zailatul Akmal

Shaklee Independent Distributor




TERIMA KASIH KERANA MEMILIH SHAKLEE :)

SKIN CARE YOUTH SHAKLEE : KEBAIKAN, KEISTIMEWAAN, TESTIMONI & HARGA

YOUTH Shaklee merupakan rangkaian skincare terbaru daripada Shaklee yang memfokuskan untuk membantu anda kelihatan jauh lebih muda berbanding usia. Dalam entri ni kita akan tahu lebih lanjut lagi apa KEBAIKAN, KEISTIMEWAAN, TESTIMONI & HARGA YOUTH SHAKLEE ni :)

KEBAIKAN TESTIMONI HARGA YOUTH SHAKLEE

KEBAIKAN YOUTH SHAKLEE

Asas kepada kulit cantik dan kelihatan muda adalah pembaharuan sel. Apabila umur meningkat, pembaharuan sel menjadi perlahan dan kurang menghasilkan kolagen serta elastin. 

Tidak seperti skin care biasa, setiap produk skin care YOUTH diformulasi secara spesifik dan menggunakan teknologi canggih bagi menangani pelbagai faktor penuaan yang bukan sahaja pada permukaan kulit malah menyasarkan sehingga ke peringkat sel kulit anda.

Ini dapat dilakukan dengan menggunakan YOUTH Complex yang ada terdapat di dalam skin care YOUTH Shaklee yang memiliki 8 patents & patents-pending formula dengan menghasilkan protein YOUTH untuk menjana sel untuk menghasilkan lebih kolagen & elastin sekaligus bertindak lebih muda.

full set skin care youth shaklee


Skin care YOUTH dibangunkan secara klinikal oleh pakar kulit bertaraf antarabangsa.
Dengan melalui ujian klinikal & kajian melalui Indeks Usia Kulit ( Skin Age Index )  dengan
mengukur penampilan tanda-tanda penuaan kulit dengan data klinikal yang berasaskan fakta. Iaitu dari segi :

  • Kedutan kulit
  • Tekstur kulit
  • Saiz pori
  • Hiperpigmentasi
  • Tona kulit
  • Seri kulit
  • Keanjalan
  • Kekenduran

"Keputusan terbukti secara klinikal tanpa kompromi."

Ini telah memberikan keputusan yang sangat LUAR BIASA terhadap penampilan dan usia kulit selepas penggunaan skin care YOUTH iaitu :

  • 100% wanita yang menggunakan skin care YOUTH dibuktikan secara klinikal telah memiliki kulit yang kelihatan lebih muda.
  • 2/3 daripada wanita yang menggunakan skin care YOUTH ini telah mengubah usia kulit mereka kepada sedekad (10 tahun) lebih muda dari usia sebenar mereka.

KEISTIMEWAAN YOUTH SHAKLEE
  • Rangkaian skin care YOUTH adalah 100% vegan ( semulajadi ).
  • Tiada ujian ke atas haiwan dijalankan.
  • Bebas dari 1,500 bahan kimia dan bahan penjagaan kulit yang merbahaya yang biasa ada dalam mana-mana skincare. 1,500 ya, bukan 10, bukan 100.:)
  • Bertindak 10x aktif dalam mempercepatkan pembaharuan sel kulit.
  • Sesuai untuk semua jenis kulit. ( termasuklah kulit yang sensitif )
  • Hypoallergenic
  • Non-comedogenic ( tidak menyumbatkan liang pori )
  • Dermatologist-tested
  • Ophthalmologist-tested ( membuktikan bahawa skincare ini selamat untuk mata, tidak merengsakan walaupun pada mata yang sensitif )

"KUASA BOTANIKAL"

YOUTH™ adalah sebuah revolusi. Dengan lapan paten dan paten-diproses, setiap produk YOUTH diformulasi secara spesifik untuk menangani pelbagai faktor penuaan, samada ianya cara hidup anda, kerosakan persekitaran, atau penuaan semulajadi.

Bahan-bahan UTAMA yang terdapat dalam skin care YOUTH ini adalah :

1) MUSCADINE GRAPE

Polifenol Muscadine Grape yang dalam proses patent melindungi dan memperbaiki DNA sel dalam masa yang sama menghalang kerosakan kolagen dan elastin.

