SKIN CARE YOUTH SHAKLEE : KEBAIKAN, KEISTIMEWAAN, TESTIMONI & HARGA

YOUTH Shaklee merupakan rangkaian skincare terbaru daripada Shaklee yang memfokuskan untuk membantu anda kelihatan jauh lebih muda berbanding usia. Dalam entri ni kita akan tahu lebih lanjut lagi apa KEBAIKAN, KEISTIMEWAAN, TESTIMONI & HARGA YOUTH SHAKLEE ni :)

KEBAIKAN TESTIMONI HARGA YOUTH SHAKLEE

KEBAIKAN YOUTH SHAKLEE

Asas kepada kulit cantik dan kelihatan muda adalah pembaharuan sel. Apabila umur meningkat, pembaharuan sel menjadi perlahan dan kurang menghasilkan kolagen serta elastin. 

Tidak seperti skin care biasa, setiap produk skin care YOUTH diformulasi secara spesifik dan menggunakan teknologi canggih bagi menangani pelbagai faktor penuaan yang bukan sahaja pada permukaan kulit malah menyasarkan sehingga ke peringkat sel kulit anda.

Ini dapat dilakukan dengan menggunakan YOUTH Complex yang ada terdapat di dalam skin care YOUTH Shaklee yang memiliki 8 patents & patents-pending formula dengan menghasilkan protein YOUTH untuk menjana sel untuk menghasilkan lebih kolagen & elastin sekaligus bertindak lebih muda.

full set skin care youth shaklee


Skin care YOUTH dibangunkan secara klinikal oleh pakar kulit bertaraf antarabangsa.
Dengan melalui ujian klinikal & kajian melalui Indeks Usia Kulit ( Skin Age Index )  dengan
mengukur penampilan tanda-tanda penuaan kulit dengan data klinikal yang berasaskan fakta. Iaitu dari segi :

  • Kedutan kulit
  • Tekstur kulit
  • Saiz pori
  • Hiperpigmentasi
  • Tona kulit
  • Seri kulit
  • Keanjalan
  • Kekenduran

"Keputusan terbukti secara klinikal tanpa kompromi."

Ini telah memberikan keputusan yang sangat LUAR BIASA terhadap penampilan dan usia kulit selepas penggunaan skin care YOUTH iaitu :

  • 100% wanita yang menggunakan skin care YOUTH dibuktikan secara klinikal telah memiliki kulit yang kelihatan lebih muda.
  • 2/3 daripada wanita yang menggunakan skin care YOUTH ini telah mengubah usia kulit mereka kepada sedekad (10 tahun) lebih muda dari usia sebenar mereka.

KEISTIMEWAAN YOUTH SHAKLEE
  • Rangkaian skin care YOUTH adalah 100% vegan ( semulajadi ).
  • Tiada ujian ke atas haiwan dijalankan.
  • Bebas dari 1,500 bahan kimia dan bahan penjagaan kulit yang merbahaya yang biasa ada dalam mana-mana skincare. 1,500 ya, bukan 10, bukan 100.:)
  • Bertindak 10x aktif dalam mempercepatkan pembaharuan sel kulit.
  • Sesuai untuk semua jenis kulit. ( termasuklah kulit yang sensitif )
  • Hypoallergenic
  • Non-comedogenic ( tidak menyumbatkan liang pori )
  • Dermatologist-tested
  • Ophthalmologist-tested ( membuktikan bahawa skincare ini selamat untuk mata, tidak merengsakan walaupun pada mata yang sensitif )

"KUASA BOTANIKAL"

YOUTH™ adalah sebuah revolusi. Dengan lapan paten dan paten-diproses, setiap produk YOUTH diformulasi secara spesifik untuk menangani pelbagai faktor penuaan, samada ianya cara hidup anda, kerosakan persekitaran, atau penuaan semulajadi.

Bahan-bahan UTAMA yang terdapat dalam skin care YOUTH ini adalah :

1) MUSCADINE GRAPE

Polifenol Muscadine Grape yang dalam proses patent melindungi dan memperbaiki DNA sel dalam masa yang sama menghalang kerosakan kolagen dan elastin.

MUSCADINE GRAPE YOUTH


2) LOTUS JAPONICUS

YOUTH Complex yang dalam proses paten, digabungkan dengan Lotus Japonicus, mengaktifkan protein youth yang penting untuk penjanaan semula sel bagi menghasilkan lebih kolagen, elastin dan fibrilin. YOUTH Complex dihasilkan bersama dengan Lotus Japonicus dan Schisandra Chinensis Fruit Extract, yang membekalkan lebih banyak nutrien dan tenaga kepada kulit anda secara berstruktur.

