PENGEDAR SHAKLEE AKTIF & BERDAFTAR : LEMAK IKAN ATAU MINYAK IKAN?

Ini salah satu tips penting lagi dalam pemilihan minyak ikan yang ada di pasaran. Sebelum beli, check dulu kandungan EPA dan DHA nya.



Ada brand company lain, yang ada cuma 30% Omega 3 selebihnya lemak ikan, ada pula yang cuma 60% Omega 3.

Pilihlah brand yang mempunyai 85% dan ke atas minyak ikan berbanding lemak ikan.

Selalunya brand-brand begini adalah bergred Pharmaceutical Grade Fish Oil.

Kapsule Minyak Ikan adalah Halal

Selalunya bila kita sebut suplemen Omega 3 ni, ia berbentuk capsule.

Kapsul ni, kekadang ada yang diperbuat daripada Bovine (sapi) dan ada juga daripada Porcine (Bab*), yang porcine tu confirm haram la kan, tapi yang Bovine kena pastikan ianya halal.

So sebelum beli, check dulu suplemen tu halal or tidak melalui logo atau Sijil Halal yang dikeluarkan daripada negara pengeluar.

Shaklee Malaysia mempunya sijil halal. Boleh amalkan shaklee tanpa was was 😊👍🏻



Satu sajian Omega Guard Shaklee (Recommended daily serving is 3 capsules) membekalkan 900mg asid lemak omega 3 yg perlu ie EPA dan DHA. Berdasarkan jadual di atas, kandungan EPA dan DHA di dalam Omega Guard Shaklee antara yg tertinggi berbanding jenama lain.

Omega Guard antara suplemen yang sangat digalakkan utk kita consume setiap hari kerana badan kita tak mampu menghasilkan asid lemak omega 3 yg perlu oleh badan kita untuk :
  • proses metabolisma
  • brain
  • alahan
  • asma
  • sendi
  • kesihatan jantung
  • kawal berat
  • kulit yg cantik 
wallaaa.. memang satu keluarga sangat memerlukannya.

TIPS MEMILIH MINYAK IKAN BERKUALITI TINGGI






Jangan lupa promosi Omega Guard bulan ni, boleh lihat di sini.

Nak lihat :
  • Set keperluan harian Shaklee, boleh lihat di sini.
  • Set slimming Shaklee, boleh lihat di sini.
  • Cara kurangkan berat badan dengan Shaklee, boleh lihat di sini.
  • 15 fakta tentang Omega-3, boleh lihat di sini.
  • 5 sebab wanita perlukan Omega-3, boleh lihat di sini.

******************************************


Hubungi Zai untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee.


Zailatul Akmal

Shaklee Independent Distributor




TERIMA KASIH KERANA MEMILIH SHAKLEE :)

5 comments:

  1. Terima kasih atas perkongsian ini, moga dapat jadi panduan semua

    ReplyDelete
  2. Oh ada minyak ikan dan lemmak ikan ya. Tau minyak ikan je. Huhu. Tq kak zai, lagi perkongsian menarik produk Shaklee :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye ada beza nya :) terima kasih kembali sudi singgah blog ni :)

      Delete

zinniaza.com © . Designed by MaisarahSidi.com