MUSCADINE GRAPE YOUTH


2) LOTUS JAPONICUS

YOUTH Complex yang dalam proses paten, digabungkan dengan Lotus Japonicus, mengaktifkan protein youth yang penting untuk penjanaan semula sel bagi menghasilkan lebih kolagen, elastin dan fibrilin. YOUTH Complex dihasilkan bersama dengan Lotus Japonicus dan Schisandra Chinensis Fruit Extract, yang membekalkan lebih banyak nutrien dan tenaga kepada kulit anda secara berstruktur.

LOTUS JOPANICUS YOUTH

3) APPLE STEM CELL EXTRACT

Kajian menunjukkan bahawa Apple Stem Cell Extract mengaktifkan dan mempercepat pembaharuan sel kulit untuk kulit kelihatan lebih muda. Ia juga mengekalkan serta memperbaiki tisu kulit supaya kulit anda kelihatan lebih berseri dan lembut, lebih lama.

APPLE STEM CELL EXTRACT YOUTH

4) SCHISANDRA CHINENSIS FRUIT EXTRACT

Secara tradisionalnya, herba ini digunakan di China, Jepun dan Korea untuk melegakan dan menenangkan keradangan dan kegatalan kulit. Sesuai untuk semua jenis kulit, Schisandra Chinensis Fruit Extract menyokong struktur kulit muda dengan menyuburkan kulit dengan vitamin semulajadi dan antioksidan.

SCHISANDRA CHINENSIS FRUIT EXTRACT

5) VITAL REPAIR+® COMPLEX

Vital Repair Complex+® yang mempunyai pelbagai paten memberikan nutrien anti oksida dan vitamin-vitamin penting untuk menghalang radikal bebas yang merosakkan kulit dan menggalakkan tumbesaran sel sihat.

VITAL REPAIR COMPLEX YOUTH

"YOUTH COMPLEX"

Kunci untuk mengecapi kulit yang cantik, kelihatan muda adalah dengan mempercepatkan pembaharuan sel kulit kepada kadar yang lebih cepat. Ia akan memperbaharui pada kadar yang optimum dan menghasilkan semua kolagen dan elastin yang kita perlukan untuk kulit yang lembut, gebu serta berseri.

Yang paling menarik tentang skin care YOUTH adalah ia mempunyai bahan aktif YOUTH COMPLEX yang bukan saja terdapat di dalam serum tetapi ia juga terdapat di dalam kesemua produk YOUTH ini.

youth complex shaklee


Jika anda lihat skin care lain di pasaran luar sana, mereka hanya fokus letakkan bahan aktif yang berfungsi untuk merawat kulit hanya di dalam serum mereka sahaja.
  • Tiada bahan aktif di dalam cleanser mereka
  • Tiada bahan aktif di dalam toner mereka
  • Tiada bahan aktif di dalam produk skin care mereka yang lain ( hanya serum saja yang ada )

Berlainan pula dengan skin care YOUTH ini yang mempunyai 6 produk kesemuanya iaitu :

1) Youth Luminous Gel Oil Cleanser - Polish. Purify. Prepare.
2) Youth Perfecting Skin Toner - Exfoliate. Hydrate. Nourish.
3) Youth Activating Serum - Renew at cellular level
4) Youth Age Defense Mineral Moisturiser SPF50 - Hydrate and protect
5) Youth Advanced Renewal Night Cream - Deeply hydrate while you sleep
6) Youth Radiance C+E - Plump and brighten


set skin care youth shaklee

Shaklee telah memastikan kesemua produk skin care YOUTH ini mempunyai bahan aktif YOUTH COMPLEX. Di mana kalau kita cuci muka ke, kalau kita guna toner ke, kita pakai pelembap ke, kita pakai serum dan lain-lain yang ada dalam skin care YOUTH ini, ia dapat merawat & meremajakan kulit kita. Jadi sekarang dah nampakkan kan KELEBIHAN & KEISTIMEWAAN skin care YOUTH ni? :)

Youth Activating Serum akan jadi produk paling dikehendaki kerana ia mempunyai 10x ganda kepekatan bahan aktif YOUTH  COMPLEX untuk mempercepatkan pembaharuan sel kulit.

serum youth shaklee

KEBAIKAN SETIAP PRODUK YOUTH SHAKLEE

1) LUMINOUS GEL OIL CLEANSER

3-dalam-1, tidak mengandungi sabun, pH-seimbang, pembersih ini menggabungkan campuran vitamin yang dipaten dan polifenol serta alga untuk memperhalus dengan lembut, menyuci, dan menyediakankulit anda untuk langkah seterusnya. Hadapi dunia dengan seri semulajadi anda.

