NAK MINTA PENDAPAT KAWAN-KAWAN BLOGGER




Hi uolsss.

Saje je la nak tanya pendapat korang semua kan.


Selalunya kan, bila orang tinggal komen kat entri kita tu,

Mesti kita akan balas kunjungan dia balik kan.

Kita akan pergi blog dia dan tinggalkan komen kt entri dia. SETUJU?


Apa orang kata,

"Orang berbudi kita berbahasa.

 Orang memberi kita merasa."


Tapi apa pula korang akan buat kalau korang selalu singgah blog dia,

dah tinggalkan komen kat banyak entri blog chatbox dia,

tapi dia tak pernah pun singgah blog kita tinggalkan komen.


Kalau dia tak jenguk blog dia, tu lain ceritalah.

Ni boleh dikatakan setiap hari dia aktif up entri baru kt blog.

Tapi dia boleh buat "deekkkkkk" je dengan kita.


Jadi saya betul-betul nak tahu apa korang akan buat?

Unfollow blog dia ke?

Atau biarkan saje.


Jom kita bincang.

Sebarang bentuk kecaman adalah dilarang sama sekali. Cewahhh :)


Terima kasih buat kawan-kawan blogger yang sudi singgah tinggalkan komen kt blog saya yang tak seberapa ini.

15 comments:

  1. Usually, saya akan balas kunjungan balik. Sesiapa yg dtg singgah and drop comment dkt blog sy. Tapi em kalau dia em mcmtu. Cane eh? Haha. Sangka baik je la kot. Mungkin dia akan bls kunjungan nt nt. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Ika.S singgah komen bagi pendapat:)

      Tu la pasal, untuk permulaan tu mmg ada bersangka baik tau.
      Mungkin dia sibuk.

      Tapi betul-betul hairan la kalau dah berminggu rasanya.
      Hari-hari tengok dia aktif blog.

      Kita ni cuba nak beramah mesra dengan dia.
      Apakan daya, orang tak sudi. SOBS SOBS SOBS.

      Delete
  2. selalu kena jugak benda ni. sampai satu tahap tu, dah tak singgah blog dia dah. Bukannya apa, dah dia sombong. Kita just nak beramah mesra sesama blogger. it's okay sis, ramai lagi blogger yang hargai sis. stay happy!! :D ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul, kan seronok kita beramah mesra. Sebab pusing2 pun tetap berjumpa juga sesama blogger.

      Sis dah selamat unfollow beberapa org itu :D

      Thank you zati singgah blog komen entri sis ni.. :)

      Delete
  3. Pernah juga mcm tu, mungkin dia buat schedule post kot kak zai, atau dia malas blogwalking, hihihi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mula2 tu kak zai dh bersangka baik dah.
      Tapi kalau dah lama sangat, kak zai pun dh unfollow org - org itu :D

      Thnx yea singgah blog kak zai :)

      Delete
  4. salam..kalau sy..hmm sy biar kan je lah..biar lah org xsudi siapa lah kita nk memaksa..atau kita bersangka baik mungkin terlalu ramai org leave msg kat chatbox n komen dia...atau dia terlepas pandang kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah, nak kata org tu famous sampai ramai org tinggalkan komen tu,
      bukan. huhuhu.

      tu lah kan, lepas ni kalau jumpa orang gini, tak yah fikir banyak, terus unfollow je.

      terima kasih masmira sudi singgah blog ni :)

      Delete
  5. Salam singgah sini... baru sempat nk jengah balas... kalau singgah blog saya.. terima kasih banyak... tapi minta maaf lambat blas... sbb kekangan waktu... tapi saya baca setiap post dan komen kwn blogger lain... saya mmg jrg dapt blogwaking... setiap komen tu nk terjah semula... mmg tak la nk sempat buat... minta maaf klu terasa dgn sy ya...

    ReplyDelete
  6. Mama Akan Cuba Balas kunjungan walaupun lambat sikit hihii

    ReplyDelete
  7. Biasanya akan balas kunjungan bila ada masa free. kalau blogger lain taknak balas kunjungan takde masalah. kadang ada yang singgah tapi tak tahu nak komen apa.

    ReplyDelete
  8. Pendapat LZ pula, bila kita komen lebih dari sekali atau beberapa kali dan takde kunjungbalas, LZ akan biarkan dengan anggapan mungkin tuan blog tak sempat singgah or busy, just tunggu.. Kalau tunggu bagai buah tak gugur, kita pergilah blog lain yang sudi beramah-mesra dengan kita..

    ReplyDelete
  9. Pernah rasa jugak. Hehehe. Maybe dia malas nak blogwalking kot. Dia rajin post jaa. Hahahaha. Abaikan je orang macam tuuu. Ramai lagi blogger yang rajin berbalas komen dan kunjungan. Contohnya macam sayaa. Hahaha.

    ReplyDelete
  10. saya baru nk berjinak dgn blog ni..hehe..arap2 sy xtrmsuk dgn golongan yg xbls org komen..eh..terperasan pulak.acah2 femes pulak..

    ReplyDelete
  11. Saya balas kunjungan. Kalau saya saya tak de la nak unfollow blogger tu semula. Biarkan saja. Mungkin dia ambil masa untuk balas kunjungan.

    ReplyDelete

zinniaza.com © . Designed by MaisarahSidi.com