LOTUS JOPANICUS YOUTH

3) APPLE STEM CELL EXTRACT

Kajian menunjukkan bahawa Apple Stem Cell Extract mengaktifkan dan mempercepat pembaharuan sel kulit untuk kulit kelihatan lebih muda. Ia juga mengekalkan serta memperbaiki tisu kulit supaya kulit anda kelihatan lebih berseri dan lembut, lebih lama.

APPLE STEM CELL EXTRACT YOUTH

4) SCHISANDRA CHINENSIS FRUIT EXTRACT

Secara tradisionalnya, herba ini digunakan di China, Jepun dan Korea untuk melegakan dan menenangkan keradangan dan kegatalan kulit. Sesuai untuk semua jenis kulit, Schisandra Chinensis Fruit Extract menyokong struktur kulit muda dengan menyuburkan kulit dengan vitamin semulajadi dan antioksidan.

SCHISANDRA CHINENSIS FRUIT EXTRACT

5) VITAL REPAIR+® COMPLEX

Vital Repair Complex+® yang mempunyai pelbagai paten memberikan nutrien anti oksida dan vitamin-vitamin penting untuk menghalang radikal bebas yang merosakkan kulit dan menggalakkan tumbesaran sel sihat.

VITAL REPAIR COMPLEX YOUTH

"YOUTH COMPLEX"

Kunci untuk mengecapi kulit yang cantik, kelihatan muda adalah dengan mempercepatkan pembaharuan sel kulit kepada kadar yang lebih cepat. Ia akan memperbaharui pada kadar yang optimum dan menghasilkan semua kolagen dan elastin yang kita perlukan untuk kulit yang lembut, gebu serta berseri.

Yang paling menarik tentang skin care YOUTH adalah ia mempunyai bahan aktif YOUTH COMPLEX yang bukan saja terdapat di dalam serum tetapi ia juga terdapat di dalam kesemua produk YOUTH ini.

youth complex shaklee


Jika anda lihat skin care lain di pasaran luar sana, mereka hanya fokus letakkan bahan aktif yang berfungsi untuk merawat kulit hanya di dalam serum mereka sahaja.
  • Tiada bahan aktif di dalam cleanser mereka
  • Tiada bahan aktif di dalam toner mereka
  • Tiada bahan aktif di dalam produk skin care mereka yang lain ( hanya serum saja yang ada )

Berlainan pula dengan skin care YOUTH ini yang mempunyai 6 produk kesemuanya iaitu :

1) Youth Luminous Gel Oil Cleanser - Polish. Purify. Prepare.
2) Youth Perfecting Skin Toner - Exfoliate. Hydrate. Nourish.
3) Youth Activating Serum - Renew at cellular level
4) Youth Age Defense Mineral Moisturiser SPF50 - Hydrate and protect
5) Youth Advanced Renewal Night Cream - Deeply hydrate while you sleep
6) Youth Radiance C+E - Plump and brighten


set skin care youth shaklee

Shaklee telah memastikan kesemua produk skin care YOUTH ini mempunyai bahan aktif YOUTH COMPLEX. Di mana kalau kita cuci muka ke, kalau kita guna toner ke, kita pakai pelembap ke, kita pakai serum dan lain-lain yang ada dalam skin care YOUTH ini, ia dapat merawat & meremajakan kulit kita. Jadi sekarang dah nampakkan kan KELEBIHAN & KEISTIMEWAAN skin care YOUTH ni? :)

Youth Activating Serum akan jadi produk paling dikehendaki kerana ia mempunyai 10x ganda kepekatan bahan aktif YOUTH  COMPLEX untuk mempercepatkan pembaharuan sel kulit.

serum youth shaklee

KEBAIKAN SETIAP PRODUK YOUTH SHAKLEE

1) LUMINOUS GEL OIL CLEANSER

3-dalam-1, tidak mengandungi sabun, pH-seimbang, pembersih ini menggabungkan campuran vitamin yang dipaten dan polifenol serta alga untuk memperhalus dengan lembut, menyuci, dan menyediakankulit anda untuk langkah seterusnya. Hadapi dunia dengan seri semulajadi anda.