Bahan-bahan Utama :

Vital Repair+®, Muscadine Grape Extract, Ekstrak Alga Hijau yang Menghaluskan.

cleanser youth shaklee

2) PERFECTING SKIN TONER

Bebaskan kulit anda dari sel-sel kusam dan ejen pencemar persekitaran dan tunjukkan kepada dunia, diri anda yang lebih cerah, berseri. Lakukan lebih daripada biasa untuk membersihkan sel kulit mati, menghidratkan dan membekalkan nutrisibersama dengan campuran vitamin penting, polifenol, dan bahan-bahan botanikal yang berpaten untuk kulit yang berseri.

Bahan-bahan Utama :

Vital Repair+®, Muscadine Grape Extract, Ekstrak Alga Hijau yang Meremajakan.

toner youth shaklee

3) YOUTH ACTIVATING SERUM

Youth Activating Serum mengandungi 10 kali ganda bahan aktif untuk memulakan langkah pembaharuan sel yang kritikal. Terdiri daripada campuran vitamin, polifenol dan YOUTH Complex kami yang berkesan, ia menggalakkan penghasilan kolagen dan pembaharuan pada peringkat sel, membuatkan kulit anda berkelakuan lebih muda untuk mencapai keremajaan dan keserian terunggul.

Bahan-bahan Utama :

YOUTH Complex dengan Apple Cell, Lotus Japonicus, Vitamin A Berkapsul.

serum youth shaklee

4) AGE DEFENSE MOISTURIZER - SPF 50

Perlindungan untuk kulit anda adalah lebih daripada hanya melindunginya daripada sinaran matahari. Lindungi kulit anda lebih dari sekadar sinaran matahari dengan pelindung matahari berspektrum luas SPF 50 UVA/UVB. Vitamin dan Botani bernutrien melembapkan kulit anda dan menambahbaikkan penampilan kulit anda secara menyeluruh.

Bahan-bahan Utama :

SPF 50, Vital Repair+® Complex, Muscadine Grape Extract

moisturizer spf50 youth shaklee


5) a. ADVANCED RENEWAL NIGHT CREAM – LIGHT

Ekstrak Alga Marin, Muscadine Grape dan Lotus Japonicus, serta anti oksida yang lain menggalakkan proses pembaharuan sel kulit andasemasa anda tidur. Campuran botanikal khas kami membantu merangsang penghasilan kolagen dan elastin, membuatkan kulit anda kelihatan lebih muda, licin, dan cerah.

Bahan-bahan Utama :

Vital Repair+® Complex, Schisandra Chinensis, Lotus Japonicus

b. ADVANCED RENEWAL NIGHT CREAM – RICH

Krim malam ini diformulasi dengan shea butter dan jojoba menghidratkan kulit dengan mendalam serta melembutkan kulit. Alga Marin ditambah dengan anti oksida yang kaya dengan vitamin membantu mengecas dan membantu sel kulit semasa anda tidur, membuatkan kulit anda kelihatan lebih muda, licin, dan cerah.

Bahan-bahan Utama :

Vital Repair+® Complex, Lotus Japonicus, Shea Butter, Jojoba
night cream youth shaklee

6) RADIANCE C + E

Dos sebanyak 20% vitamin C tulen yang berpaten dan vitamin E serta ekstrak sel raspberi membantu untuk menegang, mencerah, dan mengurangkan kehadiran garisan halus dan kedutan.

Radiance C+E mengurangkan kehadiran tompok usia, melicinkan tekstur kulit, dan memperbaiki tona kulit secara keseluruhan.

Untuk kesan yang lebih menakjubkan, gunakan bersama rejimen penjagaan kulit anda selepas menggunakan serum.

Kapsul berdos-tunggal yang mudah digunakan ini adalah berasaskan tumbuh-tumbuhan, vegan, 100% terbiodegradasi dan diformulasikan tanpa bahan pengawet.