Bahan-bahan Utama :

Vital Repair+®, Muscadine Grape Extract, Ekstrak Alga Hijau yang Menghaluskan.

cleanser youth shaklee

2) PERFECTING SKIN TONER

Bebaskan kulit anda dari sel-sel kusam dan ejen pencemar persekitaran dan tunjukkan kepada dunia, diri anda yang lebih cerah, berseri. Lakukan lebih daripada biasa untuk membersihkan sel kulit mati, menghidratkan dan membekalkan nutrisibersama dengan campuran vitamin penting, polifenol, dan bahan-bahan botanikal yang berpaten untuk kulit yang berseri.

Bahan-bahan Utama :

Vital Repair+®, Muscadine Grape Extract, Ekstrak Alga Hijau yang Meremajakan.

toner youth shaklee

3) YOUTH ACTIVATING SERUM

Youth Activating Serum mengandungi 10 kali ganda bahan aktif untuk memulakan langkah pembaharuan sel yang kritikal. Terdiri daripada campuran vitamin, polifenol dan YOUTH Complex kami yang berkesan, ia menggalakkan penghasilan kolagen dan pembaharuan pada peringkat sel, membuatkan kulit anda berkelakuan lebih muda untuk mencapai keremajaan dan keserian terunggul.

Bahan-bahan Utama :

YOUTH Complex dengan Apple Cell, Lotus Japonicus, Vitamin A Berkapsul.

serum youth shaklee

4) AGE DEFENSE MOISTURIZER - SPF 50

Perlindungan untuk kulit anda adalah lebih daripada hanya melindunginya daripada sinaran matahari. Lindungi kulit anda lebih dari sekadar sinaran matahari dengan pelindung matahari berspektrum luas SPF 50 UVA/UVB. Vitamin dan Botani bernutrien melembapkan kulit anda dan menambahbaikkan penampilan kulit anda secara menyeluruh.

Bahan-bahan Utama :

SPF 50, Vital Repair+® Complex, Muscadine Grape Extract

moisturizer spf50 youth shaklee


5) a. ADVANCED RENEWAL NIGHT CREAM – LIGHT

Ekstrak Alga Marin, Muscadine Grape dan Lotus Japonicus, serta anti oksida yang lain menggalakkan proses pembaharuan sel kulit andasemasa anda tidur. Campuran botanikal khas kami membantu merangsang penghasilan kolagen dan elastin, membuatkan kulit anda kelihatan lebih muda, licin, dan cerah.

Bahan-bahan Utama :

Vital Repair+® Complex, Schisandra Chinensis, Lotus Japonicus

b. ADVANCED RENEWAL NIGHT CREAM – RICH

Krim malam ini diformulasi dengan shea butter dan jojoba menghidratkan kulit dengan mendalam serta melembutkan kulit. Alga Marin ditambah dengan anti oksida yang kaya dengan vitamin membantu mengecas dan membantu sel kulit semasa anda tidur, membuatkan kulit anda kelihatan lebih muda, licin, dan cerah.

Bahan-bahan Utama :

Vital Repair+® Complex, Lotus Japonicus, Shea Butter, Jojoba
night cream youth shaklee

6) RADIANCE C + E

Dos sebanyak 20% vitamin C tulen yang berpaten dan vitamin E serta ekstrak sel raspberi membantu untuk menegang, mencerah, dan mengurangkan kehadiran garisan halus dan kedutan.

Radiance C+E mengurangkan kehadiran tompok usia, melicinkan tekstur kulit, dan memperbaiki tona kulit secara keseluruhan.

Untuk kesan yang lebih menakjubkan, gunakan bersama rejimen penjagaan kulit anda selepas menggunakan serum.

Kapsul berdos-tunggal yang mudah digunakan ini adalah berasaskan tumbuh-tumbuhan, vegan, 100% terbiodegradasi dan diformulasikan tanpa bahan pengawet.

Bahan-bahan Utama :

20% Vitamin C Tulen, Vitamin E, Raspberi
Untuk penggunaan selama 60 hari.

radiance c+e youth shaklee


Untuk makluman anda, pada awal bulan ini iaitu pada 1 Oktober lepas, Shaklee telah keluarkan 1 lagi produk YOUTH iaitu RESTORING EYE TREATMENT (Eye Cream YOUTH)

eye cream youth shaklee

  • Diuji oleh ahli oftamologi (produk ni tidak merbahaya jika termasuk ke dalam mata kita)
  • Tidak menyumbatkan liang pori (tidak menyebabkan biji-biji minyak di bawah mata)
  • Diuji oleh ahli dertamologi (sesuai & selamat digunakan pada kulit kita)

Nak kenal lebih lanjut tentang eye cream Youth ni, boleh klik sini.

TESTIMONI YOUTH SHAKLEE

Untuk melihat testimoni YOUTH Shaklee, anda boleh lihat di sini.


CARA GUNA YOUTH SHAKLEE

Untuk melihat langkah atau cara guna skin care YOUTH Shaklee yang betul, anda boleh lihat di sini.


HARGA YOUTH SHAKLEE
(Harga Pasaran)
  1. YOUTH Luminous Gel Oil Cleanser (125 ml) - RM193.75
  2. YOUTH Perfecting Skin Toner (177 ml) - RM200.00
  3. YOUTH Activating Serum (30 ml) - RM412.50
  4. YOUTH Age Defense Moisturizer SPF-50 (50 ml) - RM206.25
  5. YOUTH Advanced Renewal Night Cream - Light/Rich (50 ml) - RM250.00
  6. YOUTH Radiance C plus E (60 capsules) - RM412.50

Sebenarnya anda boleh dapatkan setiap produk skin care YOUTH ini dengan harga ahli yang lebih murah dari harga pasaran. Boleh hubungi zai terus untuk dapatkan info harga ahli. Klik sini untuk whatsapp.

PROMOSI YOUTH SHAKLEE

promosi youth shaklee

STARTER SET YOUTH
(Set Permulaan / Asas YOUTH™)

1) Luminous Gel Oil Cleanser - Polish. Purify. Prepare.
2) Perfecting Skin Toner - Exfoliate. Hydrate. Nourish.
3) Age Defense Mineral Moisturiser SPF50 - Hydrate and protect
4) Advanced Renewal Night Cream - Deeply hydrate while you sleep

promosi youth shaklee

RENEW & MAINTAIN SET YOUTH 
(Set Memperbaharu dan Mengekalkan YOUTH™)

1) Luminous Gel Oil Cleanser - Polish. Purify. Prepare.
2) Perfecting Skin Toner - Exfoliate. Hydrate. Nourish.
3) Youth Activating Serum - Renew at cellular level
4) Age Defense Mineral Moisturiser SPF50 - Hydrate and protect
5) Advanced Renewal Night Cream - Deeply hydrate while you sleep

promosi youth shaklee

INTENSIVE TREATMENT & REPAIR SET YOUTH 
(Set Rawatan Intensif dan Pemulihan YOUTH™)

1) Luminous Gel Oil Cleanser - Polish. Purify. Prepare.
2) Perfecting Skin Toner - Exfoliate. Hydrate. Nourish.
3) Youth Activating Serum - Renew at cellular level
4) Age Defense Mineral Moisturiser SPF50 - Hydrate and protect
5) Advanced Renewal Night Cream - Deeply hydrate while you sleep
6) Radiance C+E - Plump and brighten


BERITA BAIK UNTUK ANDA

Dengan setiap pembelian set YOUTH sepanjang bulan OKTOBER ini, anda akan dapat :

percuma carry all travel bag youth

free gift youth shaklee

free gift youth shaklee carry all travel bag

*PROMOSI BELI SET YOUTH PERCUMA CARRY ALL TRAVEL BAG INI HANYA SAH SEPANJANG BULAN OKTOBER 2018 SAHAJA.

Dan dengan pembelian EYE CREAM YOUTH juga, anda layak untuk dapat diskaun 20% untuk pembelian YOUTH RADIANCE SET!!

discount 20% on radiance set youth shaklee

**Kalau tak nak beli set YOUTH, tapi nak beli loose item je pun boleh ya. :)


JOM KITA BERALIH KE SKIN CARE YOUTH SHAKLEE SEKARANG! :)

********************************************


Hubungi Zai untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee.

http://www.wasap.my/60193443650

Zailatul Akmal

Shaklee Independent Distributor

FB page : Zinnia Z A Online Shop



TERIMA KASIH KERANA MEMILIH SHAKLEE :)

4 comments:

  1. Wah menarik ni. Banyak kebaikannya ya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg sangat banyak kebaikkan. hasil 8 tahun kajian tu... :)

      terima kasih singgah komen kt sini.

      Delete
  2. Comei beg youth tu. Saya pun pengguna Youth serius memang best terutama moisturizer dan serum. kalau kena dia tu sebelum keluar memang tak memang pun cantik. Kalau mekap lagi naik seri

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama! paling suka yang moisturizer day spf 50 tu. xleh tinggal kalau g mana2.

      terima kasih singgah komen kt sini :)

      Delete

zinniaza.com © . Designed by MaisarahSidi.com