Bahan-bahan Utama :

20% Vitamin C Tulen, Vitamin E, Raspberi
Untuk penggunaan selama 60 hari.

radiance c+e youth shaklee


Untuk makluman anda, pada awal bulan ini iaitu pada 1 Oktober lepas, Shaklee telah keluarkan 1 lagi produk YOUTH iaitu RESTORING EYE TREATMENT (Eye Cream YOUTH)

eye cream youth shaklee

  • Diuji oleh ahli oftamologi (produk ni tidak merbahaya jika termasuk ke dalam mata kita)
  • Tidak menyumbatkan liang pori (tidak menyebabkan biji-biji minyak di bawah mata)
  • Diuji oleh ahli dertamologi (sesuai & selamat digunakan pada kulit kita)

Nak kenal lebih lanjut tentang eye cream Youth ni, boleh klik sini.

TESTIMONI YOUTH SHAKLEE

Untuk melihat testimoni YOUTH Shaklee, anda boleh lihat di sini.


CARA GUNA YOUTH SHAKLEE

Untuk melihat langkah atau cara guna skin care YOUTH Shaklee yang betul, anda boleh lihat di sini.


HARGA YOUTH SHAKLEE
(Harga Pasaran)
  1. YOUTH Luminous Gel Oil Cleanser (125 ml) - RM193.75
  2. YOUTH Perfecting Skin Toner (177 ml) - RM200.00
  3. YOUTH Activating Serum (30 ml) - RM412.50
  4. YOUTH Age Defense Moisturizer SPF-50 (50 ml) - RM206.25
  5. YOUTH Advanced Renewal Night Cream - Light/Rich (50 ml) - RM250.00
  6. YOUTH Radiance C plus E (60 capsules) - RM412.50

Sebenarnya anda boleh dapatkan setiap produk skin care YOUTH ini dengan harga ahli yang lebih murah dari harga pasaran. Boleh hubungi zai terus untuk dapatkan info harga ahli. Klik sini untuk whatsapp.

PROMOSI YOUTH SHAKLEE

promosi youth shaklee

STARTER SET YOUTH
(Set Permulaan / Asas YOUTH™)

1) Luminous Gel Oil Cleanser - Polish. Purify. Prepare.
2) Perfecting Skin Toner - Exfoliate. Hydrate. Nourish.
3) Age Defense Mineral Moisturiser SPF50 - Hydrate and protect
4) Advanced Renewal Night Cream - Deeply hydrate while you sleep

promosi youth shaklee

RENEW & MAINTAIN SET YOUTH 
(Set Memperbaharu dan Mengekalkan YOUTH™)

1) Luminous Gel Oil Cleanser - Polish. Purify. Prepare.
2) Perfecting Skin Toner - Exfoliate. Hydrate. Nourish.
3) Youth Activating Serum - Renew at cellular level
4) Age Defense Mineral Moisturiser SPF50 - Hydrate and protect
5) Advanced Renewal Night Cream - Deeply hydrate while you sleep

promosi youth shaklee

INTENSIVE TREATMENT & REPAIR SET YOUTH 
(Set Rawatan Intensif dan Pemulihan YOUTH™)

1) Luminous Gel Oil Cleanser - Polish. Purify. Prepare.
2) Perfecting Skin Toner - Exfoliate. Hydrate. Nourish.
3) Youth Activating Serum - Renew at cellular level
4) Age Defense Mineral Moisturiser SPF50 - Hydrate and protect
5) Advanced Renewal Night Cream - Deeply hydrate while you sleep
6) Radiance C+E - Plump and brighten


BERITA BAIK UNTUK ANDA

Dengan setiap pembelian set YOUTH sepanjang bulan OKTOBER ini, anda akan dapat :

percuma carry all travel bag youth

free gift youth shaklee

free gift youth shaklee carry all travel bag

*PROMOSI BELI SET YOUTH PERCUMA CARRY ALL TRAVEL BAG INI HANYA SAH SEPANJANG BULAN OKTOBER 2018 SAHAJA.

Dan dengan pembelian EYE CREAM YOUTH juga, anda layak untuk dapat diskaun 20% untuk pembelian YOUTH RADIANCE SET!!

discount 20% on radiance set youth shaklee

**Kalau tak nak beli set YOUTH, tapi nak beli loose item je pun boleh ya. :)


JOM KITA BERALIH KE SKIN CARE YOUTH SHAKLEE SEKARANG! :)

********************************************


Hubungi Zai untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee.

http://www.wasap.my/60193443650

Zailatul Akmal

Shaklee Independent Distributor

FB page : Zinnia Z A Online Shop



TERIMA KASIH KERANA MEMILIH SHAKLEE :)
zinniaza.com © . Designed by MaisarahSidi.com